Krzysztof Szatan - były właściciel Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia

Postprzez yahaya 1906 2009-06-20, 11:39 am

zimek napisał(a):no ja wiem ale ekstraklasa by byla i lepiej sie fani czuja jak druzyna wygrywa no nie jest tak chyba wolalbym takie wyjscie niz jakas zbieranine i tylko obiecanki a planowania zero jeszcze dlugi zachwile bedzie po klubie a tego bym nie przezyl moze zle mowieale to moje zdanie Sosnowiec zasluguje na Ekstraklase ale trzeba kasy i tu jest mozliwosc pozd

A ja bym nie chciał żeby cała Polska sie z nas śmiała tak jak z Dysko-Polo!!
yahaya 1906

Postprzez August 2009-06-20, 1:00 pm

proszę bardzo, niech Pan Wojciechowski przychodzi do Sosnowca jak chce. Nie mam nic przeciwko. Niech robi intersy z Miastem, dostaje ulgi etc... Ale jesli chodzi o Zagłębie to w grę wchodziłoby wykupienie całości lub części akcji obecnego klub a nie przenoszenie DyskoPolonii. Zreszta Wojciechowskiemu chodziło o zaszantazowanie władz Warszawy a nie przenoszenie Polonii gdziekolwiek.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez zimek 2009-06-20, 1:13 pm

aha no to tego niewiedzialem dzieki August wazne zeby dzis bylo zwyciestwo ale ktos z wieksza kasa by sie przydal :brawo: tylko zwyciestwo :brawo:
zimek

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-20, 2:16 pm

A ja bym wolał przeżyć jeszcze raz rok 1993 niż zostać kibicem dico-polo-cośtam. Nie przeżyłbym stolikowych przemian Zagłębia na klub z ekstraklasy, niech grają i awansują.......wszystko po kolei, a nie dać siękupić jakiemuś disco-polo czy innemu sokołowi tychy czy jakiejś innej sztucznej kupie
pawelpkibicpogoń

Postprzez manuel90 2009-06-20, 2:37 pm

zimek napisał(a):a moze dogadac sie z panem Wojciechowskim z Poloni warszawa moze by chcial przeniesc ekstraklase do Sosnowca moze warto pomyslec o tym bo ponoc Gornika chcial Zabrze a oni nie chca

zimek napisał(a):no ja wiem ale ekstraklasa by byla i lepiej sie fani czuja jak druzyna wygrywa no nie jest tak chyba wolalbym takie wyjscie niz jakas zbieranine i tylko obiecanki a planowania zero jeszcze dlugi zachwile bedzie po klubie a tego bym nie przezyl moze zle mowieale to moje zdanie Sosnowiec zasluguje na Ekstraklase ale trzeba kasy i tu jest mozliwosc pozd

Co Ty pier****** ?? 99,9%(w tym ja) użytkowników tego forum wolałoby A-klase niż Dysko-Polo-Zagłębie w Ekstraklasie... Następnym razem 10 razy się zastanów zanim coś napiszesz, bo jak ja bym był adminem to już byś co najmniej ostrzeżenie dostał za pierd****** głupot. Bo żeby takie coś wymyślić to trzeba mieć talent. I proponuję wrócić do podstawówki i zapoznać się z podstawowymi zasadami interpunkcji. Zdanie zaczyna się dużą literą a kończy się kropką. Przynajmniej mnie tak uczyli.
manuel90

Postprzez jurus1111 2009-06-20, 6:53 pm

Wiesz chlopie jestes zalosny ,bo mozna lubic Szatana albo nie ,ale bez Niego to moglbys sobie krzyczec ale na Stawikach i echo a nie Ci oddawalo,i to trzeba zrozumiec a nie glupio geba szczekac.
jurus1111

Postprzez dawidekokus 2009-06-20, 8:13 pm

zimek nie martw sie w głuszycy jest juz Bayer-full głuszyca:D:D:D:D
dawidekokus

Postprzez zimek 2009-06-20, 8:43 pm

dalem propozycje a tu jechane no ok ja tez chce aby przez walke zdobyli ekstraklase ale bez wiekszego sponsora to ciezka sprawa tak mysle dla mnie tylko Zaglebie i tyle :brawo:
zimek

Postprzez Przemek26 2009-06-20, 8:47 pm

zimek napisał(a):dalem propozycje a tu jechane no ok ja tez chce aby przez walke zdobyli ekstraklase ale bez wiekszego sponsora to ciezka sprawa tak mysle dla mnie tylko Zaglebie i tyle :brawo:

Awans tylko na boisku. A fuzje do gazu
Przemek26

Postprzez Darian 2009-06-21, 5:12 pm

No panie Szatan czas wziąść zakasać rękawy i wziąść się do roboty. Bo w Zagłębiu tak naprawdę dotychczas niewiele dobrego zrobiono od momentu ekstraklasy. Jedynie długi, konflikty i odprawy dla wcześniej zwolnionych trenerów.

Prorytety na najbliższą przyszłość:

- Spełnienie wniosków licencyjnych
- Wybór sztabu szkoleniowego i jego zaplecza (specjalista od przygotowania fizycznego i odnowy biologicznej :idea: )
- przemyślane ruchy transferowe (nie na łapu capu)
- opracowanie planu marketingowego i promocji klubu w regionie

To tylko takie podstawowe zadania.

I niech chciałbym być w twojej skórze panie Szatan jeżeli nie dostaniemy licencji na grę w 2 lidze. :twisted:
Darian

Postprzez August 2009-06-22, 8:30 pm

Kolejny szantaż Krzyśka ?
- Sam już tego dalej nie pociągnę - ostrzega właściciel piłkarskiego klubu z Sosnowca, który dopiero w barażach zapewnił sobie utrzymanie w II lidze.
Jeszcze dwa lata temu klub - gdy sponsorowali i zarządzali nim Włosi - uchodził za wzór profesjonalizmu. Po aferze korupcyjnej i degradacji do II ligi Zagłębie znowu ma długi, a przed kolejnym spadkiem obroniło się w barażach z amatorską Polonią/Spartą Świdnica.

Złe czasy to czasy Krzysztofa Szatana. Właściciel Zagłębia już kilka razy straszył, że odejdzie, zlikwiduje spółkę i zgłosi zespół do A-klasy. W Sosnowcu nie brakuje osób, które chciałyby, żeby tak właśnie się stało. - Wiem, że kibice mnie nie kochają. Ostatnio obrażają mnie co mecz. Nawet im się nie dziwię - kojarzę im się z samymi porażkami - przyznaje Szatan.

Właściciel klubu po raz kolejny zapowiada swoje odejście. - Rozmawiam z jedną firmą, powiedzmy z branży hutniczej, o przekazaniu akcji. Wiele powinno się wyjaśnić na początku lipca - dodaje.

Szatan liczył, że w zarządzanie Zagłębiem zaangażuje się miasto. Z wnioskiem o przejęcie części klubowych akcji wystąpili radni Maciej Adamiec i Arkadiusz Chęciński. Gmina poprosiła prawników, by zaopiniowali pomysł radnych. Z dokumentu wynika, że przejęcie akcji jest niezgodne z prawem. - W Gliwicach można, a w Sosnowcu nie?! - piekli się Szatan. - Odechciało mi się już piłki. Straciłem w oczach znajomych, u kontrahentów. Mają mnie za hochsztaplera. Daję swoje pieniądze na klub, a potem słyszę, że je kradnę - mówi.

Szatan nie myśli na razie o wybraniu nowego prezesa [Paweł Hytry kilka tygodni temu podał się do dymisji - przyp. red.] ani zmianie trenera. - A jak się zmieni właściciel, to co? Znowu będzie mieszał? Mam już dosyć trenerów "magików". Janusz Kudyba miał nas poprowadzić do I ligi, a zimą tak pracował, że piłkarze chyba ani razu nie podnieśli sztangi. Prezes Hytry też musi skończyć to, co zaczął. Przygotowuje wniosek licencyjny [Komisja Licencyjna ma go ocenić w środę - przyp. red.]. Kompletuje zaświadczenia o spłacie długów z ZUS-u i urzędu skarbowego. Pracuje też trener Piotr Pierścionek, bo niezależnie od tego, kto będzie zarządzał klubem, skład zbudować trzeba. Nie chcę już przeżywać takich upokorzeń - nawet jako kibic - jak wiosną, gdy lał nas kto popadnie - kończy Szatan.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... pilki.html
August

Postprzez django 2009-06-22, 10:16 pm

August napisał(a):Kolejny szantaż Krzyśka ?
- Sam już tego dalej nie pociągnę - ostrzega właściciel piłkarskiego klubu z Sosnowca, który dopiero w barażach zapewnił sobie utrzymanie w II lidze.
Jeszcze dwa lata temu klub - gdy sponsorowali i zarządzali nim Włosi - uchodził za wzór profesjonalizmu. Po aferze korupcyjnej i degradacji do II ligi Zagłębie znowu ma długi, a przed kolejnym spadkiem obroniło się w barażach z amatorską Polonią/Spartą Świdnica.

Złe czasy to czasy Krzysztofa Szatana. Właściciel Zagłębia już kilka razy straszył, że odejdzie, zlikwiduje spółkę i zgłosi zespół do A-klasy. W Sosnowcu nie brakuje osób, które chciałyby, żeby tak właśnie się stało. - Wiem, że kibice mnie nie kochają. Ostatnio obrażają mnie co mecz. Nawet im się nie dziwię - kojarzę im się z samymi porażkami - przyznaje Szatan.
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... pilki.html

Za pierwszym razem te groźby brzmiały poważnie, za drugim śmiesznie, ale teraz to już zwyczajnie staje się nudne. Wydaje mi się, że to taka strategia, żeby wyszarpać jeszcze trochę kasy od miasta. Ale czy się uda? Miasto płaci już stypendia, odstępuje kasę za wynajem stadionu i ostatnia decyzja odnośnie nie wchodzenia w spółkę pokazuje, że dalej już nie chcą się posunąć. Choć z drugiej strony może strategia "na Rumuna" znowu przyniesie skutki i skapnie parę groszy z jakiegoś funduszu celowego. A zimą znowu przeczytamy w GW, że Krzysiu "już dalej nie pociągnie". Tylko, że takie żebranie ma dwa zasadnicze minusy. Po pierwsze, kiedyś w końcu Miasto powie STOP i gdzie wtedy zwróci się Szatan? Po drugie takie funkcjonowanie "do pierwszego" na pewno nie tworzy fundamentów pod silny, dobrze zorganizowany klub.
Energię wkładaną w użeranie się z miastem, proponuję przeznaczyć na:
1. Zrozumienie istotności marketingu. Budowanie podstaw marketingu wcale nie jest aż tak drogie, wystarczy chcieć
2. Uczynienie klubowych finansów bardziej przejrzystymi. Od razu podpowiadam wzór: GKS Tychy.
3. Budowanie budżetu na większej ilości mniejszych sponsorów, zamiast czekania na to, że przyjedzie jakiś Abramovicz i zrobi z nas drugą Chelsea. W kontekście ewentualnego budowania stadionu, to co najwyżej może się pojawić jakiś Wojciechowski i zrobić z nas drugie Dysko-Polo.
django

Postprzez łoś 2009-06-22, 11:21 pm

Django- a dlaczego miasto miałoby powiedziec STOP /większośc miast inwestuje w kluby i to nie małe pieniądze Szczecin , Poznań, Gliwice itd. nie mówiąc już o Wodzisławiu/ to nie może byc żadne użeranie się z miastem to jest miasta OBOWIĄZEK .Wzór GKS Tychy to chyba jakieś nieporozumienie a cóż to za potęga finansowa ledwo wiążą koniec z końcem.Jeżeli chodzi o mniejszych sponsorów to się zgadzam ale tylko wtedy gdy nie ma sponsora z prawdziwego zdarzenia i o takiego trzeba zabiegac. A na dzień dzisiejszy pozostał Szatan koniec kropka. Ja widze na forum że wszyscy wiedzą co zrobic aby było dobrze to Panowie do roboty bo dobrymi radami jest piekło wybrukowane.
łoś

Postprzez django 2009-06-23, 12:55 am

łoś napisał(a):Django- a dlaczego miasto miałoby powiedziec STOP /większośc miast inwestuje w kluby i to nie małe pieniądze Szczecin , Poznań, Gliwice itd. nie mówiąc już o Wodzisławiu/ to nie może byc żadne użeranie się z miastem to jest miasta OBOWIĄZEK .

Dlatego, że tu nie jest Poznań, czy Gliwice, tylko Sosnowiec. A w Sosnowcu sport jest traktowany jak piąte koło u wozu. A z tym obowiązkiem, to mnie rozbawiłeś. Pokaż mi przepis, który nakazuje władzom samorządowym inwestycje w sport zawodowy, szczególnie w prywatną spółkę. Jedynymi ludźmi, którzy mają prawne obowiązki wobec klubu, to jego pracownicy, a przede wszystkim zarząd. :lol:

łoś napisał(a):Wzór GKS Tychy to chyba jakieś nieporozumienie a cóż to za potęga finansowa ledwo wiążą koniec z końcem.Jeżeli chodzi o mniejszych sponsorów to się zgadzam ale tylko wtedy gdy nie ma sponsora z prawdziwego zdarzenia i o takiego trzeba zabiegac.

Nigdzie nie napisałem, że to jest finansowa potęga, ale słyszałeś o jakimś zadłużeniu GKS Tychy wobec ZUS, US, czy piłkarzy? Tam właśnie mają zajebisty system utrzymywania klubu ze składek średnich i małych firm, a nawet pojedynczych kibiców. Tylko, że tam są władze, które mają pojęcie o tym co robią. Ludzie dają kasę, bo WIEDZĄ NA CO ONA IDZIE. Co miesiąc klub publikuje dokładne wyliczenia przychodów i wydatków, a to BUDZI ZAUFANIE DO ZARZĄDU i ludzie nie boją się, że ich pieniądze ktoś zawinie, albo przepierdoli na głupoty. Dodatkowo ci, którzy płacą, mogą ROZLICZAĆ zarząd z jego działań. Zobacz to:

http://gkstychy.info/index.php?option=c ... showNews=1

A u nas? Nie wiadomo jakie jest zadłużenie, nie wiadomo jaki jest budżet, nie wiadomo ile daje sponsor, nie wiadomo ile daje właściciel,nie wiadomo ile pieniędzy będzie za wynajem stadionu, nie wiadomo kto podejmuje decyzje. Nic nie wiadomo. Pełna konspiracja. I kto będzie chciał wkładać swoje pieniądze w coś takiego, wiedząc w dodatku, że klubem rządzą ludzie skrajnie niekompetentni? W dodatku Szatan doprowadził do tego, że prawie nikt mu już w Sosnowcu nie ufa. Dlatego tak ważna jest przejrzystość finansowa. Ale nie mam złudzeń, że to się zmieni, przecież łatwiej jest coś wyżebrać z UM, który dla świętego spokoju rzuci co pół roku jakimś groszem.

łoś napisał(a): A na dzień dzisiejszy pozostał Szatan koniec kropka.

I to jest najtragiczniejsze w całej tej sytuacji.
django

Postprzez August 2009-06-23, 7:38 am

Mnie się wydaje, że choć choć zachowanie Szatana jest i pewnego rodzaju "szantażem" jest również w tym przypadku krzykiem rozaczy człowieka, który się faktycznie przyznał, że prowadzenie takiego "interesu" jak klub piłkarski po prostu go przerosło. Facet nie ma nie tylko pieniędzy i jak dotąd nie umiał ich znaleźć bo wydawało mu się, że na hasło naszego klubu to firmy bedą waliły z kasą drzwiami i nogami to również nie ma pomysłu i nie jest w stanie go przeorganizować. Zamiast tego - jak napisał Diango - "nie wiadomo jaki jest budżet, nie wiadomo ile daje sponsor, nie wiadomo ile daje właściciel,nie wiadomo ile pieniędzy będzie za wynajem stadionu, nie wiadomo kto podejmuje decyzje. Nic nie wiadomo". A Miasto woli go "dokarmiać" finansowo niż go wspomóc logistycznie. Zobaczymy, co to za owa firma z branży hutniczej się interesuje klubem. Oby nie była to jakaś firma-kogucik, ktora wyczaiła trochę pieniędzy w klubie w przyszłym sezonie.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Adamek182, novack