Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
August napisał(a):Ja się tak jeszcze zastanawiam jak to jest możliwe, że podmiot samorządowy może ot tak scedować jakieś swoje wpływy na rzecz ppodmiot prywatnego. Toż są to środki pochodzące z gospodarowanie mieniem publicznym. Równie dobrze mogliby scedować wpywy z wynajmu "Forum" ma mnie. Jak dla mnie to nieco "śmierdzi". No ale po pierwsze to nie tylko Polska a Sosnowiec i tu jest wszystko możliwe. Po drugie może nie jestem taki "ęteligentny" jak mi się wydaje.Ale też wcale się nie zdziwię jak ktoś "poprosi" o skontrolowanie sprawy przez NIK, RIO, ABW a zwłaszcza CBA. Trochę tych instytucji kontrolnych mamy.
jaca661966 napisał(a):Mathof - Ty sobie lepiej bąka puść .
slawek197010 napisał(a): Najprawdopodobniej stadion będzie zaprojektowany w barwach Zagłębia Sosnowiec - informuje dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u.
August napisał(a):Ja się tak jeszcze zastanawiam jak to jest możliwe, że podmiot samorządowy może ot tak scedować jakieś swoje wpływy na rzecz ppodmiot prywatnego. Toż są to środki pochodzące z gospodarowanie mieniem publicznym. Równie dobrze mogliby scedować wpywy z wynajmu "Forum" ma mnie. Jak dla mnie to nieco "śmierdzi". No ale po pierwsze to nie tylko Polska a Sosnowiec i tu jest wszystko możliwe. Po drugie może nie jestem taki "ęteligentny" jak mi się wydaje.Ale też wcale się nie zdziwię jak ktoś "poprosi" o skontrolowanie sprawy przez NIK, RIO, ABW a zwłaszcza CBA. Trochę tych instytucji kontrolnych mamy.
Minion napisał(a):August napisał(a):Ja się tak jeszcze zastanawiam jak to jest możliwe, że podmiot samorządowy może ot tak scedować jakieś swoje wpływy na rzecz ppodmiot prywatnego. Toż są to środki pochodzące z gospodarowanie mieniem publicznym. Równie dobrze mogliby scedować wpywy z wynajmu "Forum" ma mnie. Jak dla mnie to nieco "śmierdzi". No ale po pierwsze to nie tylko Polska a Sosnowiec i tu jest wszystko możliwe. Po drugie może nie jestem taki "ęteligentny" jak mi się wydaje.Ale też wcale się nie zdziwię jak ktoś "poprosi" o skontrolowanie sprawy przez NIK, RIO, ABW a zwłaszcza CBA. Trochę tych instytucji kontrolnych mamy.
Otóż w prosty sposób może. Samorząd jest właścicielem obiektu ale Zagłębie obiekt wynajmuje. Jesli umowa najmu uwzględnia legalny podnajem, to najemca spokojnie moze czerpac dowolne zyski z tego faktu i wszystko jest jak najbardziej legalne! Zagłebie płaci miastu uzgodnione kwoty (jakie by one nie były) a Wisła płaci Zagłębiu za podnajem czyli: za rezygnację na okreslonych warunkach z prawa do korzystania z obiektu w pełni, w tym czasie w którym korzysta z niego Wisła. Cos jeszcze niejasne czy rozrysować? Oczywiście gdyby Wisła obiekt np. uszkodziła, to za szkody miasto będzie dochodzic swoich roszczeń od Zagłębia a Zagłębie od Wisły. Umowy pomiędzy stronami powinny regulować te kwestie i zapewne tak właśnie jest.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników