Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez patrios91 2009-11-26, 1:54 pm

Jakbys gral 2 mecze pod rzad...w tym "w jednym" musisz dac z siebie wszystko to ciekawe jakbys biegal. Roznie pilkarze sie poruszaja...wazne ze sa skuteczni.....a moze to byla taka rotacja ciala dla zmylki przeciwnika :) Na randke sie z nim chyba nie umawiasz..:P
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez novack 2009-11-26, 3:33 pm

Jestem na tak za Grybosiem, o ile do marca zrzuci 10 kilogramów i poprawi szybkość. Dzisiaj to nie jest zawodowy, profesjonalny piłkarz, a takich chyba potrzebujemy. Niezłe wrażenie zrobił ten, na którego Pierścionek chyba najmniej stawiał, czyli Michał Grunt. Wiem ,ż e jeszcze młody i chyba za słaby fizycznie, ale niezły przegląd pola i bardzo celne wrzuty z obu nóg. To jest przyszłość. Tym razem Flejtarski chyba jednak zawiódł, przynajmniej w pierwszej połowie. Odniosłem wrażenie , że nie chciał popełnić błędu i nie brał na siebie odpowiedzialności, a przecież właśnie to on ma kreować grę zespołu. Bezpieczne podania do tyłu ok., ale nie na tej pozycji.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez LucasUSA 2009-11-26, 3:44 pm

Zgodze sie z Novackiem :) - troche otyly sie wydawal. Patrios91 - skutecznosc skutecznoscia, ale nie wiem, czy taka "gracja" wystarczy na pierwsza lige, a chyba patrzymy na potencjalnych zawodnikow pod katem wystepow na zapleczu ekstraklasy?
LucasUSA

Postprzez SO_1906 2009-11-26, 4:33 pm

Takesure Chinyama jest niższy i cięższy od Grybosia a jakoś królem strzelców ekstraklasy mógł zostać... Przecież Pierścionek wyraźnie powiedział że szuka wysokiego i silnego napastnika bo niby po co mu kolejny Myśliwy, który przy byle kontakcie z przeciwnikiem łamie się w pół i kładzie na murawie ? I ciekawe jaką wy byście mieli szybkość gdybyście zagrali dzień wcześniej sparing, wstali o 5 rano i jechali 250 km prosto na sparing... Tutaj widać jakie macie pojęcie o tym sporcie. Tyle w temacie
SO_1906

Postprzez novack 2009-11-26, 5:31 pm

SO_1906 napisał(a):Takesure Chinyama jest niższy i cięższy od Grybosia a jakoś królem strzelców ekstraklasy mógł zostać... Przecież Pierścionek wyraźnie powiedział że szuka wysokiego i silnego napastnika bo niby po co mu kolejny Myśliwy, który przy byle kontakcie z przeciwnikiem łamie się w pół i kładzie na murawie ? I ciekawe jaką wy byście mieli szybkość gdybyście zagrali dzień wcześniej sparing, wstali o 5 rano i jechali 250 km prosto na sparing... Tutaj widać jakie macie pojęcie o tym sporcie. Tyle w temacie

Oczywiście byłeś na sparingu,widziałeś chłopa i wiesz o czym piszesz?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez SO_1906 2009-11-26, 5:39 pm

novack napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Takesure Chinyama jest niższy i cięższy od Grybosia a jakoś królem strzelców ekstraklasy mógł zostać... Przecież Pierścionek wyraźnie powiedział że szuka wysokiego i silnego napastnika bo niby po co mu kolejny Myśliwy, który przy byle kontakcie z przeciwnikiem łamie się w pół i kładzie na murawie ? I ciekawe jaką wy byście mieli szybkość gdybyście zagrali dzień wcześniej sparing, wstali o 5 rano i jechali 250 km prosto na sparing... Tutaj widać jakie macie pojęcie o tym sporcie. Tyle w temacie

Owszem byłem ale niebardzo rozumiem o czym tu trzeba pisać ? Strzelił dwie bramki i to powinno dać Ci odpowiedź na jego grę w tym meczu...
SO_1906

Postprzez Przemek26 2009-11-26, 6:18 pm

SO_1906 napisał(a):
novack napisał(a):

Owszem byłem ale niebardzo rozumiem o czym tu trzeba pisać ? Strzelił dwie bramki i to powinno dać Ci odpowiedź na jego grę w tym meczu...

A te co nie trafił to by mój chomik strzelił , więc o czym tu pisać.
Przemek26

Postprzez PawełK 2009-11-26, 6:30 pm

Panowie, Panowie...

Gdyby na 4 sytuacje strzelał 5 goli to pewnie nie byłby u nas na testach... każdy z Was ma racje tylko po co te spory?
PawełK
pyszałek

Postprzez csc 2009-11-26, 7:09 pm

Radek Flejterski dobry chlopak,od malolata do dzisiaj wierny kibic Slaska Wroclaw,zaliczal rowniez wyjazdy,to tak na marginesie:)
csc

Postprzez patrios91 2009-11-27, 1:23 am

No to tak... Zgadzam sie z tym ze fizycznie Grybos nie prezentuje sie "idealnie". Nie wiadomo czym te "kocie ruchy" byly spowodowane. Moze tym ze dzien wczesniej gral inny sparing,a moze tym ze ma pewne braki. W nizszych ligach nie przywiazuje sie az takiej uwagi jesli chodzi o forme fizyczna. W wyzszych wiadomo..klata + brzuch obowiazkowo. Jesli chodzi o szybkosc to wiadomo .."szybkosc to sila". Tylko nad tymi dwoma aspektami mozna popracowac, a talent sie ma albo sie nie ma. Po dwoch bramkach i to jeszcze w sparingu nie mozna stwierdzic czy zawodnik jest "dobry",ale tez nie mozna stwierdzic czy jest "zly". To jego pierwszy mecz w barwach Zaglebia. Trema na pewnie go "usztywniala". Po prostu jeden sparing to za malo by stwierdzic przydatnosc tego zawodnika w druzynie Zaglebia. Zapraszamy na sparing z Wolbromiem.
To nie liga angielska zeby zawodnik wszystkie 100 procentowe sytuacje zamienial na gole. Pokazcie mi chocby jednego pilkarza co na 30 wystepow strzela chociaz 25 bramek w naszej ekstraklasie. W Aglii jesli o zatrudnienie napastnika jest to niemal obowiazkowe. Moze dlatego PremierLeague to najlepsza liga na swiecie ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez emdżej 2009-11-27, 9:54 am

A ja mam pytanie odnośnie tego Michała Grunta. Czy to jakaś rodzina grającego kiedyś u nas Marcina?
emdżej

Postprzez PawełK 2009-11-27, 1:36 pm

emdżej napisał(a):A ja mam pytanie odnośnie tego Michała Grunta. Czy to jakaś rodzina grającego kiedyś u nas Marcina?

Jego młodszy brat z tego co wiem
PawełK
pyszałek

Postprzez YOOSHKY 2009-12-02, 1:48 pm

po 85 min. było 3:2 i tak się pewnie skończyło z Wolbromiem.
Czekam na opinie bo dziś niestety nie mogłem być obecny.
YOOSHKY

Postprzez SO_1906 2009-12-02, 1:58 pm

Spasiony GryboÅ› znowu 2 puknÄ…Å‚ haha
SO_1906

Postprzez rif 2009-12-02, 2:03 pm

Puknął dwie a przecież: (cyt.) "Dzisiaj to nie jest zawodowy, profesjonalny piłkarz, a takich chyba potrzebujemy." :-) Jasne, że się gość nadaje, zobaczcie co piszą kibice Stali o jego odejściu, on tam był najlepszy po prostu.
rif

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Tom