Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez PiotrK 2009-05-14, 2:12 pm

Pisalem juz ze zaloze odpowiednie tematy jak przyjdzie na to pora :) Narazie czeka mnie spotkanie i dopiero po nim okaze sie co dalej.

Co do wieku to gdybym nie mial dowodu to pewnie rozwiazanie obecnych problemow widzialbym w manifestacji :P
PiotrK

Postprzez mario1 2009-05-14, 2:22 pm

szkoda ze 1 maj juz za nami bo bylby idealny termin
mario1

Postprzez mariusz2109 2009-05-14, 5:56 pm

Chyba dziś dobrze widziałem jak byłem z synem na treningu.Admir Adżem w Sosnowcu ? Co on tu robi ?
mariusz2109

Postprzez PawełK 2009-05-14, 5:59 pm

mariusz2109 napisał(a):Chyba dziś dobrze widziałem jak byłem z synem na treningu.Admir Adżem w Sosnowcu ? Co on tu robi ?

Dženan Hošić
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-05-14, 6:02 pm

PawełK napisał(a):
mariusz2109 napisał(a):Chyba dziś dobrze widziałem jak byłem z synem na treningu.Admir Adżem w Sosnowcu ? Co on tu robi ?

Dženan Hošić

A to ci niespodzianka. Ciekawe co on tu robi. Nie przyjechał chyba po jakieś zaległe pieniądze.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mariusz2109 2009-05-14, 6:06 pm

PawełK napisał(a):

Dženan Hošić

sory pomyłka ale właśnie jego widziałem ale co on tu robi ?
mariusz2109

Postprzez August 2009-05-14, 6:13 pm

Byłoby sporą niespodzianką gdyby przyjechał negocjować kontrakt na nowy sezon ale jakoś mi się nie widzi.
August

Postprzez August 2009-05-14, 6:17 pm

Paweł uchylisz rąbka tajemnicy?
August

Postprzez mario1 2009-05-14, 7:40 pm

moglby zagrac z mety bo ma swoja karte na rece pewnie ktos w przyplywie rozpaczy do niego zadzwonil albo sie chlop z fiskusem u nas dopiero rozlicza haha i wpadl sie posmiac z kopaczy
z tym ze w naszym przypadku raczej zdrowy Zuban by sie przydal
mario1

Postprzez August 2009-05-14, 7:54 pm

mario1 napisał(a):moglby zagrac z mety bo ma swoja karte na rece pewnie ktos w przyplywie rozpaczy do niego zadzwonil albo sie chlop z fiskusem u nas dopiero rozlicza haha i wpadl sie posmiac z kopaczy
z tym ze w naszym przypadku raczej zdrowy Zuban by sie przydal

Albo do dentysty przyjechał. Gość się nawet ostatnio o Hoscia pytał (chodzę do tego samego).
August

Postprzez mario1 2009-05-14, 8:41 pm

Az sie boje ale napisze On przyjechal ich trenowac mial byc pewnie nowy treneiro w nast sezonie ale bedzie juz moze chociaz grajacy treneiro :!: :!:
mario1

Postprzez Przemek26 2009-05-15, 5:17 am

Dżenan to filar naszej defensywy, jednak z szacunku dla Jego osoby i tego co ugrał dla Zagłębia powiem tak.
Dżenan póki są ci ludzie w klubie co są trzymaj się z dala od Zagłębia.
Przemek26

Postprzez bolo73 2009-05-15, 7:03 am

PiotrK ma racjÄ™ w 100% i ja go popieram!
Przyjmijmy do wiadomości,że żadne manifestacje nic tu nie pomogą na dłuższą metę.Ich efektem może być jedynie krótkotrwała poprawa sytuacji a to myślę nikogo z nas nie zadowala.Ja już kiedyś wspominałem, że najlepszym rozwiązaniem jest (chociaż wiem,że w naszych realiach będzie o to niezwykle ciężko) wzięcie sprawy w swoje ręce przez kibiców (podobnie odczytuję intencje PiotraK).
Jako ciekawostkę przytoczę tutaj przykład szkockiego klubu Stirling Albion grającego w szkockiej 3 lidze czyli podobnie jak nasze Zagłębie:
Otóż że fani tego klubu z 60 tys. miasta (ile mieszkańców ma Sosnowiec? dwa czy trzy razy więcej,a może nawet 4 razy?)wzywają fanów z całego świata do pomocy w przejęciu 100 % pakietu akcji tego klubu. Byłby to pierwszy klub na wyspach, którym w całości udziały należałyby do fanów.
Aktualny posiadacz większościowego pakietu akcji Peter McKenzie ogłosił zamiar wycofania się i sprzedaży swoich akcji. Kampania jest kierowana do 20.000 kibiców na całym świecie, tworząc potencjał £ 800.000, czyli członkostwo będzie kosztować £ 40. Ci, którzy nabywają członkostwo nie będą udziałowcem w klubie piłkarskim, ale będą członkiem The Stirling Albion Supporters Trust, który będzie wyłącznym udziałowcem w klubie piłki nożnej.Ilu kibiców (prawdziwych, będących w stanie dodać swoją małą cegiełkę po to aby stworzyć w pełni profesjonalny klub)ma Zagłębie w Sosnowcu, w Zagłębiu Dąbrowskim, w Polsce, na całym świecie?Czy byłoby w stanie znaleźć się 10 może 20 tysięcy takich osób, które zadeklarowałyby, że np miesięcznie będą wspomagać klub kwotą 10,20 złotych co na początek powinno w zupełności wystarczyć na stworzenie całkiem pokaźnego budżetu jak na tą klasę rozgrywkową?Od czegoś przecież trzeba zacząć.Jednak śmiem wątpić w to,że znajdzie się tylu chętnych,ba wątpię w to,że nawet 1000 ludzi się znajdzie lecz uważam, że takie rozwiązanie byłoby najlepszym bo wówczas to my kibice bylibyśmy w pełni odpowiedzialni za nasz Klub).Komentarze mile widziane,pozdrawiam wszystkich i tak jak pisze PiotrK najwyższy czas przestać gadać tylko trzeba brać się i coś robić (coś konstruktywnego) bo inaczej upadniemy i możliwe,że się już nie podniesiemy.
bolo73

Postprzez August 2009-05-15, 7:43 am

bolo73 napisał(a):PiotrK ma rację w 100% i ja go popieram!
Przyjmijmy do wiadomości,że żadne manifestacje nic tu nie pomogą na dłuższą metę.Ich efektem może być jedynie krótkotrwała poprawa sytuacji a to myślę nikogo z nas nie zadowala.Ja już kiedyś wspominałem, że najlepszym rozwiązaniem jest (chociaż wiem,że w naszych realiach będzie o to niezwykle ciężko) wzięcie sprawy w swoje ręce przez kibiców (podobnie odczytuję intencje PiotraK).
Jako ciekawostkę przytoczę tutaj przykład szkockiego klubu Stirling Albion grającego w szkockiej 3 lidze czyli podobnie jak nasze Zagłębie:
Otóż że fani tego klubu z 60 tys. miasta (ile mieszkańców ma Sosnowiec? dwa czy trzy razy więcej,a może nawet 4 razy?)wzywają fanów z całego świata do pomocy w przejęciu 100 % pakietu akcji tego klubu. Byłby to pierwszy klub na wyspach, którym w całości udziały należałyby do fanów.
Aktualny posiadacz większościowego pakietu akcji Peter McKenzie ogłosił zamiar wycofania się i sprzedaży swoich akcji. Kampania jest kierowana do 20.000 kibiców na całym świecie, tworząc potencjał £ 800.000, czyli członkostwo będzie kosztować £ 40. Ci, którzy nabywają członkostwo nie będą udziałowcem w klubie piłkarskim, ale będą członkiem The Stirling Albion Supporters Trust, który będzie wyłącznym udziałowcem w klubie piłki nożnej.Ilu kibiców (prawdziwych, będących w stanie dodać swoją małą cegiełkę po to aby stworzyć w pełni profesjonalny klub)ma Zagłębie w Sosnowcu, w Zagłębiu Dąbrowskim, w Polsce, na całym świecie?Czy byłoby w stanie znaleźć się 10 może 20 tysięcy takich osób, które zadeklarowałyby, że np miesięcznie będą wspomagać klub kwotą 10,20 złotych co na początek powinno w zupełności wystarczyć na stworzenie całkiem pokaźnego budżetu jak na tą klasę rozgrywkową?Od czegoś przecież trzeba zacząć.Jednak śmiem wątpić w to,że znajdzie się tylu chętnych,ba wątpię w to,że nawet 1000 ludzi się znajdzie lecz uważam, że takie rozwiązanie byłoby najlepszym bo wówczas to my kibice bylibyśmy w pełni odpowiedzialni za nasz Klub).Komentarze mile widziane,pozdrawiam wszystkich i tak jak pisze PiotrK najwyższy czas przestać gadać tylko trzeba brać się i coś robić (coś konstruktywnego) bo inaczej upadniemy i możliwe,że się już nie podniesiemy.

Wszystko się zgadza. Można też podać też jako chwalebny przykład kibiców klubu piłkarskiego Wimbledon AFC. O ich działaniach tutaj:
http://www.sport.pl/pilka/1,65032,65659 ... klub_.html

Tylko czy się znajdzie tylu chętnych ? Nie wiem, mam wątpliwośći. Przede wszystkim trzeba jasno sobie powiedzieć, że w porównaniu z Wlk. Brytanią jesteśmy społeczeńśtwem znacznie bardziej ubogim. Zwłaszcza teraz, kiedy firmy w naszym regionie mają klopoty i zapowiadają redukcje, ludzie będą mieli inne problemy na głowie. Po drugie składka nie mogłaby być zbyt wysoka, bo ludzi chcących więcej zbyt wielu się zapewne nie znajdzie. Żeby zapewnić w miarę solidne pieniądze trzeba by ok. 10 tys. luda. Czy tpoo realne ? No, nie wiem. Ale oczywiście próbować można.
August

Postprzez flex 2009-05-15, 9:04 am

bolo73 napisał(a):Czy byłoby w stanie znaleźć się 10 może 20 tysięcy takich osób, które zadeklarowałyby, że np miesięcznie będą wspomagać klub kwotą 10,20 złotych co na początek powinno w zupełności wystarczyć na stworzenie całkiem pokaźnego budżetu jak na tą klasę rozgrywkową?Od czegoś przecież trzeba zacząć.

O ile się nie mylę to podobnie jest chyba w Barcelonie, że mieszkańcy miasta płacą jakąś składkę na klub.
flex
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników