Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Blajpios napisał(a):Hm. Zastanawiam się też. Może ja jeszcze nie aż tak daleko doszedłem, jeszcze jakaś nadzieja się tli, że Pierścionek jest w stanie dorosnąć do roli, historii, podobnej do tej, jaką zapisał Guy Roux w Auxerre, który wręcz chyba zaczynał jeszcze jako grający trener. Przyznam jednak, że podobnie dostrzegam - są wątpliwości, logicznie to narasta takie wrażenie, że nie da rady. Czy tylko z racji braków własnych? Czy też aby nie z racji - "słabości materiału", czyli piłkarzy, jacy są do dyspozycji? A może - z marazmu tkwiącego "w kościach zawodników oraz w szatni i tradycji przekazywanej od piłkarza do piłkarza od paru sezonów"? Może jakiś knebel w strukturach klubu? Przyznam, że nie wiem. Choćby i w kontekście tych pytań, które postawił: przyznam, że można pytać, czy Pierścionek da radę. Tyle - że to pytanie jest, czy da się rozbić ten smog przez zmianę jednego trenera? Może nawet - wszyscy mówią, że gra zespołu nie jest taka zła - trener mógłby zostać, tylko te całe "korki i bloki" w organiźmie Zagłębia trzeba ruszyć, nie po jednym, tylko od razu w całym układzie?
August napisał(a):Blajpios napisał(a):Hm. Zastanawiam się też. Może ja jeszcze nie aż tak daleko doszedłem, jeszcze jakaś nadzieja się tli, że Pierścionek jest w stanie dorosnąć do roli, historii, podobnej do tej, jaką zapisał Guy Roux w Auxerre, który wręcz chyba zaczynał jeszcze jako grający trener. Przyznam jednak, że podobnie dostrzegam - są wątpliwości, logicznie to narasta takie wrażenie, że nie da rady. Czy tylko z racji braków własnych? Czy też aby nie z racji - "słabości materiału", czyli piłkarzy, jacy są do dyspozycji? A może - z marazmu tkwiącego "w kościach zawodników oraz w szatni i tradycji przekazywanej od piłkarza do piłkarza od paru sezonów"? Może jakiś knebel w strukturach klubu? Przyznam, że nie wiem. Choćby i w kontekście tych pytań, które postawił: przyznam, że można pytać, czy Pierścionek da radę. Tyle - że to pytanie jest, czy da się rozbić ten smog przez zmianę jednego trenera? Może nawet - wszyscy mówią, że gra zespołu nie jest taka zła - trener mógłby zostać, tylko te całe "korki i bloki" w organiźmie Zagłębia trzeba ruszyć, nie po jednym, tylko od razu w całym układzie?
Zgodze się drogi Bajpiosie tyle, że przeciwko naszemu trenerowi jest jeden fakt: po 11 kolejkach mamy 8 pkt straty do lidera i 5 pkt straty do wice. A przed nami seria ciężkich wyjazdów. jeszcze jest sprawa przygotowania drużyny. Nie kto inny ja Piotrek twierdził, że przygotował team tak, że lepiej będzie gdzeiś po 5 kolejce.
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Django - to fakt ze Mandrysz był w Sosnowcu na rozmowach - mysle ze pienadze
zadecydowały o tym ze nie został w Zagłebiu.
Jestes bardzo sprawiedliwy w stosunku do Piotra Pierscionaka - to dobrze - tylko mam
pytanie CO SIE DZIEJE JAK PO RUNDZIE JESIENNEJ PRZEWAGA LIDERÓW NAD ZAGŁEBIEM
BEDZIE NIE DO ODROBIENIA![]()
Czy to znaczy ze juz teraz sprawe AWANSU odpuszczamy? Sprawa sie komplikuje.
Trudne zadanie gramy wyjazdy - przewaga moze byc kosmiczna i co wowczas.
Pozdrawiam Tadeusz
mario999 napisał(a):Z napastników, których pan wymienił, bramki strzelał tylko Lachowski. Teraz i on się zablokował. Może warto postawić na tych, którzy do tej pory nie dostawali wielu szans. Myślę choćby o Andrzeju Wściubiaku, czy Konradzie Koźmińskim.
- Andrzej Wściubiak dostawał swoje szanse w kilku meczach i nie strzelał bramek To jest zawodnik niespełna 19-letni i niestety w tym momencie nie pomoże nam w wygrywaniu. Jeżeli chodzi o Konrada Koźmińskiego, to chcieliśmy go wypożyczyć, bo nie był w najlepszej formie. Teraz spuścił głowę i nic nie wskazuje na to, by miało się to zmienić
Co do Kozminskiego to zostawie to bez komentarza,napewno to nie jest prawda
mayday77 napisał(a):A czyja to wina ze zespół jest nieskuteczny,Pana Marka lejącego piwo czy kobitki sprzedającej słonecznik,to jest Twoja i tylko Twoja wina Pierścionek,wiec odejdź dla dobra Naszego Klubu.
django napisał(a):Z Mandryszem poszło o klauzulę w kontrakcie, że będzie mógł odejść jeżeli dostanie propozycję z wyższej ligi. Hytry chciał być cwany, a Pogoń zaryzykowała i widać kto lepiej na tym wyszedł.
mayday77 napisał(a):A czyja to wina ze zespół jest nieskuteczny,Pana Marka lejącego piwo czy kobitki sprzedającej słonecznik,to jest Twoja i tylko Twoja wina Pierścionek,wiec odejdź dla dobra Naszego Klubu.
mario999 napisał(a):
Co do Kozminskiego to zostawie to bez komentarza,napewno to nie jest prawda
maniek-75-75 napisał(a):a jesteś pewny że i Zagłębie by tak wyszło???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników