Puchar Polski 2009/10

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Puchar Polski 2009/10

Postprzez mario1 2009-09-02, 12:53 am

no nie najlepiej ze wzgledow czysto pilkarskich ten rywal szanse oceniam na 70-30 na Gornika niestety prawdopodobnie to koniec pucharu dla nas wiec wystawic sklad jak z Flota niech sie ogrywaja ale kibicowsko to faktycznie szczyt szczytow mysle ze frekwencja z Radzionkowa spokojnie zostanie pobita
mario1

Postprzez bbartek 2009-09-02, 7:41 am

Taki mecz to super okazja na zachecenie sponsorów- pisałem o tym już na forum ( Przyszłość Zagłębia) podając konkretne działania, którem powinny być podjete przez Klub przed takimi meczami.
Napewno jakiś konkurent do Allianz chetnie wejdzie w taki business .
bbartek

Postprzez José 2009-09-02, 11:31 am

Co do kwestii piłkarskich to wbrew pozorom Górnik nie jest najłatwiejszym rywalem spośród rozlosowanych. Chociaż spadli do drugiej ligi, to w pierwszej jest kilka ekip, z którymi byłoby łatwiej wygrać, jak np. Cracovia czy ŁKS.

Mimo wszystko uważam, że jest to aktualnie najbardziej korzystny rywal z możliwych. Skoro wyeliminowaliśmy Flotę to Górnik też jest do ogrania, a kibicowsko z naszego punktu widzenia strzał w samo sedno - hanysy, z którymi już dawno chcieliśmy grać, bo razem z Górnikiem przyjedzie GKS.
José

Postprzez José 2009-09-02, 11:33 am

Pomyłka w poście wyżej - chodziło mi o Arkę, a nie o ŁKS ;-)
José

Postprzez Pelson1984 2009-09-02, 11:33 am

co to za gadka ze mecze co trzy dni jak polska pilka ma byc na jako takim poziomie to granie jak najwiekszej liczby meczy o stawke co 3 dni to moze tylko pomóc. Napewno granie w pucharze polski z rywalami z wyzszych moze zaowocowac doswiadczeniem ,ktore napewno sie przyda w walce o awans.
a zawodnicy jak sa zawodowcami to powinni byc przygotowani pod kazdym wytrzymałosciowym do grania co 3 dni ,zaden trening nawet ciezki nie zastapi prawdziwego grania o stawke
Pelson1984

Postprzez miuzik 2009-09-02, 12:16 pm

Wszyscy na ludowy :D 23 Wrzesień zostanie długo w naszych głowach :D :brawo: :brawo: :niezle: :twisted:
miuzik

Postprzez KalF92 2009-09-02, 5:16 pm

Ciekawe co powie policja na ten mecz?
Fakt faktem kibicowsko mecz naprawdę górna pulka.
KalF92

Postprzez Blajpios 2009-09-03, 9:06 pm

Cóż, co do Górnika... Konsekwentnie do tego, co w innym wątku pisałem - moim zdaniem na "Klasyk Nadbryniczny", "Szczyt Przyjaźni", "Konfrontację Asów (Regionów)", "Bryniczne Starcie", "Zagłębiowskie Zwarcie", "Mecz (Hit) nad Brynicą", czy jak nazwać tego typu mecze - to tym bardziej potrzebna jest mobilizacja, zresztą z innym zasłużonym Klubem w Pucharach. Byle nie zniszczyć sobie celów strategicznych na sezon, byle nie posuwać się do bezsensownych zachowań na rzecz zwycięstwa - to nawet kosztem jednego czy drugiego słabszego meczu w lidze warto powalczyć o jak najwięcej w tej konfrontacji. Z zamiarem zwycięstwa - a nawet gdyby się nie udało, to wystarczy, jeżeli pokaże się postawę "godną czterokrotnych Zwycięzców" i "Zagłębiowską Moc".

P.S. Kiedy w innym wątku zdecydowałem się nawiązać do "uszczypnięcia mnie" przez któregoś z Kolegów - to zamknięto tamten temat. W pierwszej chwili nie chciałem nic pisać, bo co tam przejmować się, że komuś tam coś się kojarzy, jeden lubi to, drugi tamto, trzeci będzie uważał, że najpiękniejsze są posty, w których głównymi słowami są "zap...aj", "wyje...ć" i tym podobne. Niemniej, potem pomyślałem sobie, że przecież chodziło o termin, który sprawiał - przypomnę, "tromtadracja" - niektórym Kolegom, młodszym zapewne, niejakie kłopoty. Toteż - jest niebezpieczeństwo, że znów ktoś skojarzy na tej podstawie wpisu owego Kolegi, jakie jest w praktyce znaczenie tego słowa. Tak zaś rodzą się nieszczęścia językowe - w rodzaju owego trenerskiego "bynajmniej", zresztą dość popularnego błędu w społeczeństwie. Toteż - pomyślałem, że trzeba temu zaradzić, bo nie chciałbym nawet mimowolnie być powodem szerzenia się błędów. Ów Kolega nie zechciał wskazać, co konkretnie miał na myśli, więc nie ma jak nawet weryfikować do dyskusji. Przestrzegam jednak młodszych Kolegów, by nie kojarzyli sobie pola znaczeniowego określenia "trotadracja" wg podpowiedzi w tamtym wpisie któregoś z Kolegów zawartej. Świadome używanie jako narzędzia w wypowiedzi określonej dynamicznej i jaskrawej formy, nie mieści się - przynajmniej jako podstawowe znaczenie rzeczonego terminu - w zakresie jego używalności, jakkolwiek rzeczywiście w jakimś sensie w tym zakresie dobrze jest je dostrzegać.
Blajpios

Postprzez fau 2009-09-04, 9:23 am

a ja osobiście ciesze się , że kolega BLAJPIOS piszę bardzo ładnie po polsku. wzbogaca nasze forum:)
sorry za totalny off topic.

dodam, ze nie wytrzymuje już odliczania do 23go
Musi być lepiej niz z Radzionkowem, tak czuję...
fau

Postprzez bbartek 2009-09-05, 4:48 pm

Przeczytałem wywiad z Prezydentem Górskim i dziwię się, że problem (?) dodatkowych krzesełek dla kibiców Górnika jest przedmiotem troski Prezydenta Miasta a nie Klubu.
Ok Miasto jest właściclem Ludowego ale jest kilka rozwiązań:
- dodatkowe krzesełka są inwestycją firm Pana Szatan i/lub Pana Hytrego , którzy robia darowizną na
rzecz właściciela obiektu ( dodatkowa kasa z bilitów wraca do klubu czyli do Pana Szatana),
- j.w, ale kompensatą sa dodatkowe miejsca reklamowe dla w/w Panów,
- napewno prawnicy Miasta i Klubu znajdą inne mozliwości które od strony prawnej są ok dla wszystkich zainteresowanych.

Nie rozumiem dlaczego Klub nie szuka takich rozwiązań i nie przedstawia swoich propozycji Prezydentowi Górskiemu ( wywiad potwierdza, że nie ma takich propozycji, gdyż jest rozpatrywana koncepcja przetargu?).
bbartek

Postprzez zaglebie76 2009-09-05, 5:11 pm

Blajpios napisał(a):Ów Kolega nie zechciał wskazać, co konkretnie miał na myśli, więc nie ma jak nawet weryfikować do dyskusji.

fau napisał(a):a ja osobiście ciesze się , że kolega BLAJPIOS piszę bardzo ładnie po polsku

A ja osobiście mam wątpliwości ,czy zawsze ;-) .

Blajpios napisał(a):Przestrzegam jednak młodszych Kolegów, by nie kojarzyli sobie pola znaczeniowego określenia "trotadracja" wg podpowiedzi w tamtym wpisie któregoś z Kolegów zawartej

Jeśli chodziło o mój post z cytatem definicji z PWN ,to ciekaw jestem Twoich argumentów - w czym PWN odbiega od prawdy ?

A Hanysów z Zabrza i tak pokonamy (i nie ma offtopa ;-) ? ).
zaglebie76

Postprzez Blajpios 2009-09-06, 2:00 pm

Najpierw - niestety króstsza to będzie część - niemniej i ja piszę co do Pucharu, bo to temat główny. Może nie tak "na chybcika", że "ogramy Hanysów", bo tego bynajmniej taki pewien nie jestem. Jakkolwiek uważam, że rzeczywiście jest jakaś szansa - Górnik nie gra rewelacji. Z tym, że akurat znów zaczął się "dołek Zagłębia" po niezłym starcie, Górnik zaś jeszcze przecież dużo zachował ze składu z ekstraklasy. Tak więc - zwycięstwo jest problematyczne, acz nie całkiem nierealne. Natomiast do tego dochodzi mi jeszcze myśl, że Pucharu - i to już odnosi się do wszystkich zespołów - nie powinny poszczególne Kluby lekceważyć, bo to jest taki sposób "manifestacji jedności piłki" w całym kraju. Okazanie szacunku przez walkę "na poważnie" tym zespołom grającym niżej - to pokazanie, że to jest dla wszystkich coś ważnego, nazwijmy "wspólnota Polska". To nie są bagatelne sprawy, coś "ku pokrzepieniu serc".
PS. Dopisek - już tylko w nawiązaniu do trochę pobocznej dyskusji, dla zamknięcia kwestii.
zaglebie76 napisał(a):
Blajpios napisał(a):Ów Kolega nie zechciał wskazać, co konkretnie miał na myśli, więc nie ma jak nawet weryfikować do dyskusji.

fau napisał(a):a ja osobiście ciesze się , że kolega BLAJPIOS piszę bardzo ładnie po polsku

A ja osobiście mam wątpliwości ,czy zawsze ;-) .

Blajpios napisał(a):Przestrzegam jednak młodszych Kolegów, by nie kojarzyli sobie pola znaczeniowego określenia "trotadracja" wg podpowiedzi w tamtym wpisie któregoś z Kolegów zawartej

Jeśli chodziło o mój post z cytatem definicji z PWN ,to ciekaw jestem Twoich argumentów - w czym PWN odbiega od prawdy ?

A Hanysów z Zabrza i tak pokonamy (i nie ma offtopa ;-) ? ).

Co do mojego pisania zawsze na tym samym poziomie, jeżeli chodzi o styl języka polskiego - to już nie raz wyjaśniałem, że mam świadomość nierówności stylu, bo na ogół piszę szybko, mając określoną chwilkę czasu, często pod koniec dnia. Toteż - zakładając życzliwość - myślę, że można było zakładać, iż Kolega chwalący mnie (przy okazji dziękuję i pozdrawiam, wcześniej byłoby głupio): po prostu raczej wypowiadał się ogólnie o tych wypowiedziach, nie wnikając w te wszystkie, przy których "czasem można mieć wrażliwości". Tylko, czy my tu na forum chcemy wzajemnie odnosić się z życzliwością?
Co do innych rzeczy. W którym zaś miejscu napisałem, że PWN odbiega od prawdy? Żeby było jaśniej - uważam, że niedobrze byłoby, gdyby młodzi, nie znający określenia zbudowali sobie obraz tego słowa, skojarzyli: na podstawie zastrzeżenia Kol. zaglebie76, bo jest ono dyskusyjne - prosiłem nie, żeby uznali, iż błędne jest określenie w PWN,tylko by nie kojarzyli na podstawie tego, co mogło się wysnuć z niejasnego przecież odniesienia. Hm. Zaś już całkiem dziwię się, że Kol. zaglebie76 jakby nie wiedział w czym rzecz, gdy piszę, że "wrażenia" i to bez wskazania konkretnego odniesienia, to jednak mało do dyskusji.
Myślę, że to jednak nie miejsce na takie wywody. Przestrzegłem młodszych przed wyrabianiem sobie rozumienia danego słowa bez jakiejś refleksji nad dyskusyjnością opinii Kol. zaglebie76 i o to mi chodziło. Ba. Zawarłem i podpowiedź, co należy uwzględnić jeszcze, prócz wypowiedzi Kol76, by dobrze termin sobie przyswoić - wystarczy pomyśleć. Jeżeli więc takiej sensownej dyskusji chcemy a nie "przywalania sobie" - to chyba jednak lepszy będzie kontakt priv, bo naprawdę to nie ma za bardzo sensu tutaj, gdyż tu, to wkurzać może taka dyskusja wielu chcących po prostu coś na temat Pucharu czytać czy pisać... Dobrze sami zdajemy sobie z tego sprawę, uciekając się w końcu i do wypowiedzi "z musu na temat".
Blajpios

Postprzez miuzik 2009-09-08, 6:43 am

Jak Myślicie Czy Będzie Dużo Ludzi z Zagłębia .. ?
miuzik

Postprzez hejqua 2009-09-08, 8:38 am

miuzik napisał(a):Jak Myślicie Czy Będzie Dużo Ludzi z Zagłębia .. ?

eee, kto by tam na jakiś mało znaczący Górnik Zabrze przyszedł? przecież nie mamy żadnych tradycji meczów z zespołami z tego regionu.
hejqua

Postprzez Smazu 2009-09-08, 4:20 pm

hejqua napisał(a):
miuzik napisał(a):Jak Myślicie Czy Będzie Dużo Ludzi z Zagłębia .. ?

eee, kto by tam na jakiś mało znaczący Górnik Zabrze przyszedł? przecież nie mamy żadnych tradycji meczów z zespołami z tego regionu.

Dopiero co była mowa , że dajcie jakiś dobry klub kibicowsko a będzie "pełny Ludowy" :)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna