Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2010-01-31, 12:25 pm

patrios91 napisał(a):Jak ja juz slysze tekst.."chodze na mecze juz ponad 40 lat" to mnie skreca.

puciu13 napisał(a):Do PPATRIOS 91 No kolego ja już nic nie poradzę na to że urodziłem się wcześniej od Ciebie i dożyłem już 54 lat może i ty kiedyś napiszesz że na ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC chodzisz już 50 lub 60 lat czego Ci barbzo życzę (...) POZDRAWIAM i życzę wytrwałośi w chodzeniu na mecze ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC bo takich kibiców z długim stażem i wierzącym w nasze Zagłębie nam bardzo potrzeba.

Czegoś nie rozumiem patrios91 ? To jeżeli ktoś jest kibicem Naszego kochanego Zagłębia nie 4 a 40 lat to go to dyskwalifikuje w Twoich oczach ? ;-) Ja też chodzę na mecze ZS od 34 lat i co ? I JESTEM Z TEGO DUMNY :!: :-) Nie ważne, ile się ma lat, bo ważne jest mieć w sercu ten klub. Na dobre i na złe :) Co do ewentualnego zakontraktowania Arifovicia lub Kowala. Powtarzam: obawiam się, że żadnego z nich nie będzie w ZS. Skończy się tak, jak z Grybosiem. W jego przypadku bez wątpienia chodziło o kasę dla Stali Rzeszów, bo było to stanowczo za dużo, jak za zawodnika z przeciętnymi osiągnięciami. W sprawie Ensara lub Marka pewnie Hytry powie, że "za dużo chcieli"... Nie chcę krakać, ale tak to może wyglądać :twisted: A dobry napadzior jest nam niestety potrzebny i to od zaraz :!:
Adam1906

Postprzez YOOSHKY 2010-01-31, 12:40 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):mamy sile ognia
w takich zawodnikach jak: Lachowski, Mysliwy, Filipowicz i Jaromin. Ta czworka
powinna spokojnie dac sobie rade w II lidze i wywalczyc awans.

Jak wielka to siła ognia mieliśmy okazję się przekonać jesienią.
Jeśli skuteczność w tej rundzie się nie poprawi to będzie ciężko.
Z osób które wymieniłeś tylko jedna jest tak na prawdę napastnikiem.
Ostatnio edytowano 2010-01-31, 1:48 pm przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez django 2010-01-31, 1:30 pm

YOOSHKY napisał(a):Jak wielka to siłą ognia mieliśmy okazję się przekonać jesienią.

No właśnie. Priorytetem miało być pozyskanie napastnika. Tymczasem wystrzelaliśmy się z kasy na dwóch pomocników i testujemy napastników, którzy są do wzięcia za darmo. Chyba nie tak to miało wyglądać?
django

Postprzez dziejus 2010-01-31, 2:44 pm

Nigdzie nie jest napisane ze za darmo.Po drugie kasa jest potrzebna na samolot ;-) Jako ciekawostka-wygrany lub zremisowany mecz to sparing a przegrany to jednostka treningowa :) To wiadomosc dla statystyków :lol:
dziejus

Postprzez patrios91 2010-01-31, 3:12 pm

Drogi Adamie...ja juz kiedys pisalem na temat"chodzenia" na mecze :-) Doo kina tez chodze,na zakupy tez. Nie chce mi sie znowu tego tlumaczyc ;-)

No wlasnie Kowal jest wolnym zawodnikiem,czy trzeba za niego zaplacic ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-01-31, 3:30 pm

Ani za Kowala, ani za Arifovicia nie trzeba płacić.
django

Postprzez dziejus 2010-01-31, 3:39 pm

Czy nasz prezes(startujemy juz niebawem)nie znalazł więcej "bomb" i "perełek"za darmoche ? .Wiadomo przecież ze jaka cena taki towar.Biznesman powinien to wiedzieć :-(
Ostatnio edytowano 2010-01-31, 4:36 pm przez dziejus, łącznie edytowano 1 raz
dziejus

Postprzez Adam1906 2010-01-31, 4:27 pm

Szkoleniowiec Zagłębia nie zrobi awantury. Wnioski jednak wyciągnie...

13:15, 2010-01-31

Autor: Krzysztof Polaczkiewicz.

- Rywale wykorzystali niemal wszystkie okazje, jakie mieli - tłumaczył po przegranym sześcioma bramkami sparingu z Cracovią pomocnik Zagłębia Sosnowiec, Adrian Pajączkowski (...) Sosnowiczanie nie grali jako zespół źle, ale popełnili masę indywidualnych błędów. Jakby tego było mało, razili nieskutecznością. W pierwszej połowie dobrych okazji nie wykorzystał testowany napastnik Pogoni Szczecin, Marek Kowal. Z kolei w drugiej w dobrych sytuacjach pudłowali Krzysztof Myśliwy i Ensar Arifović, który wreszcie otrzymał szansę gry w sparingu. Bośniak, który od pewnego czasu trenuje z drużyną Zagłębia, nie zachwycił. Inna sprawa, że koledzy nie ułatwili mu zadania. Najlepszym tego dowodem była sytuacja z końcówki meczu, gdy Myśliwy robił wszystko, aby nie podać Arifoviciovi piłki w tempo przed pustą bramką (...) A który z testowanych napastników ma większe szanse na angaż? - Obaj prezentują pewne walory, każdy z nich jest inny. Przeanalizujemy ich postawę i zadecydujemy, co dalej - dodał szkoleniowiec sosnowiczan.

http://www.sportslaski.pl/Szkoleniowiec ... ,info.html

No właśnie, który ? A może inaczej: czy w ogóle któryś z nich ? ...
Adam1906

Postprzez Sonda 2010-01-31, 4:27 pm

Temat tego wątku to Kogo kupic,a kogo sprzedac i ma już 523 strony. Wielkie dzięki za wszystkie wpisy.Pokazuje to że Zagłębie jest ważne dla wielu forumowiczów. Uważam jednak że przy obecnym zarządzaniu i polityce klubu temat jest nieaktualny i powinien brzmieć Kogo zatrudnić, a z kim rozwiązać kontrakt? Ciekaw jestem ile minie jeszcze lat gdy kupimy jakąś gwiazde? bądz kiedy kogoś wypromujemy i sprzedamy z dużym zyskiem?
Sonda

Postprzez August 2010-01-31, 5:14 pm

django napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):Jak wielka to siłą ognia mieliśmy okazję się przekonać jesienią.

No właśnie. Priorytetem miało być pozyskanie napastnika. Tymczasem wystrzelaliśmy się z kasy na dwóch pomocników i testujemy napastników, którzy są do wzięcia za darmo. Chyba nie tak to miało wyglądać?

I to jeszt rzecz, którą trudno zrozumieć. Kadra miała być wedle zapowiedzi juz zamknięta. Napastnik miał już być. A póki co czas leci.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2010-01-31, 5:29 pm

A kto teraz zechce rozmawiać z takim ignorantem jak nasz ? prezes.Chciał wszystkich przechytrzyć(nomen-omen)a narobił kupe bałaganu :twisted: Nie jestem pewien ale czy za zawodnika z karta na rece mozna sobie "zawinszować" pare groszy za wyszkolenie ? Bo jezeli tak to mozemy juz zamykać kadre :redface:
dziejus

Postprzez Dobromir01 2010-01-31, 11:28 pm

Kogo kupić to nie wiem.
Klub testuje zawodników którzy nie sprawdzili się w innych klubach, nie wnikam w tym momencie z jakich przyczyn. Pozbywa się za to za darmochę Koźmińskiego który jednak coś strzelił (jak tylko dostał szanse).
Odnoszę wrażenie ze nie sprzedamy nikogo tylko oddamy za darmo i weźmiemy za darmo.
Jaki z tego jest i będzie pożytek dla klubu to jestem pełen obaw.
Jeśli już chcieliśmy znaleźć dla nas jakiegoś gracza za darmochę to wystarczyło oriętować sie w tym co dzieje sie w klubach.
Np. Podbeskidzie BB podpisało nowy kontrakt z P. Rockim i zaangażowało najlepszego strzelca z upadającego Hutnika Kraków -Krzysztofa Światka.
Może zainteresować sie Rafałem Gilem strzelił tylko 9 bramek ale jest za darmoche. Cyba ze już ktoś po niego
sięgnoł.
Jeśli wiecie drodzy forumowicze jeszcze o kimś, to piszcie tu może Dworczyk " skaut" przeczyta podzwoni i znajdzie kogoś wartościowego do napadu dla Zagłębia.

Ja jakoś czarno widzę ze Hytry sam znajdzie napastnika.
Może się mylę a Prezesik ma tyle ofert napastników na biurku ze nie może ich ogarnąć.
Oby tylko czasu starczyło do zamknięcia okienka tr.
Pozdrawiam.
Dobromir01

Postprzez patrios91 2010-02-01, 12:05 am

Ja sie zaloze ze Pierscien juz dostaje szalu gdyz nie ma zamknietej kadry...tylko spokojnie wszystko znosi,zeby nie poleciec ze stanowiska. Hytry jak by byl taki porzadny to sam by odszedl,bo ewidentnie sobie nie radzi i tylko mydli oczy kibicom transferami typu Lilo.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-02-01, 8:16 am

patrios91 napisał(a):Ja sie zaloze ze Pierscien juz dostaje szalu gdyz nie ma zamknietej kadry...tylko spokojnie wszystko znosi,zeby nie poleciec ze stanowiska.

Dodatkowo sprawa Grybosia (niezależnie od tego czy jest dobry czy nie) pokazała, że w kwestii transferów nie ma nic do powiedzenia. Wszak Pierścień na chłopa był zdecydowany. Teraz, jak donosi portal sportowezaglebie jest zdecydowany na Kowala. Co z tego będzie, zobaczymy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2010-02-01, 11:53 am

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Ja sie zaloze ze Pierscien juz dostaje szalu gdyz nie ma zamknietej kadry...tylko spokojnie wszystko znosi,zeby nie poleciec ze stanowiska.

Dodatkowo sprawa Grybosia (niezależnie od tego czy jest dobry czy nie) pokazała, że w kwestii transferów nie ma nic do powiedzenia. Wszak Pierścień na chłopa był zdecydowany. Teraz, jak donosi portal sportowezaglebie jest zdecydowany na Kowala. Co z tego będzie, zobaczymy.

Oj, zgadzam się z Wami :!: Coś mi to wygląda, że Pierścionek nie ma nic do gadania w sprawie ewentualnych transferów :-( Jak Prezesunio się zgodzi, to napadzior będzie. Jak nie, opinia Pierścienia nie ma w klubie żadnej wartości :zolta: A szkoda. To w końcu trener musi mieć wizję składu do walki o awans do Unibet I ligi.
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna