Podsumowanie lat 2000-2009

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Podsumowanie lat 2000-2009

Postprzez django 2010-02-12, 1:10 pm

cronos napisał(a): zapomiałeś czemu jesteśmy w II lidze?

Bo nie utrzymaliśmy się w ekstraklasie, a rok później nie awansowaliśmy do I?
django

Postprzez Wiara_ZS 2010-02-12, 1:17 pm

cronos napisał(a):to ty nie wiesz o czym mówisz sprzedawali twój KLUB a ty mu przebaczyłeś bo się przyznał .....a miał inne wyjście ,i co że strzelił kilka bramek, ale przewalił nas i klub kilkanaście razy sprzedawczyk. zapomiałeś czemu jesteśmy w II lidze?
Nie zapomniałem dlaczego tułamy się po drugoligowych boiskach,kibice Zagłębia mu wybaczyli,każdy człowiek popełnia jakieś błędy w życiu to jest rzecz nieunikniona więc nie wracajmy już do przeszłości było mineło,a za 1.5 roku mamy Ekstraklasę :) 8)
Wiara_ZS

Postprzez Szakal 2010-02-12, 1:31 pm

A Pan Ujek ma kupie pieniazkow odlozonych !!

Lachowski co innego , wrocil do nas do klubu i swoja gra pokazuje ze Zaglebie nie jest mu zepsolem obojetnym , natomiast Ujek przyjechal pogral , zarobil, oszukal , i odjechal swoja toyota mr2 !! wielki mi gwiazdor co to na wyjazdy nie jezdzil z zespolem w autokarze ale swoim autem !!

Ja zaglosowalem na Hosica ! Prawdziwy kapitan, i profesor w obronie !!
Szakal

Postprzez patrios91 2010-02-12, 10:29 pm

Ch*Ujek gnujek ...zero tematu. Dla mnie ten koles jest martwy.. :kiepsko: "Nowe Zaglebie" nie powinno wracac do starych czasow.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez rossoneri 2010-02-12, 10:47 pm

Ujek wiadomo jakim byl czlowiekiem ,ale niestety pilkarzem jak na nasze Zaglebie byl swietnym i dlugo pewnie juz nie bedziemy mieli takiego pilkarza,jako pilkarz nalezy mu sie miejsce w jedenasce ,jako czlowiek out! ale niestety tutaj oceniamy gre i umiejetnosci
rossoneri

Postprzez Smazu 2010-02-12, 11:01 pm

rossoneri napisał(a):Ujek wiadomo jakim byl czlowiekiem ,ale niestety pilkarzem jak na nasze Zaglebie byl swietnym i dlugo pewnie juz nie bedziemy mieli takiego pilkarza,jako pilkarz nalezy mu sie miejsce w jedenasce ,jako czlowiek out! ale niestety tutaj oceniamy gre i umiejetnosci

Co to za problem trafić parę goli kiedy ma się kupione mecze?Nawet ja bym strzelił tyle samo bramek wiedząc , że obrońca nie zabierze mi piłki a bramkarz uda , że nie da rady wyciągnąć strzału.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez pyla 2010-02-12, 11:18 pm

Z tego co wiem to nie kupowali u przeciwnika tylko wszystko było załatwiane z sędziami, chyba ze sie myle
pyla

Postprzez pelepapa 2010-02-12, 11:30 pm

Smazu napisał(a):Co to za problem trafić parę goli kiedy ma się kupione mecze?Nawet ja bym strzelił tyle samo bramek wiedząc , że obrońca nie zabierze mi piłki a bramkarz uda , że nie da rady wyciągnąć strzału.

Tu nie chodzi tylko o strzelonego gole , ale jego gra tyłem do bramki, umiejetnosc zastawienia sie jest jedna z najlepszych w Polsce -dlatego gra w Bełchatowie , mimo to człowiekiem jest żadnym.. Dlatego trzeba oddzielic umiejetnosci pilkarskie od pozasportowych (np. bukmacherskich :) i ocenic sprawiedliwie bo chyba chodzilo w wyborze "jedenastki dekady" o najlepszych zawodników a nie kogo sie lubi a kogo nie.
pelepapa

Postprzez daro 2010-02-13, 12:11 am

Właściwie , to nawet mi nie żal tych co głosowali na U. Dlaczego ? Bo to nie są kibice ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC !!!!!!
daro

Postprzez maniek-75-75 2010-02-13, 1:52 am

cronos napisał(a):czemu pamiętacie tylko Ujka, a Tresciński chłopakz Sosnowca, Drzymont i Lacha któremu połowa kibiców juz przebaczyła ŻENADA
LACHA won!!!

gdybyś choć trochę pamiętał to nigdy byś nie napisał Lacha won....Lachowski to dla mnie mimo korupcji grajek nr. jeden Zagłebia ostatniej dekady ...
maniek-75-75

Postprzez maniek-75-75 2010-02-13, 1:54 am

rossoneri napisał(a):Ujek wiadomo jakim byl czlowiekiem ,ale niestety pilkarzem jak na nasze Zaglebie byl swietnym i dlugo pewnie juz nie bedziemy mieli takiego pilkarza,jako pilkarz nalezy mu sie miejsce w jedenasce ,jako czlowiek out! ale niestety tutaj oceniamy gre i umiejetnosci

ty kolego to już się lepiej nie wypowiadaj!!
maniek-75-75

Postprzez Wiara_ZS 2010-02-13, 9:09 am

maniek-75-75 napisał(a):

ty kolego to już się lepiej nie wypowiadaj!!

rossoneri pierdolisz farmazony pewnie głosowałeś na Hujka jak ci pozostali janusze którzy raz do roku przyjdą na Ludowy albo jak są wyniki :redface:,więc kolego odpocznij trochę od forum,może wyjdzie ci to na lepsze ;-)
Panowie Koniec tematu Hujka ;-)
Wiara_ZS

Postprzez Blajpios 2010-02-13, 10:14 am

Panowie, spokojnie, spokojnie. Nie wszystko w wypowiedziach drugiego akurat musi nam się podobać - i nie ze wszystkim musimy się zgadzać. Ba, jeżeli nawet nadmiar czegoś jest już dla większej ilości osób dokuczliwy, można z tego powodu mitygować, czy wręcz przymuszać konkretnego kogoś - przede wszystkim do zmiany tego punktu. Nie można jednak zaraz przenosić oceny tego jednego punktu na wszystko, jako ocenę każdego, we wszystkim, wszystkiego itd... Chyba nikt nie ma wątpliwości, że z Kol. rossoneri różnię się w jakimś tam konkretnym punkcie, dałem temu wyraz i chyba skutecznie (ufam), więc - też ufam - nikt nie będzie podejrzewał jakiegoś kumoterstwa. Tylko, że to, co piszę, to wręcz właśnie dla zaprzeczenia kumoterstwa, które wyraża się i tym, że jak usłyszymy, że wiatr w jedną stronę, to zaraz zlecą się dmuchacze do dmuchania w tę samą... Po pierwsze, przyjęło się tutaj, że nawet skrajne głosy, wyrażane emocjonalnie, są traktowane jako pojedyncze głosy. Tak też robię, czytając głosy kilku ludzi, że nie podoba im się wypowiedź drugiego - i gdy szafują oni czerwonymi kartkami. Z chwilą jednak, gdyby stawało się to "huzia na Józia", to już należy się przeciwstawić. To po pierwsze.
Niemniej - jest i "po drugie". Mianowicie, że jeżeli już, to chyba takie "huzia na Józia", trzeba by robić w stronę kilku osób chyba nawet - a na pewno w stronę organizatorów zabawy (jeżeli się nie mylę, co do tego, co pamiętam, jaka była treść ogłoszenia); akurat tutaj Kol. rossoneri raczej nie zasługuje. Mianowicie, twórcy tej fajnej zabawy, trochę z precyzją byli na bakier. Jedną rzecz wytknięto im od razu, że zasadniczo dekada lat, czy jakiegolwiek kompletu odnosi się od pierwszej jednostki do 10. a nie od zerowej do dziewiątej; z tego jakoś tam wybrnięto. Brak precyzji jednak - o ile dobrze pamiętam - wyskoczył przy rzeczy chyba jeszcze ważniejszej, przy samej formule konkursu. Otóż - nie było sprecyzowania, że w takim, albo innym sensie wybiera się danego piłkarza! Czyli - ktoś mógł głosować biorąc pod uwagę czysto sportową formę. Ktoś inny - mógł głosować biorąc osobowość pod uwagę. Czepiać się nie można ani tego ani tego. Ba. Jeżeli rzeczywiście dobrze pamiętam, to wręcz bardziej się czepiać można tych, co atakują za głosy tylko pod względem sportowym - aniżeli tych, co głosowali tylko pod względem sportowym. Sformułowanie bowiem "wybieramy jedenastkę", a chyba tak to było sformułowane, co najmniej nadaje lekką przewagę podejściu z priorytetem czysto piłkarskich walorów. Jedenastka bowiem, to raczej zespół graczy aniżeli zespół ludzi z klasą, którzy grają w piłkę. Z tym, że jak napisałem, powyższe, to tylko jeżeli uznać, że można, należy i warto się czepiać - bo te różnice naprawdę niewielkie a jednocześnie to tylko gra. Jeżeli jednak rozwijać to ściśle, to raczej, jak napisałem, ogłoszenie konkursu sugerowało zdolności piłkarskie. Jakkolwiek - tutaj oponenci uważający, że walory osobowe też należy uwzględnić - mogą mieć też argument wobec przeciwników: że a skąd u licha wiadomo, czy oni tak naprawdę piłkarsko byli dobrzy, skoro swoją skuteczność po części mieli kupioną? Jeszcze zaś z innej strony - to głosy oburzenia, że "nie są kibicami" należy kierować więc nie tyle do tych, co głosowali "tylko czysto piłkarsko" (albo nie tylko do nich). Przede wszystkim to właśnie twórcy zabawy powinni być "postawieni pod murem" za to, że nie są dobrymi kibicami, skoro nie pomyśleli do końca i nie zauważyli, że niejasność wypowiedzi może wprowadzić takie zamieszanie i fakt, że wygrywać mogą ci, co szkodzili klubowi; jaki więc kibic prawdziwy zorganizuje taką zabawę, co szkodzi klubowi, w której nagradza się szkodzących? Takie są fakty. Gdyby chcieć ogłaszać zabawę z punktu widzenia dobra i dobrego imienia klubu najlepiej było ją ogłosić z zaznaczeniem, że to "najlepszy" znaczy pełny wymiar, czyli z uwzględnieniem spraw uczciwości (znów pojawia się jednak problem - bo do tej społecznej uczciwości wchodzi i nie odbijanie żony koledze i ja osobiście byłbym za tym, by też to doceniać, ale niektórzy już tak przekonani nie będą...).
Ogólnie rzecz biorąc.... Czy nie lepiej jednak, pozostać przy tym, że to przecież po prostu zabawa i nie ma co za bardzo na siebie "najeżdżać"? A co najwyżej dzięki doświadczeniom, organizatorzy bardziej będą pilni co do precyzji przy następnych zabawach, choćby co do dekad... Lepsze to, niż sytuacja, gdy pod wpływem wzajemnych obrzucań się między kibicami, to w ogóle przejdzie im ochota na robienie takich konkursów, bo wymyślają coś dla dobrej zabawy - a wychodzi z tego wojna we własnym obozie...
Blajpios

Postprzez tiktak 2010-02-13, 2:18 pm

Ciekawe kolego ile wersetów potrafiłbyś naklepać na temat biblijnego przykazu: mówcie TAK,TAK i NIE,NIE.
tiktak

Postprzez Blajpios 2010-02-13, 6:16 pm

:-) Przepraszam z góry za spozatemacenie, ale myślę, że zostałem wywołany do tablicy, więc po prostu odpowiadam na te hasła czy pytanie. Odpowiedź brzmi - to zależy. Zależy od charakteru oczekiwanego danej wypowiedzi, od kontekstu. Potrafiłbym najkrótsze odpowiedzi - jednowersetowe. Na przykład najlepsza z takich chyba: "amen", "popieram", "jestem za i całkowicie, bez przeciw". Z przeciwnego bieguna - niejeden doktorat i niejedna książka na temat tego sformułowania powstały, więc gdyby to miał być taki charakter wypowiedzi, to nie wiem, może udałoby mi się nie odstawać i wtedy pewnie musiałoby to być kilka nawet rozdziałów. Jeżeli wypowiedź na forum o podobnym charakterze jak tu - to pewnie mniej więcej tyle samo tekstu, gdyby miało to być łącznie z argumentacją, czemu taką a nie inną tezę głoszę. Jest to bowiem już ilość tekstu, który zaczyna denerwować, więc trzeba raczej nie przekraczać - niemniej tyle jest potrzebne, gdy chce się te 4 czy 5 tez jednocześnie uzasadnić, przekonać do nich: łącznie z argumentacją, to jednak wychodzi mniej więcej tyle. Gdyby miało być samo podanie tych 4 czy 5 tez, bez uzasadnień, to pewnie byłoby to kilka linijek. Tyle tylko, że jest też pytanie, podobnie jak w odniesieniu do napisanego przeze mnie powyżej tekstu, czy aby niektóre te moje tezy same, bez tłumaczeń - nie zadziwiłyby jeszcze bardziej? Na przykład - już nie mówiąc o tym, że nie do końca i tak oddawałoby to moją opinię - gdybym napisał bez żadnej argumentacji, że za głosowanie na Ujka należy się czepiać organizatorów, bo popełnili błąd w ogłoszeniu zabawy?
Wracając jednak do tematu, zabawy podsumowania... Zaciekawiła mnie "druga jedenastka", jak by wyglądała, gdyby zestawić z ilości głosów i "kazać jej wybiec na murawę strony głównej" w zestawieniu z tą pierwszą? Jak by to wyglądało? A jeżeli jeszcze jakiejś zabawy potrzeba "na czas ogórkowy", to sonda mogłaby być poświęcona pytaniu, jak zdaniem Forumowiczów zakończyłby się mecz bezpośredni między tymi jedenastkami...
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna