Krzysztof Szatan - były właściciel Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia

Postprzez Blajpios 2009-06-23, 6:41 pm

slawekchicago napisał(a):i jak tu nie miec dosc pana szatana ale kolega blajpios znow w swoich przydlugawych opowiesciach go broni1!!!

Ale jeżeli ktoś teraz "przyatakuje" Kol. slawekchicago, że "przyp...la się" do kadżego wpisu blajpiosa i okazuje mu pogardę - a ja sprostuję, że nie do każdego i to za duże słowa, nie bo nie "przy...la" i nie pogardę, tylko dużą niechęć bądź dystans: to już będzie, Kali ukraść, w porządku, OK?
To jaka to różnica? Nie ważne, czy słusznie - tylko ważne, czy broni tego, co my lubimy a atakuje, co nie lubimy? "Stop kapela, szwagra biją - grać kapela, szwagier bije"? A prawda sobie, ot, ona może sobie... ;-) :-) I może jeszcze w dodatku warto - zastanowić się, bo nawet cele, dla których to robię, też wyłuszczałem. Pardon. Przydługo poopowiadałem.
Blajpios

Postprzez łoś 2009-06-23, 7:12 pm

Jak potencjalny sponsor poczyta niektóre posty wiecznie nie zadowolonych chcących wpływac na zarządzanie klubem nie dając nic w zamian kibiców to mam obawy że jedyną alternatywą zostanie P.Szatan. Kto zdecyduje się wwspomóc ZAGŁĘBIE widząc jaka atmosfera panuje wokół klubu a my jako kibice tą złą atmosfere podgrzewamy.
łoś

Postprzez django 2009-06-23, 8:06 pm

łoś napisał(a):Jak potencjalny sponsor poczyta niektóre posty wiecznie nie zadowolonych chcących wpływac na zarządzanie klubem nie dając nic w zamian kibiców to mam obawy że jedyną alternatywą zostanie P.Szatan. Kto zdecyduje się wwspomóc ZAGŁĘBIE widząc jaka atmosfera panuje wokół klubu a my jako kibice tą złą atmosfere podgrzewamy.

To c***, że klub jest zarządzany jak za głębokiego PRL-u, wszystko przez kibiców z forum :lol:
django

Postprzez łoś 2009-06-23, 9:03 pm

Za głębokiego PRLu a wiem to bo mam troche lat nie trzeba było umiec zarządzac bo robili to inni co wiedzieli wszystko :-)
łoś

Postprzez KalF92 2009-06-23, 9:13 pm

Niezależnie od tego co kto napisze faktem pozostanie to iż, Szatan nie ma pomysłu na dalsze rozwijanie Zagłębie, mało tego każdego kot chciał zorbić coś dobrego dla Zagłębia on skutecznie go do tego zniechęcał(patrz Baczyński).
pisałem to setki razy ale npaiszę jeszcze raz może dotrze do do Szatana.
Szatan weź się do roboty, albo wypier*****! ! ! ! !
KalF92

Postprzez django 2009-06-23, 9:14 pm

łoś napisał(a):Za głębokiego PRLu a wiem to bo mam troche lat nie trzeba było umiec zarządzac bo robili to inni co wiedzieli wszystko :-)

W Zagłębiu też nikt nie umie zarządzać, różnica jest taka, że nie ma kto ich wyręczyć.
django

Postprzez KalF92 2009-06-23, 9:21 pm

django napisał(a):
łoś napisał(a):Za głębokiego PRLu a wiem to bo mam troche lat nie trzeba było umiec zarządzac bo robili to inni co wiedzieli wszystko :-)

W Zagłębiu też nikt nie umie zarządzać, różnica jest taka, że nie ma kto ich wyręczyć.
Do wyręczenia ich to by się znaleźli ludzie którzy by mogli,chcieli i potrafili, ale ci których wyręczyć trzeba nie chcą być wyręczeni.

Panie Szatan jak pan ma ambicję nauczyć się zażądzać klubem to pan się powinien przeprosiś z panem Baczyńskim i zaporsić go do współpracy, albo chociaż zagrać w Menager liga polska i tam się podszkolić w samouczku; bo pana umiętności zarządzania klubem sportowym oceniam na NDST.
KalF92

Postprzez August 2009-06-23, 9:33 pm

django napisał(a):W Zagłębiu też nikt nie umie zarządzać, różnica jest taka, że nie ma kto ich wyręczyć.

Może tym razem Szatan nie blefuje mówiąc o negocjacjach z jakąś firmą. Taką, która ma pomysł na prowadzenie klubu. I oby. Bo nieodbrze mi się robi jak czytam na sosnowiec .info.pl taki komentarz: (...) Jak Hytry może pisać skoro pojechał na wakacje (Gibraltar,Portugalia,Hiszpania) (...) No to co z niego za Prezes , nawet w stanie dymisji. Teraz najbardziej gorący okres a facet tyłek w troki i ma to wszystko gdzies
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RISS 2009-06-24, 9:21 am

Jeden z poprzedników na Forum napisał , że P. Szatan powinien się przeprosić i zaprosić do współpracy P. Baczyńskiego . Nic bardziej błędnego bo P. Baczyński i P. Baran odeszli z władz klubu nie chcąc firmować swoimi nazwiskami niekompetencji , braku profesjonalizmu i czystej głupoty w zarządzaniu klubem . Teraz widać że mieli rację . Odchodząc zostawili klub bez długów . Jak jest teraz każdy widzi . Przykro czytać , że 12 - tym zawodnikiem jest komornik . Więc do czego ma wracać P . Baczyński ? Nikt nie jest bezbłędny i P. Baczyński też ale za jego czasów było to zarządzane o niebo lepiej . I powtarzam zostawił klub bez długów . P . Szatan na spotkaniu mówił o 500.000 - długu ale wydaje się że jest dużo większy ale to jego zmartwienie . Pisze że ma dość piłki , ale żeby odejść to trzeba po sobie pozamiatać tzn. rozliczyć się . Obejmował klub bez długów niech zostawi go takim jaki go zastał - proste .P Prezes [ prezes nie prezes nie wiem jak nazwać ] - też żeby podać się do dymisji to też trzeba się niestety wcześniej rozliczyć . Teraz dochodzi do tego , że prezes który się podał do dymisji i faktycznie nie jest już nim podpisuje swoim podpisem umowę z Wisłą , umowę z policją i na dodatek żeby było śmieszniej ma podpisać umowę licencyjną . Co to jest ? P. Szatan pisze że ma dość trenerów " magików " -ale przecież on ich do klubu ściągał - więc do kogo te żale ? Ale tym " magikom " nie raczył nawet zapłacić . Więc jeszcze bardziej go nie rozumiem . P. Szatan nie płaci za nic , zawodnicy dostają stypendia z miasta , stadion utrzymuje miasto [ administruje MOSiR ] , nowo budowany stadion sfinansujemy my tzn . miasto , to poco potrzebny jest tu P. Szatan . Za pieniądze od Wisły może spłaci długi albo część przeznaczy na swoje kurniki - nigdy nic nie wiadomo . I jeszcze jedna sprawa to " Prze " szczera Wypowiedż K. Myśliwego [ której już nie ma na stronie Zagłębia ] że zespół ma tylko siłę do 60 -tej minuty . Nic dodać nic ująć . Nikt nie dorósł do odpowiedzialności za klub - właściciel , prezes , rada nadzorcza [ skład kumpli z kurników ]dyrektor klubu , trener [ może chce dobrze ale z całym szacunkiem jeszcze za mało doświadczenia ] i oczywiście zawodnicy poza niektórymi . Co to za trening - 2 czy 3 razy w tygodniu po 1.5 godziny , polata pobiega [ udając ] w samochód i do domciu . To nie zawodowstwo to najgorsza amatorszczyzna . I nie ma się co dziwić , że po 60 -tej min . latają z wywieszonym jęzorem . Tych czysto amatorów ze Świdnicy powinni nasi kopacze mieć za wzór jak lepszych nie mają . Pracując mają czas na trening i wytrzymują mecz ligowy nie słaniając się na nogach . Żeby nie szukali daleko mogli pofatygować się czasem na Czarnych [ nie daleko ] tam też pracują i grają i czego im serdecznie gratuluje zdobyli nawet awans . A nasze orły nigdzie nie pracują , treningi króciutkie do tego byle jak i efekty widać jak na dłoni . Pozdrawiam
RISS

Postprzez PawełK 2009-06-24, 11:07 am

RISS napisał(a): I jeszcze jedna sprawa to " Prze " szczera Wypowiedż K. Myśliwego [ której już nie ma na stronie Zagłębia ] że zespół ma tylko siłę do 60 -tej minuty .

Sugerujesz, że coś zostało usunięte?
PawełK
pyszałek

Postprzez Minion 2009-06-24, 11:21 am

Wypowiedz jak najbardziej ciągle jest, przynajmniej w tej chwili.
Minion

Postprzez KalF92 2009-06-24, 11:40 am

Kolejny oczywisty wniosek: Drużyna była kompletnie nie przygotowana do gry na runde wiosenną i tyle w temacie.
Kompletny brak zgrania, brak przygotowana fizycznego, brak motywacji, brak ambicji(u większości), brak skuteczności no i skład drużyny. Skład to chyba największa pomyłka w pomocy brak zawodników doświadczonych i ogranych(Pietrzaka traktuje się jak podporę zespołu w pomocy a przecież on ma dopiero 17 lat.) i atak w którym Filipowicz i Myśliwy dawali radę, ale Socha i Huśtawa jeśli chodzi o tych "napastników" to może CKS Czeladź potrzebuje napastników, bo A klasa to moim zdaniem szczyt ich możliwości.
Wielu wini za to Kudybę, on nie jest bez winy, ale głównym winowajcą jest Szatan jego przydupasy.

Jeszcze jeden apel do Szatana WEŹ SIĘ PAN DO ROBOTY, BO NIE CHCIAŁBYM BYĆ NA PANA MIEJSCU, JAK W NASTęPNYM SEZONIE ZNOWU SKOńCZYMY NA DOLE TABELI ! ! !
KalF92

Postprzez RISS 2009-06-24, 1:15 pm

Przepraszam wypowiedz jest - nie sprawdziłem włożyli ją w multimedia , przedtem była na pierwszej stronie ale mniejsza z tym . Ta wypowiedz dyskredytuje ich jako zawodników wszystkich bez wyjątków . Z pełną świadomością nie robili nic po prostu nic . Oszukiwali Nas , trenera [ a może trener tylko tyle potrafi , że starczy mu inwencji na 1.5 godziny ] i siebie . Jak można z pełną świadomością wychodzić na 90 min. wiedząc , że starcza mi sił tylko na min. 60 . Jeżeli nie wytrzymuje pełnego wymiaru trenuje po godzinach , boiska treningowe jakie są ale są , można trenować . Tereny wokół Ludowego też są można budować wytrzymałość ćwicząc jeżeli jest się słabym aż do zmroku . i nie trzeba żadnych obozów po prostu normalnie trzeba CHCIEĆ . Nie chciało się zawodnikom i wychodzi na to , że trener też to olewał . Wnioskuję , że nie wiedział nic o zawodnikach poza nazwiskiem , gdzie badania -wyniki wydolnościowe , gdzie treningi by je poprawić . Nic po prostu facet o nich nie wiedział . Jak może trener firmować swoim nazwiskiem skład jaki wystawił , skład który przed 60 - ta min. zaczyna słabnąć . Przecież to śmieszne a zarazem tragiczne . Tu trzeba trenera z jajami a nie kolegę trenera który patrzy przez palce a efekty są widoczne . 2. 500 tyś. które ponoć dostają od miasta to dla nich fucha niesamowita - trzy treningi tyg. po 1.5 godz. daje 4,5 no liczmy 5 razy 4 tyg. razem 20 godz. treningu na miesięcznie , dwa meczyki daje w sumie 23 godz. Pokażcie mi pracownika co za tyle godzin zarobi 2.500 tyś . Przecież te nasze orły żyją w tym samym świecie co my . oglądają tv. czytają zapewne gazety i wiedzą [ chyba ] że bez ciężkiej pracy nic się nie osiągnie . Ale ciężka praca to nie dla nich tak " sztabu " szkoleniowego jak i zawodników. Pozdrawiam .
RISS

Postprzez August 2009-06-30, 5:19 pm

Przyznam szczerze, ze znowu ciężko nadążyć za tokiem postepowania Pana Krzysztofa. O ile w zeszłym roku, nie mając (już prawdopodobnie) pokrycia finansowego oznajmiał wszem i wobec triumflanie, że z nowym sezonem zacznie się powtórny marsz Zagłębia do góry. W tym roku, mając bardzo dużą perspektywę soldnego budżetu weszczy, że nie gwarantuje sukcesu klubu. Czy to po prostu pokora ? Nie wiem. A moze po prostu brak umiejętności wypośrodkowania. Poza tym znowu jesteśmy świadkami filmu "nikt nic nie widział nikt nic nie slyszał". O ile, w przypadku większości innych klubów możemy mniej więcej zorientować się kim one są zainteresowane tak w naszym przypadku - mam takie przekonanie - większośc nazwiski jest oparta albo na pobożnych zyczeniach bądź na plotkach z klubu. A już to, że taki Szczoczarz jest zdziwiony zainteresowaniem Sosnowca musi budzić wręcz uśmiech szyderstwa. W dalszym ciągu nie wiadomo co z nowym Zarządem (Prezesem). O czyms takim jak strategia marketingowa możemy cały czas pomarzyć. Nadzieja w tym, że rzeczywiście Szatan negocjuje wejście do klubu nowego (współ?)właściciela. Cały czas chodzi mi po głowie kwestia, po co przyjeżdżał do Sosnowca Dudek ? Chyba nie po to tylko, żeby zamienić przez chwilę kilka słów z Szatanem czy obejrzeć baraże o 3 ligę ? A może to pokłosie rychłego wejścia do klubu nowego wlasciciela ? A może się tylko łudzę ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez gm 2009-06-30, 7:22 pm

Zawsza sa obietnice ala ja bym chcial Zbigniewa Drzymałe???????????????
gm

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna