10.10.2009 18:00 Zagłębie Sosnowiec - Polonia Słubice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 10.10.2009 18:00 Zagłębie Sosnowiec - Polonia Słubice

Postprzez August 2009-10-10, 10:47 pm

wilczy_jezdziec napisał(a):Wszyscy byli na reprezentacji. Pokazali nawet flagę z Sosnowca w TV.

Chyba lepiej wyszli Ci, którzy byli na Ludowym ;-)
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MrCricket 2009-10-11, 7:33 am

Wynik zasłużony, ale gra mogła się podobać tylko w pierwszej połowie. Dobry pressing z którym Słubice zupełnie sobie nie radziły, bo ciężko było im przejść połowę boiska. Z zawodników wyróżniłbym Łuczywka za szybkie rajdy i wolę walki i Filipowicza (mimo koszmarnego pudła w końcówce !), który wie jak się ustawić, żeby piłka spadła do niego.
MrCricket

Postprzez KRIS6411 2009-10-11, 8:01 am

Gra coraz lepsza,a przede wszystkim to że wreszcie zaczęli walczyć tzn"siadać na przeciwnika" choć skuteczność pozostawia wiele do życzenia.Szkoda bo przy tej grze powinni w drugiej połowie strzelić przynajmniej 2-3 bramki ( a były do tego okazje)I jeszcze jedno ,nie dziwię się że Krzysiu jest na ławce,bo to nie ta forma do której nas przyzwyczaił ,ale życzę mu z całego serca powrotu do formy bo to zawodnik który na pewno gra z sercem dla klubu.Jeszcze raz gratuluję :brawo: i czekam na powtórkę z Częstochowy
KRIS6411

Postprzez Przemek26 2009-10-11, 8:28 am

emdżej napisał(a):. Szkoda, że uprzedzenia wobec Tomka Szatana są tak głębokie, że nawet jego gol nie jest doceniany..

Bramkę strzelił bo go trafiła piłka , późniejsze próby wychodziły jak klaunowi w cyrku i te straty i przyjęcia piłki. :czerwona: :czerwona:

Ogólnie mecz był słaby, rywal nawet słabszy od LZG. Widać że jak Nasi zaczęli grać szybka piłka to piłkarze PS nie wiedzieli co się dzieje. A 4 czarnoskórych to juz kabaret :) :) :)
Przemek26

Postprzez zaglebie32 2009-10-11, 9:46 am

uważam że trzeba dać tomkowi szatanowi trochę luzu.....gra coraz lepiej, nie lżyjmy go przynajmniej,.....jak na niego zagał bardzo dobrze .pamiętajmy że on będzie grał wiadomo czemu :lol:
więc módlmyy się o jego formę w rakowie :brawo:
zaglebie32

Postprzez django 2009-10-11, 11:57 am

Ważne 3 punkty w dobrym stylu, choć nie zapominajmy, że goście przyjechali bez 7(!) piłkarzy z podstawowego składu. Bardzo dobrze lewa strona z Siwym i Pająkiem, dobrze Sławek Pach no i cała defensywa. Młody Szatan bramkę strzelił jak najbardziej przypadkowo, ale zaczyna się powoli wyrabiać na defensywnym pomocniku. Miał trochę odbiorów, ale zdecydowanie za dużo strat jak na tą pozycję. Lepszy przeciwnik pewnie by je wykorzystał. Nie wiem po co robić z Tomka na siłę defensywnego pomocnika skoro mamy Krzyśka Bodzionego. Zastanawia mnie tylko, czemu Pierścionek od początku nie dał szansy Ryndakowi. Przecież, gdyby nie Władek i schodzący od czasu do czasu Filip, to przy Dorobku w ogóle nie mielibyśmy prawej strony. Krzysiek Myśliwy nie strzela bramek, ale nadal potrafi kapitalnie wypracować sytuację kolegom po zejściu na skrzydło (2 świetne podania w tempo do wbiegających w pole karne Filipa i Pająka). Teraz nie bardzo jest czas na takie eksperymenty, ale w zimowych sparingach Pierścionek mógłby spróbować gry 3 napastnikami: schodzący na skrzydła Myśliwy z Filipowiczem i Lacha. Gdyby to zafunkcjonowało, to myślę, że znacząco wzrosłaby siła ofensywna Zagłębia.
Ostatnio edytowano 2009-10-11, 12:08 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez schotti 2009-10-11, 12:08 pm

django,podziwiam Cie jaki ty madry jestes,takich jak ty wystarczy juz w PZPNie
schotti

Postprzez django 2009-10-11, 12:11 pm

schotti napisał(a):django,podziwiam Cie jaki ty madry jestes,takich jak ty wystarczy juz w PZPNie

Przejrzałem Twoje posty i żałuję, że tego samego nie mogę powiedzieć o Tobie, Maurinio :)
django

Postprzez bari 2009-10-11, 7:05 pm

django napisał(a):Ważne 3 punkty w dobrym stylu, choć nie zapominajmy, że goście przyjechali bez 7(!) piłkarzy z podstawowego składu. Bardzo dobrze lewa strona z Siwym i Pająkiem, dobrze Sławek Pach no i cała defensywa. Młody Szatan bramkę strzelił jak najbardziej przypadkowo, ale zaczyna się powoli wyrabiać na defensywnym pomocniku. Miał trochę odbiorów, ale zdecydowanie za dużo strat jak na tą pozycję. Lepszy przeciwnik pewnie by je wykorzystał. Nie wiem po co robić z Tomka na siłę defensywnego pomocnika skoro mamy Krzyśka Bodzionego. Zastanawia mnie tylko, czemu Pierścionek od początku nie dał szansy Ryndakowi. Przecież, gdyby nie Władek i schodzący od czasu do czasu Filip, to przy Dorobku w ogóle nie mielibyśmy prawej strony. Krzysiek Myśliwy nie strzela bramek, ale nadal potrafi kapitalnie wypracować sytuację kolegom po zejściu na skrzydło (2 świetne podania w tempo do wbiegających w pole karne Filipa i Pająka). Teraz nie bardzo jest czas na takie eksperymenty, ale w zimowych sparingach Pierścionek mógłby spróbować gry 3 napastnikami: schodzący na skrzydła Myśliwy z Filipowiczem i Lacha. Gdyby to zafunkcjonowało, to myślę, że znacząco wzrosłaby siła ofensywna Zagłębia.

Myślę, że Django masz rację, też mi się tak wydaje, że byłoby o wiele lepiej w takim ustawieniu. A jeśli chodzi o Dorobka to też się zgadzam, jest po prostu za ciężki, ospały i chyba nie nadaje się do tej drużyny.
bari

Postprzez maniek-75-75 2009-10-11, 11:01 pm

Przemek26 napisał(a):Bramkę strzelił bo go trafiła piłka , późniejsze próby wychodziły jak klaunowi w cyrku i te straty i przyjęcia piłki. :czerwona: :czerwona:

ten klaun wiele lepszych piłek prostopadłych dograł jak Pach....ale trzeba było patrzyć .....po stracie Pacha mało bramka nie padła ...tego się nie widziało???
maniek-75-75

Postprzez Adamek182 2009-10-12, 5:01 pm

Trzeba pochwalić Tomka Szatana,potencjal ma i wraca powoli do formy.Trzeba umiec się ustawić żeby piłka Cię trafila i wpadła do bramki albo miec szczęście-a Zagłębiu szczęścia brakowało,więc każdy kto ma farta niech przebywa na boisku.Hehe. A na powaznie,w ekstreaklasie Szatan już się pokazywał jako całkiem nieźle wyszkolony pomocnik(bardziej ofensywny niż defensywny).Powoli jego forma rosnie a ja jestem pewien że gdy forma podrośnie to bedzie godnie rywalizował o miejsce w pierwszej 11.
Kolejny temat to Myśliwy-ciągle zakorkowany-ale sytuacje wypracowuje jak nikt inny.Tak jak wyzej Django pisał,dwie 100% wypracował. No i coraz bardziej podoba mi się Marek. W końcu wraca do formy,i w końcu gra tam gdzie grać powinien.O niebo lepszy od Tomka Balula-który swoją droga tez rozegrał dobry mecz(piękne wybicia piłek-jedno pod publiczke coś jak niedawno w Lechu Seweryn Gańcarczyk-brawo)
Adamek182

Postprzez django 2009-10-12, 5:29 pm

Daleki jetem od bluzgania na Tomka, bo to w końcu nie jego wina, że trener go wystawia, ale... Dopóki kontuzjowany był Sławek Pach logiczne było wystawianie go w składzie, bo po prostu nie mieliśmy innego ofensywnego pomocnika. Przy okazji z bardzo dobrej strony pokazał się Krzysiek Bodziony, który kapitalnie grał jako defensywny pomocnik. Nawet Pierścionek coś tam mówił o mini-Sobolewskim. Wrócił Sławek Pach i nagle nie było miejsca dla Szatana, więc trener wymyślił, że zrobi z niego defensywnego pomocnika, chociaż chłopak nigdy na tej pozycji nie grał. Kosztem Bodzionego, który mimo dobrej gry grzeje ławę. Miejsce w jedenastce stracił Ryndak, a nawet reprezentant Pietrzak, tylko Tomek się ostał i gra dalej. Nie wiem, dziwnie to wygląda...
django

Postprzez Adamek182 2009-10-12, 7:34 pm

Pierścień ma ciekawe pomysły.Nie raz zaskoczył wszystkich Adrianem Markiem czy to w ataku,czy w pomocy na skrzydle,nawet w obronie na skrzydle mu nie szło.Ale przyszedł czas kiedy to pierścień zrozumiał(albo doprowadził Marka do formy)i ten świetnie radzi sobie na pozycji na ktorej graĆ powinien zawsze.Bodziony? W poprzednim sezonie przyznam sie że niewiedzialem po co nam ktoś taki.początek sezonu i Krzysiek pokazal klase-aktualnie najlepszy defensywny pomocnik.
Szatan-bluzgajcie,i zastanawiajcie się czy są jakieś układy dalej,ale ja wam powiem że kiedyś uśmiechniecie sie do tego chłopaka bo talent on ma. Umie przyjąc piłke,zwodem minąc,podać niekonwencjonalnie zagrać.Na razie brakuje mu oczu dookoła glowy.
Zapamietajcie moje słowa!
TOMEK!!Trenuj,trenuj i jeszcze raz trenuj-a potem zamknij im wszystkim usta świetną grą.
Adamek182

Postprzez django 2009-10-12, 10:31 pm

Adamek182 napisał(a):Szatan-bluzgajcie,i zastanawiajcie się czy są jakieś układy dalej,ale ja wam powiem że kiedyś uśmiechniecie sie do tego chłopaka bo talent on ma. Umie przyjąc piłke,zwodem minąc,podać niekonwencjonalnie zagrać.Na razie brakuje mu oczu dookoła glowy.

Zgadzam się, że ma talent, ale jakoś od kilku lat nie może go rozwinąć. Tym bardziej go nie rozwinie, jak Pierścionek na siłę będzie próbował zrobić z niego defensywnego pomocnika. Choćby dlatego, że nie ma warunków fizycznych, żeby grać na tej pozycji. Ma za to zadatki na dobrego rozgrywającego. Nie pamiętam już, ale chyba August napisał, żeby go wypożyczyć. Tak by chyba było dla niego najlepiej. Może w innym otoczeniu, bez presji "syna właściciela" rozwinąłby swój talent i wrócił do Zagłębia jako rozgrywający z prawdziwego zdarzenia.
django

Postprzez PawełK 2009-10-13, 3:20 pm

Za chwilę mecz z Rakowem a temat Polonii wyczerpany - zamykam!

Obrazek
PawełK
pyszałek

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna