Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2010-02-25, 3:19 pm

Szum wokól najmu stadionu od krakusów proszę bardzo. Tyle, że mało kto zwróci na to uwagę (zapewne). My przy przy Wiśle i Cracovii jesteśmy obecnie zbyt maluczcy. Ja bym raczje zaczął od zapisów wynikających z umowy. Czy i jakie sankcje są za brak wpłaty w terminie tudzież za brak wykonania zobowiązania do wymiany murawy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez YOOSHKY 2010-02-25, 3:19 pm

patrios91 napisał(a):Brawo... Ponad 2 miliony zlotych dlugu + milion pozyczony przez Szatana na licenje dla klubu(nastepny milion trzeba dac w czerwcu) - 800 tys zlotych za wynajem(nasze transferowe pieniadze...krotko mowiac oszustwo).

Ty jesteś na prawdę pokemonem, nie tylko nabijaczem postów.
Skoro oglądałeś transmisję to powinieneś usłyszeć (pewnie usłyszałeś ale ze zrozumieniem gorzej) że
2,2mln w tym 1 mln kredytu który jest spłacany i 1 mln. pożyczki od K. Szatana do spłaty kiedyś tam w przyszłości albo co bardzo prawdopodobne wcale. Więcej myśl mniej pisz. Takimi postami wprowadzasz bardzo poważne zamieszanie.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-02-25, 3:22 pm

YOOSHKY napisał(a):2,2mln w tym 1 mln kredytu który jest spłacany i 1 mln. pożyczki od K. Szatana do spłaty kiedyś tam w przyszłości albo co bardzo prawdopodobne wcale. Więcej myśl mniej pisz. Takimi postami wprowadzasz bardzo poważne zamieszanie.

Czyli obecnie zadłużenie klubu wynosi 3,2 mln zł. Nie wiem ile wynoszą kapitały własne ale chyba to dość (niebezpiecznie) dużo. W każdym razie jestem w stanie zrozumieć wątpliwości w tym zakresie.
August

Postprzez patrios91 2010-02-25, 3:23 pm

YOOSHKY napisał(a):
patrios91 napisał(a):Brawo... Ponad 2 miliony zlotych dlugu + milion pozyczony przez Szatana na licenje dla klubu(nastepny milion trzeba dac w czerwcu) - 800 tys zlotych za wynajem(nasze transferowe pieniadze...krotko mowiac oszustwo).

Ty jesteś na prawdę pokemonem, nie tylko nabijaczem postów.
Skoro oglądałeś transmisję to powinieneś usłyszeć (pewnie usłyszałeś ale ze zrozumieniem gorzej) że
2,2mln w tym 1 mln kredytu który jest spłacany i 1 mln. pożyczki od K. Szatana do spłaty kiedyś tam w przyszłości albo co bardzo prawdopodobne wcale. Więcej myśl mniej pisz. Takimi postami wprowadzasz bardzo poważne zamieszanie.

No moze troche zle napisalem...zamiast "+" to powinienem napisac "w tym" ...gdyz ci co nie ogladali moga sie nie domyslec,co nie zmienia faktu,ze klub jest zadluzony i tak naprawde nie ma potwierdzenia jak bardzo. Fajny dajesz przyklad na forum jako admin..
Ostatnio edytowano 2010-02-25, 3:25 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-02-25, 3:23 pm

August napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):2,2mln w tym 1 mln kredytu który jest spłacany i 1 mln. pożyczki od K. Szatana do spłaty kiedyś tam w przyszłości albo co bardzo prawdopodobne wcale. Więcej myśl mniej pisz. Takimi postami wprowadzasz bardzo poważne zamieszanie.

Czyli obecnie zadłużenie klubu wynosi 3,2 mln zł. Nie wiem ile wynoszą kapitały własne ale chyba to dość (niebezpiecznie) dużo. W każdym razie jestem w stanie zrozumieć wątpliwości w tym zakresie.

2,2 - 1,0 - 1,0 = 3,2?
Zadłużenie to 2,2mln (w tym uwzględniono 1 mln. kredytu i 1 mln. pożyczki od Szatana), co niby się zmniejsza ze względu na opóźnienia księgowania. Dobrze się stało że akcje zostaną przejęte, przyszłość klubu jest pewniejsza.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-02-25, 3:26 pm

patrios91 napisał(a):,2 - 1,0 - 1,0 = 3,2?

zasugerowałem się innym postem. Ok tak czy owak niemało ale o tyle dobrze, że część u swego własciciela a zakładam, że Szatan nie będzie chciał ud...ć swej spółki. Przy czym publicznie (tak to przynajmniej zrozumiałem) publicznie na sesji zobowiązał się, że jak go bedzie na to stać to ten dług umorzy.
August

Postprzez patrios91 2010-02-25, 3:28 pm

YOOSHKY napisał(a):
August napisał(a):

2,2 - 1,0 - 1,0 = 3,2?
Zadłużenie to 2,2mln (w tym uwzględniono 1`mln. kredytu i 1 mln. pożyczki od Szatana)

W czerwcu dochodzi kolejny milion wiec bedzie te 3,2.
Ostatnio edytowano 2010-02-25, 3:34 pm przez patrios91, łącznie edytowano 2 razy
patrios91

Postprzez swiezy52 2010-02-25, 3:31 pm

patrios91 napisał(a):W czerwcu dochodzi kolejny milion wiec bedzie te 3,2

kolejny milion ... za co??
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez August 2010-02-25, 3:32 pm

swiezy52 napisał(a):

Może żeby dostać licencję ?
August

Postprzez patrios91 2010-02-25, 3:33 pm

swiezy52 napisał(a):

Licencja na kolejny sezon... Dojdzie kasa z miasta...wiec,albo bedzie na licencje,albo na zmniejszenie dlugu. Sponsor jest potrzebny na juz... slowa "I co dalej? " pozostaja bez echa...

25 lutego 2010, 15:18:57 - koofel
Gmina Sosnowiec przejmie akcje Zagłębia

Dziś odbyło się głosowanie nad uchwałą dotyczącą przejęcia 49% akcji Zagłębia SA przez gminę Sosnowiec. Za uchwałą głosowało 19 radnych, 5 było przeciw, a 3 się wstrzymało. W ten sposób klub zostanie dokapitalizowany kwotą ponad 1,1 mln złotych.

Przed obiema stronami pozostaje dużo papierkowej pracy, a do finalizacji przedsięwzięcia potrzeba około miesiąca czasu. - Jestem dumny z tego, że Zagłębie wreszcie będzie klubem całego regionu, wspieranym przez gminę - mówił po głosowaniu zadowolony prezes klubu Paweł Hytry.

Na sesji Rady Miejskiej obecny był zarząd klubu oraz kibice. Przed głosowaniem, przez blisko półtorej godziny toczyła się ożywiona dyskusja nt. sytuacji finansowej klubu. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, gmina stanie się posiadaczem akcji Zagłębia jeszcze w marcu br.

źródło: Zagłębie Sosnowiec / 100% Zagłębie Sosnowiec
-> http://www.90minut.pl/news/116/news1167 ... lebia.html
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-02-25, 3:37 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):,2 - 1,0 - 1,0 = 3,2?

zasugerowałem się innym postem. Ok tak czy owak niemało ale o tyle dobrze, że część u swego własciciela a zakładam, że Szatan nie będzie chciał ud...ć swej spółki. Przy czym publicznie (tak to przynajmniej zrozumiałem) publicznie na sesji zobowiązał się, że jak go bedzie na to stać to ten dług umorzy.

To normalne że firmy biorą kredyty na różne cele, ważne żeby były spłacane.
Właściciel się konkretnie nie zobowiązywał ale stwierdził że tak się może w przyszłości stać, nie wiem od czego to zależy.
Nie wypowiadam się więcej bo nie jestem księgowym i nie kumam spraw księgowych, chciałem tylko sprostować te kwoty. Wg mnie kredytu nie należy wliczać jako zadłużenie bo jest spłacany i nie ma żadnych tytułów egzekucyjnych itp. Pożyczka Szatana chyba też nie jest przeterminowana. Zostało by te 200tys. które tez należy zmniejszyć bo księgowania są z opóźnieniem.
Szatan zarzekał się że na dzień dzisiejszy klub nie jest zadłużony.
Mnie ciekawi też inna kwestia. Prezes wypowiadał się że na sesję rady miasta pojedzie taksówką Zagłębia, ktoś wie czy tak się stało? :)
YOOSHKY

Postprzez YOOSHKY 2010-02-25, 3:40 pm

patrios91 napisał(a):W czerwcu dochodzi kolejny milion wiec bedzie te 3,2.

O Boże....
Jak nie ma zadłużenia (czyt. egzekucji, nie płacenie ZUS, US itp) to jakie mogą być problemy z uzyskaniem licencji z powodu złej kondycji finansowej??
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-02-25, 3:42 pm

YOOSHKY napisał(a):

O Boże....
Jak nie ma zadłużenia (czyt. egzekucji, nie płacenie ZUS, US itp) to jakie mogą być problemy z uzyskaniem licencji z powodu złej kondycji finansowej??

Czy ktos mowil,pisal o problemach przyznania licencji ?
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-02-25, 3:45 pm

patrios91 napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):

O Boże....

Czy ktos mowil,pisal o problemach przyznania licencji ?

O k... :) Nie mogę z Tobą....
patrios91 napisał(a):
swiezy52 napisał(a):

Licencja na kolejny sezon... Dojdzie kasa z miasta...wiec,albo bedzie na licencje,albo na zmniejszenie dlugu.

TO JAK? PREZES POJECHAŁ TĄ TAKSÓWKĄ CZY NIE?
YOOSHKY

Postprzez August 2010-02-25, 3:49 pm

YOOSHKY napisał(a):Wg mnie kredytu nie należy wliczać jako zadłużenie bo jest spłacany i nie ma żadnych tytułów egzekucyjnych itp. Pożyczka Szatana chyba też nie jest przeterminowana. Zostało by te 200tys. które tez należy zmniejszyć bo księgowania są z opóźnieniem.

jeśli kredyt nie został jeszcze spłacony to widnieje w dokumentach księgowych jako zobowiązanie , np. krótkoterminowe (do 1 roku) albko długoterminowe (powyżej) . Oczywiście ta część do spłacenia. Tytuł egzekucyjny masz wtedy kiedy dług nie został spłacony w terminie i mimo wezwań do zapłaty w dalszym ciągu dłużnik uchyla się o tego.

Jeśli Szatan zawarł umowę pożyczki na 1 mln zł i nie został jeszcze spłacony nadal jest zobowiązaniem dłużnika wobec niego. Na mój gust Szatan po prostu nie liczy tego jako długu. Niezaleznie od zasad rachunkowości.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna