Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Szakal 2009-09-29, 4:41 pm

Tak na marginesie , godne nasladowania zachowanie wlasciciela Polonii Warszawa

"Piłkarze dostają wejściówki niezależnie od wyniku meczu. Na razie cały czas przegrywają, zajmują dopiero 11. miejsce w lidze. Nie możemy przejść nad tym do porządku dziennego, dlatego pan Wojciechowski podjął taką decyzję - tłumaczy wiceprezes klubu Piotr Ciszewski.

Wejściówki to w Polonii kwota od 2 do 6 tys. zł. Każdy piłkarz ma ją wpisaną w kontrakcie. Wysokość premii za wygrane mecze to kilkadziesiąt tysięcy złotych do podziału na drużynę. Całość premii ma być zamrożona do końca sezonu (do tej pory było to tylko 40 proc.) i wypłacona dopiero w przypadku zakwalifikowania się do europejskich pucharów, i to z ligi, a nie poprzez Puchar Polski.

- Zobaczymy, nadal rozmawiamy, nic więcej powiedzieć nie mogę - mówi kapitan Polonii Radek Mynarz o propozycji właściciela klubu. Nie chce odpowiedzieć na pytanie, czy on i koledzy z drużyny zgodzą się na cofnięcie części swojej pensji. A co się stanie, jeśli powiedzą "nie"?

- Ci, co nie zgodzą się na zawieszenie wypłaty wejściówek, po prostu nie będą ich dostawać, bo nie będą grać. Mamy szeroką kadrę. Odbędzie się naturalna wymiana składu na młodych zawodników. Nadal jednak rozmawiamy z drużyną i obserwujemy, czy jest jakaś poprawa w grze i wynikach. Żadnej takiej decyzji przed najbliższym meczem z Piastem Gliwice nie podejmiemy - zapowiada Piotr Ciszewski."

http://www.sport.pl/pilka/1,70997,70892 ... asie_.html
Szakal

Postprzez Przemek26 2009-09-29, 5:38 pm

Szakal napisał(a):Tak na marginesie , godne nasladowania zachowanie wlasciciela Polonii Warszawa

"Piłkarze dostają wejściówki niezależnie od wyniku meczu. Na razie cały czas przegrywają, zajmują dopiero 11. miejsce w lidze. Nie możemy przejść nad tym do porządku dziennego, dlatego pan Wojciechowski podjął taką decyzję - tłumaczy wiceprezes klubu Piotr Ciszewski.

Wejściówki to w Polonii kwota od 2 do 6 tys. zł. Każdy piłkarz ma ją wpisaną w kontrakcie. Wysokość premii za wygrane mecze to kilkadziesiąt tysięcy złotych do podziału na drużynę. Całość premii ma być zamrożona do końca sezonu (do tej pory było to tylko 40 proc.) i wypłacona dopiero w przypadku zakwalifikowania się do europejskich pucharów, i to z ligi, a nie poprzez Puchar Polski.

- Zobaczymy, nadal rozmawiamy, nic więcej powiedzieć nie mogę - mówi kapitan Polonii Radek Mynarz o propozycji właściciela klubu. Nie chce odpowiedzieć na pytanie, czy on i koledzy z drużyny zgodzą się na cofnięcie części swojej pensji. A co się stanie, jeśli powiedzą "nie"?

- Ci, co nie zgodzą się na zawieszenie wypłaty wejściówek, po prostu nie będą ich dostawać, bo nie będą grać. Mamy szeroką kadrę. Odbędzie się naturalna wymiana składu na młodych zawodników. Nadal jednak rozmawiamy z drużyną i obserwujemy, czy jest jakaś poprawa w grze i wynikach. Żadnej takiej decyzji przed najbliższym meczem z Piastem Gliwice nie podejmiemy - zapowiada Piotr Ciszewski."

http://www.sport.pl/pilka/1,70997,70892 ... asie_.html

W MU czy Barcelonie to standard
Przemek26

Postprzez KalF92 2009-09-29, 8:18 pm

U nas też by się przydało, na pewno dałoby to dobry efekt.
KalF92

Postprzez August 2009-09-29, 8:21 pm

Pan Krzysztof ponoć przegląda zacne forum. Może co z tego wyjdzie ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-09-30, 4:50 pm

W dniu wczorajszym w Warszawie kolportowano METRO - Ogólnopolski Dziennik bezpłatny
W tym piśmie na ostaniej stronie podano dwa tytuły TAK MOZE WYGLADAC REPREZENTACJA
POLSKI NA EURO 2012 i drugi moze wazniejszy TO IDZIE PIŁKARSKA MŁODOŚĆ.
PODAM WSZYSTKIE NAZWISKA: Wojciech Szczesny, Kamil Glik, Kamil Wałdoch, Grzegorz Wojtkowiak,
Radosław Majewski, Patryk Podrygała, Michał Janota, Patryk Małecki, Kamil Grosicki, Robert
Lewandowski i na koniec Rafał Pietrzak - 17 lat - Zagłebie Sosnowiec.
W tresci stoi napisane o naszym Młodym Zawodniku - Pietrzak - wielki, wielki talent 17 lat a juz gra jak nowoczesny boczny obronca sa to opinie dwóch szkoleniowców Pana Andrzeja Zamilskiego i Michała
Globisza. Bardzo fajna i sporo mówiaca info o naszym zawodniku.
Rok 2012 jeszcze daleko - Stadion w Warszawie podnosi sie w góre - Ja osobiscie zycze Rafałowi
aby miał szanse zagrac na tym Stadionie w 2012 - to miejsce było szczesliwe dla zawodników
Zagłebia.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez bbartek 2009-10-06, 9:07 am

Mam nadzieję, że prace związane z powiązaniem Miasta z Klubem sa kontynuowane...
A może tak Miasto powoła nowy podmiot prawny , na bazie Wydziału Promocji, który zajmie sie promocją Miasta ( a może Regionu z udziałem innym miast zagłębiowskich ) ?
Byłaby to spólka z wiekszościowym udziałem Miasta lub Miast, gdzie Kluby sportowe mogą być motorem promocji, oczywiscie nie jedynym.
Spółka przejmie większośc udziałow w Klubie lub Klub wykupi część akcji Spólki.
Żródłami finansowania mogą być:
- zagospodarowanie i dysponowanie bardzo szeroko rozumianą przestrzenią reklamową,
-śrdodki z UE na promocje Regionu,
- wykorzystanie herbu Miasta ( Miast) dla celów promocji firm,
- udział i współpraca z inwestorami, w swoim zakresie, przy nowych inwestycjach,
- współpraca z Specjalną Strefą Ekonomiczną,
- wspólna promocja z Kolporterem ( targi ).
To tylko kilka sugestii...
bbartek

Postprzez Blajpios 2009-10-06, 9:49 am

powyższe sugestie są na pewno ciekawe i niosłyby z sobą możliwości do wykorzystania. Łącznie z wieloma, które padały w tym wątku, czy w "marketingowych" - mogłyby to być elementy naprawdę solidnej polityki. Tylko co? No, właśnie. Prawdę pisząc, można wątpić porównując to z tym, co widać, że się dzieje. Ale, zobaczymy, oby tym razem było inaczej.
Blajpios

Postprzez RysioLubicz 2009-10-06, 10:03 am

bbartek napisał(a):Mam nadzieję, że prace związane z powiązaniem Miasta z Klubem sa kontynuowane...
A może tak Miasto powoła nowy podmiot prawny , na bazie Wydziału Promocji, który zajmie sie promocją Miasta ( a może Regionu z udziałem innym miast zagłębiowskich ) ?
Byłaby to spólka z wiekszościowym udziałem Miasta lub Miast, gdzie Kluby sportowe mogą być motorem promocji, oczywiscie nie jedynym.
- zagospodarowanie i dysponowanie bardzo szeroko rozumianą przestrzenią reklamową,
- udział i współpraca z inwestorami, w swoim zakresie, przy nowych inwestycjach,

Wyglądasz mi na niespełnionego zaocznego studenta zarządzania, bo ta teoria to większa pierdoła niż budowa stadionu...
RysioLubicz

Postprzez uzielone 2009-10-06, 5:03 pm

RysioLubicz napisał(a):
bbartek napisał(a):Mam nadzieję, że prace związane z powiązaniem Miasta z Klubem sa kontynuowane...

Wyglądasz mi na niespełnionego zaocznego studenta zarządzania, bo ta teoria to większa pierdoła niż budowa stadionu...

A jakie ty masz pomysły na marketing poza walnięciem vlepy w autobusie i szkole, przyklejeniem plakatu meczowego czy wywieszeniem prześcieradła na płocie lub moście? ?
uzielone

Postprzez August 2009-10-07, 9:37 am

Koncepcja bardzo ciekawa tyle, że mniej realna na poziomie Urzędu(ów) Miast(a) . Raczej widziałbym to na zasadzie marketingu sportowego prowadzonego przez kilka zagłębiowskich klubów np oba sosnowieckie Zagłębia (piłkarskie i hokejowe) oraz dąbrowskie MKS-y (koszykarskie i siatkarskie) plus ewentualni inne chętne kluby.
I mógłby działac zrówno odrębny podmiot, którego wspówłaścicielami byłyby kluby jak równiez wspólne zlecanie działań wyspecjalizowanej agencji bądź fachmanom z branży. Tyle, że jakakolwiek współpraca (choćby wspólne bilety) na dzień dzisiejszy brzmi jak science-fiction.
August

Postprzez django 2009-10-16, 12:34 pm

Z wywiadu z Adamcem:

Adamiec napisał(a): Czy Miasto obecnie prowadzi rozmowy z innymi podmiotami na temat sponsorowania klubu, jeśli tak to czy w Pańskiej ocenie są szanse na podpisanie kolejnych umów sponsorskich przez klub?
- Niestety, na to pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć, z prostej przyczyny, Prezydent nie informuje nas, radnych o tego typu działaniach. Z tego, co wiem takich rozmów się nie prowadzi.

A kasa od Cupiała i Filipiaka niedługo się skończy...
django

Postprzez August 2009-10-16, 12:57 pm

django napisał(a):A kasa od Cupiała i Filipiaka niedługo się skończy...

Do wyborów (dodając co nieco z ewentualnego podwyższenia kapitału) może "stygnie". A co potem, Kazik takimi duperelami głowy nie będzie sobie zawracał.
August

Postprzez LukaszB 2009-10-17, 9:14 am

Czytalem tak ten wywiad z p.Adamcem i popieram go w tym ze nowy stadion czy tez zmodernizowany wreszcie porzadnie Ludowy powinien "byc" tam gdzie jest,czyli na Kresowej(choc to glownie temat o przyszlosci klubu,nie o stadionie) 8) to historyczne miejsce,smiem nawet stwierdzic ze kultowe,bo lza mi sie w oku kreci(szczerze) jak sobie wspomne pelny Ludowy,super doping no i...ekstraklase!Dalej jednak uwazam,podobnie jak wiekszosc naszych kibicow ze wladze miejskie robia nie wiele azeby klub mial porzadnego sponsora,zabezpieczenie,ktore mu pozwoli byc znowu w gronie najlepszych druzyn w naszym kraju{nie na jeden sezon}!!! ;-( 8) Pozdrawiam Wiare i wierze ze w koncu wspolnie uda nam sie przywrocic dawny blask Zagłębia! :niezle:
LukaszB

Postprzez Blajpios 2009-10-17, 1:35 pm

no to ja, skoro mają wracać stare kwestie - napiszę, że akurat jestem za koncepcją przystosowywania, odnawiania Stadionu Ludowego - na miarę solidnie spełnianych wymogów aktualnie osiąganego poziomu rozgrywkowego. To logiczne. Jakkolwiek wolałbym, by - zwłaszcza politycy, czyli ludzie, którzy powinni mieć jakąś perspektywę działania - mówili głośno o tym dopiero wtedy, gdy zostanie osiągnięte porozumienie z właścicielami terenów na stadionie, bo każde podkreślanie, że "musimy być na Ludowym", nawet bez mówienia, że z nowym stadionem: jest pomocne właścicielom do podbijania ceny. Niemniej - póki nie stać na budowę nowego stadionu, zapewne nie ma lepszej koncepcji niż taka modernizacja; byle nie mieć pomysłów, by to była modernizacja "na spełnienie najwyższych możliwych standardów", bo to absurd - anachroniczny obiekt tak modernizować, koszty zbyt duże.
Natomiast sprawa budowy nowego stadionu tamże... No, nie. Ta koncepcja - to jedynie bezkrytycznie przyjmowana może być przez wychowanych i przyzwyczajonych do komunistycznej propagandy PRLu, czyli np. przez postkomunistycznych polityków. Oczywiście, że historia jest znaczącym elementem - ale nie powinna stawać się gierką propagandową, by stosować podstawowy dogmat wiary niektórych: "nie wolno odejść za daleko od PRLu". Akurat ta historia, usytuowania stadionu - naznaczona jest zbyt propagandą z czasów komunistycznych i zawiera smutne rzeczy, jak "pogarda dla pojedynczych obywateli, gdy w grę wchodzi ideologia" i "pojednanie na rozkaz totalitarystów". Czy aby - nie chodzi o podtrzymywanie tej historii? Tym bardziej zaś, że ta historia nie jest zbyt podobna do historii np. Liverpoolu, Schalke, Chelsea czy Manchesteru - a Ludowy jeszcze mniej przypomina historią ich "sztandarowe" stadiony, bo na Ludowym co najwyżej można uznać, że największe sukcesy, to była połowa rozgrywek, w których zdobywało Zagłębie wicemistrzostwo. To dużo, gdyby były tylko argumenty za. Niedużo - jeżeli uwzględnimy, że sama historia tego stadionu ma przeciwskazania łączenia nowego stadionu z tym miejscem, nie mówiąc już o fakcie co najmniej tak samo ważnym: że wreszcie Zagłębie mogłoby za miejsce stadionu wybrać lokalizację najlepszą dla Zagłębia a nie dla ideologii komunistycznych czy postkomunistycznych.
Blajpios

Postprzez August 2009-10-17, 2:34 pm

W kewstii stadionu możemy dyskutować do woli, ale będzie to na obecną chwilę czysto akademicka dyskusja bo wiadomo, że nowego stadionu czy to na Kresowej czy też gdzie indziej z pewnością wybudowanego przez Miasto nie będzie.
Natomiast sama w sobie koncepcja połączenia inwestycji obok stadionu z jednoczesnym zaangażowaniem się w klub brzmi dość ciekawie. Jeśli pomogłoby czerpać klubowi środki pozawlające na coś więcej jak zwykła egzystencję to czemu nie ?
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna