Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Dobromir01 2010-02-17, 10:20 am

I dobrze.
Pozostaje zatem pytanie, kto w miejsce Kozy?
Prezes pewnie analizuje te stosy ofert o których wspominał :lol:
Oby starczyło czasu do rozpoczęcia rundy wiosennej.
Dobromir01

Postprzez August 2010-02-17, 10:30 am

YOOSHKY napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):To wszystko rozważamy hipotetycznie bo jak na razie nie wiemy czy Zagłębie nadal jest zainteresowane usługami Kowala.

No to wiemy już że NIE JEST!

No to w dechę. Szczęśliwy jestem. Zwłaszcza, że gościu miał zafundowaną darmową wycieczkę w słoneczne rejony. Zobaczymy co dalej. Kadra miała być zamknięta miesiąc temu a my jesteśmy cały czas w lesie. Czyżby znowu miała być powtórka z zeszłego roku kiedy w ostatniej chwili zakontraktowano bezproduktywnego Sochę ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mariusz76 2010-02-17, 10:31 am

Ja też się cieszę że go nie ma tylko poco miał darmowe zimowiska?? Myślę że bardziej należało się Masarczykowi no ale trzeba było gościa sprawdzić i nowy napastnik się nie pokazał!!! Proponuję Hytremu pogranie w FM lub innego managera może kogoś odkryje. Bo jak na razie to dno panie prezesie!!!
Zazdroszczę Ruchowi R takiego prezesa jak Baran,gość ma łeb na karku i potrafi się porozumieć z Zawodnikami. (przykład Jarka. Wywiad z hat trik'a, pieniądze to nie wszystko a podejście do sprawy zajebi**e).
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez rif 2010-02-17, 11:06 am

Zarząd jest ok, mają jaja, potrafili odpuścić Kowala nawet po jego wycieczce do Hiszpanii, nie jest to gość, którego nam potrzeba. Teraz trzeba czekać na jakieś kolejne nazwisko, na pewno coś już jest na rzeczy
rif

Postprzez MrCricket 2010-02-17, 11:08 am

Przestańcie już z tymi darmowymi wczasami. Jego pobyt kosztował tyle co kilka piłek. A niby k***a gdzie mieliśmy go sprawdzać ? Na turnieju im. Mazura ?! Też byłem przeciwny, żeby puszczać Koźmińskiego,który zostawi serce na boisku za Zagłębie, ale widocznie "inne sprawy" zadecydowały o których my nie wiemy. Widocznie sztab uznał, że Kowal nie ma szans wygryź ze składu Filipa,Lachy,Myśliwego czy Jaromina i lepiej niech poszuka sobie innego klubu, zamiast przesiedzieć rundę na ławie czy trybunach, biorąc za to sporą kasę.
MrCricket

Postprzez August 2010-02-17, 11:16 am

MrCricket napisał(a):Przestańcie już z tymi darmowymi wczasami. Jego pobyt kosztował tyle co kilka piłek. A niby k***a gdzie mieliśmy go sprawdzać Na turnieju im. Mazura !

Kowal był sprawdzany w sparingach przed wylotem do Hiszpanii. Sprawa jego przyśpiewek też wyszła jeszcze przed wyjazdem. I wtredy należało zdecydować. Oprócz darmowych wczasów jest jeszcze sprawa czasu, jaki nam pozostał do rozpoczęcia rozgrywek. Kadra miała być zamknięta do czasu rozpoczęcia przygotowań. Ktokolwiek dojdzie nie będzie miał zbytnio czasu na przygotowania i zgranie się z drużyną.
August

Postprzez Blajpios 2010-02-17, 11:23 am

a skąd Koledzy wiedzą, że nie było jakiejś umowy, co do kosztów pobytu w Hiszpanii, przewidującej wypadek, że gdy nie dojdzie do podpisania umowy przez Kowala, to wtedy będzie jakaś refundacja, podział kosztów? Co mogło i tak Kowalowi się opłacać, zważywszy, że wzmacniało mu kartę przetargową wobec Floty, jak się wydaje - priorytetowego jego celu (to tam strzelał bramki na sparingach - nie znaczy, że specjalnie nie strzelał dla Zagłębia, bo przecież wtedy jeszcze lepszą miałby kartę: tyle, że zaangażowanie już mogło nie być aż tak wielkie na sparingach Zagłębia). Skąd wiemy, że to Kowal nie był kartą przetargową względem tego, z którym nie dogadano się przed wyjazdem do Hiszpanii - więc można było mu i "udostępnić możliwość posiadania mniejszej karty przetargowej względem Floty" (albo i nie). Skąd wiemy, że nie wypożyczy się Koźmińskiego - to już piszę, by pokazać, że dla uczciwości to jeszcze i niemal groteskowe możliwości należy brać pod uwagę. Wracając wszak do realnych - skąd wiemy, że nie toczą się jakieś rozmowy w sprawie wypożyczenia kogoś z "nadmiaru" pomocników - by była kasa na spłenienie oczekiwań tego "z pierwszej półki" napastnika?; ponieważ jednak nie udało się na razie wypożyczyć nikogo - to i transfer utknął.
Nie piszę tego, by udowadniać, że jest świetnie i świetnie przeprowadzane są w każdym calu transferu. Na pewno nie jest idealnie, bo to już jednak powinny być zamknięte kadry wcześniej - tak jak jest w bogatych klubach; a Zagłębie wg wyobrażeń tu Kolegów, oczywiście, że jest najwspanialszym i najbogatszym klubem i to, że np oszczędnie gospodarzy i nie chce robić długów, to tylko dowód, jak kiepski jest zarząd. Tak więc, powtarzam, choć i tak nie jestem pewien, czy wszyscy zauważą, że to napisałem, bo może niektórzy dla wygody zaatakują, że jestem wychwalcą Prezesa: niemniej piszę wyraźnie, że nie uważam, by były sprawy transferów rozwiązywane idealnie - a tylko po części usprawiedliwieniem jest to, że nie jest Zagłębie potęgą ekstraklasową. To nie znaczy jednak, że uważam, iż z racji "bycia w klanie prozagłębiowskim" należy być pozbawionym używania rozumu.
Mimo wszystkko jednak więc napisałem tę listę różnych możliwości, jakie mogły wpływać na stan sytuacji: po to tylko, by pokazać, że naprawdę godziłoby się trochę szarych komórek używać w kierunku faktycznej analizy prawdopodobieństwa sytuacji a nie w celu użaleń i ulżeń sobie. To mimo wszystko nie powinno boleć - takie myślenie w innym kierunku, niż to, jak przekręcić nazwisko Prezesa, zyskać dzięki poniżaniom innych, zwłaszcza Zarządu - poklask na Forum od "równych gości" dla "równego gościa" itp. Naprawdę źle się robi, gdy się widzi, że dla niektórych, to tylko takie postawy się liczą, są "cool" itp.
PS. Przepraszam, bo już się jakieś głosy rozsądku pojawiły w trakcie, gdy pisałem mój komentarz. Jednak wysyłam i to, co napisałem, bo naprawdę, tych labidzeń było dla mnie naprawdę rozpaczliwa ilość.
Blajpios

Postprzez patrios91 2010-02-17, 11:45 am

...a z tad wiemy drogi Blajposie ze nasz zarzad jest na to za glupi i to juz nie raz potwierdzil w ciagu tych kilku tygodni...dalszej czesci nie czytam. Ja tu widze multum ludzi,ktorzy nie sledza na biezaco forum i ida w zaparte...nie mowie o tych co sa na biezaco.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-02-17, 11:52 am

Pomyślałem sobie, że może by zaprosić na testy Grybosia na testy po raz trzeci :lol:
August

Postprzez patrios91 2010-02-17, 11:56 am

August napisał(a):Pomyślałem sobie, że może by zaprosić na testy Grybosia na testy po raz trzeci :lol:

Pisalem o tym wczesniej...a raczej o przeprosinach na kolanach :) ..i grubszej gotowce dla Stali. Zaprosze Kowala do Minimum w Sc..tam maja dobre karaoke... :-)
patrios91

Postprzez August 2010-02-17, 12:00 pm

Ja z kolei żartowałem. Sprawa pozyskania dobrego napastnika przez klub a konkretnie orzez Prezesa ma charakter bardziej kabaretowy aniżeli działania na miarę profesjonalnie działającego klubu.
August

Postprzez patrios91 2010-02-17, 12:02 pm

August napisał(a):Ja z kolei żartowałem. Sprawa pozyskania dobrego napastnika przez klub a konkretnie orzez Prezesa ma charakter bardziej kabaretowy aniżeli działania na miarę profesjonalnie działającego klubu.

Ja pisalem w miare powaznie....ale nasi dzialacze mieli by wtedy plame na "honorze" wiec to moglby byc tylko cud...
patrios91

Postprzez August 2010-02-17, 12:05 pm

Ja mam wrażenie, że sprawa Kowala może mieć charakter bardziej wielopłaszczyznowy anizeli podano to w komunikacie. Zasadnicze pytanie brzmi : co dalej ? Mamy już druga połowę lutego. Do początku rundy i meczy w PP coraz mniej czasu.
August

Postprzez MrCricket 2010-02-17, 12:06 pm

August napisał(a):
MrCricket napisał(a):Przestańcie już z tymi darmowymi wczasami. Jego pobyt kosztował tyle co kilka piłek. A niby k***a gdzie mieliśmy go sprawdzać Na turnieju im. Mazura !

Kowal był sprawdzany w sparingach przed wylotem do Hiszpanii. Sprawa jego przyśpiewek też wyszła jeszcze przed wyjazdem. I wtredy należało zdecydować. Oprócz darmowych wczasów jest jeszcze sprawa czasu, jaki nam pozostał do rozpoczęcia rozgrywek. Kadra miała być zamknięta do czasu rozpoczęcia przygotowań. Ktokolwiek dojdzie nie będzie miał zbytnio czasu na przygotowania i zgranie się z drużyną.

No fakt, nagrał się Kowal w tych sparingach przed wyjazdem, raptem 2 połówki w sumie czyli z Gieksą i Cracovią...
Czasu rzeczywiście zostało niewiele, ale wiele drużyn(też z ekstraklasy) ciągle testuje i nie ma dopiętych składów. Nie wykluczajmy, więc że jeszcze jakieś "ciekawe odpady" mogą się jeszcze pojawić (typu Jarka). Czas już niestety działa na naszą niekorzyść :kiepsko:
MrCricket

Postprzez SO_1906 2010-02-17, 12:10 pm

Ku*wa ale wy jesteś cie znawcami... Kluby na całym świecie testują zawodników, po czym w większości wypadków z nich rezygnują... Podam tu przykład Legii lub Wisły- tylko, że tam są chyba bardziej cywilizowani kibice (tak wynika z waszych bezsensownych wypowiedzi).
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników