TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez SO_1906 2009-05-13, 10:20 pm

A może on jest normalnym kibicem i kocha dobry football i go nie obchodzi czy kibole się lubią czy nie...Weź koleś pomyśl
SO_1906

Postprzez Smazu 2009-05-13, 10:20 pm

Będzie taki suprise że będziemy mogli wejść tylko na mecze Zagłębia albo do klatki w meczu z Legią.Serio myślicie że ochrona wpuści kibiców nienawidzących się na jedną trybune? :lol:
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-05-13, 10:21 pm

Smazu napisał(a):Będzie taki suprise że będziemy mogli wejść tylko na mecze Zagłębia albo do klatki w meczu z Legią.Serio myślicie że ochrona wpuści kibiców nienawidzących się na jedną trybune? :lol:

Wiadomo, że bilety będą dostępne tylko w Krakowie, a tym na dowód z Sosnowca i tak pewnie nie sprzedadzą.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2009-05-13, 10:26 pm

To jest jasne... Nie będą ryzkowali żeby stadion w pył roznieśli (chociaż by się to przydało) ale może tym co chcą się jakoś uda ;-)
SO_1906

Postprzez August 2009-05-13, 10:28 pm

SO_1906 napisał(a):To jest jasne... Nie będą ryzkowali żeby stadion w pył roznieśli (chociaż by się to przydało) ale może tym co chcą się jakoś uda ;-)

Ten stadion powinien być w pył rozniesiony, ale nie dlatego że Wisła będzie na nim grać...

EDIT
Z powodu remontu obiektu piłkarze mistrza Polski przenoszą się na Stadion Ludowy. O przeprowadzce poinformowała oficjalna strona klubu.
- Na dzisiaj stadion Hutnika [Wisła planowała grę na Suchych Stawach - przyp. red.] nie jest przygotowany. Nie możemy dłużej czekać, bo pod koniec lipca rozpoczyna się już liga i europejskie puchary, więc musieliśmy przygotować i podpisać wstępną umowę z Zagłębiem Sosnowiec - poinformował Marek Wilczek. Prezes Wisły zapewnia, że klub nie szuka już innego stadionu na ligę. Wilczek nie wyklucza, że Wisła zagra na Ludowym mecze eliminacyjne do europejskich pucharów. To jednak nie jest takie pewne, gdyż mistrz Polski myśli też o grze w Bełchatowie i Lubinie. Działacze Zagłębia liczą, że klub zarobi na wynajmie stadionu. Mogą się jednak przeliczyć, bowiem kibice chcą, by zyski przeznaczyć wyłącznie na remont Ludowego. Fani klubu z Sosnowca planują przygotowanie petycji w tej sprawie.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... nowcu.html

Gdyby własciciel i jego zarząd to byli "normalni" ludzie, oddani klubowi byłbym przeciw. W tym przypadku jak najbardziej popieram. Żadnej forsy dla Szatana i Hytrego. Zresztą pieniądze z Miasta też bym wstrzymał.
August

Postprzez Smazu 2009-05-13, 10:41 pm

Dlatego po co taka afera?Chcecie to idźcie jesteście dorośli i odpowiadacie sami za siebie ,ale czy jest sens pchania się na siłę na ten mecz?Wisła,Patagonia,Kalendarz Bobrek - jeden wielki ch***.Rozumiem , że złość na piłkarzy i każdy ma dość , ale żeby od razu na mecz Wisły iść? ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-05-14, 8:17 am

Stwierdzam, że Dyrektor Drążkiewicz to niezwykle "ęteligentny" i błyskotliwy gość:

Oficjalna strona Wisły Kraków podała wczoraj, że piłkarze "Białej Gwiazdy" będą w nowym sezonie rozgrywać swoje mecze na Stadionie Ludowym w Sosnowcu! Powodem jest remont krakowskiego obiektu.

- Na dzisiaj stadion Hutnika nie jest przygotowany. Nie możemy dłużej czekać, bo pod koniec lipca rozpoczyna się już liga i europejskie puchary, więc musieliśmy przygotować i podpisać wstępną umowę z Zagłębiem Sosnowiec - poinformował prezes Wisły Kraków, Marek Wilczek, cytowany przez stronę www.wisla.krakow.pl. - To stadion położony najbliżej Krakowa, z licencją. Myślę, że nie będzie problemu z policją, z władzami miasta. Wszystko wskazuje na to, że tam będziemy grać. Innego stadionu już nie szukamy. Co z meczami w eliminacjach do europejskich pucharów? Jeśli nie będzie możliwości w Sosnowcu, to jesteśmy też po rozmowach w Bełchatowie i Lubinie - dodał prezes.

Krakowianie zamierzają zgłosić stadion Zagłębia we wniosku do Komisji Licencyjnej PZPN. W Sosnowcu cieszą się, że Paweł Brożek i spółka pojawią się na Ludowym. - To świetna sprawa dla kibiców, naszego stadionu i miasta - podkreśla dyrektor MOSiR-u, Zbigniew Drążkiewicz. - Nasz obiekt spełnia wszystkie wymogi, oprócz... jednego. Nie ma rezerwowego zasilania. Będzie podłączone, ale dopiero we wrześniu lub w październiku. To chyba nie jest wielkim problemem, bo można, na wszelki wypadek, grać przy świetle dziennym. (...)

http://www.sosnowiec.naszemiasto.pl/sport/999183.html
August

Postprzez uzielone 2009-05-14, 8:34 am

Jeżeli miasto przeznaczy pieniądze za wynajem Ludowego na jego dalszą modernizację to jestem jak najbardziej za! Wiadomo, że Wisły nikt z Zagłębia nie kocha ale w tym przypadku jeśli pieniądze wspomogą Stadion Ludowy trzeba odłożyć animozje na bok. Osobiście wolę Wisłę żeby grała na naszym obiekcie niż Cracovia. Tej ostatniej za żadne pieniądze nie wpuścił bym na Ludowy. Co do oglądania ekstraklasy w Sosnowcu to wątpię żeby Wisła się zgodziła na wpuszczenie kibiców Zagłębia na mecze organizowane przez nią. Za duże ryzyko. Po raz pierwszy będziemy mieli okazję podczas meczu Legii na Ludowym zobaczyć mecz z perspektywy klatki dla kibiców przyjezdnych ;-)
uzielone

Postprzez mariusz2109 2009-05-14, 8:49 am

Osobiście wole żeby te pieniądze poszły na budowę drużyny bo stadion jako taki jest co nie można powiedzieć o kadrze,oczywiście z pominięciem Szatana ,Hytrego i innych :twisted: :twisted: :twisted:
mariusz2109

Postprzez bolo73 2009-05-14, 8:55 am

A ja tam osobiście cieszę się z faktu,że Wisła będzie grała u nas i wali mnie co sobie ktoś o mnie pomyśli.Nie jestem żadnym oszołomem i zamierzam skorzystać z możliwości obejrzenia na żywo meczów ekstraklasy w dobrym wydaniu.A ponieważ podchodzę do pewnych spraw z dystansem to nie jest ważne dla mnie czy to jest Wisła czy też Odra albo Warta.Ludzie!Zastanówcie się trochę i pomyślcie bo to nie boli.Korzyści dla Zagłębia mogą być naprawdę ogromne.Raz, że zarobimy na wynajmie, dwa - jeżeli będzie dobra frekwencja to potencjalni sponsorzy zobaczą,że w Sosnowcu naprawdę jest głód piłki i rzesza kibiców dla których warto coś uczynić, trzy - nawiązanie dobrych relacji z Wisłą może procentować w przyszłości. Nikt z nas nie wie czy kiedyś to my nie będziemy potrzebowali jakiejkolwiek pomocy (nieważne czy darmowej czy odpłatnej) od Wisły a wówczas mniemam,że takową otrzymamy.Więc jeszcze raz apeluję o zdrowy rozsądek i nie szerzenie oszołomstwa na forum.
bolo73

Postprzez mariusz2109 2009-05-14, 9:06 am

bolo73 napisał(a):A ja tam osobiście cieszę się z faktu,że Wisła będzie grała u nas i wali mnie co sobie ktoś o mnie pomyśli.Nie jestem żadnym oszołomem i zamierzam skorzystać z możliwości obejrzenia na żywo meczów ekstraklasy w dobrym wydaniu.A ponieważ podchodzę do pewnych spraw z dystansem to nie jest ważne dla mnie czy to jest Wisła czy też Odra albo Warta.Ludzie!Zastanówcie się trochę i pomyślcie bo to nie boli.Korzyści dla Zagłębia mogą być naprawdę ogromne.Raz, że zarobimy na wynajmie, dwa - jeżeli będzie dobra frekwencja to potencjalni sponsorzy zobaczą,że w Sosnowcu naprawdę jest głód piłki i rzesza kibiców dla których warto coś uczynić, trzy - nawiązanie dobrych relacji z Wisłą może procentować w przyszłości. Nikt z nas nie wie czy kiedyś to my nie będziemy potrzebowali jakiejkolwiek pomocy (nieważne czy darmowej czy odpłatnej) od Wisły a wówczas mniemam,że takową otrzymamy.Więc jeszcze raz apeluję o zdrowy rozsądek i nie szerzenie oszołomstwa na forum.

Może popieram to co piszesz tylko problem że jako kibic Zagłębia nie zobaczysz meczy na żywo chyba że w Canal + nik nas nie wpuści na stadion i to trochę boli.Korzyści dla Zagłębia mogą być tylko kto nimi będzie gospodarował ? i kto z nich się będzie rozliczał.Obecni włodarze klubu nawet nie próbują wyjaśnić stanu faktycznego klubu drużyny czy innych spraw. :czerwona: :czerwona: i myślę że wpływy z wynajmu stadionu już są podzielone :lol: :lol: :lol:
mariusz2109

Postprzez August 2009-05-14, 9:10 am

bolo73 napisał(a):Korzyści dla Zagłębia mogą być naprawdę ogromne.Raz, że zarobimy na wynajmie, dwa - jeżeli będzie dobra frekwencja to potencjalni sponsorzy zobaczą,że w Sosnowcu naprawdę jest głód piłki i rzesza kibiców dla których warto coś uczynić, trzy - nawiązanie dobrych relacji z Wisłą może procentować w przyszłości.

Z tym głodem piłkiw Sosnowcu to rześ Waść nieco przesadził :-) Przecie na maeczach Wisły będą kibice tegoż klubu. Zważywszy na kwestie bezpieczeństwa jak również niewielką pojemność trybun Ludowego, no i fakt, że bilety to będzie mozna kupić tylko w Krakowie, nikt z Sosonwca na mecz nie wejdzie. To oczym mówisz, to wg mnie sprawa raczej prestiżu i reklamy w mediach. A to tez ważne bo w ostatnich czasach o piłkarskim Sosnowcu mówiło się albo w kontekście korupcji, względnie o rekordach w wymianie trenerów i piłkarzy, no a teraz co co najwyżej o laniach jakie Zagłębiu robią coraz lepsze wioski.
August

Postprzez Zibi83 2009-05-14, 9:12 am

SO_1906 napisał(a):W pierwszej kolejności powinni wymienic ten "zegar" bo wstyd jak CHOLERA!! :zolta:

Ja bym dał czerwoną a nie żółtą kartkę za zegar. Cały już obłazi co widać nawet z daleka, poza tym jego założenie na Ludowym to jakaś gigantyczna pomyłka.
Proponuję pierwsze zyski przeznaczyć właśnie na nowy zegar a dopiero następne na klub lub modernizację stadionu.
Zibi83

Postprzez bolo73 2009-05-14, 9:21 am

Czyli co? Osiem tysięcy Krakusów będzie przyjeżdżało do Sosnowca coby mecz zobaczyć,tak?No to super.Koleje i PKS już zacierają ręce bo wątpię żeby wszyscy "furami" podjechali a jeżeli podjadą to nie zaparkują bo miejsca nie styknie.A tak poważnie to czy już ukazał się jakiś komunikat,że na mecz będą wpuszczani tylko i wyłącznie ludzie z Krakowa i okolic?Ja nic takiego póki co nie widziałem ale jeżeli ktoś ujrzał takowy to poproszę o linka.
bolo73

Postprzez mariusz2109 2009-05-14, 9:30 am

bolo73
ja też chciał zobaczyć takie mecze,pomyśl jak ty byś był odpowiedzialny za organizowanie imprez masowych wpuścił byś kibiców klubów co nie cieszą się sympatią nie ma szans.Obawiam się że na Mecz Wisły z Legią też bilety będą dostępne tylko w Krakowie i Warszawie
mariusz2109

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna