Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2009-05-25, 9:52 am

ryku napisał(a):Wypowiedzi niektorych uzytkownikow forum kibicezaglebia.net:

" - Stowarzyszenie niedlugo tez powinno byc..
- Jakie Stowarzyszenie? Chyba sympatyków forum 100% pod wezwaniem Adama M."

"nikt normalny na takie zaproszenie nie odpowie. Przyjdą gamonie ze 100% i inni pokrzywdzeni przez los........ I to jest najgorsze, przyjdą k***a te miernoty i będą patrzeć na Pana Prezesa jak na Boga, wierzyć w każde puste słowo i na koniec jeszcze krzykną 1 liga, 1 liga..."

Jesli wsrod kibicow nie ma zgody to sam zaczynam sie zastanawiac czy to ma jakis sens......
organizacja spotkan z Szatanem..., zakladanie stowarzyszenia....,ehh ;-(

Może chłopaki szykują jakąś alternatywą albo o takowej wiedzą ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Minion 2009-05-25, 10:51 am

No napewno. Taki WAB to sam ma 2 sponsorów, 4 prezesów i 8 kolegów-zastępców. Pierd..nie. I koło wzajemnej adoracji, kto i za kim ile jeździł. Tez k.. jeździłem. Nawet na "taborecie" poleciałem kilkaset km. I co? Mam sobie dac za to order? Jeździłem bo chciałem, bo mogłem. A teraz wielcy kibice-wyjazdowice narobią na spotkanie, bo to nie ich broszka. Oni czekają az Szatan odejdzie a potem Nas zadziwią. Jak wszystko eksploduje feerią barw i optymizmu, wszyscy będą kompetentni a przyszłość jasna jak w socjaliźmie. To ja Wam powiem jaka bedzie przyszłość. W przyszłym sezonie bedzie walka o awans do ...IV ligi i pościg za Czarnymi.
Minion

Postprzez August 2009-05-25, 11:16 am

Za chwilę się okaże, że żreć się będą wszyscy ze wszystkimi, a klub pójdzie po raz kolejny w niebyt.
August

Postprzez August 2009-05-25, 11:41 am

Preanalizowałę sobie ostatni artykuł na www.sportowezaglebie.pl:

Krzysztof Szatan ma dość zachowania kibiców. - Chcą bym odszedł, oczywiście ostrzej to nazywają, a ja nie mam komu oddać klubu, bo nikt się do nas nie zgłosił - denerwuje się właściciel Zagłębia.
Tu ma facet rację. Jakby w ramach odejścia rozwiązał spółkę to by dopiero wszyscy mieli do niego pretensje.

Sytuacja jest tragiczna. Kibice obrażają właściciela sosnowieckiego klubu, który ma dość takiego zachowania fanów. - Prezes Paweł Hytry podał się do dymisji, gdyż już nie wytrzymywał psychicznie. Wykonał masę roboty i to za najniższą pensję. Zagłębie jest dla niego najważniejsze, on kocha ten klub, ale po takim zachowaniu kibiców nie dziwię się jego decyzji - tłumaczy Krzysztof Szatan.
Ciekawe, czyżby Prezes robił za najniższą dopuszczalna pensję w Polsce ? Coś nie bardzo wierzę, jeśli tak by było to tym bardziej źel świadczy o Hytrym jako menago. Tyle to można dać cieciowi na staionie i to na pół etatu.

Słowa Szatana potwierdza były prezes Zagłębia, Paweł Hytry. - Powiem szczerze, psycha mi siadła. Mam rodzinę, trójkę dzieci, znajomych. Oni to wszystko widzą, czytają i słyszą. Zagłębie mam w sercu, całe dnie spędzałem dla tego klubu poza domem, ale jak się słyszy takie rzeczy jak w Żaganiu, to ręce opadają. Doszedłem do wniosku, iż po meczu z Czarnymi nie ma szans na dialog z kibicami, dlatego podjąłem decyzję o rezygnacji - wyjaśnia swoją decyzję były sternik sosnowieckiego klubu. - Żal jest ogromny, gdyż doszło do tego wszystkiego w sytuacji, gdy udało się porozumieć z miastem, pojawiły się szanse na większe pieniądze, czyli silniejszą drużynę. Jednak ja już nie mam sił wysłuchiwać tych wszystkich obelg pod naszym adresem - dodał.
Facet albo rżnie głupa albo głupi jest. Można mieć "ale" do kibiców, nemniej jednak gość nie potrafi zrozumieć, że to się nie wzięło z niczego.

Na Stadionie Ludowym podczas meczu z MKS-em Kluczbork oraz w Żaganiu, gdzie Zagłębie przegrało z Czarnymi, działacze zostali zrównani z błotem. - Jestem wyzywany od najgorszych, ciężko obok czegoś takiego przejść obojętnie. Starałem się jak najlepiej. Mieliśmy wielkie plany. Jednak wszystko idzie w odwrotnym kierunku. Kibice zamiast wspierać drużynę, przeszkadzają jej antydopingiem w grze. Ciężko jest pracować przy aż tak dużej wrogości. Rozważam rezygnację, też mam dość. Za pracę, którą włożyłem i pieniądze, które zainwestowałem, spotkały mnie tylko obraźliwe hasła kibiców. Fani pojechali do Żagania tylko po to, aby zrobić aferę, nawet nie mieli zamiaru pomóc drużynie - mówi zirytowany właściciel Zagłębia. - Nie mogłem znieść, gdy zaczęli wyzywać młodego Rafała Pietrzaka. Czemu jest winien ten młody chłopak? Haruje na boisku tak, że aż miło się na to patrzy. W grę wkłada całe serce. Nie rozumiem postawy naszych kibiców - dodaje Hytry.

Kolejny kuriozalny sposób myślenia. Pan Hytry mówi jak dziecko, starał się ale nie wyszło. Zagłębie to nie piaskownica , w której wyszła babka z piasku. To klub o dużej tradycjii z tysiącami kibiców, którzy również mają prawo rozliczyć Zarząd. Fakt, że coraz częściej w sposób coraz bardziej ordynarny, to inna sprawa.

Jutro na Stadionie Ludowym (25 maja godzina 19.00), odbędzie się spotkanie z kibicami. - Jeśli jest ktoś gotowy przejąć klub, ja oddam go natychmiast. Może ktoś inny lepiej będzie zarządzał Zagłębiem, może sprowadzeni zostaną lepsi zawodnicy? Najwidoczniej ja się do tego nie nadaję. Jeśli nie będzie jakiejś woli porozumienia, to odejdę. Najwidoczniej to moja osoba najbardziej przeszkadza Zagłębiu. Decyzję podejmę po jutrzejszym spotkaniu z kibicami. Na razie stadion świecił pustkami, zobaczę ilu kibiców zjawi się jutro - deklaruje Krzysztof Szatan.

I tu najwdoczniej Pan Szatan ma rację. Nie nadaje się on do prowadzenia klubu.

Właściciel sosnowieckiego Zagłębia od dłuższego czasu zapowiada, iż odda klub w ręce osoby, która podejmie się wyzwania prowadzenia zawodowej drużyny. Czy ktoś zdecyduje się na przejęcie Zagłębia? Czy to koniec przygody Krzysztofa Szatana z sosnowiecką piłką? Jaki los czeka ten zasłużony klub? Postaramy się na bieżąco informować.
Pozostaje wierzyć w cuda....
August

Postprzez zaglebie76 2009-05-25, 1:02 pm

Pewnie zostanę za ten tekst zjechany ,ale błędem jest w/g mnie dzielenie kibiców na tych bardziej ,czy mniej słusznych.Nikt nie ma monopolu na bycie Zagłębiakiem.Poza tym ,wydaje mi się ,że mamy od jakiegoś czasu w Zagłębiu inne ,większe problemy niż stopień "kumatości" poszczególnych kibiców.
Wszystkim kibicom powinno zależeć na Zagłębiu - niezależnie od tego ,czy bardziej udzielają się tu ,czy na innej stronie kibiców Zagłębia.
Chwała chłopakom ,którzy jeżdżą za drużyną ,ale nikt nie może zabierać innym prawa głosu.
Poza tym ,ja osobiście nie jestem zwolennikiem teorii którą wyznają niektórzy ,czyli "im gorzej ,tym lepiej".Myślę że warto poznać zamiary drugiej strony (właściciela),niezależnie od tego czy będziemy podejrzewali kolejną jego ściemę.
Ps:Dymisja Hytrego oczywiście za późna - można to było zrobić duuużo wcześniej.
zaglebie76

Postprzez ukryty 2009-05-25, 1:21 pm

Chwala tym co prowadzą stronę Zagłebia,ale wyzwiska powinny być niedopuszczalne, tym bardziej że powtarzają się notorycznie przez te same osoby Są oni niedojrzali emocjonalnie niezależnie od wieku. Wszystkim, którym Zagłębie leży na sercu przejmują się obecną sytyacją, ale część kibiców jakby mogła to by zdeptała zawodników i właściciela. Mają więc niepowtarzalną okazję uczestniczyć w dzisiejszym spotkaniu, ale też im żle. Jak padnie jakaś propozycja to Oni zawsze szukają czegoś innego i wymyślają.Ludzie dojrzali emocjonalnie, dorosły nie znaczy dojrzały, mają dość tych obelg. Nikt nie dał takiego prawa, by bez końca ubliżać drugiemu człowiekowi.W życiu są nie tylko sukcesy, ale i porażki które bolą, ale są one nieuniknione i co wtedy należy się pozabijać!!!. porażką są rownież obelżywi nieustannie kibice.Najlepiej swoje frustracje życiowe przenieść na boisko czy też innych.Dzisiaj jest okazja porozmawiać o bolączkach i konkretach po męsku i rzeczowo. zobaczymy ilu krzykaczy przyjdzie i podejmie konstuktywne rozmowy, przecież właściciel zaprasza. Będą na pewno tacy co nie przyjdą, ale będą mądrować się że należało to lub owo zrobić czy też powiedzieć, a można zapytać wówczas właściciela o to lub owo.Ja nie wierzę też,że zawodnicy celowo przegrywają, tyle potrafią,sami są przerażeni tym wszystkim.
ukryty

Postprzez spitfire 2009-05-25, 2:08 pm

kondixs1906 napisał(a):przydalby sie ujek pitry i folc mozna scignac jeszcze skrzypka zubanovica i bensza

I jeszcze Lachowski co?!
spitfire

Postprzez August 2009-05-25, 2:09 pm

kondixs1906 napisał(a):przydalby sie ujek pitry i folc mozna scignac jeszcze skrzypka zubanovica i bensza

Pomysł zwłaszcza z Ujkiem po prostu genialny. Sam bym nigdy na to nie wpadł. :brawo:
August

Postprzez Minion 2009-05-25, 2:15 pm

do tego Kłoda, Marek , Hosic, Trescinski i Berensztajn. Zagłebiowski Dream Team. Weź.
Minion

Postprzez Smazu 2009-05-25, 2:33 pm

Skończcie jeżeli łaska
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez tomek-m67 2009-05-25, 4:06 pm

prawdziwych kibiców poznaje się w biedzie. Jak było OK to w młynie tłum a jak cienko to garstka i tylko garstka ma jakieś konkretne pomysły. Pozostali to tylko krzykacze. Po co zabierają głos. Ja nie mam pomysłu więc siedzę cicho. Trzeba tylko rozliczyć przede wszystkim Hytrego i Górskiego.
tomek-m67

Postprzez Blajpios 2009-05-25, 5:29 pm

ryku napisał(a):Wypowiedzi niektorych uzytkownikow forum kibicezaglebia.net:

" - Stowarzyszenie niedlugo tez powinno byc..
- Jakie Stowarzyszenie? Chyba sympatyków forum 100% pod wezwaniem Adama M."

"nikt normalny na takie zaproszenie nie odpowie. Przyjdą gamonie ze 100% i inni pokrzywdzeni przez los........ I to jest najgorsze, przyjdą k***a te miernoty i będą patrzeć na Pana Prezesa jak na Boga, wierzyć w każde puste słowo i na koniec jeszcze krzykną 1 liga, 1 liga..."

Jesli wsrod kibicow nie ma zgody to sam zaczynam sie zastanawiac czy to ma jakis sens......
organizacja spotkan z Szatanem..., zakladanie stowarzyszenia....,ehh ;-(

To chyba jedyna, czy główna sprawa, którą mam do dopowiedzenia po ostatnim moim wpisie, w którym zaznaczyłem, że przedstawiam całość spojrzenia i na ten moment zamykam moje wypowadanie się (no, ale chyba nie zapowiedź moja nie wypowiadania się - wzbudziła ;-) tyle kontrowersji i komentarzy :-); raczej nie na jej temat się wypowiadano... ) Nie będę tu teraz cytował czy wypisywał, ile z tych spraw, czy pomysłów, o których pisałem - teraz jest entuzjastycznie czy przychylnie przyjmowanych przed spotkaniem; gdyby zaś nie było interwencji różnych osób np. przeciw wyzwiskom, domagającym się podniesienia współudziału Kibiców w procesie decyzyjnym - to pewnie trwałby nadal "jedynie słuszny" festiwal "wy...aj". Ogólnie cieszę się, bo te przemiany podejścia, to pojawianie się żądań konstruktywnych wniosków, jest przecież jakimś zrozumieniem czy przyjęciem tezy, że od "my jesteśmy Zagłębiem nie wy" - trzeba przejść do "wy i my Zagłębiem jesteśmy"... Ba. Może doczekamy się, że to właśnie będzie hasło skandowane?
Póki co - może mieć będziecie odwagę jeszcze przed spotkaniem, prócz uznania
August napisał(a):Ktokolwiek zwyzywał - jakby nie było - kilkunastoletniego chłopaka, grającego w I drużynie od zaledwie roku jest po prostu idiotą.
- przyznać, że jednak Szatan nie tylko jest kretyn, to jego autorstwa jest uwaga o niedopuszczalności gwizdów na tego młodego chłopaka, co wcześniej mówił i Pierścionek? Dalej - i przyznać, że to jest nie tak, iż K. Szatan nie ma prawa powiedzieć, że skandaliczne sprawy były również po stronie Kibiców?
To zaś, od czego zacząłem... Co do Stowarzyszenia. Tak, jak ono jest istotne, jako krok milowy jeżeli chodzi o rozwój pozytywny sytuacji Zagłębia - tak i przy nim, dla niego jest kilka spraw kluczowych, moim zdaniem. Po pierwsze - nie powinno powstawać przeciw K. Szatanowi, jako narzędzie "ogrania tego straszliwego wroga" - choć to nie znaczy, że nie może być w tle np. sensownego planu uczciwego przejęcia własności i od K. Szatana. Druga rzecz, też niesamowicie istotna: jedność, reprezentatywność Stowarzyszenia. W miarę możliwości - by obejmowało całe środowisko, nawet z jakimś lekkim obciążeniem z powodu tego faktu. Czyli - bardzo istotnym jest uniknięcie zalążka dwóch Stowarzyszeń. Mogą być dwa portale jeszcze, dwa środowiska forumowe - ale na poziomie Stowarzyszenia istotne jest jedno. A już w podbramkowej sytuacji - gdyby trwało np. zaparcie tych, co to jak "pies ogrodnika" sam nie zeżre ale i drugiemu nie da: to chodziłoby o wciągnięcie także jakichś "wolnych elektronów kibicowskich", by Stowarzyszenie nie zostało z łatką "jednego tylko środowiska". Choć, rzecz jasna - samo zaistnienie Stowarzyszenia, nawet z taką łatką, jest ważniejsze; niemniej - warto zawalczyć, by było one szerzej reprezentatywne...
Blajpios

Postprzez Mathof 2009-05-26, 12:19 pm

Czy wy nie wiecie o co chodzi Zagłębie dla działaczy klubu to tonący statek z zmniejszającą sie ilością złota na pokładzie, ci którzy wiedzą że to pójdzie w pizdu na dno i nie chce im sie łatać dziur w kadłubie to wskakują do szalup i odpływają z tego wynika ze kapitan zostanie ze statkiem do końca i z nim utonie bo nikt tego statku nie przejmie.

To metafora do odejścia hytrego i wypowiedzi szatana.
Kibice zagłębia wymagają nie tego żeby był stadion jak na old trafford, nie tego żeby trenerem był José Mourinho, ale tego żeby k***a piłkarze grali dobra składną piłkę a nie k***a kopaninę trampkarską gdzie atak jest organizowany przez obronę a strzały na bramkę są z pozycji pomocników.
Co jestem na meczu to jest poprostu komedia komedia przez duze K :zolta:
Oni nawet piłki opanować nie potrafią tylko jak te dzieci drwala wszystko sie im odbija.
W druzynie jest brak lidera jakis osoby co bo powiedziala grac k***a, osoby ktora by motywowala innych graczy na boisku.
A teraz to oni wychodzą na boisko po kopią na meczą sie a c*** z tego jest.

Z góry sory za te kurwy i chuje ale to wstyd dla mnie jaki widzę co oni wyprawiają podczas spotkań, kpina i hańba dla tej nazwy jakim jest Zagłębie
Mathof

Postprzez corner11 2009-05-26, 12:31 pm

Ciemność widzę, ciemność wszędzie... :kiepsko:
corner11

Postprzez yahaya 1906 2009-05-26, 12:38 pm

Z tym właścicielem daleko nie zajedziemy :kiepsko:
yahaya 1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna