TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez August 2009-05-11, 1:47 pm

Blajpios napisał(a):Gdzie ten dynamizm i szerokość perspektyw z czasów, gdy carat na miasto nie pozwalał, na kościół, na patriotyzm - a w Sosnowcu mieli odwagę mówić zakładając ten sam rozmach, co Paryż, Londyn, Rzym (tytuł powieści sosnowiczanina) - i budowano katedrę pod pretekstem votum dla cara, arcypolską i arcykatolicką - i powstawał na wsi teatr szósty bodaj w historii polskich teatrów - i powstawał klub - i republika robotnicza walczyła o wyzwolenie spod władzy m.in. Rosjan.

Dodałbym w tym miejscu, że to co najpiękniejsze i najbardziej arcypolskie w katedrze wykonało dwóch Krakusów (Tetmajer i Uziembło), a powyższy fragment zadedykowałbym Panom Kutzowi, Smolorzowi i im podobnym, ale to już inny temat. ALe widzę, dzięki Twojemu esejowi Blajpios, jak ciekawe perspektywy i o jakże horyzontalnym zakresie mogłyby się rysować przy okazji ewenutalnej gościny Wisły Kraków na Stadionie Ludowym. Przy mądrości dziłań ludzi związanych z klubem, kibicami, Urzędem Miasta czy też historyków można by było wykorzystać ten okres z jednej strony na podniesieniu prestiżu stadionu, zarobieniu trochę pieniążków, ociepleniu stosunków pomiędzy kibcami (aby były na pizomie ukłądów ze Śląskiem Worcław), z drugiej strony na przyblizenie Załębiakom stosunków, kontaktów i wpływów dawnej Metropolii i Małopolski w ogóle.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Mosto19 2009-05-13, 12:21 pm

"W przyszłym sezonie najpewniej będziemy grać w Sosnowcu. Nie wiadomo czy Hutnik będzie gotowy zwłaszcza po dzisiejszej decyzji. Tarnów natomiast jest za drogi. W przypadku pucharów w grę wchodzi Bełchatów i Lublin." - cytat za prezesem Wisły Kraków - Markiem Wilczkiem.
Zatem wiele wskazuje, że będziemy grać u Was :-)
Mosto19

Postprzez Kumat_Andrzej 2009-05-13, 1:35 pm

Nie wiem z czego się cieszyć idioci, że zarobimy kilkaset tysięcy ? Nikt tutaj nożowników nie chcę.Dostanie ktoś kosę w serce to może Wam miny zmiękną.Zapewne część z Was już zaciera sobie ręce że pójdzie sobie na mecz "mocnej " Wisły .
Kumat_Andrzej

Postprzez novack 2009-05-13, 1:41 pm

Osobom, które mają aparat cyfrowy i troszkę czasu, podrzucam kolejny temat. Otóż zimą układano wokół stadionu, od strony budynku klubowego, jakieś podziemne instalacje, co wymagało zerwania asfaltu. Teraz w miejscach gdzie prowadzone były prace, asfalt został „uzupełniony”. Różnica poziomu pomiędzy starą i uzupełnioną nawierzchnią wynosi w niektórych miejscach kilka centymetrów. Ktoś te prace wykonał, ktoś je odebrał i za nie zapłacił. Może kilka fotek tej kolejnej już fuszerki da troszkę do myślenia fachowcom z Mosiru?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2009-05-13, 1:53 pm

Kumat_Andrzej napisał(a):Nie wiem z czego się cieszyć idioci, że zarobimy kilkaset tysięcy ? Nikt tutaj nożowników nie chcę.Dostanie ktoś kosę w serce to może Wam miny zmiękną.Zapewne część z Was już zaciera sobie ręce że pójdzie sobie na mecz "mocnej " Wisły .

No to jestem idiotą. Gra Wisły - jak napisaliśmy z Blajpioesem kilka dni temu - to nie tylko kwestia pieniędzy, ale i prestiżu i promocji stadionu. Ryzyko rozrób oczywiście istnieje i to zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Mam jednak nadzieję, że do niczego takiego nie dojdzie. A biletów zapewne w Sosnowcu się nie kupi.
August

Postprzez mariusz2109 2009-05-13, 8:08 pm

Ekstraklasa: Wisła wyprowadza się z Krakowa

Kibice Wisły Kraków będą musieli przenieść się do Sosnowca, fot. Piotr Błoński
Z powodu remontu stadionu Wisły Kraków w sezonie 2009/2010 piłkarze krakowskiego klubu swoje mecze będą rozgrywali w Sosnowcu na stadionie Zagłębia - czytamy na oficjalnej stronie "Białej Gwiazdy.
http://wiadomosci.onet.pl/1969964,14,ek ... ,item.html
Poczytajcie komentarze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mariusz2109

Postprzez def 2009-05-13, 8:15 pm

Teraz to już nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
def

Postprzez Blajpios 2009-05-13, 8:19 pm

August napisał(a):
Kumat_Andrzej napisał(a):Nie wiem z czego się cieszyć idioci, że zarobimy kilkaset tysięcy ? Nikt tutaj nożowników nie chcę.Dostanie ktoś kosę w serce to może Wam miny zmiękną.Zapewne część z Was już zaciera sobie ręce że pójdzie sobie na mecz "mocnej " Wisły .

No to jestem idiotą. Gra Wisły - jak napisaliśmy z Blajpioesem kilka dni temu - to nie tylko kwestia pieniędzy, ale i prestiżu i promocji stadionu. Ryzyko rozrób oczywiście istnieje i to zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Mam jednak nadzieję, że do niczego takiego nie dojdzie. A biletów zapewne w Sosnowcu się nie kupi.

Zawsze dwóch idiotów, to raźniej ;-) więc ucieszmy się. Jedno tylko - czy na pewno nie ma możliwości takich negocjacji, by można było jakąś pulę biletów w Sosnowcu kupić, jakby w przedsprzedaży - lub zamówić, przez pośrednika potem "zaklepane" byłyby w Krakowie i odbierane np. przed meczem? No, tak. Zapewne łatwiej byłoby, gdyby jakieś Stowarzyszenie reprezentowało kibiców...
Blajpios

Postprzez Przemek26 2009-05-13, 8:28 pm

A to k***a klub wynajął stadion czy miasto????
Uważajcie bo Górski da Szatanowi kase z wypożyczenia obiektu.
Przemek26

Postprzez SO_1906 2009-05-13, 9:05 pm

W pierwszej kolejności powinni wymienic ten "zegar" bo wstyd jak CHOLERA!! :zolta:
SO_1906

Postprzez August 2009-05-13, 9:16 pm

Przemek26 napisał(a):A to k***a klub wynajął stadion czy miasto????
Uważajcie bo Górski da Szatanowi kase z wypożyczenia obiektu.

Ja bym grabarzowi Zagębia nie dał.
August

Postprzez Kumat_Andrzej 2009-05-13, 9:18 pm

Blajpios napisał(a):
August napisał(a):

Zawsze dwóch idiotów, to raźniej ;-) więc ucieszmy się. Jedno tylko - czy na pewno nie ma możliwości takich negocjacji, by można było jakąś pulę biletów w Sosnowcu kupić, jakby w przedsprzedaży - lub zamówić, przez pośrednika potem "zaklepane" byłyby w Krakowie i odbierane np. przed meczem? No, tak. Zapewne łatwiej byłoby, gdyby jakieś Stowarzyszenie reprezentowało kibiców...

Po Co Ci te bilety?? Co dobrą piłkę chcesz oglądać? Szalik jeszcze sobie kup i gębę wymaluj farbkami, pewnie jak Zagłębie grało kaszanę to jeździłeś na Szczakowiankę do Jaworzna , a co tam przecież to dobra piłka nie ważne kto gra ważne że jest dobra piła! Polecam kanał N lub C+. Zachciało się Wisły ....
Kumat_Andrzej

Postprzez August 2009-05-13, 9:21 pm

Kumat_Andrzej napisał(a):Po Co Ci te bilety?? Co dobrą piłkę chcesz oglądać? Szalik jeszcze sobie kup i gębę wymaluj farbkami, pewnie jak Zagłębie grało kaszanę to jeździłeś na Szczakowiankę do Jaworzna , a co tam przecież to dobra piłka nie ważne kto gra ważne że jest dobra piła! Polecam kanał N lub C+. Zachciało się Wisły ....

Kabyś chciał wiedzieć to chodziłem na MOSiR Sosnowiec jak grał w 5 lidze. I jak bedzie grał znowu w 5 lidze też pewnie będę chodził. I jak będę miał ochotę obejrzeć Wisłę na Ludowym też pójdę.
August

Postprzez mario1 2009-05-13, 9:29 pm

masz racje a ja mieszkam w anglii i co tez mi na manchester nie wolno bo jestem kibicem Zaglebia
mario1

Postprzez Kumat_Andrzej 2009-05-13, 10:17 pm

Daj spokój gościu, gdzie Manchester a gdzie Wisła, a jakby Gieksa grała na Ludowym albo Ruch to też byś śmigał? bo co modnie fajnie popatrzeć na dobrą piłkę?
Kumat_Andrzej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna