Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
KBB napisał(a):Nie wiem jak i czy 'wogle' jest możliwe dodawanie załączników, ale 'namęczyłem się' nad zobrazowaniem mojej ulobionej lokalizacji, toteż tutaj można sobie 'luknąć':
http://picasaweb.google.com/editka.p/20 ... 9842899058
ugarte napisał(a):Mam pytanie, kiedy pojawiła sie informacja ze ta firma zaprojektuje stadion, był wymóg aby była możliwosc rozbudowy do ok 30tys. Stadion Alkmaar ma taką możliwość. Czy coś wiadomo czy ten projekt zakłada taką możliwość?
Smazu napisał(a):Może dlatego , że działki mają np. już wykupione koło Ludowego i nie chcą wydawać na następne?Nie znam się na tym , ale to kiedyś było problemem
Mathof napisał(a):Wódki mu polać dobrze prawi!!
A po drugie to co wy chcecie stawiać stadion zdala od McDonalda to nie przejdzie
12 dni bez trawy na Stadionie Ludowym
tod
2009-07-13, ostatnia aktualizacja 2009-07-13 14:47
Planowany jest kolejny remont murawy na sosnowieckim stadionie: z boiskiem, a w szczególności z odprowadzeniem wody, są problemy od pierwszych dni po wymianie płyty. Po obfitych opadach deszczu piłkarze zawsze brodzą w kałużach.
- Kołkowanie i piaskowanie murawy pomaga, ale to ciągle nie jest o co nam chodzi - przyznaje Zbigniew Drążkiewicz. Dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u podkreśla, że drenaż działa jak należy. Problemem jest warstwa ziemi i piasku, która znajduje się pod trawą. - Działa jak izolacja, która nie przepuszcza wody - dodaje Drążkiewicz.
Operację ma przeprowadzić Zielona Architektura - firma, która realizowała tą inwestycję. - Planujemy zdjęcie trawy z całego boiska tak by uporać się z tym problemem raz na zawsze. Cały zabieg potrwa około dwunastu dni - mówi Drążkiewicz, który chciałby, żeby prace ruszyły po środowym meczu Wisły Kraków w eliminacjach Ligi Mistrzów.
- To ostatni możliwy termin. Potem rozpoczną się rozgrywki i remont trzeba będzie odłożyć. Problemem jest fakt, że prace mogą uniemożliwić grę na Ludowym 25 lipca, a to możliwa data pierwszego meczu Zagłębia w drugiej lidze. Nie znamy jeszcze terminarza. Jeżeli Zagłębie zacznie sezon od wyjazdu, wtedy problem rozwiązałby się sam. Na pewno będziemy o tym rozmawiać z działaczami Zagłębia - kończy dyrektor.
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... dowym.html
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Mathof napisał(a):A po drugie to co wy chcecie stawiać stadion zdala od McDonalda to nie przejdzie
łoś napisał(a):Jeżeli chodzi o pojemnośc to też mam wrażenie że troche za mała, przecież nie będziemy ciągle grac w 2 lidze w 2011 awans do extraklasya wtedy 20 tys.na porządku dziennym
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników