Krzysztof Szatan - były właściciel Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia

Postprzez slawekchicago 2009-05-22, 2:45 pm

Kolego Blajpios !!! moja wypowiedz nie byla zadnym podjudzaniem mlodych ale wyrazilem tylko swoja opinie krotko i nierozpisuje sie jak kolega bo zajelo by to za duzo miejsca a wbrew temu co widac z mojej lokalizacji w miare dobrze orientuje siew tym co dzialo sie z naszym klubem od momentu rzadow pana sz.wiec jezeli do tej pory nikt nic z tym nie zrobil to moze moze teraz ta sytuacja na linii KIBICE - zARZAD cos dobrego przyniesie.OBY!!!!!!! Bo przeciez wszystkim zalezy na ZAGLEBIU no moze prawie wszystkim !!! No chyba ze niebawem ............
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez LucasUSA 2009-05-23, 2:14 am

Blajpios napisał(a):
Dotychczas z Kol. LucasUSA zasadniczo się porozumiewaliśmy dobrze w naszych optykach świata, Zagłębia, może też i trochę po prostu będąc oddalonymi, łatwiej widzieliśmy z dystansu. Może - po prostu mentalności itp. Toteż - mam nadzieję, że teraz nawet jeżeli mocno się zetrę: zaczniemy znów myśleć i coś z tego będzie...

Nie zawsze przeciez musimy sie zgadzac :)
Blajpios napisał(a):Pierwsze. Czy naprawdę chcemy wymianę zdań traktować serio i pisanie np. na forum jako działanie odpowiedzialne, człowieka odpowiedzialnego za słowa. Zakładam, że obaj tak podchodzimy, dotąd mieliśmy tego sprawdziany.
Zakładając to - należy przyjąć, że Kolega na pewno ma jakieś mocne fakty na poparcie swej tezy, że propozycja włączenia do Rady Nadzorczej była fikcją, listkiem figowym?

Coz, przyznam, ze "ipeenowsko" mocnych faktow nie mam, jednak wystarczy mi analiza dzialalnosci Szatana w naszym klubie. Poza tym juz przerabialismy wlaczanie przedstawicieli klasy robotniczo-chlopskiej w organy wladzy. Pionki, figurantow.
O ile mi wiadomo, propozycja wlaczenia przedstawiciela kibicow nie pojawila sie, kiedy byla szansa cos jeszcze zmienic, ale kiedy Zaglebie stoczylo sie do III ligi i wiekszosc osob mialo wyrobione zdanie o efektywnosci tego zarzadu w kierowaniu klubem. "Too little, too late". Jak powaznie Szatan trakutje kibicow pokazaly jego ostatnie posuniecia...
Blajpios napisał(a):Zaznaczam. Nie rozstrzygam, jaka jest odpowiedź. Mam za mało danych w oddaleniu. Ale - zbyt trudna jest sytuacja, by pozwalać sobie na osądy, przesądzania, oskarżania ludzi jedynie pod wpływem emocji, "czucia razem z kumplami" itd.
Dalej. Takie "swobodne poparcie", "z fantazją, by wesprzeć chłopaków", bez rozsądzenia, czy słowa odpowiadają prawdzie - jeszcze dalej idąc, też zdają się być szkodliwe. Załóżmy bowiem - jak sugerowałem - że nie do końca dobra była to propozycja, ale jakaś była, można było ją podjąć. Środowisko - olało. Może - dlatego, że jak dotąd nie potrafi się kierować na poziomie bardziej cywilizowanym, niż wyzwiska i przeżywanie z piwkiem emocji? Może skala mentalności, odpowiedzialności na poziomie Rady Nadzorczej na razie wykracza poza zakres wyobrażeń prostolinijnego ludu?

Przykro mi, ze Kolega ma takie niskie mniemanie o kibicach naszego klubu. Zapewniam Kolege, ze wsrod tego "prostolinijnego ludu" znajduja sie lekarze, prawnicy, biznesmeni... Gdy czytam o "prostolinijnym ludzie" to przed oczyma staje mi predzej wasaty wlasciciel ubojni kurczakow... Moim zadaniem ostatnia sonda i dedykacje sa na tym samym poziomie, co "Szatan-co-wiadomo"
Blajpios napisał(a):
To co? Należy zadbać, by nie zaczęła dorastać? By nie wyłoniły się organizacje na miarę socios klubów hiszpańskich czy brazylijskich klubów?

Ja uwazam, ze na chwile obecna mamy glos w radzie klubu. Jest to Glos Trybun, szorstki, twardy, wymagajacy, ale o jasnych intencjach. Taka jest specyfika pilki noznej - jezeli ktos wchodzi w ten biznes, musi sie z tym liczyc. I tak tez dzialaja organizacje kibicow na calym swiecie, niejednokrotnie skonfliktowane z zarzadcami i prezesami. Ja tez ubolewam, ze nie mamy poteznego stowarzyszenia, ktore by trzaslo tym klubem. Ale glowna rola kazdego stowarzyszenia jest nie nagrywanie pochwalnych piosenek w szafie prezesa, ale uwazne i krytyczne sledzenie prac zarzadu - przynajmniej w mojej opinii
LucasUSA

Postprzez Blajpios 2009-05-23, 10:32 am

slawekchicago napisał(a):Kolego Blajpios !!! moja wypowiedz nie byla zadnym podjudzaniem mlodych ale wyrazilem tylko swoja opinie krotko i nierozpisuje sie jak kolega bo zajelo by to za duzo miejsca a wbrew temu co widac z mojej lokalizacji w miare dobrze orientuje siew tym co dzialo sie z naszym klubem od momentu rzadow pana sz.wiec jezeli do tej pory nikt nic z tym nie zrobil to moze moze teraz ta sytuacja na linii KIBICE - zARZAD cos dobrego przyniesie.OBY!!!!!!! Bo przeciez wszystkim zalezy na ZAGLEBIU no moze prawie wszystkim !!! No chyba ze niebawem ............

Szczerze pisząc, mając w pamięci dotychczasowe wpisy Kolegi, raczej tak właśnie przypuszczałem: że nie jest to ulubiona forma wypowiedzi Kolegi i miałem nadzieję, że tak właśnie sprawa się wyjaśni, jak Kolega uczynił.Cieszę się. Młodzi już wiedzą, dzięki doprecyzowaniu, że Koledze miły jest pokój i porządek. Niemniej problem, co wynika z naszych emocjonalnych stanowisk - pozostaje. Najlepszy tego przykład - z ostatnimi "kombinacjami" Zarządu Górnika Z (moim zdaniem złymi w samej rzeczy): jak potem "przetłumaczyli je na swoje kibole Wisły P.); tak może bywać także z naszymi emcjonalnymi wypowiedziami. Stąd dobrze, że się wyjaśniło - i nie zawsze chyba jest też źle, gdy coś dłuższego się napisze lub przeczyta. Można się tego bać, jak ognia - a można skorzystać np. z przemyślenia tego, co "w rodzinie u Nowaków".
Podobnie też - cieszę się, że pomimo tego, iż oczywistością jest, że czasem się różnimy: to nie zakładamy, że tak być musi zawsze; i gdy zdarzają się poglądy wspólne, tym bardziej je przyjmujemy z radością. A prócz tego - nawiązując do wypowiedzi Kol. LucasUSA - pomimo, że czasem różnimy się, to ważne jest, gdy tych zgodności jest też dużo albo i więcej!; i dobrze, że tak podchodzimy. Szczególnie tam, gdzie w tej zgodzie są konkluzje naszych głosów.
LucasUSA napisał(a):Ja tez ubolewam, ze nie mamy poteznego stowarzyszenia, ktore by trzaslo tym klubem. Ale glowna rola kazdego stowarzyszenia jest nie nagrywanie pochwalnych piosenek w szafie prezesa, ale uwazne i krytyczne sledzenie prac zarzadu - przynajmniej w mojej opinii

Podkreślam więc - że tu choćby, w konkluzji - jest też nasza zgoda.
Niemniej tak ten nawet akapit, jak i parę wcześniejszych sformułowań, domagają się jednak też i sprostowań czy dopowiedzeń, by ta zgodność mogła być większa. Zwłaszcza, że ciągle tutaj podejmuje się polemikę z uzupełniającymi aspektami moich argumentacji w sprawie głównej - a od głównej się ucieka. Bo nie na rękę prawda?
LucasUSA napisał(a):
Blajpios napisał(a):Pierwsze. Czy naprawdę chcemy wymianę zdań traktować serio i pisanie np. na forum jako działanie odpowiedzialne, człowieka odpowiedzialnego za słowa. Zakładam, że obaj tak podchodzimy, dotąd mieliśmy tego sprawdziany.
Zakładając to - należy przyjąć, że Kolega na pewno ma jakieś mocne fakty na poparcie swej tezy, że propozycja włączenia do Rady Nadzorczej była fikcją, listkiem figowym?

Coz, przyznam, ze "ipeenowsko" mocnych faktow nie mam, jednak wystarczy mi analiza dzialalnosci Szatana w naszym klubie. Poza tym juz przerabialismy wlaczanie przedstawicieli klasy robotniczo-chlopskiej w organy wladzy. Pionki, figurantow.

O to właśnie mi chodziło. Przecież to ja - od razu na wstępie zaznaczyłem: że jest pytanie, czy to nie była "udawana propozycja". Niemniej - jeżeli nie ma pewności, to w obecnej sytuacji należy być też ostrożnym co do zdyskredytowania takich działań. Co do analizy zaś - z mojej z kolei analizy wynika: że jest za mało danych, by uznać, że jest pewne, iż K. Szatan jest tylko, dokładnie i wprost z zamierzenia szkodnikiem dla Zagłębia, który z premedytacją działa tylko w takich celach a jest na tyle inteligentny, by od początku robić wszystko dla wyssania, wykorzystania i oszukania Zagłębia - będąc zresztą zarazem prostakiem i naiwniakiem, robiącym mnóstwo głupich błędów, które Zagłębie pogrążają. Tymczasem wydaje się, że główny nurt krytyki tutaj idzie w kierunku założenia, że ta sprzeczność sama w sobie, wyżej nakreślona - w K. Szatanie, iście po szatańsku, mimo logicznej niemożliwości: się realizuje; wydaje się też, że liczni tutaj krytycy właśnie w to wierzą!
LucasUSA napisał(a):
Blajpios napisał(a):Dalej. Takie "swobodne poparcie", "z fantazją, by wesprzeć chłopaków", bez rozsądzenia, czy słowa odpowiadają prawdzie - jeszcze dalej idąc, też zdają się być szkodliwe. Załóżmy bowiem - jak sugerowałem - że nie do końca dobra była to propozycja, ale jakaś była, można było ją podjąć. Środowisko - olało. Może - dlatego, że jak dotąd nie potrafi się kierować na poziomie bardziej cywilizowanym, niż wyzwiska i przeżywanie z piwkiem emocji? Może skala mentalności, odpowiedzialności na poziomie Rady Nadzorczej na razie wykracza poza zakres wyobrażeń prostolinijnego ludu?

Przykro mi, ze Kolega ma takie niskie mniemanie o kibicach naszego klubu. Zapewniam Kolege, ze wsrod tego "prostolinijnego ludu" znajduja sie lekarze, prawnicy, biznesmeni... Gdy czytam o "prostolinijnym ludzie" to przed oczyma staje mi predzej wasaty wlasciciel ubojni kurczakow... Moim zadaniem ostatnia sonda i dedykacje sa na tym samym poziomie, co "Szatan-co-wiadomo"

Ponieważ tu padło bardzo przykre sformułowanie - to muszę jasno zaprotestować. Gdybym tak uważał, jak Kolega insynuuje - to nie stawiałbym hipotez "Może dlatego (itd)". To chyba jasne. Dlatego proszę zwrócić na to uwagę, że wniosek poszedł za daleko. Skoro zaś to padło, to nie tylko stwierdzę, że fałsz rozpowszechniałby, kto twierdziłby, że nie wiem, iż są wśród Kibiców Zagłębia lekarze, prawnicy, urzędnicy i tym podobni. Mam okazję dopowiedzieć: szanuję i tych i tych prostszych, głównie zaś wtedy, gdy kulturę, godność, klasę człowieka zachowują w najlepszym wydaniu swojej warstwy społecznej! Co do zaś lekarzy, prawników, ekonomistów kibiców i im podobnych... Powstało już nieco prac psychologicznych, które próbują wytłumaczyć, dlaczego ludzie wykształceni w taki a nie inny sposób "wycofują się" z tych swoich pozycji, odnajdując anonimowo w tłumie czy masie na poziomie zachowań np. wręcz chuligańskich, kibolskich (przynajmniej na gruncie zachodnim takie badania już są - bo i problemy zaczęły się wcześniej). A tymczasem co do Zagłębia - to nawet wierzę, że jest inaczej, przeciwnie niż na Zachodzie: zagłębiowscy kibice z wszystkich wartstw, nie poddają się "psychologii rozwydrzonego tłumu", tylko kulturę swej warstwy zachowują przy kibicowaniu w najlepszej klasie. Tyle, że ja pisałem o tym, co mówią fakty o zbiorowych zachowaniach kibiców Zagłębia w reakcji na rzeczone propozycje zastosowania narzędzi, powiedzmy "wyżej cywilizowanych". I tylko tyle pisłaem. Na tym poziomie zaś - była olewka propozycji, no bo nic nie wiadomo, by była większa wewnętrzna choćby dyskusja. To do licha: są fakty! Nie mówiąc o przedstawieniu kontrpropozycji, bo tego było jeszcze mniej, mniej niż zero, chyba. Jedynie - na poziomie wyzwisk reakcja była. Czyż nie tak pisałem?
Tu nie wystarczy "też ubolewać, że nie ma stowarzyszenia". Trzeba wreszcie stwierdzić: środowisko kibicowskie Zagłębia nie było zdolne wygenerować jakichś form reakcji "wyższych", jak choćby stowarzyszenie - tylko potrafiło generować wyzwiska. Z pewnością - jest to też jakiś głos i część z tych form nacisku jest słuszna i zasłużona. Niemniej to na pewno za mało i - moim zdaniem - w masie, to posuwa się za daleko.
Czyli inaczej ujmując - nie twierdzę, że żadnym słusznym głosem kibicowskim, ba! głównym głosem: nie są trybuny. Przeciwnie: są! Tyle, że on jest słuszny, gdy trzyma się m.in. ram, jednak, rozsądku, odpowiedzialności ludzkiej itp. Zwłaszcza lekarze, prawnicy i tym podobni powinni o to zadbać.
LucasUSA napisał(a):Ja uwazam, ze na chwile obecna mamy glos w radzie klubu. Jest to Glos Trybun, szorstki, twardy, wymagajacy, ale o jasnych intencjach.

I jak najbardziej jest OK! gdy widać "jasno" te intencje??? Intencje - polegające nadal na wyzywaniu za pajacykowatość i brak ambicji, "najemnikowatość", gdy piłkarze wychodzą na boisko mając parę dni wcześniej w meczu rękę połamaną? To są te dobre jasne intencje? Gdy wychodzą młodzi niedoświadczeni zawodnicy - odwrócić się od nich z dopingiem i zmuszać do wysłuchiwania na własnym stadionie wyzwisk gorszych niż słuchają na stadionach przeciwnika? Gdy "niby szanowany" przez Kibiców A. Kłoda w wywiadzie powie, żeby kibice nad tym zreflektowali i nie gnoili dobrych przecież na tę ligę zawodników: to zaraz znajdują się prześmiewcy, którzy go okpią, że zwariował, bo jak nazwie Ronaldo, skoro tych chwali? Gdy zaś P. Pierścionek, który podjął się ratowania i jakoś mu to wychodzi - poprosi kibiców, by nie dołowali młodych, tylko dopingowali: to zaraz jest okrzyknięty nieudacznikiem? Ja dotąd starałem się łudzić, że to nie są jasne intencje, że ci ludzie tak robią w zawodzie, zranionych uczuciach, nie mając jasnego rozeznania. Jeżeli bowiem to mają być jasne intencje, to niestety, wychodzi raczej, że ku szkodzeniu! Skierowane są bowiem ku wsparciu drużyny teraz w tej walce? Przecież te jasne intencje widać - gdy ktoś pokpiwa na tym forum "skoro ich tylko te wyzwiska mobilizują, bo wygrali z liderem - to na najbliższych meczach wyzywajmy jeszcze więcej". To są zdrowe, te jasne intencje?
Cóż. Cały czas przywołuję w wypowiedziach - by trzymać się perspektywy historyjki, jaką napisałem, o kłótniach w rodzinie Nowaków. Cały czas też wyraźnie, jako centrum wypowiedzi podaję: szkodliwe jest dzielenie Zagłębia - czy to przez Właściciela/Zarząd/Klub czy to przez Kibiców: to my nie wy jesteśmy Zagłębiem. Sensowne jest dojście do wołania "wy i my jesteśmy Zagłębiem". To przecież takie proste. I do tego centrum wchodzi też: jedna i druga strona powinna być na wstępie gotowa odstąpić od 1/4 swych odczekiwań i od nastawienia, że druga strona musi stuprocentowo skapitulować albo nawet być zgnojona. Dlaczego nikt z tym nie polemizuje, tylko z pobocznymi argumentacjami? To oczywiste. BO TO CENTRUM WYPOWIEDZI, TO PO PROSTU PRAWDA. Nie da się ująć inaczej. Można chcieć - albo nie chcieć. Można ewent. się zgadzać, tyle że widzieć, iż to trudne w obecnej sytuacji. Niemniej, co do samej analizy - i wskazówek, trudno uważać cokolwiek innego. To więc, że nikt nie podejmował kwestii, dodatkowo tylko ukazuje, że wszyscy to wiedzą, uznają, zostało dowiedzione. Dlatego "na ten czas" - kończę tutaj moje stanowisko. No i ufam, że - prawda pomaga, mimo wszystko jednak, jest jakaś szansa na porozumienie, na poszukanie wspólne: wspólnego dobra.
Blajpios

Postprzez Bartos 2009-05-23, 9:51 pm

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... ci,1,4,872

Sosnowieckie Zagłębie przegrało w Żaganiu z tamtejszymi Czarnymi 0:1. Do końca spotkania nie wytrzymał właściciel i zarząd klubu - po nasłuchaniu się wyzwisk od kibiców w 85. minucie opuścili stadion.
.....
.....
Sosnowieccy kibice prześcigali się w wymyślaniu takich piosenek, które jak najbardziej miały dopiec właścicielowi i zarządowi Zagłębia. Ostatecznie działacze naszego klubu opuścili stadion przed końcowym gwizdkiem. Czy byli zażenowani poziomem drużyny, którą stworzyli, czy może mają już dość wojny z częścią kibiców? Nie wiadomo. Jedno jest pewne - Zagłębie znalazło się na skraju przepaści.

wygląda na to, że Szatan strzelił "focha"
ma dokładnie to na co zasłużył!
to on doprowadził do takiej sytuacji

mówi się, że to piłkarze grają - ale to Zarząd zdecydował się na podpisanie kontraktów z takimi grajkami a z wielu innych zrezygnował.
Ostatnio tłumaczyli się, że kibice muszą być wyrozumiali bo Zagłębie to młoda drużyna.
Ale kto postanowił, że ta drużyna jest taka młoda?
Po cholere rozwiązali kontrakty z Bałeckim, Bartosem, Berlińskim itp???
od kogo młodzież ma się uczyć? kto w ciężkich chwilach ma wziąć na siebie odpowiedzialność?

Teraz Szatan obraża się na kibiców bo przecież on i hytry (ten co nam zabrał 4 punkty, których teraz bardzo brakuje) nie są niczemu winni. Oni są dobroczyńcami - a winni są Ci źli kibice, którzy prowadzą "antydoping" :)

Kończ Waść Wstydu Oszczędź!!!
Bartos

Postprzez wojtal 2009-05-23, 10:31 pm

Dajmy sobie spokój z Szatanem i Hytrym najważniejsze jest nasze ZAGŁĘBIE w NIEDZIELE WSZYSCY NA LUDOWY MUSIMY POMÓC NASZEMU ZAGŁĘBIU uniknąc baraży bo w przeciwnym razie może byc nie wesoło. ZAGŁĘBIE BYŁO JEST I BĘDZIE
wojtal

Postprzez yahaya 1906 2009-05-23, 10:35 pm

Blajpios napisał(a):.

Jak ty tak możesz :lol:

edit (Lucas); Prosze o oszczedzanie miejsca na serwerze , unikajcie zbednych cytatow
yahaya 1906

Postprzez Bartos 2009-05-23, 11:23 pm

yahaya 1906 napisał(a):
Blajpios napisał(a):....

a Ty to w ogóle czytasz? :D
ja od chyba roku nie czytam żadnych wypowiedzi Blajpiosa bo tego sie nie da czytać
felietony (długie jak powieści :D ) pisane ciągiem bez żadnych akapitów :)
jak coś takiego widzę to od razu to pomijam :D

być może w tych felietonach :D Blajpiosa jest bardzo dużo racji i prawdy ... niestety ja nie mam aż tak dużo wolnego czasu aby się o tym przekonywać :D
Bartos

Postprzez RISS 2009-05-24, 12:02 am

Bartos napisał(a):
yahaya 1906 napisał(a):
Blajpios napisał(a):....

a Ty to w ogóle czytasz? :D
ja od chyba roku nie czytam żadnych wypowiedzi Blajpiosa bo tego sie nie da czytać
felietony (długie jak powieści :D ) pisane ciągiem bez żadnych akapitów :)
jak coś takiego widzę to od razu to pomijam :D

być może w tych felietonach :D Blajpiosa jest bardzo dużo racji i prawdy ... niestety ja nie mam aż tak dużo wolnego czasu aby się o tym przekonywać :D

Popieram Cię - tego nie da się czytać . Ja jestem krótko na Forum ale staram się tego nie czytać . Nie chcę temu panu wchodzić z butami w jego życie ale zapewne ma zbyt dużo [ zbyt dużo ] wolnego czasu . To chyba już u niego stan zaawansowanej choroby zwanej uzależnieniem . On jest zawsze o każdej porze dnia i nocy na forum . Masakra . Panie Blajpios poza pisaniem tych piekielnie nudnych felietonów zajmuje się pan czymś jeszcze . Jak nie to , Może nie ten adres , proponuję Fakt , Super Express , Wprost , itd , itp .
RISS

Postprzez RISS 2009-05-24, 12:45 am

Pierwsze odpryski Żagania [ i nie tylko ] już są - dymisja " prezesa " , to może teraz kolej na pana , panie " właścicielu " i pana władco " Pierścieni " Jak się nie znacie to jeden nich się zajmie drobiem , bo to mu chyba dobrze wychodzi a drugi [ władca ] nich się jeszcze poduczy a jak to już zrobi to niech pracuje gdziekolwiek byle by nie w Zagłębiu . """ Was Troje """ z pełną premedytacją zniszczyliście Zagłębie . Nie winie tu piłkarzy ,. bo wy dyletanci wybraliście takich a nie innych . Co mogą zrobić jak ich umiejętności kończą się na tym poziomie wyszkolenia . Wyszkolenia , które ma się nijak do klasy rozgrywkowej w jakiej przyszło im występować . Tak jak " odszedł " prezes pozostała dwójka niech honorowo też odejdzie bo poziom ich fachowości już się wyczerpał . Dajcie pracować tym ludziom , dla których Zagłębie jest ponad wszystko . A Wy zajmijcie się tym co najlepiej umiecie - to żadna ujma . Pozdrawiam i oczekuję trafnej decyzji dla dobra Zagłębia .

edit (Lucas): Jako, ze kolega jak sam przyznaje jest na tym forum krotko, pare uwag, takze dla innych "nowicjuszy" - uzywamy opcji edytuj, nie nabijamy tu postow jeden pod drugim. Piszemy w temacie. Unikamy personalnych wycieczek w kierunku innych czlonkow forum. Uzywamy funkcji PW.
RISS

Postprzez LucasUSA 2009-05-24, 3:04 am

A teraz juz prywatnie, nie jako mod, odpowiem koledze RISS - a moze kolega Blajpios zajmuje sie zawodowo testowaniem klawiatur komputerowych? Nie chcesz, nie czytaj, ale nie rzucaj tekstow z "uzaleznieniem", bo inni uzaleznieni, w tym ja, moga poczuc sie dotknieci :)

Wracajac do tematu - coz, teraz pan Szatan grzecznie zaprasza na spotkanie. Jakaz zmiana tonu... I glowa poplecznika na szafocie by zaspokoic zadze krwi i ku uciesze tlumu. Niestety, watpie, zeby ktos sie tym na obecnym etapie zadowolil.

W mojej opinii jedyna opcja dla Szatana, by wyjsc z obecnej sytuacji z twarza, jest ogloszenie warunkow , na jakich bylby sklonny oddac Zaglebie w rece nastepcy. I za jaka cene. I niech wroci do Zaglebia jako szanowany sponsor, to odkupi winy i odzyska szacunek. Innego wyjscia nie widze. :twisted: ->
LucasUSA

Postprzez August 2009-05-24, 6:24 am

No cóż, lepiej późno niż wcale.Pytanie tylko czy aby nie za późno.Aby było jasne, nie czuję żadnej satysfakcji po złożeniu rezygnacji , bo to chyba zrobił de facto Hytry (nie ma formalnie czegoś takiego jak podanie się do dymisji przez Prezesa Zarządu) co najwyżej ulgę bo odszedł z funkcji człowiek zdecydowanie mierny. Nie wątpię, że "udział" w tej rezygnacji mieli również i kibice. Pytanie, co a raczej kto teraz ? Decyzję podejmie Rada Nadzorcza w praktyce Pan Szatan. Moim zdaniem w zarządzie powinno się znaleźć miejsce dla speca od marketingu bo ta sprawa leży na całego jak polska gospodarka w latach 80. Może kolega PawelK, który i tak jest już w klubie ? Jak się uda pojechać to się zaproponuje...
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RISS 2009-05-24, 7:52 am

LucasUSA. Jeżeli poczułeś się dotknięty słowem " uzależniony " to Ciebie jak i innych przepraszam. Może jak piszesz testuje klawiaturę . Pozdrawiam

(turku) : Jak już Lucas wcześniej wspomniał: pisz na temat i używaj PW jeśli wiadomość jest skierowana do konkretnej osoby i nie odnosi się do topicu
RISS

Postprzez Lopezzz 2009-05-24, 7:53 am

Gdzie dokładnie bedzie te spotkanie z szatanem o 19??
Lopezzz

Postprzez PawełK 2009-05-24, 7:56 am

Lopezzz napisał(a):Gdzie dokładnie bedzie te spotkanie z szatanem o 19??

Z tego co nam przekazano to ma być to otwarte spotkanie z kibicami na Stadionie Ludowym.
PawełK
pyszałek

Postprzez Dobromir01 2009-05-24, 7:56 am

Zgadzam się po części z Lukasem.
Co do oddania klubu czy jak wolisz jego sprzedaży to jestem innego zdania.
żeby coś sprzedać to trzeba mieć co a teraz to jest tylko historia klubu, oraz kibice.
nie ma planu długoterminowego ani nawet pomysłu na funkcjonowanie całego klubu.
Niestety jestem w delegacji i nie będę mógł przyjść na to spotkanie z właścicielem.
Ale liczę na to że Krzysztof Szatan nie stchórzy ale otoczy się fachowcami i zacznie się cierpliwie uczyć.
Moja propozycja jest następująca:
1.Szatan zostaje oraz deklaruje ile minimalnie przeznacza na funkcjonowanie klubu.
2. Do składu Rady Nadzorczej powołać autorytety wskazane przez kibiców i miłośników naszej drużyny ( 2-3 osoby )
3. Fachowiec na stanowisku Prezesa.
Reszta się zacznie układać bo wtedy będzie można popracować nad składem szkoleniowym oraz nad planem na budowę silnej drużyny.
Teraz to jest Szatan i klakierzy a to Panie Krzysztofie na dobre nie wyszło ani drużynie ani Panu.
Życzę zdrowia, cierpliwości oraz dobrej koniunktury w przemyśle drobiarskim bo to zapewni funkcjonowanie naszej drużynie.
Ostatnio edytowano 2009-05-24, 8:10 am przez Dobromir01, łącznie edytowano 1 raz
Dobromir01

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna