Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-09-14, 10:22 pm

Blajpios napisał(a):Zresztą jestem po rozmowach z piłkarzami i gwarantuję, że taki mecz jak z Lechią już się nie powtórzy.
to słowa Szatana.
Podobno po meczu z Olimpią Grudziądz też obiecywali to samo............ ?
pawelpkibicpogoń

Postprzez maniek-75-75 2009-09-14, 10:49 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):- np Pan LENCZYK - obecnie Cracovia

kolego interesuje się naszą kopaną już od lat ...powiem tylko tyle , nie ma większego filozofa ja Lenczyk,fakt jego ostatnie wyniki mówią cos innego ja jednak pamiętam jak prowadził drużyny mistrzowskie.....dajcie spokojnie popracować Pierścionkowi ja wierze że przy odrobinie spokoju wyniki przyjdą same a tu co?6 pkt. straty i już zwolnić ,zmienić itd. i nie ,nie pompuje balonu po prostu wierze że stać tych piłkarzy na to by grać przynajmniej o klasę wyżej.....kol. Blajpos z całym sercem jestem za tobą......
maniek-75-75

Postprzez Przemek26 2009-09-15, 9:57 am

pawelpkibicpogoń napisał(a):
Blajpios napisał(a):Zresztą jestem po rozmowach z piłkarzami i gwarantuję, że taki mecz jak z Lechią już się nie powtórzy.
to słowa Szatana.
Podobno po meczu z Olimpią Grudziądz też obiecywali to samo............ ?

I prawie po każdym meczu w zeszłym sezonie
Przemek26

Postprzez August 2009-09-15, 11:34 am

Przestańcie już nawiązywać do tego co było. Ważniejszym jest abyśmy nie przeżywali deja vu w tym sezonie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez kasa 2009-09-15, 2:41 pm

Szanowni Państwo.Nie ma żadnego konfliktu trener-zawodnicy ŻADNEGO!!!!!
kasa

Postprzez August 2009-09-15, 2:43 pm

kasa napisał(a):Szanowni Państwo.Nie ma żadnego konfliktu trener-zawodnicy ŻADNEGO!!!!!

Rozumiem, że wypowiada się osoba związana z drużyną. Tak się przynajmniej domyślam. ale to dobra wiadomość dla kibiców, dzięki.
August

Postprzez kasa 2009-09-15, 3:04 pm

Dobrze się kolega domyśla.Proszę uwierzyć naprawdę nie ma żadnego konfliktu trener-zawodnicy.Wręcz przeciwnie zawodnicy są za trenerem a troszkę atmosferę popsuł wywiad K.Myśliwego ale wszystko wraca na właściwe tory.
kasa

Postprzez bbartek 2009-09-15, 3:21 pm

Mam pytanie do kol. Kasy: jeżeli jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle ?
Od początku sezonu gra w każdym meczu jest gorsza, kolejne przegrane na wyjeździe, zawodnicy bez szybkości, pisałem o braku wypracowanych schematów na stałe fragmenmty gry...itd....
Jeżeli nie ma konfliktu a poziom sportowy ( forma zawodników) jest coraz niższy to ja już wolałbym konflikt aby tylko dobrze zawodnicy grali.
Niestety nie słyszałem wyjaśnienia trenera Pierścionka dlaczego ma miejsce obniżka poziomu sportowego w Właściciel pyta się zawodników czy zwolnić trenera ( paranoja!) a nie interesuje go dlaczego graja słabiej...
Odnoszę wrażenie, że trener jak i zarząd nie znają przyczyn takiej sytuacji.
Może dzisiaj na spotkanie usłyszymy wyjaśnienia co do kwestii zasadniczej ( spadek formy ) a nie deklaracje, że ..to się już nie powtórzy.
bbartek

Postprzez Blajpios 2009-09-15, 3:22 pm

kasa napisał(a):Dobrze się kolega domyśla.Proszę uwierzyć naprawdę nie ma żadnego konfliktu trener-zawodnicy.Wręcz przeciwnie zawodnicy są za trenerem a troszkę atmosferę popsuł wywiad K.Myśliwego ale wszystko wraca na właściwe tory.

czyli jest bardzo dobrze, potrafią zagrać 10 minut z Lechią a potem przegrywać z drużyną złożoną z bardzo młodych, niedoświadczonych piłkarzy? Sam pisałem kilka razy, że mam wciąż nadzieję, iż nie ma sytuacji, że grają przeciw Trenerowi, bo byłoby bardzo źle. Czyli bardzo się cieszę, o ile można wierzyć tym zapewnieniom. Naprawdę - bo to tragiczna sytuacja, gdy jest taki ukryty bunt.
Tyle, że nie zapomnijmy tym bardziej, że wciąż jest źle, choć może nie ma tej najgorszej sytuacji. Źle - bo okazywałoby się, że niektórzy tu pogrywali bardzo brzydko. No i źle - że jednak do takich sytuacji doszło, porażek niewytłumaczalnych; sprowadzono kilku wyjadaczy więcej niż w zeszłym sezonie i dalej to samo: po dobrym wstępie dołek. Powtarzam od paru dni "w kółko": ten kryzys, to egzamin dla P. Pierścionka. Wciąż wierzę, że go "przeskoczy", choć to "drugi najazd na przeszkodę" (w zeszłym roku był ten pierwszy najazd - tak samo dobry początek, potem wpadki). Potrzebuje tego on, by wzrosnąć, jako trener, dorosnąć trochę - i potrzebuje tego Zagłębie (obojętnie, czy to kryzys "buntu" czy "zmęczenia po pierwszych zwycięstwach"). Póki co - jest jednak groźnie, choć nie należy wpadać w panikę, czy owe złowieszcze przepowiednie, które już tu niektórzy mieli. Niektórzy też mówią, że P. Pierścionek na dorobku - i raczej powinien się na razie uczyć przy lepszych (np. Kol.TadeuszWisniewski - szacun!). Oczywiście, że to dla niego niezłe rozwiązanie, też możliwe do przyjęcia. Tylko - czy dla Zagłębia? Przychodzący z zewnątrz równorzędny, tyle że z większym doświadczeniem: zażąda zdecydowanie większej kasy. Tymczasem - podjąwszy ryzyko można mieć to samo albo więcej za mniejszą kasę, bo Pierścionek zdolny jest ale nie ma doświadczenie i za to, że może je zyskiwać będzie płacił "mniejszą kasą". A zaangażowanie daje większe, niż najemni. Jest szansa, by rozwinął się zagłębiowski talent trenerski: też raczej Zagłębie powinno pomagać niż szkodzić... Wciąż przypominam tu drogę kariery, jaką w Auxerre (gdzie zawsze jest "trochę" Polaków) przeszedł Guy Roux. Wszystko jednak w rękach P. Pierścionka. Albo zwycięsko przeskoczy kryzys (jakikolwiek on jest) - albo stanie w rozwoju i zadołuje Zagłębie.
Blajpios

Postprzez kasa 2009-09-15, 7:03 pm

Panowi troszkę cierpliwości!!!!!
kasa

Postprzez kasa 2009-09-15, 7:04 pm

Przepraszam-panowie
kasa

Postprzez August 2009-09-16, 7:59 am

A tak co do obrony Pierścionka przez radę drużyny, którzy piłkarze w niej są ?
August

Postprzez kasa 2009-09-16, 9:04 am

Hosic, Bednar,Bensz,Lachowski,Łuczywek.
kasa

Postprzez August 2009-09-18, 8:21 am

Dzisiaj (18 września) urodziny ocbchodzi nasz obecny treneiro. Zatem wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń, samych sukcesów (zwłaszcza z Zagłębiem) w tym awansu do I ligi a potem do Extraklasy. A na niwie prywatnej , pociech z żony i w perpsektywie wielu małych Pierścionków. Najlepszego Piotrek !
August

Postprzez Blajpios 2009-09-18, 10:47 am

Dołączam się do życzeń, z serca ułożonych przez Kol.August - również i ja. Wszystkiego najlepszego, Panie Trenerze!
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna