Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2009-04-25, 8:55 pm

Uważam, że dla Lachy nie ma już miejsca w Zagłębiu, ale jestem daleki od wrzucania go do jednego worka z Ujkiem, czy Rudym. Dla mnie to jest taka trochę tragiczna postać. To taki typ piłkarza, który zawsze na boisku dawał z siebie wszystko i autentycznie był przywiązany do czerwono-zielono-białych barw. Funkcjonował jednak w takiej, a nie innej rzeczywistości. Zauważcie, że jako jedyny miał odwagę się przyznać i przeprosić. Ujek, czy Drzymont grają w ekstraklasie, Teresa w I lidze, Rudy cały czas jest dyrektorem szkoły, a jemu jedynemu korupcja rzeczywiście złamała karierę, mimo tego, że zachował się najbardziej fair z nich wszystkich.
django

Postprzez emdżej 2009-04-25, 8:56 pm

kibicccka napisał(a):A przeciez Smalec - Smolec nie grał w żadnym Rozwoju?!...

Nie chodziło nam o Smolca, ale o Marcina Smarzyńskiego - pseudonim "Smalec".
emdżej

Postprzez Blajpios 2009-04-25, 9:57 pm

django napisał(a):Uważam, że dla Lachy nie ma już miejsca w Zagłębiu, ale jestem daleki od wrzucania go do jednego worka z Ujkiem, czy Rudym. Dla mnie to jest taka trochę tragiczna postać. To taki typ piłkarza, który zawsze na boisku dawał z siebie wszystko i autentycznie był przywiązany do czerwono-zielono-białych barw. Funkcjonował jednak w takiej, a nie innej rzeczywistości. Zauważcie, że jako jedyny miał odwagę się przyznać i przeprosić. Ujek, czy Drzymont grają w ekstraklasie, Teresa w I lidze, Rudy cały czas jest dyrektorem szkoły, a jemu jedynemu korupcja rzeczywiście złamała karierę, mimo tego, że zachował się najbardziej fair z nich wszystkich.

o, właśnie coś takiego chciałem napisać parę godzin temu, ale nie bardzo miałem już czas. No i teraz nic - tylko przycytować. Pamiętam reakcję jego, gdy dowiedział się, że można się "niespodzianki" spodziewać od strony B.Baniaka po słynnym meczu z Zawiszą. Niestety, nawet tacy, którzy jakąś klasę w tym wszystkim okazali (przeproszenie, przyznanie, pogodzenie się ze złamaną karierą) - jak M. Lachowski, póki nie zostanie uczciwie w polskiej piłce potraktowana sprawa korupcji, czyli uznanie plagi i wprowadzenie nowych rozgrywek - nie powinni mieć jednak wstępu do gry tam, gdzie ich "złapano" - a przynajmniej do Zagłębia, które poczyniło wyraźne kroki antykorupcyjne i wyszło na tym mniej więcej jak Lachowski. Trudno. Trudno i przesądzać pozostałych, jak wielka wina, bo sytuacja była skomplikowana - ale zdecydowanie jest co innego postawa wychowanków, postawa sądzenia się o "niesłuszne pozbawienie pracy" (odpychająca zdecydowanie) a czym innym postawa M. Lachowskiego. Niemniej - nawet przy tej różnicy, uważam, jak wyżej. Aż smutno się robi, że co rusz trzeba pisać na nowo te rzeczy.
Blajpios

Postprzez mario1 2009-04-25, 10:01 pm

django napisał(a):Uważam, że dla Lachy nie ma już miejsca w Zagłębiu, ale jestem daleki od wrzucania go do jednego worka z Ujkiem, czy Rudym. Dla mnie to jest taka trochę tragiczna postać. To taki typ piłkarza, który zawsze na boisku dawał z siebie wszystko i autentycznie był przywiązany do czerwono-zielono-białych barw. Funkcjonował jednak w takiej, a nie innej rzeczywistości. Zauważcie, że jako jedyny miał odwagę się przyznać i przeprosić. Ujek, czy Drzymont grają w ekstraklasie, Teresa w I lidze, Rudy cały czas jest dyrektorem szkoły, a jemu jedynemu korupcja rzeczywiście złamała karierę, mimo tego, że zachował się najbardziej fair z nich wszystkich.

To fakt tez mi go zal a na tle (H)ujkow i innych to krysztalowy chlop mysle ze klub by nie stracil na ponownym zatrudnieniu Go (no to teraz mi sie dostanie)trudno ale takie moje zdanie
mario1

Postprzez mamut17 2009-04-25, 10:46 pm

zgadzam sie z toba..;)
mamut17

Postprzez jaca661966 2009-04-25, 11:50 pm

Według mnie nie ma co wracać do Lachowskiego,ale jest róznica między tym co kupuje dla klubu ,a tym co sprzedaje dla buków.
jaca661966

Postprzez August 2009-04-26, 6:01 am

Bardzo przekonywujące. Jeszcze gdyby te słowa przeczytał klubowy decydent. Poza aspektami czysto sporotwymi, porozumienie się z Lachą byłoby duzym ukłonem w strone kibiców, w śród ktorych cieszy się on dużą estymą.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-04-26, 8:40 am

Bardzo jestem zadowolony ze jako Kibice jestesmy tacy jacy jestesmy, po sparingu w Katowicach
i wywiadzie jaki udzielił Pan Marcin mysl powrotu do naszych Zagłebiowskich barw natychmiast
zaswitała w mojej głowie. To jest ten zawodnik który w mojej opinii zasłuzyl sobie aby mogł
w naszych barwach grac i druzynie pomagac. Odpowiedzmy sobie na pytanie KTO NIE POPELNIL
NIGDY BLEDU? KAZDY JEST TYLKO CZŁOWIEKIEM - tym bardziej ze funkcjonował w okreslonym
środowisku.(druzyna) Od momentu awansu OE przez Ludowy przwinęło sie kilku bardzo dobrych
zawodników pozwolcie ze wymienie tylko Berka, Komorowskiego, Borysa i innych
Brakuje jednego BUDOWANIE DRUZYNY PRZEZ LATA - potwierdzil to Pana Gałeczka w wywiadzie
udzielonym nie tak dawno. U nas lansowana jest mysl budowania druzyny w zupełnie innym
stylu - SWIAT NIE ZNA TAKICH METOD - Niestety podstawa to są pieniądze - SPONSORZY lub
JEDEN MUTISPONSOR. Ja jestem optymistą.-
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek26 2009-04-26, 10:59 am

Lacha na pewno byłby wzmocnieniem i byłby w końcu środek pola i rozgrywający. Niestety dopóki jest Szatan to pewnie na takie wzmocnienie nie ma co liczyć . Z drugiej strony w Leśnicy jest zespół walczący o awans i jest kasa także ..............
Przemek26

Postprzez August 2009-04-26, 4:48 pm

Przemek26 napisał(a):Lacha na pewno byłby wzmocnieniem i byłby w końcu środek pola i rozgrywający. Niestety dopóki jest Szatan to pewnie na takie wzmocnienie nie ma co liczyć . Z drugiej strony w Leśnicy jest zespół walczący o awans i jest kasa także ..............

Mimo wszystko, Leśnica to nigdy nie będzie to samo co Zagłębie. Nawet z kasą.
August

Postprzez krzysio 2009-04-26, 7:09 pm

Najlepiej odkupić od Legii Chinyame :brawo: :brawo: :brawo:
krzysio

Postprzez krzysio 2009-04-26, 7:10 pm

Ireneusz Adamski :czerwona: :czerwona:

edit (turku): Kolejny post nie był potrzebny, może ten rozwiniesz z łaski swojej?
Ostatnio edytowano 2009-04-26, 7:12 pm przez krzysio, łącznie edytowano 1 raz
krzysio

Postprzez Blajpios 2009-04-26, 9:11 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Bardzo jestem zadowolony ze jako Kibice jestesmy tacy jacy jestesmy, po sparingu w Katowicach
i wywiadzie jaki udzielił Pan Marcin mysl powrotu do naszych Zagłebiowskich barw natychmiast
zaswitała w mojej głowie. To jest ten zawodnik który w mojej opinii zasłuzyl sobie aby mogł
w naszych barwach grac i druzynie pomagac. Odpowiedzmy sobie na pytanie KTO NIE POPELNIL
NIGDY BLEDU? KAZDY JEST TYLKO CZŁOWIEKIEM - tym bardziej ze funkcjonował w okreslonym
środowisku.(druzyna) Od momentu awansu OE przez Ludowy przwinęło sie kilku bardzo dobrych
zawodników pozwolcie ze wymienie tylko Berka, Komorowskiego, Borysa i innych
Brakuje jednego BUDOWANIE DRUZYNY PRZEZ LATA - potwierdzil to Pana Gałeczka w wywiadzie
udzielonym nie tak dawno. U nas lansowana jest mysl budowania druzyny w zupełnie innym
stylu - SWIAT NIE ZNA TAKICH METOD - Niestety podstawa to są pieniądze - SPONSORZY lub
JEDEN MUTISPONSOR. Ja jestem optymistą.-
Pozdrawiam tadeusz

W zasadzie trzeba by Was podziwiać... Facio zrobił z Was idiotów, myśleliście że mecze toczone są na poważnie, zapłaciliście nawet (niektórzy) bilety i angażowaliście emocje, podczas gdy było to psu na budę, bo m.in. i ten człowiek się umówił, że to tylko dla durniów odgrywają szopkę, jakby walczyli, ale tak naprawdę, to chodziło im o coś innego... A Wy na to: "pięknie, wracaj". Nic, tylko podziwiać za rozdawanie miłosierdzia; Polacy jednak chrześcijańskie uczucia mają chyba wrodzone... Tyle, że nie o same uczucia chodzi. Ja nie wykluczam nawet, przy innej konfiguracji, gdyby sprawa korupcji została zasadniczo zostałaby w Polsce podważona, przełamana - że takie osoby mogłyby zagrać znowu. Nie jest to jednak ten moment. Jeżeli korupcja nie zostaje "uczciwie potraktowana całościowo" - to taki powrót jest po prostu przyznaniem racji tym, którzy zamiatają pod dywan. Chcecie, to zamiatajcie z nimi. Nie myślcie jednak, że nie jest taka postawa zachętą do trwania skorumpowanego świata polskiej piłki nożnej. Ale, prawo każdego. Chcecie, to popierajcie korupcję, "bo nam się teraz przyda taki gracz, świetnie kiwa". Powtarzam. Nawet, jeżeli rzeczywiście można by w pierwszym rzędzie "otwierać się" na Lachowskiego - to nie w tej konfiguracji, nie teraz.
Blajpios

Postprzez August 2009-04-26, 9:30 pm

Temat Lachowskiego to własciwie dyskusja czysto akademicka. Nie po to Szatan go wywalał, żeby z powrotem przyjmować. Amen.
August

Postprzez Clovnone 2009-04-27, 11:22 am

August napisał(a):Temat Lachowskiego to własciwie dyskusja czysto akademicka. Nie po to Szatan go wywalał, żeby z powrotem przyjmować. Amen.

Nie po to zwolnił Pierścionka żeby go zatrudniać. A jednak zatrudnił, niezbadane są wyroki „boskie”. Szacunek Lacha :brawo:
Clovnone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna