TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez August 2009-05-27, 11:30 am

Ja się tak jeszcze zastanawiam jak to jest możliwe, że podmiot samorządowy może ot tak scedować jakieś swoje wpływy na rzecz ppodmiot prywatnego. Toż są to środki pochodzące z gospodarowanie mieniem publicznym. Równie dobrze mogliby scedować wpywy z wynajmu "Forum" ma mnie. Jak dla mnie to nieco "śmierdzi". No ale po pierwsze to nie tylko Polska a Sosnowiec i tu jest wszystko możliwe. Po drugie może nie jestem taki "ęteligentny" jak mi się wydaje.Ale też wcale się nie zdziwię jak ktoś "poprosi" o skontrolowanie sprawy przez NIK, RIO, ABW a zwłaszcza CBA. Trochę tych instytucji kontrolnych mamy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Mathof 2009-05-27, 12:12 pm

August napisał(a):Ja się tak jeszcze zastanawiam jak to jest możliwe, że podmiot samorządowy może ot tak scedować jakieś swoje wpływy na rzecz ppodmiot prywatnego. Toż są to środki pochodzące z gospodarowanie mieniem publicznym. Równie dobrze mogliby scedować wpywy z wynajmu "Forum" ma mnie. Jak dla mnie to nieco "śmierdzi". No ale po pierwsze to nie tylko Polska a Sosnowiec i tu jest wszystko możliwe. Po drugie może nie jestem taki "ęteligentny" jak mi się wydaje.Ale też wcale się nie zdziwię jak ktoś "poprosi" o skontrolowanie sprawy przez NIK, RIO, ABW a zwłaszcza CBA. Trochę tych instytucji kontrolnych mamy.

Wystarczy donosik puścić, NIK i RIO albo ewentualnie Skarbówka wejdzie żeby sprawdzić.
CBA to pewnie ma już cala kartotekę na nasz klubik
Mathof

Postprzez jaca661966 2009-05-27, 12:18 pm

Mathof - Ty sobie lepiej bąka puść .
jaca661966

Postprzez michosz33 2009-05-27, 5:25 pm

a pytanie w drugą strone czy jak Wisła zagra u nas to straci klub czy miasto?
michosz33

Postprzez michosz33 2009-05-27, 5:28 pm

Moim zdaniem to czysty zarobek no chyba że będą jakieś burdy z naszymi kibicami
i wtedy kto zapłaci ... oczywiście Zagłębie
A mnie to sie marzy że dotrwam czasów gdy na ludowym bedzie taka atmosfera jak np; na Lechu
michosz33

Postprzez Mathof 2009-05-27, 9:28 pm

jaca661966 napisał(a):Mathof - Ty sobie lepiej bąka puść .

A i puszczam za każdym razem jak widze gre Zagłębia, a jak wracam do domu to mam zatwardzenie. :kiepsko:
Mathof

Postprzez wojtal 2009-05-27, 11:21 pm

Jasne że nie przedstawiciel miasta znowu jakiś urzędniczyna a może jeszcze kogoś z koła gospodyń wiejskich. August ma racje przedstawiciel sponsora bezpośrednio zainteresowany co do szczegółów to niech się wypowiedza ludzie co się znaja.
wojtal

Postprzez wojtal 2009-05-27, 11:32 pm

A co wy się tak martwicie o scedowanie pieniędzy z samorządu na klub widocznie tak mozna , nie można dotowac bezposrednio to niech w ten sposób coś pomogą.Widze ciągle jakieś podejrzenia ludzie dajcie sobie coś na uspokojenie zamiast martwic sie aby klub przetrwał to o jakś donosach piszecie ja już z tego nic nie rozumiem. A czy za burdy zapłaci ZAGŁĘBIE to wszystko zależy jak sformułowana jest umowa.
wojtal

Postprzez slawek197010 2009-05-28, 7:29 am

Dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u, Zbigniew Drążkiewicz, wraz z kierownikiem Stadionu Ludowego, Leszkiem Baczyński, byli z wizytą w Holandii. Możliwe, iż wzorem AZ Alkmaar powstanie u nas nowy stadion.
Po wizycie w Alkmaar dyrektor MOSiR-u zaprezentował na kolegium u prezydenta wizję i pomysł na nowoczesny stadion w naszym mieście. - Przedstawiliśmy program, jest wstępna akceptacja. To nie będzie tylko stadion piłkarski, tutaj będą również mogły się odbywać przedsięwzięcia kulturalne. Dodatkowo będzie miejsce na sale do judo, kręgielnię, może nawet jakiś mały basen. Oczywiście nie zabraknie miejsc na sklepy, restauracje i tym podobne. Dokładną specyfikację dopiero przygotujemy. Dodatkowo oczywiście przestrzeń dla klubu i wszelkie niezbędne rozwiązania komunikacyjne, czyli parkingi. W każdym bądź razie będzie to projekt spełniający wszystkie wymagania. Holenderska firma Zwarts en Jansma ma do 9 lipca zrobić wstępny projekt takiego obiektu - tłumaczy dyrektor Drążkiewicz.
- Sam stadion ma być nowoczesny. Ten w Alkmaar może pomieścić ponad 16 tys. kibiców i robi niesamowite wrażenie. My zakładamy projekt na 18 tys., tak by mogły być rozgrywane w Sosnowcu nawet mecze międzypaństwowe i Ligi Mistrzów. Projekt na pewno będzie zakładał miejsca dla VIP-ów i najdroższe loże, czyli tzw. skyboxy. Holendrzy słyną z oszczędności, dlatego im zdecydowaliśmy się zlecić przygotowanie dla nas projektu. Oczywiści będzie możliwość rozbudowy stadionu. Dla przykładu, stadion w Alkmaar można rozbudować do ponad 30 tys. miejsc. Najprawdopodobniej stadion będzie zaprojektowany w barwach Zagłębia Sosnowiec - informuje dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u.

Mamy nadzieję, że to koniec obietnic bez pokrycia, a początek konkretnych działań. Marzymy, że już niedługo zasiądziemy na nowoczesnym stadionie, dopingując w godnych warunkach nasze ukochane Zagłębie Sosnowiec
slawek197010

Postprzez uzielone 2009-05-28, 8:17 am

Oby nie skończyło się na obietnicach jak w 2007 roku. Jeżeli to wszystko okaże się prawdą to włodarze Sosnowca mają okazję zrehabilitować się za stracony czas i dotychczasową kompromitującą modernizację Ludowego z daszkiem i napisem na czele.
uzielone

Postprzez zaglebie76 2009-05-28, 9:25 am

Wszystko pięknie ,ładnie - ale traktowałbym raczej te obietnice jako kolejną ściemę.
Jak dobrze pamiętam ,to w przyszłym roku będą wybory samorządowe...
Pożyjemy ,zobaczymy.
zaglebie76

Postprzez Bartos 2009-05-28, 10:36 am

slawek197010 napisał(a): Najprawdopodobniej stadion będzie zaprojektowany w barwach Zagłębia Sosnowiec - informuje dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u.

ale Drążkiewicz i jego ekipa nie znają barw Zagłębia
przykład - Napisy nad kasami
Bartos

Postprzez Minion 2009-05-28, 12:26 pm

August napisał(a):Ja się tak jeszcze zastanawiam jak to jest możliwe, że podmiot samorządowy może ot tak scedować jakieś swoje wpływy na rzecz ppodmiot prywatnego. Toż są to środki pochodzące z gospodarowanie mieniem publicznym. Równie dobrze mogliby scedować wpywy z wynajmu "Forum" ma mnie. Jak dla mnie to nieco "śmierdzi". No ale po pierwsze to nie tylko Polska a Sosnowiec i tu jest wszystko możliwe. Po drugie może nie jestem taki "ęteligentny" jak mi się wydaje.Ale też wcale się nie zdziwię jak ktoś "poprosi" o skontrolowanie sprawy przez NIK, RIO, ABW a zwłaszcza CBA. Trochę tych instytucji kontrolnych mamy.

Otóż w prosty sposób może. Samorząd jest właścicielem obiektu ale Zagłębie obiekt wynajmuje. Jesli umowa najmu uwzględnia legalny podnajem, to najemca spokojnie moze czerpac dowolne zyski z tego faktu i wszystko jest jak najbardziej legalne! Zagłebie płaci miastu uzgodnione kwoty (jakie by one nie były) a Wisła płaci Zagłębiu za podnajem czyli: za rezygnację na okreslonych warunkach z prawa do korzystania z obiektu w pełni, w tym czasie w którym korzysta z niego Wisła. Cos jeszcze niejasne czy rozrysować? Oczywiście gdyby Wisła obiekt np. uszkodziła, to za szkody miasto będzie dochodzic swoich roszczeń od Zagłębia a Zagłębie od Wisły. Umowy pomiędzy stronami powinny regulować te kwestie i zapewne tak właśnie jest.
Minion

Postprzez August 2009-05-28, 1:35 pm

Minion napisał(a):

Otóż w prosty sposób może. Samorząd jest właścicielem obiektu ale Zagłębie obiekt wynajmuje. Jesli umowa najmu uwzględnia legalny podnajem, to najemca spokojnie moze czerpac dowolne zyski z tego faktu i wszystko jest jak najbardziej legalne! Zagłebie płaci miastu uzgodnione kwoty (jakie by one nie były) a Wisła płaci Zagłębiu za podnajem czyli: za rezygnację na okreslonych warunkach z prawa do korzystania z obiektu w pełni, w tym czasie w którym korzysta z niego Wisła. Cos jeszcze niejasne czy rozrysować? Oczywiście gdyby Wisła obiekt np. uszkodziła, to za szkody miasto będzie dochodzic swoich roszczeń od Zagłębia a Zagłębie od Wisły. Umowy pomiędzy stronami powinny regulować te kwestie i zapewne tak właśnie jest.

Zgadza się zapewne jest to zwykły podnajem. Informacja o nowym estado ciekawa. Zważywszy że jeszcze troche do wyborów sprawa moze ruszyć.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tomi2509 2009-05-28, 7:31 pm

[quote="slawek197010"]
Dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u, Zbigniew Drążkiewicz, wraz z kierownikiem Stadionu Ludowego, Leszkiem Baczyński, byli z wizytą w Holandii. Możliwe, iż wzorem AZ Alkmaar powstanie u nas nowy stadion.
Po wizycie w Alkmaar dyrektor MOSiR-u zaprezentował na kolegium u prezydenta wizję i pomysł na nowoczesny stadion w naszym mieście. - Przedstawiliśmy program, jest wstępna akceptacja. To nie będzie tylko stadion piłkarski, tutaj będą również mogły się odbywać przedsięwzięcia kulturalne. Dodatkowo będzie miejsce na sale do judo, kręgielnię, może nawet jakiś mały basen. Oczywiście nie zabraknie miejsc na sklepy, restauracje i tym podobne. Dokładną specyfikację dopiero przygotujemy. Dodatkowo oczywiście przestrzeń dla klubu i wszelkie niezbędne rozwiązania komunikacyjne, czyli parkingi. W każdym bądź razie będzie to projekt spełniający wszystkie wymagania. Holenderska firma Zwarts en Jansma ma do 9 lipca zrobić wstępny projekt takiego obiektu - tłumaczy dyrektor Drążkiewicz.
- Sam stadion ma być nowoczesny. Ten w Alkmaar może pomieścić ponad 16 tys. kibiców i robi niesamowite wrażenie. My zakładamy projekt na 18 tys., tak by mogły być rozgrywane w Sosnowcu nawet mecze międzypaństwowe i Ligi Mistrzów. Projekt na pewno będzie zakładał miejsca dla VIP-ów i najdroższe loże, czyli tzw. skyboxy. Holendrzy słyną z oszczędności, dlatego im zdecydowaliśmy się zlecić przygotowanie dla nas projektu. Oczywiści będzie możliwość rozbudowy stadionu. Dla przykładu, stadion w Alkmaar można rozbudować do ponad 30 tys. miejsc. Najprawdopodobniej stadion będzie zaprojektowany w barwach Zagłębia Sosnowiec - informuje dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u.

Mamy nadzieję, że to koniec obietnic bez pokrycia, a początek konkretnych działań. Marzymy, że już niedługo zasiądziemy na nowoczesnym stadionie, dopingując w godnych warunkach nasze ukochane Zagłębie Sosnowiecslawek197010

odnosnie twojego postu rozmawialem z sosnowieckim radnym powiedzmy neutralnym i owszem zgadza sie ze Baczynski "pojechal" po projekt jednak z budowy nic nie bedzie ! z tego co powiedzial to nie bedzie nawet trybuny za bramka . a najwiekszym przeciwnikiem tego jest ..... nasz prezydent i zrobi wszystko zeby oddalac jak najdalej jakiekolwiek proby forsowania problemow ludowego!!!
tomi2509

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna