Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Blajpios 2009-07-08, 8:12 pm

manuel90 napisał(a):Skoro nie przyjdzie do nas nikt z nazwiskiem... A ci co mogli przyjść już poszli gdzie indziej... to moim zdaniem z tego co widziałem i wyczytałem przydaliby nam się: Rafał Darda, Kamil Korepta i Marcin Juszkiewicz. Do tego pozbyć się Wróbla, Bodzionego i "Pepika" - tych bym wywalił bez gadania... Znalazłoby się jeszcze kilku nad którymi można się zastanowić...

a pieniądze na wywalenie, skąd? Może jednak trzeba gadać?
Blajpios

Postprzez mamut17 2009-07-08, 8:32 pm

Blajpios napisał(a):
manuel90 napisał(a):Skoro nie przyjdzie do nas nikt z nazwiskiem... A ci co mogli przyjść już poszli gdzie indziej... to moim zdaniem z tego co widziałem i wyczytałem przydaliby nam się: Rafał Darda, Kamil Korepta i Marcin Juszkiewicz. Do tego pozbyć się Wróbla, Bodzionego i "Pepika" - tych bym wywalił bez gadania... Znalazłoby się jeszcze kilku nad którymi można się zastanowić...

Zeby miec pieniadze trzeba najpierw zainwestowac;] Zaglebie biedne nie jest tylko zarzad glupa struga.
mamut17

Postprzez Blajpios 2009-07-08, 9:01 pm

mamut17 napisał(a):
Blajpios napisał(a):

Zeby miec pieniadze trzeba najpierw zainwestowac;] Zaglebie biedne nie jest tylko zarzad glupa struga.

Czy struga głupa - czy może jednak mimo wszystko nie najgorzej gospodarzy na poziomie minimalnym? Nie ma rozmachu, nie ma zmysłu prowadzenia klubu dobrze rozwiniętego, katastrofa w marketingu, kiepskie wykorzystanie możliwości kontaktu z kibicami itd. To są realne błędy czy minusy. Miasto jednak już kilkanaście lat sponsora nie potrafiło znaleźć, choć ma możliwości przedstawienia interesujących ofert szersze niż klub - a Szatan sponsora jednak znalazł. Oszczędnie wydaje - to w dobie kryzysu nie jest tylko wada. Wydaje się, że ciut drgnęło, jeżeli chodzi o jego "rozgarnięcie w biznesie sportowym", o czym świadczy podejście do transferów, choć rzeczywiście jest chyba mało tego postępu. No i w końcu - licencję dostaje klub zdecydowanie, podczas gdy pada tyle innych klubów w II lidze, łącznie z firmami "dawanymi za przykład", jak Tychy też mające kłopoty - Zagłębie natomiast jest chwalone, że jako jedno z niewielu czy nawet jedyne w tej lidze ma uregulowane te kwestie. No, tak, ale dla Kibiców, to dalej nie jest powód do zauważenia jakiegoś pozytywu, tylko dowód, jak jest źle. To już chyba do tego trzeba prywyknąć? Jak pamiętam - ponoć zawsze gorąca emocjonalność po części neutralizująca nawet rozum to u nas Zagłębiowskich kibiców zawsze była cechą charakterystyczną ;-) :-) (vide wspomnienia bodaj "twórcy potęgi Zagłębia", Franciszka Wszołka - czy też może ZagłębioŚlązaka Wieczorka?)
Natomiast w tym konkretnym wypadku, hm, Drogi Kolego. Może rzeczywiście dałem "za duży skrót"? W każdym razie - wyraźnie, tak mi się wydawało, nawiązywałem do opini drugiego Kolegi, jak to łatwo jest sprawę załatwić. "Wyrzucić bez gadania". No, właśnie, napisałem - że jednak może trzeba gadać, jak się nie ma pieniędzy na wyrzucanie? Jeżeli mają kontrakty ważne, to "wyrzucenie bez gadania", znaczy też wyrzucenie tych pieniędzy - czy na umowne odszkodowanie za zerwanie umowy, czy to na spłatę, jak kiedyś Kasperczak wydudlił Cupiała, ale ten, Zagłębiak z krwi i kości, nie dał się do końca?
Może jednak to, że właściciel nie chce wyrzucać, ot tak, tych pieniędzy, bo dzięki dudleniu łatwiej może spłacić zaległości do ZUSu i mieć ten certyfikat, jaki dzś dostał, że to jedyny w tej lidze klub OK!: to jednak nie jest takie głupie?
Blajpios

Postprzez dziejus 2009-07-09, 4:55 pm

Marcin Juszkiewicz-wiele bym dal zeby Go zaklepac dla Zaglebia :-)
dziejus

Postprzez August 2009-07-09, 6:57 pm

Wolny jest Jaromin. Jak dla mnie do wzmocnienia pomocy w sam raz.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2009-07-10, 6:34 am

Powrót Dzenana Hosicia do Zagłębia nabiera realnych kształtów. Bośniak jest już po rozmowach z Krzysztofem Sztanem, właścicielem II-ligowca.

- Nic jeszcze nie zostało przesądzone, ale po ostatniej rozmowie z właścicielem, jestem bliżej niż dalej ponownej gry w Zagłębiu - zdradza były kapitan sosnowiczan.

Hosić nie ukrywa, że największym orędownikiem jego powrotu do klubu jest Paweł Hytry, były prezes. - Jeśli ostatecznie do tego dojdzie, to zasługa Hytrego będzie największa. Docierają do mnie słuchy z Polski, że wiele osób chce bym znowu grał w Sosnowcu. To budujące. Zawsze będę twierdził, że Zagłębie ma świetnych kibiców. Mam nadzieję, że jeszcze dla nich zagram - dodaje Hosić.
http://www.sportslaski.pl/Hosic-blisko- ... ,info.html
August

Postprzez August 2009-07-10, 8:34 pm

Sparing sparingiem a w piątek miał się pojawić jakiś nowy napastnik i co ?
A Kłoda to jeszcze żyje ?
August

Postprzez mamut17 2009-07-10, 9:29 pm

Chyba im chodzilo o Maleckiego z Wisly na sparingu :) Nie no na powaznie to musi byc jakis dobry napastnik skoro wszyscy to 3maja w tajemncy. Przynajmniej miejmy taka nadzieje ;-) Jak mowi Pierscionek.."to zawodnik z doswiadczeniem pierwszoligowym,miedzynarodowym" ;-)
Ostatnio edytowano 2009-07-11, 12:54 am przez mamut17, łącznie edytowano 1 raz
mamut17

Postprzez Smazu 2009-07-10, 10:19 pm

Jeżeli to Sobczak ma zostać wzięty do nas to powiem szczerze , że robi się ciekawie ;-) W tej lidze wystarczą chęci i doświadczenie a takie Sobczak ma... tylko czy chęci będzie miał?To , że Korepta i Juszkiewicz muszą zostać kupieni chyba nawet nie podlega dyskusji.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez mamut17 2009-07-10, 11:05 pm

Arkadiusz Kłoda przedłużył kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec

Obrońca Zagłębia Sosnowiec Arkadiusz Kłoda porozumiał się z zarządem klubu w sprawie przedłużenia umowy z sosnowieckim zespołem - poinformowała "Gazeta Wyborcza".

Taką informację przekazał dziennikarzom po sparingu z Wisłą Kraków trener Zagłębia Piotr Pierścionek. Zapowiedział też, że na poniedziałkowym treningu pojawi się nowy napastnik "z pierwszoligową i międzynarodową przeszłością".

Kłoda jest wychowankiem Górnika Brzeszcze. W zeszłym sezonie 22 razy pojawiał się na II-ligowych boiskach, strzelił też trzy gole.

źródło: Gazeta.pl

-> http://www.90minut.pl/news/96/news96980 ... owiec.html
mamut17

Postprzez Sir 2009-07-11, 4:37 am

Nie rozumiem wypowiedzi Pierscionka...po meczu. Ze niby Korepta i Juszkiewicz za slabi?! WIdizialem ich na wlasne oczy w meczu z Gornikiem....i nnaprawde zaprezentowali sie solidnie...szczegolnie ten większy napadzior ktory potrafil sie zastawic....Licze ze to zaslona dymna...bo inaczej nie rozumiem tego
Sir

Postprzez August 2009-07-11, 7:43 am

Jezu, wszystko tylko nie brynol Piechna:

Przed wczorajszym sparingiem Zagłębia Sosnowiec z Wisłą Kraków padły oficjalnie trzy nazwiska piłkarzy przymierzanych do naszego klubu. Ci gracze to: Paweł Sobczak, Grzegorz Piechna i Tomasz Moskal.

Wszyscy trzej zawodnicy są napastnikami. 31-letni Sobczak ostatnio występował w greckim klubie AS Lamia. Moskal 3 dni temu skończył 34 lata, w minionym sezonie występował w Odrze Wodzisław Śląski. Natomiast 33-letni Piechna grał w Kolejarzu Stróże. Właściciel Zagłębia, Krzysztof Szatan przyznał, iż wymienieni piłkarze mają się stawić w przyszłym tygodniu w klubie. Czy któryś z nich podpisze umowę z Zagłębiem? Na to pytanie poznamy odpowiedź w najbliższych dniach.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... u,1,4,1115
August

Postprzez Lars 2009-07-11, 9:26 am

nie no piechną to mnie rozwalili.
nie moze do nas przyjsc taki zawodnik, chyba ze szukamy sobie problemu.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez mayday77 2009-07-11, 10:08 am

Kłoda podpisał kontrakt, a podobnie uczyni Sobczak?

Kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec przedłużyli Adrian Pajączkowski, a także Arkadiusz Kłoda. - Teraz czekamy jeszcze na napastnika z międzynarodowym ograniem - mówi trener Piotr Pierścionek.

Jak udało nam się ustalić, zespół Pierścionka zasili Paweł Sobczak, były gracz między innymi Wisły Płock i GKS-u Katowice.

Źródło:www.sportslaski.pl

Z trójki wymienianych napadziorów -Sobczak,Piechna,Moskal,tylko ten pierwszy się nadaje.
Piechna się już wypalił i to całkowicie-korona króla strzelców w Ekstraklasie,wyjazd do Rosji,powrót do Polski i gra w Widzewie a teraz Kolejarz Stróże czyli RÓWNIA POCHYŁA.
A Moskal miał ostatnio wizytę we Wrocławiu,więc trochę "przybrudził" swoje nazwisko,pamiętam tylko że miał ciekawą końcówkę sezonu w Odrze Wodzisław(parę strzelonych bramek).
mayday77

Postprzez damian_2006 2009-07-11, 11:24 am

Sobczaka (chyba) widzialem wczoraj na sparingu ale to tylko przypuszczenia:d na 100% nie wiem to cos jest na rzeczy
damian_2006

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna