Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Postprzez Łuki19 2009-09-13, 10:36 pm

django napisał(a):
August napisał(a):
django napisał(a):Po prostu wtedy już nie było takiej opcji

Wlaśnie. A dlaczego? MIal taką ławę jaką sobie wcześniej przygotował.

Na ławce zabrakło tylko (albo może aż) Krzyśka Myśliwego. Szkoda, że tak się to potoczyło, ale Krzysiek w dużej mierze sam jest sobie winny.

z czym winny co takeigo zrobil chyba jedynie pokazuje na kazdym kroku jak zalezy mu na tym klubie
Łuki19
Obserwowany

Postprzez django 2009-09-13, 10:37 pm

Łuki19 napisał(a):z czym winny co takeigo zrobil chyba jedynie pokazuje na kazdym kroku jak zalezy mu na tym klubie

Myślę, że przynajmniej część prawdy dowiecie się z konferencji prasowej.
django

Postprzez bari 2009-09-13, 10:52 pm

Za co go nie wziął nawet na ławkę? Ano za to, że chłopak powiedział prawdę? Przecież wszyscy widzimy, że Pierścionek nie ma pomysłu na grę. Poświęcił siebie dla dobra drużyny tak mi się wydaje.Ten mecz z Lechią potwierdził, że nie mamy pomysłu na grę, bo gramy co mecz w innym ustawieniu i innym składzie tak jak napisane było na sosnowiec info. Bo nienormalne jest aby zawodnicy jakich mamy remisowali ledwie z dzieciakami. Więc gdzie jest błąd? Chyba nie u zawodników.
bari

Postprzez ukryty 2009-09-13, 10:54 pm

Pierścionek powie po swojemu, a niech Mysliwy też powie o co mu chodziło, czy miał cioś złego na myśli, czy tez broni drużyny. Brakło go i zawodnicy z ekstraklasy nie poradzili sobi z młodzieżowcami, tylko bronią kopiąc się?,czemu również nie strzelają jak nie ma Myśliwego, skoro ontaki słaby/. Nie jest przecież gwiazda, ale coś sie jednak dzieje na boisku, jak nie strzela to chociaż celnie podaje.Jak był chory też mu nie wierzyli, inni mają problemy zdrowotne już drugi sezon i nikt im tego nie wymawia, a tutaj zdarzylo się dłuższe przeziębienie i zaraz kary. Krzysiek jest już taki, że mowi prawdę w oczy i to się nie podoba. Nie podlizuje się, jest bezpośredni, czego nie akceptują inni. Koniec, kropka.
ukryty

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-09-13, 11:04 pm

Będąc na meczu, usłyszałem na trybunach "Pierścionek do książek.." i tu wydaje mi się jest dużo prawdy. Zawsze co do Jego osoby miałem mieszane uczucia.....bo z jednej strony nie można mu odmówić zaangażowania i serca jakie wkłada w pracę z zespołem no i oczywiście miłości do Zagłębia, ale czy to trochę nie za mało ?? bo po drugie, jeśli chodzi o umiejętności trenerskie - to trzeba zapytać czy Pan Piotr ma dostateczne umiejętności by poprowadzić taką drużynę ??
Przecież zwycięstwa z początku sezonu i ich jakość to było coś a teraz co mamy .....
Może potrzeba kogoś kto będzie potrafił swoim doświadczeniem utrzymać stały poziom gry Zagłebia.
pawelpkibicpogoń

Postprzez August 2009-09-14, 6:07 am

django napisał(a):
Łuki19 napisał(a):z czym winny co takeigo zrobil chyba jedynie pokazuje na kazdym kroku jak zalezy mu na tym klubie

Myślę, że przynajmniej część prawdy dowiecie się z konferencji prasowej.

Dupiata ta prawda. Nie chcę bronić Myśliwego ani ganić Pierścionka. Ale myślę, że prawda jest trochę bardziej złożona. A dotyczy ona m.in. tego, że Piotrek być może nie umie na dłuższą metę tego wszystkiego ogarnąć. I być może faktycznie na dłuższą metę nie umie sobie poradzić z problemami, które zaczynają dotykać drużyny w trakcie sezonu. A mamy np. problem z napastnikami. kto wie czy Pierścien nie powinien był"wsadzić jajca Kozy i Myśliwego w imadło" i wycisnąć z nich co się da. A tak dzisiaj nie mamy ataku a 2 napastników jest "na wylocie". O taktyce nie bedę się szczeółowo wypowiadał bo są mądrzejsi ode mnie. Mimo wszystko wydaje mi się, że Lacha powinien był zostać cofnięty niezależnie od tego gdzie się lepiej czuje bo pomoc z Tomkiem Szatanem nie istnieje. A sądząc po reakcji widowni gra w I składzie w tej chwili daje Szatanowi więcej krzywdy niż pożytku.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez bbartek 2009-09-14, 6:40 am

Niestety, kryzys się pogłębia, a trener twierdzi, że ...nie wie dlaczego .
Kilka podpowiedzi:
- nieprawidłowe relacje na linii trener właściciel co sie przekłada na relacje trener- zawodnicy,
- brak stabilności w składzie ( brak koncepcji i konsekwentnej jej realizacji),
- brak opracowanych schematów stałych fragmentów gry,
- słabe przygotowanie szybkościowe zawodników,
- brak szybkiej reakcji trenera na słabszą gre poszczególnych zawodników( każdy ma prawo zagrać
słabszy mecz) np. Hosić, który popełniał z każdą minutą coraz więcej błędów a skończyło sie tak jak
musiało ( karny=bramka i czerwona kartka). Na ławce był zmiennik ( Adrian Marek).
-do tego dochodzi sposób ustawienia drużyny ( Lacha) i sytuacja Szatana, któremu współczuje, ale dobry
trener dałby mu odpocząć kiedy drużynie od kilku meczów nie idzie i wprowadzać go do składu kiedy
sytuacja jest pod kontrolę.

Mogę sie mylić, ale czas trenera Pierścionka w Sosnowcu sie skończył, ale jeżeli mamy brać nowego trenera z łapanki bo jest tani i spolegliwy to życzę trenerowi Pierścionkowi przełamania złej passy , więcej stanowczości, mobilizacji i skupienia WSZYSTKICH zawodników wokól swojej osoby.
bbartek

Postprzez Przemek26 2009-09-14, 8:01 am

Panie trenerze czy ma Pan w kontrakcie klauzulę wedle której posadzienie szatana na ławie czy trybunach powoduje natychmiastową utratę pracy?
Może Paweł się w moim imieniu o to zapyta trenera bo Pan pod siatkę wczoraj nie podszedł.
Co do Mysliwego , hmm, kiedy w zeszłym sezonie mówił że sa piłkarze i trener którzy maja w dupie wyniki, teraz na łamach prasy żali się że nie gra. No cóż nie jestem zwolennikiem takiego zachowanie jesli chodzi o ten wywiad , bo takie żale to sie załatwia w szatni za zamknietymi drzwiami a nie w prasie , ale przypadkiem znów cos się nie pierdoli i piłkarze którzy maja wygrywać mecze są na trybunach bądź ustawiani tak by nie ustrzelili?
Przemek26

Postprzez swiezy52 2009-09-14, 8:36 am

Moim zdaniem, relacje pomiędzy trenerem a piłkarzami powinny ulec zmianie tzn. powinni wyjaśnić sobie niesnaski, zwady i stworzyć jednolitą całość! Taka atmosfera nie służy ani trenerowi ani zarządowi ani co najważniejsze kopaczom, nie wspomne już o kibicach, którzy muszą patrzeć na to co się dzieje na zielonej trawie i przede wszystkim w internecie gdzie jak można zauważyć prowadzona jest wojna dyskusyjna pomiędzy niektórymi piłkarzami a trenerem!!! Panowie dojdźcie do porozumienia i stwórzcie Zagłębie które bedzie cieszyć się ze zwycięstwa...

"...twarda ręka trenera..." dzisiaj w "PS" czytałem porównanie trenerów reprezentacji siatkówki "Wielki Generał za Małego Rycerza" (PS) gdzie stary trener podsumowany został jako bezwzględny dla swoich podopiecznych a tymczasem nowy jako: "...spokojny, stonowany dla zawodników bardziej jako przyjaciel niż szef." i co?? jak widać można i są tego efekty!!! Może takie podejście do sprawy spowoduje wreszcie jakąś pozytywna atmosferę i w końcu piłkarze razem ze szkolniowcem wybiją się z "chorego dołka" i zaczną wygrywać dla siebie i dla nas kibiców. Oby tak było i byśmy więcej nie musieli być obserwatorami tego "sporu"...
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez ukryty 2009-09-14, 8:54 am

A pan p. Piercionek zachowuje sié nie lepiej, te wypowiada sie w internecie le o zawodniku, a dlaczego pan nie powie,te ,ze nie pojawi sié na treningu bo pan go równiez widowiskowo omieszal, z pogardą, wszyscy zawodnicy to wiedzą i oni mu powiedzieli.
ukryty

Postprzez swiezy52 2009-09-14, 9:00 am

ukryty napisał(a):A pan p. Piercionek zachowuje sié nie lepiej, te wypowiada sie w internecie le o zawodniku, a dlaczego pan nie powie,te ,ze nie pojawi sié na treningu bo pan go równiez widowiskowo omieszal, z pogardą, wszyscy zawodnicy to wiedzą i oni mu powiedzieli.

a mozna troche jasniej?? i wyrazniej??
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Szakal 2009-09-14, 9:00 am

Postanowiłem napisac komentarz odnosnie meczu na chłodno ...
Rzadko chodziłem na mecze w zeszłym sezonie wiec ciezko mi porownywac , natomiast moge cos powiedziec na temat wczorajszego meczu w porownaniu z ostatnimi 12 latami - poza pierwszymi 10 minutami i ostatnimi 10 minutami zagraliscie skandalicznie ! Zawsze broniłem Pana trenera ale mecz i starata punktów w 99% jest jego wina !! Jestem bardzo ciekaw jak wygladała odprawa przed meczem co Pan trener im powiedział , dla kazdego przeciwnika nalezy okazac SZACUNEK poniewaz w pilce noznej kazdy moze z kazdym wygrac ( niestety wczoraj Lechia przegrala 3 pkt z nami , byla zespolem ambitniejszym z pomysłem na gre) my myslelismy chyba ze przeciwnicy sami sobie bramke strzela !! Umiejetnosci jakie maja pilkarze z Zielonej Gory kazdy widział, problemy z przyjeciem , z celnym strzałe, z złapaniem pilki... Na mecz przyszedlem wczoraj z swoja dziewczyna pierwszy raz , oboje mieszkamy poza Sosnowcem - czułem zazenowanie i wstyd z powodou tego co Nasi pilkarze pokazali ! Jedynie słonecznik wczoraj stanął na wysokosci zadania .

Na mecz z Ruchem Radzionków ok 6 osob przyszło za moja namowa, dopoki nic sie nie zmieni moja noga szybko nie stanie na Stadionie Ludowym, i nie bede namawiał znajomych zeby wspolnie udac sie na mecz. Powiecie "i na dobre i na złe"... ok , kochem ten klub , kocham ten stadion i wroce na niego zapewne za jakis czas ale nie mam zamiaru tolerowac faktu iz skoro zaplacilem za bilet, po drugie Panowie grajkowie jestescie w pracy ( tu przychodzi mi na mysl kwestia w jakiej formie byli pilkarze , czyzby niedziela okazała sie zbyt meczacym dniem ? ) a nie w pubie na piwie !! bierzecie za to pieniadze ( jezeli moj pracownik wykonywalby swoje obowiazki w sposob analogiczny do tego co Wy pokazaliscie to bym go zwnolnił ,a na pewno nie dostał by wypłaty w calosci ) nie zniose faktu iz za to co pokazalisci dostanie wyplaty . Po meczu patrzyłem sobie tak na Pana wlasciciela z daleka i tak sie zastanawiam czy on nie widzi co sie dzieje ? Kazus Krzyska Mysliwego tez daje do myslenia , facet nie ma 21 lat i nie jestem Kamilem Grosickim zeby robic jakies bzdury, jak czołowy gracz pierwszej XI moze nawet nie byc na ławce - Panie trenere cokolwiek Pan robi prosze to robic z mysla o Zaglebiu o kibicach , w koncu chełpi sie Pan faktem iz Pan jest kibicem Zaglebia rowniez !! Oj przydała by sie mocniejsza reka :kiepsko:
Szakal

Postprzez August 2009-09-14, 9:17 am

Z tego wszystkiego wynika, że atmosfera w drużynie oraz relacje zawodnicy-trener nie są najlepsze i wykraczają poza sprawę Myśliwego (który moim zdaniem też ma swoje za uszami).
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Minion 2009-09-14, 9:35 am

Panie Pierscionek: dobrze Pan wiesz, ze wczorajsza Padaka to tylko i wyłacznie Pana wina. I dobrze Pan wiesz tez, ze Mysliwy od kiedy przyszedł do druzyny to jej dobry duch. A wczoraj i w zeszłym tyg. zes Pan pokazal w na którym miejscu jest team-spirit i fair play. To była zenada. Zawodnicy zwolnili Benhakera? Pana tez są w stanie zwolnic. Bo przewiduję Panu: nastepne mecze to 3 porazki i dwa remisy. Kolejnosc dowolna :/
Minion

Postprzez tiktak 2009-09-14, 9:36 am

Pseudotrenerek wciska kit, że Myśliwemu się nie chciało, nie zadzwonił, ble,ble,ble.
Myśliwy tak jak Łuczywek i Hosić mają zajęcia z młodzieżą w szkole sportowej w Zagórzu. Plan zajęć dostępny jest na stronie internetowej szkoły.
Pierdzionek o tym dobrze wie, no bo jeśli by nie wiedział to....
Więc jeśli próbuje wciskać wszystkim ciemnotę, to niech sobie już dzwoni do Jaworzna, żeby mu grzali miejsce.
tiktak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna