ryku napisał(a):Wypowiedzi niektorych uzytkownikow forum kibicezaglebia.net:
" - Stowarzyszenie niedlugo tez powinno byc..
- Jakie Stowarzyszenie? Chyba sympatyków forum 100% pod wezwaniem Adama M."
"nikt normalny na takie zaproszenie nie odpowie. Przyjdą gamonie ze 100% i inni pokrzywdzeni przez los........ I to jest najgorsze, przyjdą k***a te miernoty i będą patrzeć na Pana Prezesa jak na Boga, wierzyć w każde puste słowo i na koniec jeszcze krzykną 1 liga, 1 liga..."
Jesli wsrod kibicow nie ma zgody to sam zaczynam sie zastanawiac czy to ma jakis sens......
organizacja spotkan z Szatanem..., zakladanie stowarzyszenia....,ehh

To chyba jedyna, czy główna sprawa, którą mam do dopowiedzenia po ostatnim moim wpisie, w którym zaznaczyłem, że przedstawiam całość spojrzenia i na ten moment zamykam moje wypowadanie się (no, ale chyba nie zapowiedź moja nie wypowiadania się - wzbudziła

tyle kontrowersji i komentarzy

; raczej nie na jej temat się wypowiadano... ) Nie będę tu teraz cytował czy wypisywał, ile z tych spraw, czy pomysłów, o których pisałem - teraz jest entuzjastycznie czy przychylnie przyjmowanych przed spotkaniem; gdyby zaś nie było interwencji różnych osób np. przeciw wyzwiskom, domagającym się podniesienia współudziału Kibiców w procesie decyzyjnym - to pewnie trwałby nadal "jedynie słuszny" festiwal "wy...aj". Ogólnie cieszę się, bo te przemiany podejścia, to pojawianie się żądań konstruktywnych wniosków, jest przecież jakimś zrozumieniem czy przyjęciem tezy, że od "my jesteśmy Zagłębiem nie wy" - trzeba przejść do "wy i my Zagłębiem jesteśmy"... Ba. Może doczekamy się, że to właśnie będzie hasło skandowane?
Póki co - może mieć będziecie odwagę jeszcze przed spotkaniem, prócz uznania
August napisał(a):Ktokolwiek zwyzywał - jakby nie było - kilkunastoletniego chłopaka, grającego w I drużynie od zaledwie roku jest po prostu idiotą.
- przyznać, że jednak Szatan nie tylko jest kretyn, to jego autorstwa jest uwaga o niedopuszczalności gwizdów na tego młodego chłopaka, co wcześniej mówił i Pierścionek? Dalej - i przyznać, że to jest nie tak, iż K. Szatan nie ma prawa powiedzieć, że skandaliczne sprawy były również po stronie Kibiców?
To zaś, od czego zacząłem... Co do Stowarzyszenia. Tak, jak ono jest istotne, jako krok milowy jeżeli chodzi o rozwój pozytywny sytuacji Zagłębia - tak i przy nim, dla niego jest kilka spraw kluczowych, moim zdaniem. Po pierwsze - nie powinno powstawać przeciw K. Szatanowi, jako narzędzie "ogrania tego straszliwego wroga" - choć to nie znaczy, że nie może być w tle np. sensownego planu uczciwego przejęcia własności i od K. Szatana. Druga rzecz, też niesamowicie istotna: jedność, reprezentatywność Stowarzyszenia. W miarę możliwości - by obejmowało całe środowisko, nawet z jakimś lekkim obciążeniem z powodu tego faktu. Czyli - bardzo istotnym jest uniknięcie zalążka dwóch Stowarzyszeń. Mogą być dwa portale jeszcze, dwa środowiska forumowe - ale na poziomie Stowarzyszenia istotne jest jedno. A już w podbramkowej sytuacji - gdyby trwało np. zaparcie tych, co to jak "pies ogrodnika" sam nie zeżre ale i drugiemu nie da: to chodziłoby o wciągnięcie także jakichś "wolnych elektronów kibicowskich", by Stowarzyszenie nie zostało z łatką "jednego tylko środowiska". Choć, rzecz jasna - samo zaistnienie Stowarzyszenia, nawet z taką łatką, jest ważniejsze; niemniej - warto zawalczyć, by było one szerzej reprezentatywne...