Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2009-08-05, 9:36 am

O Bednara to bym sie bał w 1 czy 2 lidze. Ale na 3 ligę powinno wystarczyć. Mam za to mieszane uczucia co do krakowskich zaciągów. Jak widzę, sprawa gry Arifovicia w Zabrzu upadła.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez rossoneri 2009-08-05, 9:41 am

turku napisał(a):
mariusz76 napisał(a):Jak współpracować, to tylko na szeroką skalę z krakowskimi klubami. Niewykluczone, że paru piłkarzy z Krakowa niebawem dołączy do Zagłębia.

Tylko ja się zastanawiam na jakiej zasadzie ci piłkarze z krakowa do nas dołączą. Jeśli to ma być tak w poprzednich latach to ja chyba podziękuję. Wypożyczonym zawodnikom pensję płaci Zagłębie a co z nich mamy? Nie przypominam sobie by Małecki był jakimś objawieniem u nas nie wspominając "bramkostrzelnego" Kmiecika.
Małecki jest teraz podstawowym zawodnikiem wisły ale pytam się co nam do tego. Ani na nim nie zarobiliśmy ani nam znacząco nie pomógł.
Za takie wypożyczenia to ja podziękuję.

Malecki to byl nasz praktycznie najlepszy zawodnik w ekstraklasie ,takze nie rob sobie jaj i tylko mozemy pomarzyc o takim zawodniku ,a co do Kmiecika mysle ,ze taki napastnik dalby nam 1 lige
rossoneri

Postprzez Adamek182 2009-08-05, 2:46 pm

Jak sobie przypomne akcje niesamowitego Kmiecika,,,,,o zgrozo.Hehe,wielu ludzi nabija się z Rasiaka,uważam że to debilizm,bo gość robi swoje,i strzela bramy.Kmiecik?Dla mnie był takim Rasialdo z opowieści debili,Takim Rasiakiem z wygladu,ale bez umiejętności(w meczach-bo na rozgrzewkach musze przyznac że błyszczał).Małecki,gwiazda-czekałem na jakies jego akcje bo tylko po takich mogły wpaść bramki.
A teraz Bednar.Nie wiem o co wam chodzi? Najpierw wielu jechalo Dzenana,stary,bez ogrania,niewiadoma forma-a po pierwszym meczu wasze komentarze?"profesor"!! Byłem pewien że tak będzie a Dzenan znowu bedzie dowodzil w naszej obronie.I zobaczycie że to samo bedzie z Vladem.
Poczekamy do pierwszego meczu i posypią sie komentarze pełne zachwytu.
I do pierwszej ligi nas zaprowadza nasi STARZY-Nowi zawodnicy.
Adamek182

Postprzez greno37 2009-08-05, 2:49 pm

W spotkaniu ze Ślęzą nie będzie mógł jeszcze zagrać Vladimir Bednar. Słowak ma w środę podpisać kontrakt, ale jest kontuzjowany. - Poza tym nikt nie gwarantuje mu miejsca w wyjściowym składzie. To dobry technicznie, uniwersalny piłkarz, mogący występować na kilku pozycjach, ale długo nie grał i tak naprawdę nie wiem w jakiej jest formie - przyznaje Pierścionek. To nie koniec transferów. Sosnowiczanie chcą wzmocnić linię ataku i prowadzą rozmowy z bośniackim napastnikiem Ensarem Arifoviciem.

Sportowefaktypl.
greno37

Postprzez SO_1906 2009-08-05, 3:04 pm

greno37 napisał(a):W spotkaniu ze Ślęzą nie będzie mógł jeszcze zagrać Vladimir Bednar. Słowak ma w środę podpisać kontrakt, ale jest kontuzjowany. - Poza tym nikt nie gwarantuje mu miejsca w wyjściowym składzie. To dobry technicznie, uniwersalny piłkarz, mogący występować na kilku pozycjach, ale długo nie grał i tak naprawdę nie wiem w jakiej jest formie - przyznaje Pierścionek. To nie koniec transferów. Sosnowiczanie chcą wzmocnić linię ataku i prowadzą rozmowy z bośniackim napastnikiem Ensarem Arifoviciem.

Sportowefaktypl.

Wiedziałem że chodzi o Ensara ! :niezle:
SO_1906

Postprzez August 2009-08-05, 3:25 pm

Jeśli rzeczywiście przyjda Bednar i Arifović będzie naprawdę ciekawie
August

Postprzez Zagłębiak_1906_ 2009-08-05, 3:40 pm

Łukasz Masłowski i Vladimir Bednar odchodzą z Widzewa. Obaj nie znaleźli uznania w oczach trenera Pawła Janasa i w związku z tym, mieli znikome szanse na występy w pierwszoligowej drużynie łódzkiego klubu. Pierwszy z nich będzie jesienią występował w innym klubie z pierwszej ligi - Wiśle Płock, co zresztą już wcześniej zapowiadaliśmy. Natomiast Bednar odchodzi do Zagłębia Sosnowiec, z którego trafił do Widzewa przed rokiem.

http://www.widzewiak.pl/czytaj/newsroom ... dzewa.html
Zagłębiak_1906_

Postprzez eko 2009-08-05, 3:42 pm

no no tob y bylo pieknie jakby Arifovic zasilil nasza linie ataku
eko

Postprzez koniu1906 2009-08-05, 5:09 pm

Oby to sie okazalo prawda a wtedy nie dosc ze bylbym spokojny o awans teraz to i po ewentualnym awansie dali bysmy sobie rade tym skladem (na papierze tak to wyglada) ale jak juz napisalem wczesnie zweryfikuje to boisko Ogolnie to letnie okno transferowe jest nasze oby sie szybko chlopaki zgrali.
koniu1906

Postprzez Brzoza_7 2009-08-05, 11:04 pm

"Zagłębie jest mocne, a może być jeszcze bardziej. Działacze rozmawiają z Vladimirem Bednarem. Potwierdzają się też nasze informacje, że do Sosnowca może trafić bośniacki napastnik Ensar Arifović. Są i złe wiadomości - Zagłębie buduje zespół także dzięki pieniądzom Wisły i Cracovi, które płacą za wynajem Stadionu Ludowego. W Krakowie jest duża presja by przystosować do wymogów ekstraklasy obiekt Hutnika, co ma się stać faktem jeszcze jesienią. Jeżeli tak będzie Zagłębie może mieć problemy ze zbilansowaniem budżetu."

gazeta wyborcza

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6600

Ensar Arifović w 68 meczach w Ekstarklasie strzelił 20 bramek a grał w Polonii Warszawa,ŁKS-ie i Jagielloni Białystok...

Może sie przydać by zwiekszyc rywalziacje w ataku Zagłębia.
Brzoza_7

Postprzez August 2009-08-05, 11:48 pm

Dzisiejsze spotkanie Zagłębia Sosnowiec ze Ślęzą Wrocław obserwował Vladimir Bendar. Zawodnik już niebawem ma wzmocnić sosnowiecką kadrę i cieszy się na myśl ponownego reprezentowania barw naszego klubu.

Jak już informowaliśmy, sprawa przejścia Bednara do Zagłębia jest bliska finalizacji. Dzisiaj potwierdzenie tego usłyszeliśmy z ust piłkarza. - Umowa jest przygotowana i zostanie podpisana w ciągu najbliższych dni - zapewnia Słowak. - Rozmowy z Zagłębiem mogłem sfinalizować już dużo wcześniej, jednak nie chciałem postępować nie fair wobec klubu. Dochodzę do siebie po kontuzji, za około dwa tygodnie powinienem być już w pełni sił - zaznacza.

Zagłębie zagrało dzisiaj jak z nut i rozniosło ekipę z Wrocławia. - Bardzo się cieszę, iż będę grał w takiej drużynie. Z większością zawodników nie miałem okazji występować na boisku, jednak mam nadzieję, że szybko dojdziemy do porozumienia. Oczywiście nie mogę być pewny występów w pierwszej jedenastce, o wszystkim decyduje trener, jednak gdy będę w optymalnej dyspozycji zamierzam walczyć o miejsce w wyjściowej jedenastce - zapowiada.

Jak udało nam się dowiedzieć, termin podpisania kontraktu, uzależniony jest od wyników jutrzejszych badań medycznych Bednara. Jeżeli wynik będzie pozytywny, nie pozostanie już nic innego, jak złożenie autografów na umowie.

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... u,1,4,1216
August

Postprzez mayday77 2009-08-06, 1:51 pm

Ensar Arifović rozwiązał kontrakt z Jagiellonią

29-letni bośniacki napastnik Ensar Arifović nie jest już zawodnikiem Jagiellonii. Zawodnik rozwiązał dzisiaj za porozumieniem stron obowiązujący do końca 2010 roku kontrakt z klubem.

Arifović trafił do Białegostoku latem ubiegłego roku z ŁKS-u. W barwach białostockiego klubu rozegrał 15 spotkań w ekstraklasie, w których zdobył trzy bramki.

źródło: http://www.90minut.pl

No i przyjście Ensara jest w tym momencie jeszcze bliższe niż się zdawało.
Zawodnik z kartą na ręku to dla Szatana bardzo łakomy kąsek,nie trzeba płacić poprzedniemu klubowi,a tak w obecnych czasach postępuje prawie każdy klub.
mayday77

Postprzez hellboyek 2009-08-06, 2:43 pm

GazetaSosnowiec.pl: Arifović zasili Zagłębie?

Choć drugoligowy sezon już trwa, to jednak sosnowiecki zespół nadal poluje na nowych zawodników. O krok od podpisania umowy jest Vladimir Bednar, a już wkrótce do zespołu może dołączyć były zawodnik Jagiellonii Białystok Ensar Arifović.

Informacja, którą podała Gazeta Wyborcza potwierdza się. Ensar Arifović rozmawiał z Zagłębiem, a dziś zawodnik rozwiązał kontrakt z Jagiellonią Białystok. Jak udało nam się nieoficjalnie dowiedzieć, rozmowy nt. przejścia zawodnika do Zagłębia trwają, jednak z klubu oficjalnego potwierdzenia nie ma. Nieoficjalnie mówi się, że rozgłoś mógłby negatywnie wpłynąć na dalsze rozmowy.

W klubie nadal aktualny jest "krakowski kierunek". Pod tym tajemniczym sloganem kryje się zawodnik, którego do niedawna obserwowano. Tamten kierunek podobno jest dość "konkretny", jak usłyszeliśmy w klubie.

Blisko Zagłębia jest też Vladimi Bednar, który jeśli bez problemu przejdzie badania medyczne, parafuje nową umowę.

GazetaSosnowiec.pl

http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... ebie_.html
hellboyek

Postprzez turku 2009-08-06, 3:21 pm

rossoneri napisał(a):
turku napisał(a):
mariusz76 napisał(a):Jak współpracować, to tylko na szeroką skalę z krakowskimi klubami. Niewykluczone, że paru piłkarzy z Krakowa niebawem dołączy do Zagłębia.

Tylko ja się zastanawiam na jakiej zasadzie ci piłkarze z krakowa do nas dołączą. Jeśli to ma być tak w poprzednich latach to ja chyba podziękuję. Wypożyczonym zawodnikom pensję płaci Zagłębie a co z nich mamy? Nie przypominam sobie by Małecki był jakimś objawieniem u nas nie wspominając "bramkostrzelnego" Kmiecika.
Małecki jest teraz podstawowym zawodnikiem wisły ale pytam się co nam do tego. Ani na nim nie zarobiliśmy ani nam znacząco nie pomógł.
Za takie wypożyczenia to ja podziękuję.

Malecki to byl nasz praktycznie najlepszy zawodnik w ekstraklasie ,takze nie rob sobie jaj i tylko mozemy pomarzyc o takim zawodniku ,a co do Kmiecika mysle ,ze taki napastnik dalby nam 1 lige

Byc może i był najlepszy, byc może szarpał i wyróżniał się ale ja się pytam co to nam dało?
Nic. I tak padliśmy a profity na Małeckim zbija Wisła. Więc takie wypożyczenia bez możliwości zakupu w razie czego to kij na patyk.
turku

Postprzez STACH PL 2009-08-06, 8:27 pm

mayday77 napisał(a):No i przyjście Ensara jest w tym momencie jeszcze bliższe niż się zdawało.
Zawodnik z kartą na ręku to dla Szatana bardzo łakomy kąsek,nie trzeba płacić poprzedniemu klubowi,a tak w obecnych czasach postępuje prawie każdy klub.

Ja bym niczego nie był pewny Górnik Zabrze też go ma na oku tak pisze dzisiejszy sport
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna