Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez jotpe1906 2009-12-08, 11:47 am

Super w ogóle pomysł z takimi taksówkami...Najchętniej będe nimi jeździć do Katowic i na śląsk żeby buraki patrzyli :twisted: i taki pomysł jeszcze żęby kierowcami byli fani Zagłębia,a nie jakieś zgredy
jotpe1906

Postprzez YOOSHKY 2009-12-08, 11:52 am

jotpe1906 napisał(a): i taki pomysł jeszcze żęby kierowcami byli fani Zagłębia,a nie jakieś zgredy

A "zgred" nie może być kibicem?
Może przed wejściem trzeba będzie pokazać kartę kibica którą trzeba i tak będzie wprowadzić?
Chyba nie rozumiesz idei tych taksówek.
YOOSHKY

Postprzez LucasUSA 2009-12-08, 1:51 pm

Bardzo dobry pomysl, nie tylko szansa na jakies wplywy, ale przede wszystkim reklama na 4 kolkach w kazdym zakatku naszych miast, i nie tylko ;)
Pamietajcie - memory 5, Taxi Zaglebie - i wszystko jasne :lol:
LucasUSA

Postprzez uzielone 2009-12-08, 4:33 pm

Zauważyłem, że boisko Orlik 2012 w Dąbrowie Górniczej przy Alei Piłsudskiego ma trybuny w barwach Zagłębia - czerwono-zielono-białe! :brawo: Nie wiem czy klub miał na to wpływ ale uważam, że jest to forma marketingu dla Zagłębia. Warto by było poświecić szkołom w naszym regionie a szczególnie z takim zapleczem piłkarskim jak ta, specjalną uwagę żeby odpowiednio promować klub. Dobrze by było aby dzieci grające w piłkę na naszych osiedlach marzyły aby w przyszłości zostać piłkarzem Zagłębia a nie Wisły Kraków czy Lecha Poznań. Można stworzyć akcję promującą klub poprzez rozdawanie gadżetów klubowych lub nagród z logo klubu dla szkół oraz spotkania z piłkarzami, zarządem, rozdawanie biletów na mecze, plakatów itp. Marketing w końcu ruszył więc zarząd niech planuje.
uzielone

Postprzez August 2009-12-08, 5:14 pm

Ruszyła kolejna sprawa, o którą sam wielokrotnie postulowałem. Jestem wręcz wniebowzięty(jak nabardziej poważnie):

Prezes Zagłębia, Paweł Hytry, w tej sprawie spotkał się z przedstawicielami MOSiR-u - dyrektorem Zbigniewem Drążkiewiczem i kierownikiem Stadionu Ludowego, Leszkiem Baczyńskim. Rozmowa okazała się owocna, gdyż została wyrażona zgoda na powstanie sektora rodzinnego, który zostanie wyznaczony pod jedną z lóż prasowych (na zdjęciu). - Przygotujemy specjalne oznakowania i postaramy się w sposób widoczny oddzielić tą część trybuny, by rodzice, wraz ze swoimi dziećmi, czuli się na niej bezpiecznie - wyjaśnia dyrektor Drążkiewicz.

Na początek do dyspozycji rodziców z dziećmi będzie dostępnych 58 krzesełek. - Jeśli pomysł wypali, to będziemy chcieli powiększyć ten sektor. Zależy nam, by na mecze naszej drużyny przychodziły całe rodziny. Na razie nie mamy jeszcze miejsca na stworzenie ciekawej infrastruktury, gdzie mogliby się bawić nasi najmłodsi kibice, jednak do dyspozycji rodziców będą wyznaczone osoby, które pomogą w opiece nad ich pociechami, gdy oni będą oglądali mecz - tłumaczy prezes Hytry.

http://www.zaglebie.eu/wiosenny-sektor- ... 2_172.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Leżak 2009-12-17, 6:10 pm

ja chciałbym poruszyc dwie sprawy:

- po pierwsze to boiska (Orliki) o których dwa posty wyżej pisze UZIELONE fajnym pomysłem wg mnie było by gdyby piłkarza Zagłebia odwiedzali takie boiska znajdujące się w miastach i miasteczkach i brali udział w zajęciach w-f z dzieciakami w wieku 9 -10 lat przy okazji przekazali im jakieś zagłębiowskie gadżety, uważam że była by to dla takich dzieciaków fajna atrakcja i zaszczepeinie im przywiązania do braw Zagłębia.

- po drugie to sprawa piwa kibiców Legii Warszawa (Legion) inicjatorem akcji jest SKLW, moje pytanie brzmi czy jest możliwosc stworzenia takiego napoju dla kibiców Zagłębia ? kiedyś takie piwko istniało ale było dostępne tylko w wybranych sklepach a smak nie powalał na kolana, raczej taka tylko wakacyjna akcja. Pytam o to bo z wielkim żalem pijąc piwo dociera do mnie że płace ludzim z Kompanii Piwowarskiej :kiepsko:
Leżak

Postprzez nexus7777 2009-12-17, 10:04 pm

dzisiaj odbyło się "huczne" otwarcie ORLIKA w DG. Zastanawia mnie to dlaczego o tym, wydarzeniu nie pisały wcześniej żadne portale internetowe??????. A była by to duża możliwość dla kibiców zobaczenia jak się "bawią" piłkarze naszego ZG i nie tylko. Być może organizatorzy bali się o zbyt dużą frekwencje????

Ciekawy jestem czy ktoś z prasy lub TV był tam zaproszony??
nexus7777

Postprzez django 2009-12-17, 10:17 pm

No właśnie jakieś tajne było to otwarcie i nikt nic o nim nie wiedział. Dziwne, bo zwykle takie rzeczy samorządy nagłaśniają. Zawsze jakiś oficjel może sobie zrobić zdjęcie jak kopie piłkę, vide Kaziu Górski niedawno.
django

Postprzez August 2009-12-17, 10:25 pm

django napisał(a):No właśnie jakieś tajne było to otwarcie i nikt nic o nim nie wiedział. Dziwne, bo zwykle takie rzeczy samorządy nagłaśniają. Zawsze jakiś oficjel może sobie zrobić zdjęcie jak kopie piłkę, vide Kaziu Górski niedawno.

Ziiiiimmnooooo było, nie ? Ale faktycznie dziwne trochę choć jeszcze do pełni kampanii wyborczej trochę brakuje.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-12-17, 10:46 pm

Ale fajny mieli pomysł z tymi krzesełkami w barwach Zagłębia. Taki mini-Ludowy z tego wyszedł.
django

Postprzez KBB 2009-12-18, 11:37 pm

"anty sralezja
użytkownik

a kto to Korfanty? co on zrobił dla Zagłębia coby niemyte ryła nazywały jego imieniem podbędzińskie lotnisko!
jak se kcą te .... i itd ... itd... to niech se nazwą sralezjańską nazwą lotnisko w kormelowicach dmuchowcu! od Zagłębia wara/von (to drugie dla Vkolumy)

anty sralezja
użytkownik

a dla odmiany mogą se jakiś ichni, wsiowy 'łogolniak' nazwać 'gazeta wybiórcza' - czyli anty ZAGŁĘBIE.
nie wiem czy ktoś z Was czyta (bo ja zaprzestałem juz daaaafno) wypociny pseudo redoktyrzyny J. i Smolarza i von Kuca.
I hope nikt tego G nie bierze do ręki!!
ciekawe czy Adam M wie co za wszawe szwabskie pieje pieją na ';ego' łamach...

czy tu Q-a nikt nie myśli!!
chyba w wieku 45 lat zostanę bojówkarzem/ zadymiarzem! i wysadze te 3 mosty i paru 'panów' (gejksiarzy) polityków"

http://www.sosnowiec.info...ost=1#last_post

i takie cóś pozytywnego było/jest na sosnowiec.info.pl -ciekawe jak długo pan L ( łamane bez spółe) utrzyma to bez skasowania - podejrzewam, żę do pobudki bo jakiś Pięta/Adamiec/Górski/Molik zechcą być antysralezjanem na 5minrt... a potem będą sralezjanami jak Gó i Po na ten gó... przykład
KBB

Postprzez jezus890 2009-12-19, 2:26 pm

ciekawie z tymi taksowkami mi sie ten pomysl podoba jak dla mnie bomba , ale jakim prawem k...wa nazwali to lotnisko jakas kulawa slaska nazwa to jest lekka przesada :czerwona: :!:
jezus890

Postprzez uzielone 2009-12-20, 4:55 pm

Bardzo dobrze, że Zagłębie wystąpiło na Orliku w Dąbrowie jako gospodarz meczu z Reprezentacją Ekstraklasy, potwierdza to, że Zagłębie jest postrzegane jak klub całego regionu i włodarze Dąbrowy umieli to wykorzystać a dodatkowo stworzyli klubowi świetną promocję. Zagłębie powinno pamiętać o tej szkole i jeszcze nie raz tam zagościć. Sosnowiec oraz inne miasta z naszego regionu powinny brać przykład z Dąbrowy Górniczej :brawo:
uzielone

Postprzez szymcio5 2009-12-30, 1:23 pm

co do taxówek to dalszym krokiem mogłaby byc własna stacja paliw, a moze nawet kilka...
szymcio5

Postprzez nexus7777 2009-12-30, 1:52 pm

W pełni popieram stworzenie sieci paliw ZS, obniżyło by to koszty działalności klubowych taksówek a przypuszczam, że wielu kibiców tankowało by na tych stacjach.

dodatkowo można by wprowadzić karty na punkty tak jak jest już prowadzone na innych stacjach bądź sklepach. Zatankujesz za 1.000 PLN bilet na mecz masz gratis....

Przypuszczam, że obroty mieli by dość duże.
nexus7777

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna