Krzysztof Szatan - były właściciel Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia

Postprzez August 2009-06-09, 2:58 pm

django napisał(a):Wszyscy są z Sosnowca bądź okolic, więc gdyby chcieli to by się spotkali w ciągu kilku godzin. Też uważam, że dymisja Hytrego to wałek, żeby uspokoić kibiców.

Nawet nie musieliby się spotkać w komplecie. Ja się też boję, że Szatan, Lula, Hytry dorwią się teraz do kasy od Wisły i rozpierdolą ja na własny użytek tak jak Rudy wcześniej włoskie pieniądze.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Landryn 2009-06-09, 3:12 pm

Jeżeli ta kasa zostanie `rozdana` na niższych panów wszyscy wiedzą że klub zbankrutuje.
Panowie umyją ręce mówiąc że potrzebowali na opłaty tego , tamtego i wgl .
Nie można im dać tych funduszy .
Landryn

Postprzez August 2009-06-09, 5:24 pm

Landryn napisał(a):Nie można im dać tych funduszy

Skoro umowa z Wisłą jest gotowa jak ostatnio pisali to znaczy, że Miasto juz im tę kasę dało. Chyba, że krakusy w ostatniej chwili się wycofają. Ale wątpię. A pamiętajcie , ze Lula jest typowym przykładem "leśnego dziadla" z PZPN-u. Tacy na forsę są szczególnie łasi.
Ostatnio edytowano 2009-06-10, 5:45 am przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez wojtal 2009-06-09, 11:24 pm

To komu tą kase dac jak nie zarządowi / czy wyście już na głowy poupadali / wszędzie widzicie złodzieji najlepiej to kase za WISŁE dac tacie Rydzykowi on będzie wiedział co z nią zrobic a co poniektórzy będą spokojnie spac . Zamiast się cieszyc ze taka okazja się trafiła i klub troche podreperuje finanse to ciągle jakieś ale. Ja znam Lule jako piłkarza a nie lesnego dziadka, jak można o kimś pisac takie rzeczy. Jak czytam to forum to widze że częśc forumowiczów jest nieustannie na nie bo nie.
wojtal

Postprzez Przemek26 2009-06-10, 5:14 am

wojtal napisał(a):To komu tą kase dac jak nie zarządowi / czy wyście już na głowy poupadali / wszędzie widzicie złodzieji najlepiej to kase za WISŁE dac tacie Rydzykowi on będzie wiedział co z nią zrobic a co poniektórzy będą spokojnie spac . Zamiast się cieszyc ze taka okazja się trafiła i klub troche podreperuje finanse to ciągle jakieś ale. Ja znam Lule jako piłkarza a nie lesnego dziadka, jak można o kimś pisac takie rzeczy. Jak czytam to forum to widze że częśc forumowiczów jest nieustannie na nie bo nie.

A jak czytam twoje posty to sie zastanawiam czy jesteś Szatan czy Hytry

Jak dotąd to za Szatana jest więcej strat niż zysków a o tym jak wędruje kasa w klubie ( w fimie Szatana) są różne historie a zawsze w każdej znajdzie się ziarno prawdy.

Kasa niech idzie do miasta i niech ją ładują w krzesełka , nowy napis czy inne duperele na Ludowym
No chyba że pójdzie na spłatę długów żeby dostać licencje na grę w lidze.Bo pewnie ostatnia kasa od miasta też wylądowała w Zusie czy US.
Przemek26

Postprzez kret75 2009-06-10, 6:56 am

wojtal napisał(a):Zamiast się cieszyc ze taka okazja się trafiła i klub troche podreperuje finanse to ciągle jakieś ale. Ja znam Lule jako piłkarza a nie lesnego dziadka, jak można o kimś pisac takie rzeczy. Jak czytam to forum to widze że częśc forumowiczów jest nieustannie na nie bo nie.

No właśnie szatan się cieszy bo znowu będzie czym szastać :czerwona:
lula były piłkarz i wszystko jasne :czerwona:
a forumowicze mają być na tak, jak widzą co się z klubem dzieje odkąd przeją go szatan :kiepsko:
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez August 2009-06-10, 7:37 am

Wojtal najwyraźniej nie rozumie wątpliwości kibiców co do tego co do tego jak Szatan i jego ludzie chcą wydać pieniądze.
August

Postprzez michosz33 2009-06-10, 7:46 am

chcieliście to macie, według wczorajszych informacji pół kasy dla miasta pół dla klubu
wszyscy szczęśliwi???
michosz33

Postprzez Minion 2009-06-10, 7:50 am

Czasami to piszecie takie bzdety ze ręce opadają. W której wy lidze chcecie w końcu to Zagłębie widzieć? Lula kim miałby byc? Byłym piekarzem? Szatan kradnie? To do prokuratury go. Nie ma dowodów? To domniemanie niewinności obowiązuje. Nikt z Was nie chciał być w radzie nadzorczej, chociaz pytano, nikt z Was nie chciał odkupic klubu, chociaz chciano sprzedac. Wszyscy kibice uważają ze to nie ich rola/ nie znają się/boją się odpowiedzialności. Ale plucie i szykany są dostępne i bezkarne, krytyka tez. Destruktywna krytyka zaznaczam.
I nie , nie jestem Lulą, Szatanem ani Hytrym. Jestem zwykłym lolkiem w szaliku, co swoje lata ma. I widzę całą nieudolność Szatana i spółki, widzę jak chłop maskuje zwykłą w dziedzinie sportu ignorancję. Ale czytam tez wiesci z innych klubów i nasz zarząd ani najlepszy, ani najgorszy nie jest. Szatan wielkiej forsy nie ma, szyje ten budżet z wężem w kieszeni, ale o wyprowadzanie milionów go nie posądzajcie. Bo w Zagłębiu zwyczajnie zysku netto nie ma i nigdy nie będzie. Ani tych milionów do ukradzenia. Ani tych Ronaldo do sprzedania za gruby szmal. Posądzacie go o wyprowadzenie milionów z ekstraklasy. To powiedzcie mi łaskawie, jesli te miliony sie tam tak przelewają, to czemu Polonia ma kłopoty, ŁKS itd Czemu są grubo pod kreską? Wszyscy defraudują kasę? Wszedzie są złodzieje? A moze zatrudnili kilku Messi i to dlatego? Nie. Mają zwykłych grajków, którzy zarabiają pewnie tyle co i nasi w ekstraklasie, ledwie sobie tam radzą a i tak długi, koszty, problemy. Nie pamietacie juz jak szeroką mielismy kadrę, jakie "gwiazdy" występowały, jakie "rekordy" bilismy? A wszyscy oni zarabiali pieniądze które Szatan musiał zapłacić: ba do tej pory płaci, co sie słyszy ze ten czy inny w klubie był po zaległy szmalec.
Wg. mnie najwieksza winą Szatana są Jego buńczuczne oświadczenia: nie bedziecie żałowali, utrzymamy się, awansujemy... I tylko to mnie w nim frustruje: różowe okulary i brak umiejętności dotrzymania słowa.
Minion

Postprzez michosz33 2009-06-10, 7:59 am

Zgadzam się z Minion-em czlowiek wie co pisze.
Dlatego lepiej dajmy sobie spokuj z tymi oszcerstwami
lepiej niech wreszcie znajdą w spokoju jakiegoś prezesa
no chyba ze ktoś ma jakąś kandydature?
michosz33

Postprzez August 2009-06-10, 8:31 am

Minion napisał(a):Czasami to piszecie takie bzdety ze ręce opadają. W której wy lidze chcecie w końcu to Zagłębie widzieć? Lula kim miałby byc? Byłym piekarzem? Szatan kradnie? To do prokuratury go. Nie ma dowodów? To domniemanie niewinności obowiązuje. Nikt z Was nie chciał być w radzie nadzorczej, chociaz pytano, nikt z Was nie chciał odkupic klubu, chociaz chciano sprzedac. Wszyscy kibice uważają ze to nie ich rola/ nie znają się/boją się odpowiedzialności. Ale plucie i szykany są dostępne i bezkarne, krytyka tez. Destruktywna krytyka zaznaczam.
I nie , nie jestem Lulą, Szatanem ani Hytrym. Jestem zwykłym lolkiem w szaliku, co swoje lata ma. I widzę całą nieudolność Szatana i spółki, widzę jak chłop maskuje zwykłą w dziedzinie sportu ignorancję. Ale czytam tez wiesci z innych klubów i nasz zarząd ani najlepszy, ani najgorszy nie jest. Szatan wielkiej forsy nie ma, szyje ten budżet z wężem w kieszeni, ale o wyprowadzanie milionów go nie posądzajcie. Bo w Zagłębiu zwyczajnie zysku netto nie ma i nigdy nie będzie. Ani tych milionów do ukradzenia. Ani tych Ronaldo do sprzedania za gruby szmal. Posądzacie go o wyprowadzenie milionów z ekstraklasy. To powiedzcie mi łaskawie, jesli te miliony sie tam tak przelewają, to czemu Polonia ma kłopoty, ŁKS itd Czemu są grubo pod kreską? Wszyscy defraudują kasę? Wszedzie są złodzieje? A moze zatrudnili kilku Messi i to dlatego? Nie. Mają zwykłych grajków, którzy zarabiają pewnie tyle co i nasi w ekstraklasie, ledwie sobie tam radzą a i tak długi, koszty, problemy. Nie pamietacie juz jak szeroką mielismy kadrę, jakie "gwiazdy" występowały, jakie "rekordy" bilismy? A wszyscy oni zarabiali pieniądze które Szatan musiał zapłacić: ba do tej pory płaci, co sie słyszy ze ten czy inny w klubie był po zaległy szmalec.
Wg. mnie najwieksza winą Szatana są Jego buńczuczne oświadczenia: nie bedziecie żałowali, utrzymamy się, awansujemy... I tylko to mnie w nim frustruje: różowe okulary i brak umiejętności dotrzymania słowa.

Możesz mi człowieku przypomnieć na jakim miejscu zakończyliśmy rozsgrywki, jakie wyniki osiągnęliśmy na Ludowym w mijającycm sezonie ? Może napisać krótkie resume dwuletnich rządów właściciela w klubue ? Plus do tego przedstawić strategię klubu jako spółki na najbliższe lata ?
August

Postprzez Minion 2009-06-10, 10:00 am

Mogę. Nieudolność w zarządzaniu zasobami ludzkimi, nieudolnosc w zarzadzaniu zasobami materialnymi. Ale NIE mogę zarzucic bo nie ma na to dowodów poza oszczerstwami, na wyprowadzanie środków i malwersacje. Moge zarzucic nieudane transfery, niepotrzebne marnowanie pieniędzy na bezuzytecznych grajków, ciągłe kłopoty administracyjne i kadrowe, pochopne decyzje, zatory płatnicze ale tak się dzieje w każdym klubie. Tyle ze u nas konsekwencje są dotkliwe, kazda zmarnowana złotówka bolesna a sprawa dotyczy nas osobiście. Dlatego NIE MOŻNA byc zadowolonym z rządów p. Szatana, bo ich wynik go nie broni. Ale dopóki nie będzie realnej alternatywy, dorzucanie kłód pod nogi i tak juz wystarczająco zagubionym ludziom, niczego dobrego klubowi nie przyniesie. A juz nawoływanie do zabrania im środków z wynajmu stadionu jest co najmniej strzałem w własną stopę. Bo naiwnością jest sądzic ze jesli pieniądze dostanie miasto/MOSiR to zainwestuje je w stadion. Bo tak NIE będzie, a nawet jeśli, to będzie drobny ułamek tej kwoty.
Minion

Postprzez August 2009-06-10, 10:07 am

zNo i sam sobie odpowiedziałeś co do "jakości" właściciela.
Minion napisał(a):A juz nawoływanie do zabrania im środków z wynajmu stadionu jest co najmniej strzałem w własną stopę.

W związku z własną odpowiedzią jaką masz pewność co do zasadności zainwestowania pieniędzy uzysaknych z wynajmu stadionu ?
August

Postprzez Blajpios 2009-06-10, 10:17 am

Dla mnie wypowiedź Kol. Minion tak co najmniej w 70 procentach zgodna jest z moim przekonaniem. Ba, chyba nawet więcej - przecież Kol. Minion bynajmniej nie tai błędów K. Szatana, dostrzega je, określając też podobnie do mojego odbioru. Wyliczanie, że osiągnięcia klubu w I lidze rok temu (ekstraklasie) i obecnie w III lidze odbiegają od marzeń kibiców, to nie jest realny dowód przeciw Szatanowi, bo dowodów takich to trzeba szukać w sferze realiów. Te właśnie podaje Kol. Minion. Bardzo też popieram sensowne próby uprzytomnienia, że naprawdę nie godzi się rzucać kalumni, oskarżeń o np. zwykłe złodziejstwo, podając na to jako dowód błędy popełnione, że nie osiągnięto wyższej pozycji w tabeli! To się w głowie nie mieści, zrozumiejcie ludzie, że to jest oskarżanie człowieka, nie można ot, tak sobie łatwo, bo zawiedzione mamy nadzieje, to nazwiemy kogoś złodziejem. No, dalej jest to trochę rozdźwięku z opinią Kol. Minion, te kilkanaście czy więcej procent rozbieżności. Bo te błędy są i w podejściu do marketingu i w prowadzeniu klubu, kontraktach na wiosnę szczególnie itp - nie tylko w "różowych okularach" czy nie dotrzymywaniu słowa. Zresztą, w dalszych wypowiedziach Kol. Minion dodaje podobne informacje. Niemniej, jak napisałem, nie rozumiem, gdy wychodzi na to, że niektórzy to po prostu muszą ponarzekać, by pokryć zawiedzione nadzieje kibicowskie. Ba - jeszcze inaczej! Wychodzi mi nawet na to, że po prostu, Kibice Zagłębia są więc podobni do... K. Szatana. Zakochani w Zagłębiu ale niezbyt realistycznie i przekonani dufni we własne siły, jakie to coś niezwykłego są: a wychodzi, jak wychodzi. Dowód - nie tylko to, co Kol. Minion przywołał, że potrafią gardłować, ale np. propozycji wysuwanych wejścia do RN czy tym podobnych nie potrafią przyjąć. Podobnie - choćby sprawa ze Stowarzyszeniem, o którym trąbią od dawna. I co? Ano, tak jak Szatan trąbił, jakie to teraz będzie wspaniałe Zagłębie - też trąbią, jak to świetne jest kibicowskie Zagłębia, albo jak to im się zespół Zagłębia marzy, mistrzowie, ot, co!
Blajpios

Postprzez michosz33 2009-06-10, 11:22 am

Sponsorzy kasa i co???
CTL MACZKI-BÓR WCHODZĄ Z KASA W AKS NIWKA

info z przed 3 godzin
michosz33

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna