Z przesłaniem dla Szatana i Jego świty

"Nasze wkur.....nie obróci się przeciwko WAM"

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
mayday77 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=elFRxdXbA-c
Z przesłaniem dla Szatana i Jego świty![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"Nasze wkur.....nie obróci się przeciwko WAM"![]()
![]()
PawełK napisał(a):Tak z ciekawości co to za kawałek? Fajna nuta
Blajpios napisał(a):Parę dni temu padło ważkie stwierdzenie, że Klub proponował środowiskom kibicowskim miejsce w Radzie Nadzorczej
August napisał(a):Blajpios napisał(a):Parę dni temu padło ważkie stwierdzenie, że Klub proponował środowiskom kibicowskim miejsce w Radzie Nadzorczej
Mogę ja, mam doświadczenie
CZEKO22I16 napisał(a):Pan Szatan przez wiele lat jest z Zagłębiem i należy mu się szacunek a nie wyzwiska.Mam nadzieje że niektórzy kibice Zagłębia to zrozumieją.
CZEKO22I16 napisał(a):Pan Szatan przez wiele lat jest z Zagłębiem i należy mu się szacunek a nie wyzwiska.Mam nadzieje że niektórzy kibice Zagłębia to zrozumieją.
slawekchicago napisał(a):, miejce w radzie, chyba, zeby miec listek figowy skrywajacy jego ... nieudolnosc
LucasUSA napisał(a):August napisał(a):Blajpios napisał(a):Parę dni temu padło ważkie stwierdzenie, że Klub proponował środowiskom kibicowskim miejsce w Radzie Nadzorczej
Mogę ja, mam doświadczenie
Tak, miejce w radzie, chyba, zeby miec listek figowy skrywajacy jego ... nieudolnosc. To tak jak z napisem przy kasach - byl niby konsultowany z kibicami...
Niech wlaczy sobie do zarzadu ta "grupe" kibicow (ktora sobie chyba wysnil), ktorzy przyszli poprosic o podwyzke cen biletow. A przy okazji - nagrali sie w szafie? Panie Szatan, Zaglebie to nie klub "Tecza". Kurczaki to nie imperium medialne ITI, porownujac z innym konfliktem. Ty lepiej sie na wojenke z kibicami nie wybieraj, bo nie dasz rady.
P.S. August, dzieki za przypomnienie meczu z Widzewem, bylem
slawekchicago napisał(a):CZEKO22I16 napisał(a):Pan Szatan przez wiele lat jest z Zagłębiem i należy mu się szacunek a nie wyzwiska.Mam nadzieje że niektórzy kibice Zagłębia to zrozumieją.
I co pier ....sz za to co zrobil nalezy mu sie to co otrzymal sam bylem na Miedzi i juz wtedy chcialem tak sam za krzyczec a z tego co teraz obserwuje konflikt KIBICE -zARZAD juz powoli zamienia sie w wojne dlatego pare slowa do kazdej ze stron
KIBICE : ZAGLEBIE TO MY![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zARZAD : A NIE wy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
August napisał(a):slawekchicago napisał(a):, miejce w radzie, chyba, zeby miec listek figowy skrywajacy jego ... nieudolnosc
Coś w tym jest bo miejsce w RN pozwala mieć prawo wglądu w dokumenty finansowe, ale żądać takowych może Rada jako organ Spółki a nie pojedzynczy jej członek. Poza tym, jeśli wyszłoby na jaw, że np. rachunkowość w spółce jest prowadzona w sposób łamiący prawo, taki członek Rady jest za to dopowiedzialny na równi z Prezesem i ponosi za to odpowiedzialność karn-skarbową. Nawet jak ma g...o do powiedzenia.
August napisał(a):slawekchicago napisał(a):, miejce w radzie, chyba, zeby miec listek figowy skrywajacy jego ... nieudolnosc
Coś w tym jest bo miejsce w RN pozwala mieć prawo wglądu w dokumenty finansowe, ale żądać takowych może Rada jako organ Spółki a nie pojedzynczy jej członek. Poza tym, jeśli wyszłoby na jaw, że np. rachunkowość w spółce jest prowadzona w sposób łamiący prawo, taki członek Rady jest za to dopowiedzialny na równi z Prezesem i ponosi za to odpowiedzialność karn-skarbową. Nawet jak ma g...o do powiedzenia.
Blajpios napisał(a):August napisał(a):slawekchicago napisał(a):, miejce w radzie, chyba, zeby miec listek figowy skrywajacy jego ... nieudolnosc
Jakkolwiek - żadna dyskusja nie została podjęta. Jedynie dalej: "wy...ć", "wy...ć" itd. Także ostatnio. Dopiero teraz, po upominaniu się - jakiś odgłos. I tak pewnie wygrają "wy....ć", "wy....ć". Czyli: taki poziom zdolności do odpowiedzialności, to rzeczywiście jedyne, na co stać środowisko kibicowskie Zagłębia?
Jakaś propozycja została skierowana. Trudno, by propozycja była inna, by oddawała władzę itd. Jednak - spółka jest spółką. Inaczej wygląda sytuacja odpowiedzialności karnej, gdy ktoś złoży votum separatum, inaczej wyglądała będzie sytuacja kibiców, gdy podejmą współpracę, zaproponują w Radzie Nadzorczej różne sprawy i potem wycofają się, gdyby w ogóle nie było możliwości współpracy. Itd. Teraz zaś - po totalnym najpierw zlekceważeniu, braku umiejętności takiego myślenia, po niedostrzeżeniu propozycji: naprawdę niesmaczne jest dalsze wycie, że zarząd nic z kibicami nie chce się dogadywać, podczas gdy kibice nawet reprezentacji nie są w stanie do jakichkolwiek rozmów stworzyć a co dopiero dorosnąć do bycia w Radzie Nadzorczej. Przykro pisać, ale tak by na to wychodziło. Nawet, jeżeli trochę przejaskrawione - to jednak tak też mogą to widzieć w Zarządzie, skoro jakieś propozycje mieli i nic.
django napisał(a):Zresztą RN już dwa razy pokazała, że tak naprawdę z nadzorem to ona ma niewiele wspólnego. Pierwszy raz po kompromitującym organ nadzorczy liście szkalującym Baczyńskiego (słynne stojaki do reklam), drugi raz umywając ręce od sprawy z Hytrym, który nie zapłacił za odwołanie.
August napisał(a):(...)
Transparentność co do spraw , zwłaszcza tyych finansowych nie wymaga miejsca w Radzie dla przedstawciela kibiców. Nie widzę przeszkód, jakby spółka mogła (a nie musi) publikować swoje sprawozdanie finansowe. Miejsce w organach Spółki zostawmy np. dla przedstawicieli sponsora, miasta etc... Moim zdaniem propozycja nie mogła być zaakceptowana bo nie została skierowana do tych adrsatów co trzeba.
Użytkownicy przeglądający ten dział: petromar