Krzysztof Szatan - były właściciel Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia

Postprzez Dobromir01 2009-05-24, 11:02 am

Ale komu przekazać?
Chyba ze ty jesteś chętny i zagwarantujesz finansowanie dla Zagłębia
Dobromir01

Postprzez KalF92 2009-05-24, 11:05 am

Landryn napisał(a):Najlepszym też sposobem by było gdyby Wisła nie grała u nas co równoważy się z tym że nie było by pieniędzy dodatkowych . Mniej funduszy , mniej osób chodzących na mecz .
Może wtedy by się`poddał` i oddał stanowisko .
Może oddałby stanowisko, a może utopił by ten klub w długach i mielibyśmy powtórkę ze zniknięciem klubu.
KalF92

Postprzez Landryn 2009-05-24, 11:23 am

Nie jestem chętny i nie zagwarantuje niczego , ale jeżeli ktoś się powołuje na to stanowisko to jest świadom pod co się podpisał .
Landryn

Postprzez LukaszB 2009-05-24, 11:46 am

Leszek Baczyńśki powinien być prezesem tego klubu i basta,bo w tewj chwili nie widze innego człowieka na to stanowisko,a co do pana Szatana to trza sie teraz cieszyc ze ten pan jest w klubie,bo gdyby odszedl sytuacja Zagłębia byla by taka jak na poczatku lat 90tych albo i gorsza...Zreszta kto pamieta ten wie co bylo kiedys,wiec do takiej sytuacjii klubu nie mozna dopuscic!!!!!!! ;-) Pozdrawiam!!!
LukaszB

Postprzez django 2009-05-24, 12:00 pm

Jestem bardzo zaskoczony tym, że Hytry nie jest już prezesem. To chyba najlepsza, choć i tak bardzo spóźniona, decyzja jaką Szatan podjął od kiedy jest właścicielem Zagłębia. Moment, w którym zapadła ( na dwie kolejki przed końcem sezonu, w którym bronimy się przed spadkiem) może świadczyć o tym, że Szatan nie wytrzymał nacisku kibiców, bo inny powód nie przychodzi mi do głowy. Płynie stąd wniosek, że realna siła nacisku kibiców, jest bardzo duża, mimo że nie są zrzeszeni w stowarzyszeniu, ani nie mają przedstawiciela w Radzie Nadzorczej. Przecież Hytry poleciał dwa miesiące po swoim największym sukcesie, czyli znalezieniu sponsora!
Ale przed Szatanem teraz decyzja jeszcze ważniejsza dla przyszłości Zagłębia, niż zwolnienie Hytrego. Chodzi o wybór nowego prezesa. To niepowtarzalna okazja, by wprowadzić do klubu kogoś KOMPETENTNEGO, znającego się na tym, co przyjdzie mu robić. Najgorsze, co może zrobić, to mianować kolejnego kolegę, lub osobę chętną na to stanowisko, ale nie mającą kwalifikacji. Niestety, jestem tutaj sceptyczny, bo do tej pory ruchy kadrowe prowadzone przez Szatana okazywały się niewypałami. Ale mam głęboką nadzieję, że tym razem się mylę. Panie Szatan, niech pan nie zmarnuje tej szansy!
django

Postprzez Robson_sc 2009-05-24, 12:31 pm

Jak dla mnie to Szatan wprowadzi tam kolejnego znajomka i tyle. Facet który zupełnie nie ma pojecia jak powinien funkcjonować poważny klub nie otoczy sie nagle specjalista w tej dziedzinie. Ten współpracownik musiałby byc madrzejszy od Szatana i pewnie wystapiłby konflikt interesów a na to to kurczak nie pójdzie. Pamiętajcie, że kazdy Prezes itd mający ambicję rządzić autokratycznie a taki profil moim zdaniem ma Szatan otacza sie ludzmi swojego pokroju, więc nic ciekawego to nie zwiastuje.

Poza tym zuopełnie nie wiem po co teraz to spotkanie. Ktos kto tam pójdzie bedzie tylko karmiony pustymi frazesami o Szatanie ratowniku, Zagłebiu w sercu itd. Jak jest każdy widzi i ytakie spotkanie nic tu nie zmieni. Chce Szatan usłyszeć głos trybun to usłyszy na Zawiszy i miejmy nadzieję, ze po tym meczu się spakuje jak Hytry teraz.

Lukasz B. Z Szatanem czy bez niego - za chwile bedziemy w takiej samej sytuacji, tylklo, ze teraz straciliśmy 2 lata na rzady tego nieudacznika.
Ostatnio edytowano 2009-05-24, 12:35 pm przez Robson_sc, łącznie edytowano 1 raz
Robson_sc

Postprzez mariusz2109 2009-05-24, 12:34 pm

Parszywa dwunastka
http://www.sportowezaglebie.pl/publicys ... ka,1,4,879
Trenerzy w Zagłębiu Sosnowiec w ostatnich trzech latach:

Janusz Białek - od 4 IV 2006 do 29 VIII 2006, Jerzy Dworczyk - od 29 VIII 2006 do 15 V 2007, Robert Moskal - od 15 V 2007 do 28 VI 2007, Jerzy Kowalik - od 28 VI 2007 do 23 X 2007, Andrzej Orzeszek - od 23 X 2007 do 31 X 2007, Romuald Szukiełowicz - od 31 X 2007 do 18 XII 2007, Andrzej Orzeszek - od 18 XII 2007 do 24 III 2008, Piotr Pierścionek - od 24 III 2008 do 8 IX 2008, Gerard Juszczak - od 8 do 10 IX 2008, Miroslav Copiak - od 10 IX 2008 do 15 XII 2008, Janusz Kudyba - 15 XII 2008 do 14 IV 2009, Piotr Pierścionek - od 14 IV 2009.
mariusz2109

Postprzez PiotrK 2009-05-24, 1:41 pm

Dobromir01 napisał(a):Ale komu przekazać?
Chyba ze ty jesteś chętny i zagwarantujesz finansowanie dla Zagłębia

Stowarzyszeniu ktore powstanie. Problem tylko w tym czy stac je bedzie na utrzymanie druzyny na tym poziomie rozgrywek. Ale jest troche ludzi ktorym na zaglebiu zalezy i zamiast rzucac epitetami z trybun sa wstanie siegnac do wlasnych kieszeni. Pozatym kazdy z nas moze dolozyc co miesiac troche grosza i tym samym utrzymywac klub.

LukaszB napisał(a):Leszek Baczyńśki powinien być prezesem tego klubu i basta,bo w tewj chwili nie widze innego człowieka na to stanowisko,a co do pana Szatana to trza sie teraz cieszyc ze ten pan jest w klubie,bo gdyby odszedl sytuacja Zagłębia byla by taka jak na poczatku lat 90tych albo i gorsza...Zreszta kto pamieta ten wie co bylo kiedys,wiec do takiej sytuacjii klubu nie mozna dopuscic!!!!!!! ;-) Pozdrawiam!!!

Ale ta sytuacja juz jest gorsza !!! Wtedy to jeszcze mielismy mlodziez na ktorej mozna bylo budowac druzyne. Teraz za kilka lat nawet tego nie bedzie bo to co sie dzieje w grupach mlodziezowych wola o pomste do nieba (jak sie nie myle to v-ce prezesem Akademi Pilkarskiej dalej jest Hytry).

Trzeba jak najszybciej postarac sie przejac klub bo inaczej za kilka lat bedzie trzeba budowac wszystko od nowa.
PiotrK

Postprzez LucasUSA 2009-05-24, 2:31 pm

Kolego Dobromir01 - ciekawe i rozsadne posty. Jednak w moim mniemaniu, tak jak pisalem wczesniej, nie ma innej opcji, jak zmiana struktury wlasnosci Zaglebia. Krzysztof Szatan musi otwarcie zadeklarowac i podac konkretne warunki odstapienia klubu, badz czesci jego udzialow. Niestety, nie ma on potencjalu, by uciagnac ten klub w pojedynke, bo niestety, mimo, ze jest bogatym czlowiekiem, po prostu go nie stac. Nie jest osoba, dysponujaca funduszami na miare naszych ambicji.
Dodatkowo, nie jest osoba, ktora jest w stanie pozyskac ludzi do wspolpracy, sponsorow. Jest zbyt porywczy, konfliktowy, czemu niejednokrotnie dal wyraz (chocby ostatnie dedykacje, konflikty z miastem, panem Baczynskim). Nie jest osoba, ktora potrafi zarazic swoim entuzjazmem innych "dobroczyncow".
W tej sytuacji jedynym wyjsciem powinno byc oddanie udzialow lub pozyskanie moznych wspolnikow
Jesli nikt sie nie znajdzie - to inna sprawa, ale przynajmniej powinna byc stala, konkretna i otwarta deklaracja.
LucasUSA

Postprzez mariusz2109 2009-05-24, 4:01 pm

A może dymisja Hytrego to tylko kicha teraz weżmie go i jego firme za właściciela :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Auto-Handel D.P.D." S.C. Paweł Hytry Dariusz Kubicki-
41-219 Sosnowiec, ul. 11 Listopada 70 B - woj. śląskie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mariusz2109

Postprzez Koterwa 2009-05-24, 4:35 pm

Koterwa

Postprzez LukaszB 2009-05-24, 5:49 pm

PiotrekK Masz racje!moze i jest gorzej,ale wtedy to naprawde nie bylo nam kibicom tak zasluzonego klubu jak ZAGŁĘBIE do smiechu,brak kasy,ogloszenie bankructwa w sadzie w Dąbrowie Góniczej o ile dobrze pamietam...Jednak kolego zgodze sie z toba ze trza przejac ten klub,a przynajmiej to kibice powinni nim gospodarzyc tak jak jest w wielu krajach na zachodzie,gdzie kluby zarzadzane przez kibicow naprawde bardzo dobrze prosperuja,isc za takim wlasnie przykladem...Serce boli jak czlowiek patrzy na zaistniala sytuacje :-( Ale trza wierzyc,robic rowniez przedewszystkim wszystko by ZAGŁĘBIE wrocilo na nalezne mu miejsce ;-) Pozdrawiam!
LukaszB

Postprzez Dobromir01 2009-05-24, 7:42 pm

No to kolego Piotrze K. ja jestem za powołaniem takiego ciała jakim niewątpliwie jest stowarzyszenie.
ofiaruję swoją pomoc przy opracowaniu statutu itd.
Poczekajmy jednak do spotkania obecnego właściciela z kibicami.
zobaczymy jaką formułę spotkania zastosuje gospodarz.
a potem tak czy owak do proponuję przystąpić do dzieła tworzenia.
Pozdrawiam wszystkich
Dobromir01

Postprzez Koterwa 2009-05-24, 8:46 pm

Włodarzom Zagłębia siadła psychika
sportowezaglebie.pl
Krzysztof Szatan ma dość zachowania kibiców. - Chcą bym odszedł, oczywiście ostrzej to nazywają, a ja nie mam komu oddać klubu, bo nikt się do nas nie zgłosił - denerwuje się właściciel Zagłębia.

Sytuacja jest tragiczna. Kibice obrażają właściciela sosnowieckiego klubu, który ma dość takiego zachowania fanów. - Prezes Paweł Hytry podał się do dymisji, gdyż już nie wytrzymywał psychicznie. Wykonał masę roboty i to za najniższą pensję. Zagłębie jest dla niego najważniejsze, on kocha ten klub, ale po takim zachowaniu kibiców nie dziwię się jego decyzji - tłumaczy Krzysztof Szatan.

Słowa Szatana potwierdza były prezes Zagłębia, Paweł Hytry. - Powiem szczerze, psycha mi siadła. Mam rodzinę, trójkę dzieci, znajomych. Oni to wszystko widzą, czytają i słyszą. Zagłębie mam w sercu, całe dnie spędzałem dla tego klubu poza domem, ale jak się słyszy takie rzeczy jak w Żaganiu, to ręce opadają. Doszedłem do wniosku, iż po meczu z Czarnymi nie ma szans na dialog z kibicami, dlatego podjąłem decyzję o rezygnacji - wyjaśnia swoją decyzję były sternik sosnowieckiego klubu. - Żal jest ogromny, gdyż doszło do tego wszystkiego w sytuacji, gdy udało się porozumieć z miastem, pojawiły się szanse na większe pieniądze, czyli silniejszą drużynę. Jednak ja już nie mam sił wysłuchiwać tych wszystkich obelg pod naszym adresem - dodał.

Na Stadionie Ludowym podczas meczu z MKS-em Kluczbork oraz w Żaganiu, gdzie Zagłębie przegrało z Czarnymi, działacze zostali zrównani z błotem. - Jestem wyzywany od najgorszych, ciężko obok czegoś takiego przejść obojętnie. Starałem się jak najlepiej. Mieliśmy wielkie plany. Jednak wszystko idzie w odwrotnym kierunku. Kibice zamiast wspierać drużynę, przeszkadzają jej antydopingiem w grze. Ciężko jest pracować przy aż tak dużej wrogości. Rozważam rezygnację, też mam dość. Za pracę, którą włożyłem i pieniądze, które zainwestowałem, spotkały mnie tylko obraźliwe hasła kibiców. Fani pojechali do Żagania tylko po to, aby zrobić aferę, nawet nie mieli zamiaru pomóc drużynie - mówi zirytowany właściciel Zagłębia. - Nie mogłem znieść, gdy zaczęli wyzywać młodego Rafała Pietrzaka. Czemu jest winien ten młody chłopak? Haruje na boisku tak, że aż miło się na to patrzy. W grę wkłada całe serce. Nie rozumiem postawy naszych kibiców - dodaje Hytry.

Jutro na Stadionie Ludowym (25 maja godzina 19.00), odbędzie się spotkanie z kibicami. - Jeśli jest ktoś gotowy przejąć klub, ja oddam go natychmiast. Może ktoś inny lepiej będzie zarządzał Zagłębiem, może sprowadzeni zostaną lepsi zawodnicy? Najwidoczniej ja się do tego nie nadaję. Jeśli nie będzie jakiejś woli porozumienia, to odejdę. Najwidoczniej to moja osoba najbardziej przeszkadza Zagłębiu. Decyzję podejmę po jutrzejszym spotkaniu z kibicami. Na razie stadion świecił pustkami, zobaczę ilu kibiców zjawi się jutro - deklaruje Krzysztof Szatan.

Właściciel sosnowieckiego Zagłębia od dłuższego czasu zapowiada, iż odda klub w ręce osoby, która podejmie się wyzwania prowadzenia zawodowej drużyny. Czy ktoś zdecyduje się na przejęcie Zagłębia? Czy to koniec przygody Krzysztofa Szatana z sosnowiecką piłką? Jaki los czeka ten zasłużony klub? Postaramy się na bieżąco informować.
Koterwa

Postprzez Koterwa 2009-05-24, 8:47 pm

Panie Szatanie pana czas dobiegł końca :czerwona: :kiepsko: Baczyński na prezesa! :niezle: :brawo:
Koterwa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna