TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez Lukasch89 2009-07-13, 11:10 am

Z tego co jest wypisane na stronie firmy co zaprojektowała - nie ma takiej opcji :( Co jest chyba najpoważniejszym błędem.
Lukasch89

Postprzez Darian 2009-07-13, 11:13 am

KBB napisał(a):Nie wiem jak i czy 'wogle' jest możliwe dodawanie załączników, ale 'namęczyłem się' nad zobrazowaniem mojej ulobionej lokalizacji, toteż tutaj można sobie 'luknąć':
http://picasaweb.google.com/editka.p/20 ... 9842899058

Jak najbardziej na plus lokalizacja.

Dodam od siebie że jest mnóstwo miejsca żeby zrobić tam parkingi.
Po drugie dla mieszkańców nie tylko z Sosnowca ale i Dąbrowy oraz Będzina będzie bliżej żeby wykorzystać miejsca handlowe które sie tam planuje. Bo przecież większość potencjalnych klientów to będą przecież ludzie z Zagłębia.
Po trzecie dochodzi bliższa lokalizacja do centrum handlowego silesia. Czy większe skupienie ośrodków rekreacyjno-sportowo handlowych (w Dąbrowie Aqua-Park i Hala widowiskowa). Ta lokalizacja ma naprawde wiele plusów no i jest bardziej w sercu Zagłębia. Naprawde waro zangażować w nią nie tylko Sosnowiec ale i pozostałe miasta zagłębiowskie.
Darian

Postprzez jarek263 2009-07-13, 11:41 am

ugarte napisał(a):Mam pytanie, kiedy pojawiła sie informacja ze ta firma zaprojektuje stadion, był wymóg aby była możliwosc rozbudowy do ok 30tys. Stadion Alkmaar ma taką możliwość. Czy coś wiadomo czy ten projekt zakłada taką możliwość?

Witam!

Z tego co pamietam, co było pisane na samym początku to stadion ma podobno mozliwość rozbudowy do 22 500 , tzn. tak było pisane na początku jak jeszcze nie pokazali projektu, jak jest teraz to nie wiem. Natomias co do bois treningowych na kresowej.... hmmmm na terenach o których my mówimy czyli stadion Ks Górnik, i łąki za Mydlicami to tam jest tyle miejsca, że mogłby powstać z 4 osrodki treningowe!!!!. A skoro jest mowa o tym, że stadion ma kosztowac 50 milonów euro!!. a gdyby budować go od podstaw to kosztowałby 30%( jak nie 40% jak sie myle prosze o poprawienie) mniej to nie widze problemu w tym, że "umoczymy" 2 miliony zło.... chodz tak naprawde to co by powstało na Kresowej zapewne służyłoby naszym piłkarzą przez wiele wiele lat!!!!. Więc naprawde nie widze jakiegokolwiek PROBLEMU!!!!.Jezeli jest tylko możliwość powinno się budować stadion tańszym kosztem i w lepszej lokalizacji!!!. A takowe możliwości mamy!!!. Tylko czemu nie chcą tego pojąć niektorzy urzędnicy w naszym mieście:/.
jarek263

Postprzez Smazu 2009-07-13, 12:36 pm

Może dlatego , że działki mają np. już wykupione koło Ludowego i nie chcą wydawać na następne?Nie znam się na tym , ale to kiedyś było problemem ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Mathof 2009-07-13, 12:42 pm

Smazu napisał(a):Może dlatego , że działki mają np. już wykupione koło Ludowego i nie chcą wydawać na następne?Nie znam się na tym , ale to kiedyś było problemem ;-)

Wódki mu polać dobrze prawi!!

A po drugie to co wy chcecie stawiać stadion zdala od McDonalda to nie przejdzie :lol:
Mathof

Postprzez KBB 2009-07-13, 1:48 pm

http://www.sosnowiec.pl/strefa_biznesu/ ... olnoc.html
np ta działka jest faktycznie prywatna
ale czeka na inwestora już niezłych pare lat...
KBB

Postprzez jarek263 2009-07-13, 2:21 pm

Mathof napisał(a):Wódki mu polać dobrze prawi!!

A po drugie to co wy chcecie stawiać stadion zdala od McDonalda to nie przejdzie

spoko spoko... Mcd też się znajdzie w pobliżu:]. A mianowicie kolo Makro.... podobna odległość jak jest teraz:)
jarek263

Postprzez flex 2009-07-13, 2:37 pm

12 dni bez trawy na Stadionie Ludowym
tod
2009-07-13, ostatnia aktualizacja 2009-07-13 14:47

Planowany jest kolejny remont murawy na sosnowieckim stadionie: z boiskiem, a w szczególności z odprowadzeniem wody, są problemy od pierwszych dni po wymianie płyty. Po obfitych opadach deszczu piłkarze zawsze brodzą w kałużach.
- Kołkowanie i piaskowanie murawy pomaga, ale to ciągle nie jest o co nam chodzi - przyznaje Zbigniew Drążkiewicz. Dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u podkreśla, że drenaż działa jak należy. Problemem jest warstwa ziemi i piasku, która znajduje się pod trawą. - Działa jak izolacja, która nie przepuszcza wody - dodaje Drążkiewicz.

Operację ma przeprowadzić Zielona Architektura - firma, która realizowała tą inwestycję. - Planujemy zdjęcie trawy z całego boiska tak by uporać się z tym problemem raz na zawsze. Cały zabieg potrwa około dwunastu dni - mówi Drążkiewicz, który chciałby, żeby prace ruszyły po środowym meczu Wisły Kraków w eliminacjach Ligi Mistrzów.

- To ostatni możliwy termin. Potem rozpoczną się rozgrywki i remont trzeba będzie odłożyć. Problemem jest fakt, że prace mogą uniemożliwić grę na Ludowym 25 lipca, a to możliwa data pierwszego meczu Zagłębia w drugiej lidze. Nie znamy jeszcze terminarza. Jeżeli Zagłębie zacznie sezon od wyjazdu, wtedy problem rozwiązałby się sam. Na pewno będziemy o tym rozmawiać z działaczami Zagłębia - kończy dyrektor.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... dowym.html
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
flex
Administrator

Postprzez Smazu 2009-07-13, 3:58 pm

No to krótko mówiąc mamy przekichane. Znowu ci fachowcy z przypadku wkraczają i nawet coś takiego pewnie będą potrafili zepsuć... strach się bać.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Darian 2009-07-13, 7:43 pm

Mathof napisał(a):A po drugie to co wy chcecie stawiać stadion zdala od McDonalda to nie przejdzie :lol:

Trzeba myśleć bardziej strategicznie i przyszłościowa. Nie wiem jakie masz powody obstawiania za obecną lokalizacja stadionu (pewnie mieszkasz na oś. Piastów) ale koncepcja stadionu Zagłębia położonego w centrum żywiołu zagłębiowskiego - Dąbrowa Górnicza, Będzin, Czeladź itd. jest bardziej przemawiająca aniżeli obecne położenie korzystne dla kormeli z Katowic.

Obiekt powinien być reprezentacyjny dla całego regionu i z myślą o nim aniżeli o jednym czy dwóch osiedlach.

Co do remontu murawy to rozumiem że jest on potrzebny ale dlaczego odnoszę wrażenie że Drążkiewicz znów podejmuje działania przeciwko klubowi... Przecież był czas po sezonie by to zrobić w miedzyczasie nie wadząc ani Zagłebiu ani Wiśle. I skąd do diaska konieczność tych 12 dni?? Czyżby fachowe kalkulacje a może kolejne kombinacje Drążkiewicza? :kiepsko:
Darian

Postprzez łoś 2009-07-13, 7:58 pm

Zgadzam się z Mathofem na Kresowej buduje sie już zaplecze a wg. mnie Kresowa to też kawał histori Sosnowieckiej piłki i tam powinien ewentualnie powstac nowy obiekt. Blajpios dziękuje za takich kibiców którym w przyjściu na stadion przeszkadza odległośc / chyba ze chodzi o starszych ludzi do których się zaliczam ale powiem ze mnie odległości nie robia zadnej różnicy jeżeli chodzi o kibicowanie ZAGŁĘBIU/ Acha na Kresową dojeżdżam z dośc daleka i nie narzekam taki już jestem . Pozdrawiam
łoś

Postprzez ZAGI 2009-07-13, 9:03 pm

Mnie bardziej martwi pojemność. 18 k to trochę mało jak na klub regionu:/
ZAGI

Postprzez łoś 2009-07-13, 9:11 pm

Jeżeli chodzi o pojemnośc to też mam wrażenie że troche za mała, przecież nie będziemy ciągle grac w 2 lidze w 2011 awans do extraklasy :) a wtedy 20 tys.na porządku dziennym :brawo:
łoś

Postprzez Przemek26 2009-07-13, 9:23 pm

łoś napisał(a):Jeżeli chodzi o pojemnośc to też mam wrażenie że troche za mała, przecież nie będziemy ciągle grac w 2 lidze w 2011 awans do extraklasy :) a wtedy 20 tys.na porządku dziennym :brawo:

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Dobre chodziłes na mecze OE na Ludowym?
Przemek26

Postprzez RysioLubicz 2009-07-13, 9:37 pm

A niby czemu miasto Sosnowiec ma budowac stadion na granicy miast ? Skoro to inwestycja Sosnowiecka wg władz miejskich ma służyć mieszkańcom Sosnowca. Tego jeszcze nie grali żeby całość finansowało jedno miasto a korzystało 4.
RysioLubicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna