CZYTAĆ! 2009.08.22 Zagłębie Sosnowiec - Ruch Radzionków

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: CZYTAĆ! 2009.08.23 Zagłębie Sosnowiec - Ruch Radzionków

Postprzez adam1972 2009-08-18, 6:26 pm

Od jutra sa bilety do sprzedazy tak a mam pytanie czy w sklepie kibica beda czy tylko w sekretariacie pilne
adam1972

Postprzez Smazu 2009-08-18, 6:31 pm

Zapewne w Sklepie Kibica.

Proponuje już nie pisać tutaj o tym , żeby ludzie przychodzili na mecz bo to nie ma sensu.Lepiej pisać o tym poza forum wtedy będą skutki.Bo póki co jest już 14 stron a na innym pewnym forum 2 strony... a nic nowego się nie dowiedziałem tutaj.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Darian 2009-08-18, 7:34 pm

A jednak można jak się chce. Bez przetargów, zbędnych formalności i krętactwa coś w krótkim czasie zrobić.

Chodź tak naprawdę te rzeczy można było znacznie wcześniej zrobić. Był w końcu czas kiedy "naprawiano" murawę i był czas kiedy można a nawet trzeba było zapoznać się z ustawą.
Darian

Postprzez Blajpios 2009-08-18, 8:27 pm

No, jak za tego przewrotnego robię, to dalej się wrzepiam pół żartem, pół serio, tak jak w poprzednim wpisie, po którym jednak reakcji nie ma. To już inaczej zapytam. Tyle Koledzy tu się męczycie, wypowiadacie i piszecie o meczu. Ale na jaki mecz całe to halo? Na ten z 23 VIII, tak jak w temacie? Jak był rozkaz: czytać, to przeczytałem. Nie było co prawda rozkazu, ale pomyślałem. Toć wszyscy wybierają się w niedzielę, kiedy będzie po ptokach... A tu mecz rozegrany będzie w sobotę. Czy chociaż piłkarze się "na czas" połapią i strzelać będą dzień wcześniej, czy wtedy, gdy kibice mają zamiar dopingować? ;-)
Oczywiście, że czepiam się drobnej rzeczy. Niemniej - jak się chce do Europy, to we wszystkich wymiarach trzeba dogrania. Oczywiście, nie czepiam się kibica, czyli Kolegi, który napisał i jest przecież bezinteresownie zaangażowany. Raczej - przypominam Kibicom, że do rozwoju, jeszcze daleka droga, jeszcze organizacje stadionu z miejscem i dla pikników i dla młynów są do osiągnięcia, jeszcze Stowarzyszenie Kibica. A dla zawodowcówm - czyli piłkarzy, trenerów, prezesów ten apel już byłby ostrzejszy... Trzeba precyzji i przemyślenia. Trafienia z formą - ale i organizacji. Marketingu, który woła o pomstę do nieba. Polityki medialnej - podobnie. Trzeba np. na problem krzesełek wpaść pod koniec lipca, skoro obowiązuje od sierpnia. Jeżeli chce się iść po najmniejszej linii oporu, by nie inwestować za dużo w stadion - to można na przykład ławki kupić (chyba, że jest gdzie indziej jeszcze wymóg krzesełek). W każdym razie - w cytowanych sformułowaniach raczej mowa o miejscach do siedzenia. To są też - i ławki. No, nie czepiam się tego, że czekano "z sondażem" do końca, jeżeli chciano jak najmniejszy zakup robić. Sądzę bowiem, że Radzionków, to rzeczywiście dobry "na testy" - więcej kibiców niż od nich nie przyjedzie... To poczekano, aż się zdeklarują i zakupiono. Można by jednak ciut więcej ostatecznie, by nie wyszło skąpstwo (choć chyba to liczba dopasowana do sektorów). No a w ostateczności, jak napisałem, jak tak bardzo chcieli oszczędzać, to można było ławki. No i te pozostałe wszystkie sprawy, które wciąż mówią o brakach w profesjonaliźmie! Naprawdę, zawodowcy, "za brak precyzji" jednak jeżeli nie kolejną kartkę, to wolnego przeciw nim powinni dostać. Ufam, że chociaż piłkarze się nie zbłaźnią. Choć - nie znaczy to, że muszą wygrać - jednak nie mogą zbłaźnić się brakiem walki, przegraniem w szatni itp.
Aha, jeszcze jedno... No i myślę :-) że te krzesełka dla przyjezdnych kupili... czarne! :lol:

Nie łatwiej,szybciej i przejrzyściej było by po prostu napisać , że jest zła data podana w tytule? // Smazu
Blajpios

Postprzez davidian 2009-08-18, 8:52 pm

Niby od jutra ma być przedsprzedaż i brak info kto gdzie i jak będzie prowadził, tym bardziej że było info dotyczące dodatkowych atrakcji niespodzianek przy zakupie biletów.

Wole kupić wczesniej niz w sobotę bo pewnie od 19 trzeba bedzie stac zeby wejsc na mecz.
davidian

Postprzez Smazu 2009-08-18, 9:03 pm

Ludzie szanujmy się, nie długo będą pytania czy białe majtki i skarpetki też mają być... Biała koszulka/bluza/kurtka - tak trudno to zapamiętać?Nie musi być cała biała , ale żeby chociaż w większości była biała.
A praca adminów jest jaka jest - nie da się wysiedzieć 24h na dobę przy każdym poście.
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-08-18, 9:10 pm

Blajpios napisał(a):Nie łatwiej,szybciej i przejrzyściej było by po prostu napisać , że jest zła data podana w tytule? // Smazu

Mam wrażenie ze jesteś trochę nadgorliwy Smazu i zbytnio się czepiasz. Fakt, Baljpios przelewa swoje myśli w sposób nieco rozwlekły, ale nigdzie w regulaminie nie jest napisane że mu nie wolno. poza tym nie przymusu żeby jego posty w całości czytać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Smazu 2009-08-18, 9:12 pm

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Nie łatwiej,szybciej i przejrzyściej było by po prostu napisać , że jest zła data podana w tytule? // Smazu

Mam wrażenie ze jesteś trochę nadgorliwy Smazu i zbytnio się czepiasz. Fakt, Baljpios przelewa swoje myśli w sposób nieco rozwlekły, ale nigdzie w regulaminie nie jest napisane że mu nie wolno. poza tym nie przymusu żeby jego posty w całości czytać.

Regulamin napisał(a):- Jeżeli jest to możliwe, nie należy rozwlekać swoich wypowiedzi w niekonieczną długość. Na forum jest sporo tematów, które zawierają jeszcze więcej wypowiedzi, wśród wyjątkowo długie teksty mogą być odczuwane jako obciążające. Odpowiadaj na tematy jeżeli masz na prawdę coś do powiedzenia. Wypowiedzi składające się z kilka słów są zbędne.
Smazu
Moderator

Re: CZYTAĆ! 2009.08.22 Zagłębie Sosnowiec - Ruch Radzionków

Postprzez Lars 2009-08-18, 9:17 pm

byłem dziś w sklepie kibica o 15.30.
Pytam: są bilety na sobote?
odp: nie
Pytam: a będą
odp: nie wiem, trudno powiedzieć, w czwartek pytaj.

no to tyle z mojej strony w temacie biletów...
także ciekawe skąd pewne osoby wiedzą że od jutra jest?
bo już mnie to irytuje.
Mecz w sb, a na stronie cisza...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2009-08-18, 9:18 pm

Smazu napisał(a):Jeżeli jest to możliwe, nie należy rozwlekać swoich wypowiedzi w niekonieczną długość

To może sprecyzujcie co macie na myśli pisząc o niekonieczej długości albo najlepiej ograniczcie ilość znaków w jednym poście. Bo akurat powyższy tekst Baljpiosa nie był dla mne zbyt "przewlekły".
A wracając do meczu decyzję o zakupie krzxesełek przez klub , hytrego czy Szatana uważam za duży plus choć mam obawy czy przetrwają one próbę czasu.

Nie chce już dalej spamować w tym temacie dlatego tu napiszę.
Są tematy na które trzeba wręcz się rozpisać , ale data meczu?Rozumiem i cieszy mnie to , że jest taki kolega Blajpios obeznany i w ogóle , ale takie wypowiedzi męczą gdzie można napisać to w 2 zdaniach dlatego trudno ograniczyć ilość znaków.Po prostu piszcie zwięźle i na temat // Smazu
August

Postprzez Blajpios 2009-08-18, 10:08 pm

Cóż, wziął mnie pod obronę Kol. August, toteż już to wystarcza, by coś napisać, choć wcześniej się wahałem, czy wystąpić z wyjaśnieniami, bo to wątek osobisty trochę się robi. Z racji jednak wystąpienia Kol. August - dziękuję... Ale jeszcze i dodam "3 grosze", skoro już temat wywołany... Już zostawmy na boku, że
1) chciałem pożartować i trochę rozluźnić atmosferę.
Ale jeszcze chciałem przekazać przynajmniej następujące impulsy - informacje - opinie
2) rozwój Klubu potrzebny jest - z zachowywaniem wciąż w myśli, że "punktem dojścia" jest "poziom uczestnictwa stałego Zagłębia w jakichś europejskich rozgrywkach"
3) rozwój potrzebny w powyższej perspektywie - powinien też iść równolegle, z dążeniem do tego poziomu wszystkich "agend i wydziałów Klubu", także kibiców
4) nawet w najgorętszych potrzebach chwili (być może najtrudniejszy mecz rundy, rywal - pierwszoplanowy kandydat do awansu i "wzywający najwyższych ambicji Zagłębia) - organizując się "na maksa" w bliskiej perspektywie, nie powinno się i jako kibice tracić tej perspektywy "dojścia do Europy". Organizacja takiego "gorącego meczu" kibicowsko też powinna przybliżać do organizacji coraz bardziej z miejscem na wielu pikników i wielki młyn, coraz bardziej do Stowarzyszenia. Pozornie - co to ma do meczu z Radzionkowem? Ano: to mecz najbardziej "z gorącego życia wzięty"; potrzeba zaistnienia Stowarzyszenia i organizacji publiczności jest widoczna szczególnie dla takich meczy - i szczególną próbą są takie mecze. To nie postulaty "jak kwiatek do kożucha", tylko życiu potrzebne.
5) precyzja organizacji - oczywiście, że ważna jest u kibiców, ale jeszcze poważniejsza jest u zawodowców, czyli piłkarzy i działaczy, dlatego u zawodowców nie można podchodzić tak łagodnie
6) należą się pretensje do zawodowców więc za takie pozornie niewielkie niedopatrzenia jak rozwiązanie sytuacji z krzesełkami
7) być może nie tylko głupio zadziałali działacze (testując ilu kibiców się zgłosi z Radzionkowa, bo zapewne nie będzie trzeba więcej miejsc dla kibiców przyjezdnych w całym tym sezonie, więc tyle się tylko siedzisk zamontuje) - niemniej niech się nie uspokajają, że tak świetnie rozegrali sprawę z tym testowaniem, bo jednocześnie i tak zagrali niepotrzebnie drażniąc
8) jak chcieli oszczędzać - można było ławki zamontować (o ile dobrze interpretuję regulamin) i byłoby spokojniej
9) dla piłkarzy precyzja potrzebna dla rozwoju wspomnianego wyżej (ku stałej obecności w pucharach) - oznacza konieczność już nie do traktowania żartobliwego, jak w odniesieniu do nie pomylenia godziny w temacie: tylko na serio nastawionego co do godziny i minut oraz centymetrów na konkretny mecz; dalej: oznacza nie kibicowsko-marzeniowe nastawienie, jak i niektórzy tu Koledzy prezentowali, że "musi się wygrać każdy mecz" - natomiast oznacza determinację, walkę do upadłego, czy "jako Wielkie Zagłębie".
10) żartem - a może nie żartem?: czyż nie byłby dobry symbol, krzesełka czarne dla kibiców gości? Czyli - "bo u nas, wybaczcie - to goście przegrywają, stąd ta żałoba, nie drwina, tylko "smutna ;-) konieczność"
To tak z grubsza byłyby chyba większość sygnałów, jakie chciałem zawrzeć. Choć nie wszystkie. Zastanawiam się przy tym, zwłaszcza, że to nie wszystkie jeszcze sygnały: która więc forma będzie rozwlekła a która mniej, czyli zgodna z regulaminem?
Ano, właśnie, zapomniałem, przecież było jeszcze:
11) może warto by zmienić ten dzień w dacie błędnie podanej wątku?
Gdybym miał naprawdę tylko tyle do napisania, ten punkt 11, nie tylko, że szkoda by mi było tyle czasu na pisanie - ale przede wszystkim nie czułbym się uczciwie wobec Kolegów no i choć jestem dość sprawny w pisaniu, nie wiem, czy zdołałbym tak rozwlec treść bez napisania czegoś więcej niż ta jedna informacja przez te kilkanaście linijek . Pozdrawiam.
Blajpios

Postprzez mario1 2009-08-18, 10:15 pm

no i jak to mialy byc"3 grosze"a pierdzielnal cala zlotowe :lol: :lol: :lol:
mario1

Postprzez August 2009-08-18, 10:16 pm

August napisał(a):Po prostu piszcie zwięźle i na temat

A nie mozna by tak na pw zwrócić uwagę tylko co chwila na czerwono walić ?
August

Postprzez swiezy52 2009-08-18, 10:28 pm

Panowie na temat biletow dowiecie sie ze strony zaglebie.sosnowiec.pl tam dostaniecie 100% pewna informacje...
nie ma sie co denerwowac jak bedziemy wiedziec o biletach to napewno o nich napiszemy
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Smazu 2009-08-18, 10:29 pm

August napisał(a): A nie mozna by tak na pw zwrócić uwagę tylko co chwila na czerwono walić ?

Pisać do każdego na PW... trochę by mi to zajęło ;-) A kolor czerwony to kolor adminów edytujących post... Widzę , że koniecznie chcesz się kłócić , więc skończę już te pogawędki i następnym razem zaczne karać ostrzeżeniami za łamanie regulaminu.

Co do Blajpiosa to zmieniłem datę na 22 ogólnie , ale z niewiadomych przyczyn reszta postów się nie zmieniła...
Smazu
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna