Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz 31.05.2009r godz16.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz 31.05.2009r godz16.00

Postprzez Landryn 2009-05-31, 7:34 pm

Odreagować , dobrze dobrane słowo .

Jest jedno pewne , że tych `ambicji` nie będzie już w barażach , czemu ? Ponieważ większość zawodników pewnie odejdzie lub zostaną zwolnieni .
Landryn

Postprzez robson_77 2009-05-31, 7:35 pm

A z kim zagramy w barażach ?
robson_77

Postprzez Landryn 2009-05-31, 7:38 pm

robson_77 napisał(a):A z kim zagramy w barażach ?

`Porażka powoduje, że Zagłębia o byt w II lidze będzie musiało walczyć w barażach 13 i 17 czerwca. Kto będzie potencjalnym rywalem? W III lidze grupie dolnośląsko-lubuskiej bliska drugiej lokaty jest Polonia/ Sporta Świdnica, a także Wulkan/ MKS Oława. W grupie kujawsko- pomorsko- wielkopolskiej w barażach wystąpi Goplana Inowrocław, a z grupy śląskiej pewną drugą lokatę ma także dobrze znany kibicom Zagłębia BKS Bielsko. Niejasne jest jeszcze sytuacja w grupie pomorsko- zachodniopomorskiej, gdzie o dodatkowe spotkanie walczą Błękitni Stargard Szczeciński, a także Gryf Słupsk.`
Landryn

Postprzez August 2009-05-31, 7:39 pm

Zdaje się, że będzie losowanie
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2009-05-31, 7:41 pm

Landryn napisał(a):

`Porażka powoduje, że Zagłębia o byt w II lidze będzie musiało walczyć w barażach 13 i 17 czerwca. Kto będzie potencjalnym rywalem? W III lidze grupie dolnośląsko-lubuskiej bliska drugiej lokaty jest Polonia/ Sporta Świdnica, a także Wulkan/ MKS Oława. W grupie kujawsko- pomorsko- wielkopolskiej w barażach wystąpi Goplana Inowrocław, a z grupy śląskiej pewną drugą lokatę ma także dobrze znany kibicom Zagłębia BKS Bielsko. Niejasne jest jeszcze sytuacja w grupie pomorsko- zachodniopomorskiej, gdzie o dodatkowe spotkanie walczą Błękitni Stargard Szczeciński, a także Gryf Słupsk.`

Same metropolie...
SO_1906

Postprzez Mr. M 2009-05-31, 7:46 pm

8 porażek na Ludowym, tylko 5 na wyjazdach. Tak źle nie było ani przy spadku z ekstralkasy, ani podczas spadku z II ligi. Sytuacja, żeby Zagłębie przegrało więcej spotkań u siebie niż na wyjeździe zdarza się pierwszy raz odkąd pamiętam (czyli od 1995r.).
TWIERDZA LUDOWY. Kiedyś nasz atut. Obecnie? Szkoda gadać.
Nie chcę tutaj siać zamętu ale jestem przekonany, że w barażach nic nie ugramy.
Gorzej. Jeśli moderatorzy pozwolą zauważę jedną rzecz. Wiemy, że po zakończeniu sezonu odejdzie 3/4 składu. Jakie mamy plany na tą krótką przerwę letnią? Jakie zgrupowania zaplanowane? Jakie plany kadrowe? Żadne. Boję się, że upadek Zagłębia będzie kontynuowany i za rok płakać będziemy jeszcze bardziej.

Moje sugestie: Wziąć się w garść. Dać szansę jednemu dobremu trenerowi, nawet budując zespół na bazie naszych wychowanków niech go zbuduje ale z głową, porządnie przygotuje zespół do sezonu i nie zostanie zwolniony po trzech meczach. Jestem gotów nawet poświęcić jeden słaby sezon w trzeciej lidze (byle nie spadek) ale żeby ktoś spokojnie, nie drżąc o posadę zbudował "kręgosłup" tej drużyny. Bo na razie mamy może dwa, góra trzy kręgi które ( z miernym niestety skutkiem) starają się utrzymać to "ciało".
Mr. M

Postprzez mariusz76 2009-05-31, 7:48 pm

Dla debili którzy prowokowali by się odwrócić polecam zdjęcie 30 te!
a i teraz dostaniecie do tych skrzyneczek na oprawę CH..a!!! nawet 1zł już nie wrzucę za co? To była oprawa????? (jaka)??????????????????????????????????
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez zaglebiak94 2009-05-31, 7:55 pm

mariusz76 napisał(a):Dla debili którzy prowokowali by się odwrócić polecam zdjęcie 30 te!
a i teraz dostaniecie do tych skrzyneczek na oprawę CH..a!!! nawet 1zł już nie wrzucę za co? To była oprawa????? (jaka)??????????????????????????????????

Krzysiu widze przywiazal sie do barw klubowych :brawo:

A i masz jeszcze pytanie! Co to było w 2 połowie, co bylo najpierw odliczanie a potem cos podpalono i taki dym wyszedl z tego! co to mialo wogole byc?
zaglebiak94

Postprzez Smazu 2009-05-31, 8:01 pm

Mr. M napisał(a):8 porażek na Ludowym, tylko 5 na wyjazdach. Tak źle nie było ani przy spadku z ekstralkasy, ani podczas spadku z II ligi. Sytuacja, żeby Zagłębie przegrało więcej spotkań u siebie niż na wyjeździe zdarza się pierwszy raz odkąd pamiętam (czyli od 1995r.).
TWIERDZA LUDOWY. Kiedyś nasz atut. Obecnie? Szkoda gadać.
Nie chcę tutaj siać zamętu ale jestem przekonany, że w barażach nic nie ugramy.
Gorzej. Jeśli moderatorzy pozwolą zauważę jedną rzecz. Wiemy, że po zakończeniu sezonu odejdzie 3/4 składu. Jakie mamy plany na tą krótką przerwę letnią? Jakie zgrupowania zaplanowane? Jakie plany kadrowe? Żadne. Boję się, że upadek Zagłębia będzie kontynuowany i za rok płakać będziemy jeszcze bardziej.

Moje sugestie: Wziąć się w garść. Dać szansę jednemu dobremu trenerowi, nawet budując zespół na bazie naszych wychowanków niech go zbuduje ale z głową, porządnie przygotuje zespół do sezonu i nie zostanie zwolniony po trzech meczach. Jestem gotów nawet poświęcić jeden słaby sezon w trzeciej lidze (byle nie spadek) ale żeby ktoś spokojnie, nie drżąc o posadę zbudował "kręgosłup" tej drużyny. Bo na razie mamy może dwa, góra trzy kręgi które ( z miernym niestety skutkiem) starają się utrzymać to "ciało".

Mądre słowa.Zmiana trenerów nic nie da,niech zostanie ten Pierścionek bo gra Zagłębia się polepszyła odkąd pojawił się w Zagłębiu , ale nadal to nie jest to czego chcemy.Niech wyj** tych których uważa , że nie zasługują na grę a niech sprowadzi nowych, mogą być nawet wychowankowie byle by coś grali.Tylko ten temat proponuje przenieść do tematu "Przyszłość Zagłębia" bo robimy mały off-topic.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-05-31, 8:03 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):To co sie dzisiaj wydarzylo to juz przesje byc smieszne i mowienie ZAGLEBIE TO MY - nie ma
najmniejszego sensu. TO JEST TOTALNA KATASTROFA - jak moze byc taka sytuacja po 45 min.
prowadzimy 3-2 i powtórka z rozrywki na poczatku II połowy dostajemy w plecy na 3-3 itd.
To kto mial w tej II polowie strzelac bramki - ZAGLEBIE - a kto strzelal Zawisza.
Ta druzyna na czele z trenerem nie maja ambicji za grosz. Wszyscy najsłabsi w tej II lidze ograli
Zagłebie na Ludowym. To jest skandal - tak nie bylo od dziesiatków lat w Sosnowcu.
Do Tych to oni moga sobie pojechac na wycieczke a nie na mecz. Juz jest wszystko pozamiatane.
Wszyscy ograli Zagłebie i powiedzieli - a teraz grajcie sobie w barazach. Przyjedzie LACHA ze swoim
LKS -em i rozprawi sie z Zagłebiem. Ja nie wiem jak sie czuje Własciciel dzisiaj? A przeciez temu
wszystkiemu winni sa Kibice bo mówia o tym ze jest zle GŁOSNO badz pisza na FORUM.
To ma byc to nowe Zagłębie gdzie graja zawodnicy tylko z Zagłebia Dabrowskiego. Panowie a gdzie
zdrowy rozsadek. Jest takie powiedzenia JAK NIE POTRAFISZ TO SIE NIE PCHAJ NA AFISZ. NIE
SĄDZIŁEM ZE DOCZEKAM TAKIEJ PLAMY NA MOI UKOCHANYM KLUBIE. To jest smutne.

Pozdrawiam tadeusz

Mądre aczkolwiek pełne rozogryczenia słowa. A jak się czuje właściciel ? Liczy forsę z Krakowa
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mario999 2009-05-31, 8:07 pm

Bodziony i Skorski do reprezentacji.... najwiekszych pseudopilkarzy w histori Zaglebia
mario999

Postprzez turku 2009-05-31, 8:28 pm

Mądre słowa.Zmiana trenerów nic nie da,niech zostanie ten Pierścionek bo gra Zagłębia się polepszyła odkąd pojawił się w Zagłębiu

Szczególnie jak się gra polepszyła w drugiej połowie jak zostali ładnie wypunktowani. pierścien powinien był jakoś ustawić aby walczyli z kontrataku skoro juz sił nie mają , nie zrobił nic. Ciągle tylko górne piłki no i od wielkiego dzwonu cos bokami. Ta motywacja którą mieli na początku była od kibiców, a w drugiej połowie kiedy pierścien zaczął rządzić w szatni wszystko sie sypnęło.
turku

Postprzez ciacho-kazimierz 2009-05-31, 8:31 pm

Porażkę dzisiejszą obserwowałem na monitorze w płd-wsch. Rumunii.W Calaraschi. Po pierwszej połowie byłem pewny zwycięstwa.Po drugiej cała wiocha musiała słuchać że NIGDY NIE SPADNIE...!!! ZAGŁĘBIE!!! Wszystko będzie oki, Nie tak bywało chu...
ciacho-kazimierz

Postprzez wojtal 2009-05-31, 8:45 pm

Był to jeden z lepszych meczy ZAGŁĘBIA ale niestety sil starczylo na 60-70 min. Mam jedno pytanie co Kudyba ro0bił z nimi przez przerwe zimową jego winie za tak fatalne przygotowanie drużyny zatrudnienie tego faceta to jedna wielka pomylka i jej efekty ponosimy my wszyscy kibice ,zawodnicy i reszta. Jeżeli chodzi o kibiców to na początku bylo OK.Pózniej coraz gorzej a ten gościu co prowadził doping to chyba cierpi na jakąs chorobe psychiczną delikatnie nazywa sie to ociężałośc umyslowa, jak mozna coby tu nie mówic po niezłej grze odwracac się do zawodników tyłem- to są kibice na dobre i złe?Baraze stały sie faktem i gramy dalej,ja w piatek jade do Tychów. Pozdrawiam kibiców ZAGŁĘBIA
wojtal

Postprzez rajchi 2009-05-31, 9:14 pm

nie wierze ze tak sie stalo jak sie stalo.dobry mecz w wykonaniu naszych kopaczy ale wydaje mi sie sie ze sil z lekka zbraklo na koncowke. baraze staly sie faktem ale mam nadzieje (wiem, wiem nadzieja matka glupich,ale kazda matke trzeba kochac)ze mimo wszystko uda sie utrzymac nasz ukochany klub w szeregach tej a nie inej klasy rozgrywkowej.
czy na dobre i na zle w naszym sercu ZAGLEBIE...
rajchi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna