Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2009-07-09, 2:36 pm

Jedyne co mo przychodzi do głowy to fakt, że potencjalni sponsorzy nie chcą gadać tylko z Szatanem i potrzebują Miasta jako wiarygodnego współwłaściciela klubu. Inaczej te ruchy nie mając sensu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez greno37 2009-07-09, 2:46 pm

Pomagać Zagłębiu? Czemu nie!

Autor: Tomasz Lewanda / sportowezaglebie.pl
Paweł Matwiejczuk jest zadowolony ze startu swojej drużyny podczas MP w beach soccerze. Jak się okazuje nie jest to jedyny klub, któremu pomaga, a w przyszłości nie wyklucza także wsparcia dla piłkarskiego Zagłębia.

W niedzielę w Gdańsku zakończyły się Finały VII Mistrzostw Polski w beach soccerze. Team Eta Dąbrowa Górnicza zakończył zmagania na 6. pozycji, co w drużynie przyjęto z zadowoleniem. Usatysfakcjonowany jest także Paweł Matwiejczuk, którego firma jest sponsorem tytularnym klubu. - Chłopcy zrobili wszystko, na co było ich stać. Wiadomo, że w pewnym momencie pojawiły się nadzieje na jeszcze lepszy wynik, ale w żadnym wypadku pretensji mieć nie mogę. Trzeba również pamiętać, że ten zespół powstał przed dwoma miesiącami, wtedy połowa ubiegłorocznego składu została wymieniona - przypomina. - Mam nadzieję, że będziemy się rozwijać. Jeśli w tym roku poziom gry zostanie utrzymany i uda się jeszcze dokonać wzmocnień, to w przyszłorocznej edycji powalczymy o podium. W porozumieniu z miastem myślę o stworzeniu bazy treningowej na Pogorii, tak aby można było się dobrze przygotować - deklaruje Matwiejczuk.

Podczas jednej z rozmów, jaką mieliśmy okazję odbyć podczas pobytu w Gdańsku, pan Matwiejczuk przyznał, że hobbistycznie wspiera nie tylko ekipę beach soccerową. - Pomagam jeszcze jednej z drużyn występującej w Sosnowieckiej Lidze Halowej, a także występującym w niższych ligach piłkarskich Tęczy Błędów i Górnikowi Jaworzno. Ponadto planuję zaangażować się w Pioniera Ujejsce - przyznał dąbrowianin. Skąd takie zacięcie i chęć pomocy sportowcom? - Nasz region, całe Zagłębie Dąbrowskie to jest sportowe dno. Nie podoba mi się to, dlatego staram się działać. Może niektórzy zarzucą mi, że inwestuję w „egzotyczne” sporty, ale to dla mnie nie ma znaczenia. Wolę zapewnić byt jakiejś osiedlowej drużynie i później mieć satysfakcję, że czasu, który spędzili na boisku nie przesiedzieli gdzieś na ławce pijąc piwo - mówi Matwiejczuk.

Właściciel firmy Eta nie zamierza na tym poprzestawać. Stwierdza, iż widząc w jakiej sytuacji jest klub, nie raz myślał o wsparciu dla piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec. - Wielokrotnie chodziło mi to po głowie. Wiadomo, że nie jestem w stanie wyłożyć milionów, ale jakoś zawsze mogę pomóc. Znam pana Piotra Pierścionka, który wcześniej przekonał mnie, abym pomagał Górnikowi Jaworzno. Myślę, że teraz może być podobnie. Ważne jest jak dalej potoczą się losy tego klubu, bo nie ukrywam, że niewiadomych jest tam sporo - przyznaje.

Życzymy wytrwałości oraz sukcesów w prowadzeniu firmy. Gratulujemy godnej naśladowania postawy i wierzymy, że dzięki właśnie takim ludziom, jak Paweł Matwiejczuk zagłębiowski sport znów będzie wielki
greno37

Postprzez mario1 2009-07-09, 3:04 pm

pieknie i szczytnie tylko ze to sa moze 4 zera w sponsoringu a na ZS trzeba by bylo minimum 6 zer ale kilku takich sponsorow i mozemy rozmawiac o "stabilnej" sytuacji klubu a to wiecej dla mnie znaczy niz bogaty klub na chwile :brawo: :brawo: :brawo:
mario1

Postprzez Zibi33 2009-07-09, 5:37 pm

Czyli nic wielkiego się nie zmieni! Szatan trzyma się Zagłebia rękami i nogami!
Czy ten człowiek nie rozumie, że nie jest akceptowany przez większość sympatyków Naszego Klubu.
Dopóki ten gość jest w Zagłebiu to nic dobrego Nas nie czeka.
Płacze ,że nie ma kasy,ale jak były propozycje dla piłkarzy(Marek,Pietrzak,Bensz)to nie potrafił doprowadzić negocjacji do końca,tylko uparcie dyktował "ceny z kosmosu" za piłkarzy,którzy jeszcze nic wielkiego nie zagrali.
Zibi33

Postprzez dziejus 2009-07-09, 5:48 pm

Moze nie zagrali "nic" ale dla nas znacza "wszystko"!!Mysle tak bo jestem w mniejszosci :niezle:
dziejus

Postprzez Minion 2009-07-09, 7:20 pm

Jakie ceny z kosmosu, ogarnij sie. Kilkaset tysiecy za kluczowego gracza z pierwszego składu to wielka kasa? Chyba dla Ciebie. Jak sprzedac to za tyle by kupic podobnego ktorego sie ma na oku i drugiego za resztę. Po co oddac dobrego gracza za waciki? Po to by miec dziurę w składzie? Nie po to buduje sie zespół i tworzy filary na których ma sie opierac by je burzyc za drobne. Mając tak wątłe podstawy zespołu, nalezy chronic to co zostało a nie wyprzedac bo ktos łaskawie rzuci stówke. Jakbysmy mieli 40 zawodników i po 3 na kazdą pozycje to mozna rozpatrywac wyprzedaz dobrych i sprawdzonych zawodników by zasilic budzet na jakis mega transfer. Ale w naszej sytuacji? Śmich.
Minion

Postprzez maniek-75-75 2009-07-09, 7:24 pm

400000zł za bramkarza który zagrał kilka niezłych meczy w OE to jakaś "cena z kosmosu"?? chłopie ogarnij się.....
maniek-75-75

Postprzez Zibi33 2009-07-09, 8:11 pm

Ogarniam jak mogę ,ale uważam,że 400 tys. za Adama to kwota nierealna,ale 200 tys. jak najbardziej tak.Bensz po przygodzie z ekstraklasą i tak nie ma motywacji do gry w Zagłebiu,a zdrowy Masarczyk spokojnie sobie poradzi w II lidze.Marek za 150tys., Pietrzak za 400tys.W ich miejsce można z kartą na ręku sprowadzić niegorszych piłkarzy(przykład Marcin Lachowski).
Zibi33

Postprzez Smazu 2009-07-09, 8:14 pm

Zibi33 napisał(a):Ogarniam jak mogę ,ale uważam,że 400 tys. za Adama to kwota nierealna,ale 200 tys. jak najbardziej tak.Bensz po przygodzie z ekstraklasą i tak nie ma motywacji do gry w Zagłebiu,a zdrowy Masarczyk spokojnie sobie poradzi w II lidze.Marek za 150tys., Pietrzak za 400tys.W ich miejsce można z kartą na ręku sprowadzić niegorszych piłkarzy(przykład Marcin Lachowski).

Czyli wg Ciebie najlepiej sprzedać Bensza za pięć złoty żeby inne kluby tanio miały a u nas jeden bramkarz na cały sezon starczy?Ba nawet lepiej, sprzedać wyróżniających się zawodników w ich miejsce kupić nowych nie koniecznie lepszych i cała kasa do Szatana?Chyba na prawde jestes od Szatana...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez PawełK 2009-07-09, 8:22 pm

Zibi33 napisał(a):Ogarniam jak mogę ,ale uważam,że 400 tys. za Adama to kwota nierealna,ale 200 tys. jak najbardziej tak.Bensz po przygodzie z ekstraklasą i tak nie ma motywacji do gry w Zagłebiu,a zdrowy Masarczyk spokojnie sobie poradzi w II lidze.Marek za 150tys., Pietrzak za 400tys.W ich miejsce można z kartą na ręku sprowadzić niegorszych piłkarzy(przykład Marcin Lachowski).

Marcin Lachowski jest jeden, do tego jak twierdzi ma w sercu ten klub i obiecuje oddawać serce i zdrowie na boisku... mit Zagłębia, w którym się miało kokosy minął, już nie chce tu grać większość piłkarzy, jak za Włochów. Co do samego Masarczyka w bramce... a jak załapie kontuzję? Juniora dasz i będziemy mieć stany przedzawałowe po każdej stracie w środku pola... wg mnie dobra decyzja, że Adam będzie u nas. Jeżeli Odry nie stać na 400 tys. za bramkarza (dobrego bramkarza jakim jest Adam Bensz - to moja prywatna opinia) a grają od kilkunastu lat w Ekstraklasie a do tego podpisali umowę o współpracy z Czechami, od których też płynie kasa to może w końcu... spadną, życzy im tego i tak większość kibicowskiej Polski.

PS. Nic nie mam do Masarczyka!
PawełK
pyszałek

Postprzez Lukasch89 2009-07-09, 9:09 pm

Nie znalazłem innego tematu, aten chyba najbardziej temu odpowiada. Może ktoś wie/zna aktualnych sponsorów Zagłębia? Na stronie nie znalazłem, a ciekaw jestem jakie to firmy w Nas inwestują.

PS: Także uważam, że nie ma sensu na chwile obecną pozbywać się dobrych tudzież zasłużonych piłkarzy.... jak napisał PawelK "mit Zagłębia, w którym się miało kokosy minął, już nie chce tu grać większość piłkarzy, jak za Włochów", musimy starac się wykorzystać maksymalnie obecny skład
Lukasch89

Postprzez Zibi33 2009-07-09, 9:22 pm

Adam Bensz to bardzo dobry bramkarz ,nie gorszy od Stachowiaka,ale to tylko rezerwowy.
Dlaczego mamy grać jednym bramkarzem, przecież pojawił się "ciekawy "Budka z GKS(za darmo).
Wszystkie kluby w których sie nie przelewa sprzedają(Piast-Kasprzik,Podbeskidzie-Chrapek itd.),bo za coś trzeba funkcjonować.Potrzeba w klubie dobrych fachowców ,którzy potrafią sprowadzić wartościowych graczy w miejsce sprzedanych. Np.w Rozwoju Katowice gra fajny chłopak -Gajewski.
Zibi33

Postprzez zimek 2009-07-09, 10:10 pm

wypierdolic cieniasow Bensz jest potrzebny i kropka jak chcemy awansowac a co do 400 tys nie ma co spuszczac co to jest tyle to teraz domy do remontu kosztuja a Adam jest zdrowy i niezly i doswiadczony
zimek

Postprzez maniek-75-75 2009-07-10, 6:06 am

jeżeli tylko ma ambicję to lepiej grać w ZS aniżeli grzać ławę....dobra gra to promocja i jego i naszych finansów...osobiście uważam że i nam może pomóc w awansie i sam się wypromować i odejść za przyzwoite pieniądze do lepszego klubu aniżeli odra...dokładnie 400000 to kosztuje dom do remontu a nie dobry bramkarz...mimo że do Lachowskiego mam żal to trzeba mu dać drugą szanse a pokaż mi jeszcze jednego chociaż grajka tej klasy który tu przyjdzie bo ma ten klub w sercu....pisząc tej klasy mam na myśli że pokieruje grą ,strzeli co trzeba itd..????????????????????
maniek-75-75

Postprzez Lukasch89 2009-07-10, 1:49 pm

Dokładnie, Lachowski zasługuje na drugą szansę... w końcu zawodnik z (prawdopodobnie) najlepszej ekipy ostatnich lat w Zagłębiu, czyli ekipy Dworczyka... bo jakby nie patrzeć, twedy gralismy piłkę, a nie "kopne piłke do przodu, może coś zt ego będzie".
Lukasch89

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna