Polonia/Sparta Świdnica - Zagłębie (2 mecze)

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Polonia/Sparta Świdnica - Zagłębie (2 mecze)

Postprzez 2alibaba 2009-06-19, 8:14 pm

BarraBravas_1906 napisał(a):Jutro na biało? Czy jak chcemy?? Prosze o odpowiedź, bo niektórzy pisza tak a niektorzy tak, juz się pogubilem

na wszelki wypadek zabierz tez czarną... :twisted:
2alibaba

Postprzez 2alibaba 2009-06-19, 8:35 pm

BarraBravas_1906 napisał(a):Jutro na biało? Czy jak chcemy?? Prosze o odpowiedź, bo niektórzy pisza tak a niektorzy tak, juz się pogubilem

najwazniejszy jutro jest dobry doping,a nie kolor koszulek :!: i zakaz sprzedawania słoneczniku przed meczem :lol:
2alibaba

Postprzez yahaya 1906 2009-06-19, 8:43 pm

Na biało
yahaya 1906

Postprzez Zaglebiak_1906_ZS 2009-06-19, 9:04 pm

ok.Dzięki

ZAGŁĘBIE TO MY! ZAGŁĘBIE O MY! A NIE SZATAN I JEGO CYRK!
Zaglebiak_1906_ZS

Postprzez preziQ 2009-06-19, 9:53 pm

żenada co to za pytanie wogole czy na bialo !? kazdy problem zawsze jest do rozwiazania bierzesz bialy t-shirt na to bluza i wszytsko w temacie ! :lol: moze byc nawet na rozowo wazne zeby byc i drzec ryja na maxa !!!!!
preziQ

Postprzez mlody1906zak 2009-06-19, 11:09 pm

ooooo zawsze wierny czy jest dobrze czy jest zle OOOOOOOOOOOOO WSZYSCY RAZEM HEJ ZAGLEBIE SOSNOWIEC,
mlody1906zak

Postprzez August 2009-06-20, 6:59 am

Mam nadzieję, że mimo braku pogody kibice dopiszą. Mimo kłopotów kadrowych wierzę i liczę na zwycięstwo. Jeszcze jedno. Gdybyśmy przegrali baraż, nawet jak się utrzymamy (a z pewnością się i tak utrzymamy) to w sensie stricte sportowym zaliczylibyśmy drugi z rzędu spadek. Mam nadzieję, że do tak haniebnej sytuacji nie dojdzie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Przemek26 2009-06-20, 7:42 am

August napisał(a):Mam nadzieję, że mimo braku pogody kibice dopiszą. Mimo kłopotów kadrowych wierzę i liczę na zwycięstwo. Jeszcze jedno. Gdybyśmy przegrali baraż, nawet jak się utrzymamy (a z pewnością się i tak utrzymamy) to w sensie stricte sportowym zaliczylibyśmy drugi z rzędu spadek. Mam nadzieję, że do tak haniebnej sytuacji nie dojdzie.

Skończmy pierdzielić z tym że nawet jak przegramy to się utrzymamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mecz wygrywamy i pzpn w dupie mamy.
A co do pogody jak się sprawdzi to po południu ma nie padać
Przemek26

Postprzez August 2009-06-20, 7:44 am

Przemek26 napisał(a):
August napisał(a):Mam nadzieję, że mimo braku pogody kibice dopiszą. Mimo kłopotów kadrowych wierzę i liczę na zwycięstwo. Jeszcze jedno. Gdybyśmy przegrali baraż, nawet jak się utrzymamy (a z pewnością się i tak utrzymamy) to w sensie stricte sportowym zaliczylibyśmy drugi z rzędu spadek. Mam nadzieję, że do tak haniebnej sytuacji nie dojdzie.

Skończmy pierdzielić z tym że nawet jak przegramy to się utrzymamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mecz wygrywamy i pzpn w dupie mamy.
A co do pogody jak się sprawdzi to po południu ma nie padać

No pewnie. Ja pierdzielę, za to wokół klubu jest cacy.
Pełna goryczy i smutnej prawdy zapowiedź meczu:

Rewanż. Czy wygrają dla kibiców?
Autor: Maciej Wasik / sportowezaglebie.pl

Co by się nie wydarzyło, będzie to ostatni mecz dla piłkarzy Zagłębia w sezonie 2008/09. Licząc na decyzję PZPN-u można skończyć z kacem moralnym w III lidze. Dlatego miejmy nadzieję, że sosnowiczanie pokonają Polonię i godnie pożegnają się ze swoimi kibicami.

Pierwszy mecz pomiędzy Polonią/Spartą Świdnica a Zagłębiem Sosnowiec nie przyniósł rozstrzygnięcia. Mecz zakończył się bezbramkowym remisem, który świdniccy kibice przyjęli z mieszanymi uczuciami. Przed meczem na trybunie prasowej dało się słyszeć o wielkim Zagłębiu, o grze w Ekstraklasie, o wysokiej porażce. Po meczu już o niewykorzystanej szansie i słabym meczu. To gospodarze mieli lepsze sytuacje do zdobycia bramki, na szczęście zawiodła ich skuteczność, a baraż rozstrzygnie się dopiero w Sosnowcu. Jedno jest pewne - Polonia na pewno będzie zwycięzcą w starciu infrastrukturalnym. Cały ośrodek w Świdnicy robi wrażenie. Boiska, basen, korty do tenisa, lodowisko - wszystko zadbane i przyjazne dla oka. Jeśli piłkarze ze Świdnicy (miasta prawie czterokrotnie mniejszego od Sosnowca) zobaczą boczne boiska przy Stadionie Ludowym, to najprawdopodobniej złapią się za głowę. Na szczęście dzięki decyzjom w sosnowieckim magistracie, już rozpoczęły się prace przy Kresowej i niedługo dorównamy Polonii jakością infrastruktury piłkarskiej.

Kibice w Świdnicy byli zawiedzeni nie tylko poziomem sportowym, ale także spodziewali się liczniejszej grupy sympatyków Zagłębia. Tuż po rozpoczęciu meczu, gdy na stadion wjeżdżał pojazd na sygnale, jeden z kibiców przekonywał znajomych, iż to eskorta dla gości, na niewiele się zdało jego wypatrywanie za kolumną Zagłębiaków. Zapewne nawet gdyby dojechała cała grupa kibiców z zepsutego autobusu, nie spełniłoby to wymagań ciekawskiego kibica ze Świdnicy. W ten sposób w oczach tego młodego człowieka został obalony obraz wielkiego Zagłębia Sosnowiec. A szkoda. Zapowiadał on, iż wybierze się do Sosnowca, może na Stadionie Ludowym zmieni zdanie?

Jedno jest pewne - w Sosnowcu jest zdecydowanie więcej kibiców (choć ostatnio trochę uśpionych). Dlatego mamy nadzieję, że nasi piłkarze wygrają ten mecz właśnie dla swoich fanów. Dzięki wygranej w dobrym stylu, choć w minimalnym stopniu zatarliby w ich oczach ten fatalny sezon. Samo utrzymanie też lepiej będzie smakować, gdy zostanie wywalczone na boisku, a nie w PZPN-ie.

Początek rewanżowego spotkania dzisiaj o godz. 17. Zapraszamy wszystkich kibiców na Stadion Ludowy (ceny biletów: trybuna kryta - 12 zł, otwarta - 8 zł, bilety ulgowe 5 zł). http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... w,1,4,1025
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez xaafuun 2009-06-20, 7:56 am

August napisał(a):Jedno jest pewne - w Sosnowcu jest zdecydowanie więcej kibiców

No odkrywcze to to nie jest. Nie dziwię się , że w Sosnowcu będzie więcej ludzi na meczu skoro w Świdnicy mieszka ich tylko około 60 tys, a w Sosnowcu ponad 220 tys. tj. sporo ponad 3 razy więcej.
A i tak na barażu w Świdnicy mieliśmy największą publikę w tym sezonie.
Bardzo żałuję, że muszę dziś do 19 w pracy siedzieć, bo w Sosnowcu na meczu nie byłem, a chętnie bym pojechał. Mimo to niech wygra lepsza drużyna, z ambicją oraz sercem zostawionym na murawie.
xaafuun

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-20, 8:30 am

Jest prośba od przyjaciół z Bielska, którzy przyjadą wspierać nas dziś na Ludowym. Prośba dotyczy ich meczu, czy istnieje możliwość żeby spiker podawał wynik z meczu BKS-u. Jeśli ktoś może to załatwić było bo fajnie.
pawelpkibicpogoń

Postprzez PawełK 2009-06-20, 8:43 am

pawelpkibicpogoń napisał(a):Jest prośba od przyjaciół z Bielska, którzy przyjadą wspierać nas dziś na Ludowym. Prośba dotyczy ich meczu, czy istnieje możliwość żeby spiker podawał wynik z meczu BKS-u. Jeśli ktoś może to załatwić było bo fajnie.

Jest taka szansa o ile będziemy znali wynik z Jarocina.
PawełK
pyszałek

Postprzez tomeknh 2009-06-20, 9:04 am

Możecie mnie zlinczować, ale na Ludowym szło nam ostatnio gorzej niż na wyjazdach, a że w Świdnicy było 0-0, upatruję wyniku 0-1 dla gości, co najwyżej 1-1 i wiadomo, co to oznacza. Mam nadzieję, że mój scenariusz się nie sprawdzi.
tomeknh

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-20, 9:15 am

A ja coś mam przeczucie, że się doczekamy karnych.
pawelpkibicpogoń

Postprzez fau 2009-06-20, 9:34 am

Stawiam na 3-4tyś na trybunach i opady deszczu:) Też podobnie jak kolega wyżej mam wizje rzutów karnych...Generalnie wielka szkoda że "Wielkie Zagłębie" nie zagra tego pjedynku przy sztucznym świetle...
fau

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna