łoś napisał(a):Django- a dlaczego miasto miałoby powiedziec STOP /większośc miast inwestuje w kluby i to nie małe pieniądze Szczecin , Poznań, Gliwice itd. nie mówiąc już o Wodzisławiu/ to nie może byc żadne użeranie się z miastem to jest miasta OBOWIĄZEK .
Dlatego, że tu nie jest Poznań, czy Gliwice, tylko Sosnowiec. A w Sosnowcu sport jest traktowany jak piąte koło u wozu. A z tym obowiązkiem, to mnie rozbawiłeś. Pokaż mi przepis, który nakazuje władzom samorządowym inwestycje w sport zawodowy, szczególnie w prywatną spółkę. Jedynymi ludźmi, którzy mają prawne obowiązki wobec klubu, to jego pracownicy, a przede wszystkim zarząd.
łoś napisał(a):Wzór GKS Tychy to chyba jakieś nieporozumienie a cóż to za potęga finansowa ledwo wiążą koniec z końcem.Jeżeli chodzi o mniejszych sponsorów to się zgadzam ale tylko wtedy gdy nie ma sponsora z prawdziwego zdarzenia i o takiego trzeba zabiegac.
Nigdzie nie napisałem, że to jest finansowa potęga, ale słyszałeś o jakimś zadłużeniu GKS Tychy wobec ZUS, US, czy piłkarzy? Tam właśnie mają zajebisty system utrzymywania klubu ze składek średnich i małych firm, a nawet pojedynczych kibiców. Tylko, że tam są władze, które mają pojęcie o tym co robią. Ludzie dają kasę, bo WIEDZĄ NA CO ONA IDZIE. Co miesiąc klub publikuje dokładne wyliczenia przychodów i wydatków, a to BUDZI ZAUFANIE DO ZARZĄDU i ludzie nie boją się, że ich pieniądze ktoś zawinie, albo przepierdoli na głupoty. Dodatkowo ci, którzy płacą, mogą ROZLICZAĆ zarząd z jego działań. Zobacz to:
http://gkstychy.info/index.php?option=c ... showNews=1 A u nas? Nie wiadomo jakie jest zadłużenie, nie wiadomo jaki jest budżet, nie wiadomo ile daje sponsor, nie wiadomo ile daje właściciel,nie wiadomo ile pieniędzy będzie za wynajem stadionu, nie wiadomo kto podejmuje decyzje. Nic nie wiadomo. Pełna konspiracja. I kto będzie chciał wkładać swoje pieniądze w coś takiego, wiedząc w dodatku, że klubem rządzą ludzie skrajnie niekompetentni? W dodatku Szatan doprowadził do tego, że prawie nikt mu już w Sosnowcu nie ufa. Dlatego tak ważna jest przejrzystość finansowa. Ale nie mam złudzeń, że to się zmieni, przecież łatwiej jest coś wyżebrać z UM, który dla świętego spokoju rzuci co pół roku jakimś groszem.
łoś napisał(a): A na dzień dzisiejszy pozostał Szatan koniec kropka.
I to jest najtragiczniejsze w całej tej sytuacji.