Mecze Wisły na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mecze Wisły na Ludowym

Postprzez August 2009-06-20, 8:41 am

pawelpkibicpogoń napisał(a):Cracovia nie jest wciąż pewna gry w nowym sezonie w ekstraklasie, bowiem PZPN w każdej chwili może zdecydować o rozegraniu spotkań barażowych, które niedawno zostały odwołane. Wiadomo jednak, że w sezonie 2009/10 "Pasy" meczów w roli gospodarze nie będą rozgrywać na swoim stadionie. Ten bowiem zostanie przekazany w ręce budowlańców już w przyszłym tygodniu i w ciągu 14 miesięcy, kosztem 157 mln złotych ma powstać obiekt III kategorii UEFA mogący pomieścić 15 346 widzów. Dla kibiców Legii dobrą informacją jest fakt, że projektanci przewidzieli na stadionie przy Kałuży większy niż dotychczas sektor gości.

Gdzie natomiast przyjdzie nam oglądać mecz Cracovia - Legia w kolejnym sezonie? Na razie działacze z Kałuży sami nie wiedzą ostatecznie. Mocno zmalały szansę na grę Cracovii na stadionie Hutnika, więc "Pasy" próbują dogadać się z MOSiR-em Sosnowiec w sprawie gry na sosnowieckim stadionie Ludowym.

To ze stronki Legialive.pl
Dla mnie osobiście :kiepsko:

Pecunia non olet drogi kolego choć od stony "organizacyjnej" cieńko to widzę, nie ukrywam.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-20, 8:57 am

Kasa ok. Doping dla Legii ok. Ale craxa na Ludowym w roli gospodarza :redface:
pawelpkibicpogoń

Postprzez romi_k9 2009-06-20, 9:17 am

pawelpkibicpogoń napisał(a):Kasa ok. Doping dla Legii ok. Ale craxa na Ludowym w roli gospodarza :redface:
Zgadzam się kolego że byłby to duży niesmak ale dopóki hanysy będą gospodarzami nie mam nic przeciwko.Nawet kotwica ,łks i chłopaki z podwórka mogli by grac.Sc było by na ustach połowy polski no i kasiora płyneła by z każdej strony.Tylko kto by to kontrolował by ktoś nie przytulił tej kasiory.
romi_k9

Postprzez oli38 2009-06-20, 11:42 am

Drodzy kibice Zagłębia Sosnowiec.
Jestem studentem,który obecnie uczy się w Waszym mieście.Pochodze z troche innego regionu Naszego kraju, bo z Jury Krakowsko-Częstochowskiej.Ale Wasze miasto polubiłem bardzo ale to bardzo. Przy okazji jestem zapalonym fanem piłki nożnej. Mój pierwszy rok studiów zbiegł się z walką Zagłębia o awans do ekstraklasy.Do dziś wspominam mecze, kiedy Zagłębie walczyło z Lechią Gdańsk,Śląskiem Wrocław czy Jagiellonią Białystok. Pomimo, że nigdy klub ze stolicy Zagłębia Dąbrowskiego nie był mi bliski, to wspierałem Waszych piłkarzy z całych sił. Po prostu czułem się i czuje zobowiązany do wspierania miasta i klubu w którym się ucze. Pamiętam tamten awans i tamtą radość. No i oczywiście cały ekstraklasowy sezon, który mimo słabych wyników był dla mnie pięknym przeżyciem. Teraz szczerze przyznam, że rzadziej pojawiam się na Ludowym...Niestety im wyżej sie jest na studiach tym trudniej i czasu nawet na swoją życiową pasje ma się mniej...Ale dalej życze Zagłębiu jak najlepiej,bo pewnie już na zawsze pozostanie mi do tego klubu pewien sentyment.W końcu lata studenckie są najpiękniejsze w życiu.
Po tym małym wstępie pora na niespodzianke.Otóż tak jak pisałem od dziecka nie jestem kibicem Zagłębia, lecz właśnie.....WISŁY KRAKÓW. Od razu mówie że nie jestem ani z Krakowa ani nawet z województwa małopolskiego, bo na stałe mieszkałem zawsze w województwie śląskim.Nie będe się przechwalał od, którego roku jestem kibicem Wisły, ale zapewniam Was, że było to jeszcze przed erą Pana Cupiała. Niestety z powodu braku samochodu bardzo rzadko wspieram Wisłe na stadionie przy Reymonta...Ale dzięki temu że Wisła gra na Górnym Śląsku, staram sie być z nią na każdym meczu tego typu. Pewnie teraz jesteście w szoku...Jak to Wiślak wspiera Zagłębie?!A no tak.Piłka Nożna to dla moja życiowa pasja.Uwielbiam być na meczach.Uwielbiam te emocje, tą adrenaline. I lubię piękno tej gry. Nie ważne, czy na moich oczach widze Zagłębie Sosnowiec,Wisłe Kraków czy dajmy na to Olimpie Truskolasy.Rozumiem wszystkie animozje kibicowskie...Że to też jest element tej całej zabawy i widowiska.Ale panowie(i panie ;-) ) po obejrzeniu z trybun Stadionu Śląskiego meczów Polska-Portugalia i Polska-Czechy sam widziałem jak polscy kibice bez względu na barwy mogą się zjednoczyć.I chciałbym, żebyście o tym pamiętali,gdy Wisła będzie się biła o LM na Ludowym. Ona będzie wtedy reprezentować cały Nasz kraj. Ja osobiście wszystkim naszym klubom życze w Europejskich Pucharach jak najlepiej,bo przecież im dalej zajdą tym lepiej dla całej naszej kopanej.
Jako kibic Wisełki rozumiem, że wielu z Was nie chce tego zaakceptować. Ale chciałbym, zeby każdy z Was to przemyślał na spokojnie, bez zbędnych emocji. Rozumiem Waszą sztame z Legią, lecz należy pamiętać w jak trudnej obecnie sytuacji jest Zagłębie. Panowie bez pieniędzy obecnie wielki sport istnieć nie może. Wiem, że to smutne,ale prawdziwe. Kasa jaka wpłynie od Wisły naprawde będzie ogromnym zastrzykiem finansowym dla Zagłębia i sądze że spowoduje ponowne odrodzenie tego klubu.
Widzę też, że wielu z Was nie wybiera się na mecze Wisły. OK to jasne i klarowne, ale są też tacy którzy chcą Wisłe zobaczyć. I mam nadzieje, że to nie spowoduje żadnych podziałów w grupie Waszych kibiców.
Napisze też, teraz osobiście, że jeżeli Wisła faktycznie cały sezon rozegra w Sosnowcu to spełni się moje marzenie bo będe cały rok z nimi.Nie udało mi się studiować w Grodzie Kraka i pewnie nigdy już mi się to już nie uda. Mimo to moge Wam obiecać że na Zagłębie dalej chodzić nie przestane. Choćbym miał zbankrutować :lol: Mój głos w tej dyskusji jest chyba zupełnie inny niż każdego z Was,bo oba klubu lubie i szanuje. I dziś jako kibic Wisły z całych sił, życze Zagłębiu powodzenia w meczu barażowym.
Z kibicowskim pozdrowieniem dla wszystkich kibiców polskiej piłki bez względu na barwy.
oli38

Postprzez KRIS6411 2009-06-20, 11:59 am

malkom napisał(a):
adik199 napisał(a):Granie wisły u nas ma swoje plusy ale także minusy mnie to osobiście by wkur..... ze w mieście i na stadionie ukochanej drużyny siedza jakieś czereśniaki z krakowa i osobiście nie wieże w to ze po meczach wisły nie bedzie zadym !! :brawo:

przypomnij sobie jak Zagłębie w Wodzisławiu grało :idea: i pamiętaj,że w Wiśle swego czasu kilku zagłębiaków grało i od czereśniaków nikt ich nie wyzywał.o ile się nie mylę to w latach 70-ych Zagłębie miało zgodę z tymi czereśniakami.to jest plus dla nas,że wisła tutaj pogra może czegoś się nauczą i będą mieć większe ambicje nasi kopacze..rok to nie wyrok... :niezle:

słusznie i jeszcze kasa się przyda w tym trudnym okresie
KRIS6411

Postprzez manuel90 2009-06-20, 2:48 pm

Wisła(jej kibice) sama sobie wyrobiła "markę" w Polsce. To że większość Polski ich nie szanuje jest tylko i wyłącznie ich zasługą. Już nawet nie chodzi o to że odwieczny rywal Legii w walce o mistrzostwo. Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz... To samo tyczy się również Cracovii.
manuel90

Postprzez LucasUSA 2009-06-21, 4:43 am

manuel90 napisał(a):Wisła(jej kibice) sama sobie wyrobiła "markę" w Polsce. To że większość Polski ich nie szanuje jest tylko i wyłącznie ich zasługą. Już nawet nie chodzi o to że odwieczny rywal Legii w walce o mistrzostwo. Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz... To samo tyczy się również Cracovii.

Swieta prawda, Manuel. Legii w to nie mieszajmy.
LucasUSA

Postprzez jurus1111 2009-06-21, 8:57 am

Co tu tak tylko ideologia ,wszyscy wiemy ze Zaglebie potrzebuje kasy , a Wisla ja ma ito powinno byc wszystko ,jest okazja zarobic to trzeba skorzystac .Kochac Wisly nie musimy ale jak sie da pare fajnych meczy zobaczyc to czemu nie.
jurus1111

Postprzez Chmieluu 2009-06-21, 9:05 am

zagłębiu sa potrzebne pieniądze dlatego podpisali umowe niemamu pieniędzy taka prawda :kiepsko:
Chmieluu

Postprzez mariusz76 2009-06-21, 10:53 am

Dobrze niech grają, może w końcu drenaż zrobią tak jak się należy!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez zimek 2009-06-21, 11:41 am

chyba najwiekszym wydarzeniem jest to ze Zaglebie zostaje a tu co niektorzy podnieceni pedalami z Krakowa pewnie ze kasa potrzebna ale po co o tym pisac a zreszta :kiepsko:
zimek

Postprzez joz.joz01 2009-06-21, 11:53 am

mam pytanie.
Mecze Wisły na Ludowym są już pewne?
joz.joz01

Postprzez LucasUSA 2009-06-21, 2:12 pm

mariusz76 napisał(a):Dobrze niech grają, może w końcu drenaż zrobią tak jak się należy!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak, smok wypije nadmiar, jak sie nazre owcy z siarka :lol:

Tak jak proponowalem wczesniej, skupmy sie na doniesieniach prasowych i konkretnych informacjach. Nie chce mi sie czytac po raz setny, jak to nie mamy pieniedzy i jak to niektorzy sie slinia na dobre mecze, ktorych i tak nie obejrza.
LucasUSA

Postprzez PawełK 2009-06-22, 11:43 am

LM: Wisła - Levadia

Dzisiaj o godzinie 12:00 w Nyonie odbyło się losowanie dwóch pierwszych rund eliminacyjnych Ligi Mistrzów 2009/10. Mistrz Polski Wisła Kraków zagra w II rundzie eliminacyjnej z mistrzem Estonii - FC Levadia Tallin.

Spotkania z udziałem Wisły odbędą się 14-15 lipca oraz 21-22 lipca. Pierwszy mecz zostanie rozegrany w Polsce.

I runda eliminacyjna z udziałem czterech zespołów zostanie rozegrana w dniach 30 czerwca-1 lipca oraz 7-8 lipca.

źródło: http://www.90minut.pl/news/95/news95307 ... vadia.html
PawełK
pyszałek

Postprzez SO_1906 2009-06-22, 11:52 am

Stadion Levadii: http://www.kadriorustaadion.ee/?id=1340

Jak na razie, nie mamy się czego wstydzić bo stadion Estończyków też nie powala na kolana ;-)
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna