Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez bonus11 2009-06-25, 7:14 pm

Ponad 20 zawodników wzięło udział w dzisiejszym treningu na boisku w Niwce. Wśród nich nie było oczywiście piłkarzy pierwszego zespołu, który aktualnie mają wolne po zakończeniu sezonu. Trener Piotr Pierścionek obserwował graczy z młodzieżowych grup Zagłębia, a także przyglądał się testowanym piłkarzom z innych klubów naszego regionu. W grupie biorącej udział w treningu znalazł się powracający do Zagłębia Marcin Lachowski, a także znany z występów w naszym klubie w sezonie 2003/2004 Konrad Koźmiński.

Fajnie by bylo,gdyby byla podana lista pilkarzy ktora trenowala 8)
bonus11

Postprzez MrCricket 2009-06-25, 7:25 pm

Do Radzionkowa nie możemy się porównywać i z nimi rywalizować finansowo. Tam jest stabilna sytuacja finansowa, duże nadzieje. Jedyne co może im odbić się czkawką to skupowanie emerytów z nazwiskami. W tej lidze trzeba zapi...ć i przede wszystkim liczą się żelazne płuca.
MrCricket

Postprzez August 2009-06-25, 7:43 pm

MrCricket napisał(a):Do Radzionkowa nie możemy się porównywać i z nimi rywalizować finansowo. Tam jest stabilna sytuacja finansowa, duże nadzieje. Jedyne co może im odbić się czkawką to skupowanie emerytów z nazwiskami. W tej lidze trzeba zapi...ć i przede wszystkim liczą się żelazne płuca.

A co mają taki zajebisty budżet ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-06-25, 8:23 pm

August napisał(a):
MrCricket napisał(a):Do Radzionkowa nie możemy się porównywać i z nimi rywalizować finansowo. Tam jest stabilna sytuacja finansowa, duże nadzieje. Jedyne co może im odbić się czkawką to skupowanie emerytów z nazwiskami. W tej lidze trzeba zapi...ć i przede wszystkim liczą się żelazne płuca.

A co mają taki zajebisty budżet ?

Żaden z beniaminków jak na razie na budżet nie narzeka. Zobaczymy jak to będzie zimą po całej rundzie bulenia kasy PZPN-owi, piłkarzom, ponoszenia kosztów wyjazdów na drugi koniec Polski itd. W poprzednim sezonie Kotwica, Elana i Czarni nie dali rady.
Ostatnio edytowano 2009-06-25, 8:27 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez August 2009-06-25, 8:26 pm

Szkoleniowiec Zagłębia Sosnowiec Piotr Pierścionek spotkał się na pierwszym treningu z młokosami, aby wybrać spośród nich zawodników, którzy mają dołączyć w przyszłości do sosnowieckiego klubu.

W castingu wzięło udział ponad dwudziestu zawodników. Oprócz młodych piłkarzy, na treningu stawili się także niektórzy piłkarze z pierwszego zespołu (Marcin Strojek, Mateusz Madej, Dawid Ryndak, Dariusz Bernaś) z powracającym do Zagłębia Marcinem Lachowskim na czele, ale ich rola ograniczyła się jedynie do rozbiegania i gry w siatkonogę.

Pozostali rozegrali krótkie spotkanie, które miało dać odpowiedź na pytanie trenerowi Pierścionkowi, kto ewentualnie mógłby zasilić w przyszłości klub ze stolicy Zagłębia Dąbrowskiego. - Dzisiejszy casting oceniam pozytywnie, grupa zawodników, którą obserwujemy wypadła całkiem nieźle. Oczekiwań wielkich co do nich nie miałem, gdyż to młoda, ale na pewno ciekawa ekipa - powiedział po treningu Pierścionek. - Będą jeszcze z nami przez tydzień i na pewno trzeba będzie im się jeszcze baczniej przyglądać. Najlepsze wrażenie wywarł na mnie pomocnik Górnika Jaworzno Tomasz Wsiubiak, który jest ciekawą postacią z Jaworzna i wyróżniał się na tle innych. Mam nadzieję, że reszta testowanych również udowodni swoją wartość w najbliższych dniach.

Dobrze zaprezentował się również powracający ze Szkocji Konrad Koźmiński, któremu znudziły się już ulewy i wiatry na Wyspach i postanowił wrócić do swojego rodzinnego miasta. - Z takimi zawodnikami jak Lachowski wiążę wielkie nadzieje nie tylko sportowe, ale także wychowawcze - przekonywał Pierścionek. - Co do Koźmińskiego to nie mogę jeszcze wiele powiedzieć, bo nie jest zawodnikiem naszej drużyny, ale liczę, że Marcin nada tej drużynie charakter i na pewno będzie ważną postacią w tym zespole.

W klubie nie zapadły jeszcze żadne decyzje odnośnie rezygnacji z usług zawodników, jednak Piotr Pierścionek już wie, kogo skreśli. - Swoje decyzje personalne uzależniam przede wszystkim od tego, kto do nas przyjdzie - zdradził Pierścionek. - Mam cichą nadzieję, że w połowie lipca będzie wszystko wiadomo. Wiem już z kim się pożegnamy, ale na razie nie chcę zdradzać szczegółów. Mogę powiedzieć tylko tyle, że szukamy zawodników do większości formacji. Przede wszystkim potrzebujemy dwóch bramkarzy, dwóch graczy do linii ataku i kreatywnego pomocnika, który wniesie wiele do gry w drugiej linii.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... a,1,4,1046
August

Postprzez Blajpios 2009-06-25, 8:40 pm

August napisał(a):
Arek W napisał(a):Jak widać u nas ofensywa transferowa trwa w najlepsze!
Czekają chyba osły jak wszystkich wykupią,którzy mogliby ewentualnie u nas grać.A potem znowu nam zafundują eks-Gawin lub innych wynalazków,emerytów i pseudo-piłkarzyków.
Won z Zagłębie pseudo-działacze nieudacznicy!

Nie no spokojnie. Fakt, że we wtorek wyszło na jaw , że klub rozmwaiał z Gierczakiem, Koczonem i Prędotą śwadczy że ktoś coś robi w tym kierunku.

a nawet rozmowy "za głośne", to bynajmniej dla klubu dobrze nie zrobią. Jako że mogą "gorsi zawodnicy" z nich trafiać: bo taki rozgłos może naprowadzać konkurencję na trop, ułatwiać piłkarzowi podnoszenie żądań itd. Podobnie - za czas jakiś można "upolować" zawodnika trochę wyżej mierzącego, który się w końcowym etapie z kimś np. z I ligi nie dogadał itp. Oczywiście natomiast - słuszny postulat, by przy tym mieć więcej rozumu niż ostatnio, czyli rozsądku, jeżeli Socha senior, jeden ze sprytniejszych "macherów" w polskiej piłce w rozliczeniu za Bensza będzie chciał juniora dać, to lepiej sprawdzić, czy to nie Socha junior. Można mieć jednak nadzieję, że trochę już rozumu na błędach się nauczyli - i teraz zmieniać tych działaczy, to zaś oni się będą uczyć i Pavolów, Sochów itp naściągają. Ci dotychczasowi - może jednak już tak robić nie będą.
Blajpios

Postprzez dziejus 2009-06-25, 8:41 pm

W polowie lipca-no to rychlo wczas !!
dziejus

Postprzez mario1 2009-06-25, 10:20 pm

dwoch bramkarzy potrzebujemy wiec Adas Bensz sie dogadal z kims lepszym :-( :-(
Przede wszystkim potrzebujemy dwóch bramkarzy, dwóch graczy do linii ataku i kreatywnego pomocnika, który wniesie wiele do gry w drugiej linii.
mario1

Postprzez davidov83 2009-06-26, 8:31 am

- Wystawiliśmy Marcina Folca na listę transferową, ale tak naprawdę jeszcze nie zdecydowaliśmy o jego przyszłości - mówi Jarosław Krzyżanowski, prezes Piasta Gliwice.

Gdzie w przyszłym sezonie zagra Marcin Folc? Biorąc pod uwagę jego obecną sytuację, nie jest wykluczone, że nawet i w... Młodej Ekstraklasie. 28-latek z młodzieżową drużyną Piasta właśnie trenuje już od dłuższego czasu. - Wystawiliśmy Marcina na listę transferową, ale tak naprawdę jeszcze nie zdecydowaliśmy o jego przyszłości - przyznaje prezes Jarosław Krzyżanowski.

Sam zawodnik nie ukrywa, że z Gliwic chce odejść. - Młoda Ekstraklasa nie jest szczytem moich marzeń. Mam zamiar pograć jeszcze na wysokim poziomie - mówi Folc. Wyjście z tego impasu powinno się ponoć znaleźć do końca bieżącego miesiąca.

http://www.sportslaski.pl

ale pilkarz sam okreslil sie ze chcialby pograc na wysokim poziomie!2liga?wysoki poziom?
davidov83

Postprzez August 2009-06-26, 8:44 am

Wątpię żeby Folc chciał grać w 3 lidze. Musiałby dostać satysfakcjonującą go kasę i nie mieć ofert z wyższych lig.
August

Postprzez peterrabit3 2009-06-26, 9:16 am

a propos wypowiedzi Trenera i postawy Zarzadu wydaje mi sie ze jest to grubo nie fair mowic komus na tydzien przed rozpoczeciem rozgrywek o rozwiazaniu kontraktu. Wiem ze sa to mizerni grajkowie ale maja przeciez rodziny i musza gdzies pracowac.....
peterrabit3

Postprzez mario1 2009-06-26, 10:18 am

peterrabit3 napisał(a):a propos wypowiedzi Trenera i postawy Zarzadu wydaje mi sie ze jest to grubo nie fair mowic komus na tydzien przed rozpoczeciem rozgrywek o rozwiazaniu kontraktu. Wiem ze sa to mizerni grajkowie ale maja przeciez rodziny i musza gdzies pracowac.....

co prawda to prawda no chyba ze sami zainteresowani juz wiedza
mario1

Postprzez bonus11 2009-06-26, 10:40 am

Piotr Prędota na testach w Pogoni Szczecin

W piątek na porannym treningu Pogoni Szczecin pojawił się napastnik Piotr Prędota, który do niedawna występował w Piaście Gliwice.

- Piotr od dziś będzie przebywał na testach w naszym klubie - mówi dyrektor sportowy Robert Dymkowski. - Zobaczymy w jakiej jest dyspozycji i czy będzie przydatny drużynie - dodaje Dymkowski. Jutro Pogoń rozegra mecz sparingowy z Flotą Świnoujście.

Piotr Prędota urodził się 20 lipca 1982 roku w Lublinie. Ma 181 centymetrów wzrostu i waży około 74 kilogramów. W minionym już sezonie w barwach Piasta wystąpił 34 razy: 16 Ekstraklasa, 7 Puchar Ekstraklasy, 2 Puchar Polski i 9 występów w drużynie Młodej Ekstraklasy.

źródło: Pogoń Szczecin
bonus11

Postprzez August 2009-06-26, 10:55 am

WIdać, że naprawdę ciężko będzie pozyskać wartościoweych zawodników.
August

Postprzez Blajpios 2009-06-26, 10:56 am

mario1 napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):a propos wypowiedzi Trenera i postawy Zarzadu wydaje mi sie ze jest to grubo nie fair mowic komus na tydzien przed rozpoczeciem rozgrywek o rozwiazaniu kontraktu. Wiem ze sa to mizerni grajkowie ale maja przeciez rodziny i musza gdzies pracowac.....

co prawda to prawda no chyba ze sami zainteresowani juz wiedza

Taką mam nadzieję, że - przynajmniej w jakiejś zaczątkowej formie (jakiejś rozpoczętej renegocjacji kontraktu, dania sygnału "otwartości na odejście", gdyby sam znalazł) - to już wiedzą, przynajmniej o możliwości odejścia. Co innego podawanie do wiadomości publicznej - i co innego, gdyby już definitywnie jasne było, że nie będą grać a nie powiedziałoby im się tego. Natomiast - niektórzy zapewne zostać mogą, o ile się nie znajdzie ktoś inny. Normalne ruchy kadrowe w "firmie" mającej możliwości określonej liczby stanowisk z fluktuacją kadr; tak to mniej więcej w zespołach sportowych jest - trochę inaczej niż w innych firmach i podobnie do firm o podobnym charakterze. Ufam, że zasady uczciwości wobec ludzi są tu spełnione przez Zagłębie. Jest tylko kwestia nieco innej polityki, jaką się "de facto" w rozmowach z tymi ludźmi stosuje - a innej przy publikowaniu spraw.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników