Co do wieku to gdybym nie mial dowodu to pewnie rozwiazanie obecnych problemow widzialbym w manifestacji :P
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
mariusz2109 napisał(a):Chyba dziś dobrze widziałem jak byłem z synem na treningu.Admir Adżem w SosnowcuCo on tu robi
PawełK napisał(a):mariusz2109 napisał(a):Chyba dziś dobrze widziałem jak byłem z synem na treningu.Admir Adżem w SosnowcuCo on tu robi
Dženan Hošić
PawełK napisał(a):mariusz2109 napisał(a):Chyba dziś dobrze widziałem jak byłem z synem na treningu.Admir Adżem w SosnowcuCo on tu robi
Dženan Hošić
mario1 napisał(a):moglby zagrac z mety bo ma swoja karte na rece pewnie ktos w przyplywie rozpaczy do niego zadzwonil albo sie chlop z fiskusem u nas dopiero rozlicza haha i wpadl sie posmiac z kopaczy
z tym ze w naszym przypadku raczej zdrowy Zuban by sie przydal
bolo73 napisał(a):PiotrK ma rację w 100% i ja go popieram!
Przyjmijmy do wiadomości,że żadne manifestacje nic tu nie pomogą na dłuższą metę.Ich efektem może być jedynie krótkotrwała poprawa sytuacji a to myślę nikogo z nas nie zadowala.Ja już kiedyś wspominałem, że najlepszym rozwiązaniem jest (chociaż wiem,że w naszych realiach będzie o to niezwykle ciężko) wzięcie sprawy w swoje ręce przez kibiców (podobnie odczytuję intencje PiotraK).
Jako ciekawostkę przytoczę tutaj przykład szkockiego klubu Stirling Albion grającego w szkockiej 3 lidze czyli podobnie jak nasze Zagłębie:
Otóż że fani tego klubu z 60 tys. miasta (ile mieszkańców ma Sosnowiec? dwa czy trzy razy więcej,a może nawet 4 razy?)wzywają fanów z całego świata do pomocy w przejęciu 100 % pakietu akcji tego klubu. Byłby to pierwszy klub na wyspach, którym w całości udziały należałyby do fanów.
Aktualny posiadacz większościowego pakietu akcji Peter McKenzie ogłosił zamiar wycofania się i sprzedaży swoich akcji. Kampania jest kierowana do 20.000 kibiców na całym świecie, tworząc potencjał £ 800.000, czyli członkostwo będzie kosztować £ 40. Ci, którzy nabywają członkostwo nie będą udziałowcem w klubie piłkarskim, ale będą członkiem The Stirling Albion Supporters Trust, który będzie wyłącznym udziałowcem w klubie piłki nożnej.Ilu kibiców (prawdziwych, będących w stanie dodać swoją małą cegiełkę po to aby stworzyć w pełni profesjonalny klub)ma Zagłębie w Sosnowcu, w Zagłębiu Dąbrowskim, w Polsce, na całym świecie?Czy byłoby w stanie znaleźć się 10 może 20 tysięcy takich osób, które zadeklarowałyby, że np miesięcznie będą wspomagać klub kwotą 10,20 złotych co na początek powinno w zupełności wystarczyć na stworzenie całkiem pokaźnego budżetu jak na tą klasę rozgrywkową?Od czegoś przecież trzeba zacząć.Jednak śmiem wątpić w to,że znajdzie się tylu chętnych,ba wątpię w to,że nawet 1000 ludzi się znajdzie lecz uważam, że takie rozwiązanie byłoby najlepszym bo wówczas to my kibice bylibyśmy w pełni odpowiedzialni za nasz Klub).Komentarze mile widziane,pozdrawiam wszystkich i tak jak pisze PiotrK najwyższy czas przestać gadać tylko trzeba brać się i coś robić (coś konstruktywnego) bo inaczej upadniemy i możliwe,że się już nie podniesiemy.
bolo73 napisał(a):Czy byłoby w stanie znaleźć się 10 może 20 tysięcy takich osób, które zadeklarowałyby, że np miesięcznie będą wspomagać klub kwotą 10,20 złotych co na początek powinno w zupełności wystarczyć na stworzenie całkiem pokaźnego budżetu jak na tą klasę rozgrywkową?Od czegoś przecież trzeba zacząć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników