Zagłębie Sosnowiec - Nielba Wągrowiec 11.04.2009. 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Nielba Wągrowiec 11.04.2009. 17:00

Postprzez tomi2509 2009-04-11, 8:09 pm

dla mnie wielkie dziadostwo!!!socha ,filipowicz,zaciag "gawinski"+ luczywek i hustawa tragedia to ocena w tej rundzie . jesli pilkarze grali dzisiaj zalozenia trenera to ja jestem lepszy od niego!! z szacunkiem dla wszystkich jako ludzi ale trener w/g mnie jest bardzo slaby.sparingi przed sezonem bardzo slabe ale trener mowil ze forma przyjdzie na lige ! no i przyszla!!!

ps. pytanie do Szatana. gdzie jest ta druzyna budowana podczas gry w ekstraklasie na awans??????
tomi2509

Postprzez franek000 2009-04-11, 8:10 pm

KÓRWA mam 40 lat!OD ponad 20 chodzę na ZAGŁĘBE!Ojciec pokazał mi jak kochać nasz klub.Mój syn też jest kibicem naszego ukochanego klubu,tylko to jest już historia!JEST NASZE ZAGŁĘBIE,ALE NIE MA KLUBU(piłkarskiego)NIESTETY!
franek000

Postprzez KalF92 2009-04-11, 8:16 pm

Turku ma rację na Polskich podwórkach jest lepszy pozim gry i większe zaangarzowanie niż na Ludowym.
Pozostaje tylko wieżyć że się utrzymamy i żę kiedyś przyjdą lepsze czasy (Tylko kiedy!)
KalF92

Postprzez hellboyek 2009-04-11, 8:18 pm

Relacja trochę z innej strony:

Spotkanie Zagłębia Sosnowiec z Nielbą Wągrowiec było historyczne. I nie chodzi tu o wynik, który i tak na długo pozostanie w pamięci.
- Zagramy z pazurem - mówił przed spotkaniem trener Zagłębie Janusz Kudyba, a jak było... Nie opiszemy w tej relacji sytuacji podbramkowych obu drużyn, a co nietypowe napiszemy już na początku, że mecz zakończył się wynikiem 0-1 dla gości... i to im pogratulowali kibice. Opiszemy za to, co działo się na trybunach.

Dziś na na stadionie stawiło się ponad 4 tysiące kibiców, może nawet i więcej. To efekt kary, jaka została nałożona na piłkarzy za wyniki w poprzednich meczach. Do każdego biletu muszą oni dopłacać 7 złotych i to właśnie o tę wartość obniżono ceny.

Mecz rozpoczął się od gromkiego dopingu miejscowych fanów, nie przeszkodziła im nawet utrata gola w 17. minucie. Od tej chwili jednak nerwy zostały nadszarpnięte. Brak sytuacji Zagłębia rozsierdził kibiców. Rozpoczęło się od spokojnego "Zagłębie to my, a nie wy", po chwili pojawiło się już "piłkarze gdzie ta ambicja?". Po 40 minutach, kiedy po raz kolejny "umiejętnościami" popisał się Bartłomiej Socha, kibice wybuchnęli śmiechem. Tuż przed zakończeniem pierwszej odsłony kibice odwrócili się do zawodników plecami.

Kiedy sędzia po raz ostatni gwizdnął w pierwszej połowie, kibice, którzy tworzyli "młyn" po prostu opuścili stadion... Piłkarze Zagłębia schodzili z boiska słysząc przerażający gwizd i masę obelg.

Druga połowa w grze Zagłębie niewiele zmieniła. Zmieniło się za to wiele na trybunach, choć nadal liczba kibiców była dość duża, to dopingu już zabrakło. Gospodarze próbowali swoich sił, ale kompletnie nic z tego nie wychodziło. Kolejne niecelne podania zaliczał Bartłomiej Socha, a Krzysztof Myśliwy dwoił się i troił, ale samemu niewiele mógł zdziałać.

Kiedy z boiska w 60. minucie schodził zawodnik Nielby Tomasz Mikołajczak, kibice nagrodzili go... gromkimi brawami. Chwilę później najlepszą okazję zmarnował Bartłomiej Socha i informujemy o tym tylko i wyłącznie po to, aby każdy czytający zrozumiał tę beznadzieję. Krzysztof Myśliwy na prawej stronie zamieszał obrońcami, podał do Sochy, który niepilnowany podał z 5 metra wprost do bramkarza. Śmiechem zanieśli się nawet chłopcy podający piłki.

Trener Kudyba praktycznie wyrwał sobie włosy z głowy i nakazał zmianę. Kibice nie wytrzymali. W 63. minucie z boiska schodził kolejny zawodnik gości Maxwell Kalu. Otrzymał od kibiców brawa na stojąco, za ambicję. Sam szeroko się uśmiechnął, pomachał miejscowym fanom, za co ponownie nagrodzono go oklaskami. Sielanka.

Kibice rozpoczęli skandowanie "jeszcze jeden" i bynajmniej nie dotyczyło to Zagłębia Sosnowiec. Złotówka jaką zapłacili kibice za bilet to w tym wypadku i tak za dużo, "Szatan oddaj złotówkę" krzyczeli przez następne minuty. Dalej było już gorzej i "ostrzej". "Piłkarzyki - pajacyki" oraz "zejdźcie z boiska, nie róbcie nam pośmiewiska".

Pod koniec spotkania na trybunie krytej zebrała się grupa osób, która rozpoczęła doping dla drużyny Nielby, a pozostałe przyśpiewki kontynuowano - "podwójne kary", "dopłaćcie nam do biletów". Kiedy sędzie zakończył spotkanie, kibice odwrócili się do zawodników plecami. Ci jednak, postanowili podejść do nich. Pierwszy przy kratach znalazł się Krzysztof Myśliwy i Adrian Marek, a także Wojciech Białek. Za nimi podeszła reszta zawodników, którzy jak pies z podkulonym ogonem wysłuchali wszystkich zarzutów, a nawet obelg...

Nie była to prosta chwila dla piłkarzy, jednak dla kibiców też nie. Ich miasto Sosnowiec, od kilku lat nie może pochwalić się klasową drużyną. Po spadku o kilka klas, Zagłębie awansowało, jak się później okazało po drodze "kupując kilka" spotkań. Z ekstraklasy sosnowiecki klub spadł z hukiem i ma aktualnie ogromne trudności z utrzymaniem się w II lidze.

całość: http://www.11.pl/aktualnosci/zejdzcie_z_boiska/
Ostatnio edytowano 2009-04-11, 8:22 pm przez hellboyek, łącznie edytowano 1 raz
hellboyek

Postprzez denacik81 2009-04-11, 8:19 pm

Jak Szatan odejdzie!
denacik81

Postprzez LucasUSA 2009-04-11, 8:19 pm

Rozpieprzyc to cale towarzystwo - Szatanow, Hytrych, Lule i to cale gowno wlaczajac Kudybe.
Michniewicz na wylocie w Arce - bedzie szukal roboty :lol: :lol:
Wesolych Swiat :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: \../ \../
LucasUSA

Postprzez Nagash 2009-04-11, 8:20 pm

wiezyc??? to znaczy oglądać z wieży??? :-)
Nagash

Postprzez neti 2009-04-11, 8:22 pm

Zejdźcie z boiska...
11-04-2009

Spotkanie Zagłębie Sosnowiec z Nielbą Wągrowiec było historyczne. I nie chodzi tu o wynik, który i tak na długo pozostanie w pamięci.
- Zagramy z pazurem - mówił przed spotkaniem trener Zagłębie Janusz Kudyba, a jak było... Nie opiszemy w tej relacji sytuacji podbramkowych obu drużyn, a co nietypowe napiszemy już na początku, że mecz zakończył się wynikiem 0-1 dla gości... i to im pogratulowali kibice. Opiszemy za to, co działo się na trybunach.

Dziś na na stadionie stawiło się ponad 4 tysiące kibiców, może nawet i więcej. To efekt kary, jaka została nałożona na piłkarzy za wyniki w poprzednich meczach. Do każdego biletu muszą oni dopłacać 7 złotych i to właśnie o tę wartość obniżono ceny.

Mecz rozpoczął się od gromkiego dopingu miejscowych fanów, nie przeszkodziła im nawet utrata gola w 17. minucie. Od tej chwili jednak nerwy zostały nadszarpnięte. Brak sytuacji Zagłębia rozsierdził kibiców. Rozpoczęło się od spokojnego "Zagłębie to my, a nie wy", po chwili pojawiło się już "piłkarze gdzie ta ambicja?". Po 40 minutach, kiedy po raz kolejny "umiejętnościami" popisał się Bartłomiej Socha, kibice wybuchnęli śmiechem. Tuż przed zakończeniem pierwszej odsłony kibice odwrócili się do zawodników plecami.

Kiedy sędzia po raz ostatni gwizdnął w pierwszej połowie, kibice, którzy tworzyli "młyn" po prostu opuścili stadion... Piłkarze Zagłębia schodzili z boiska słysząc przerażający gwizd i masę obelg.

Druga połowa w grze Zagłębie niewiele zmieniła. Zmieniło się za to wiele na trybunach, choć nadal liczba kibiców była dość duża, to dopingu już zabrakło. Gospodarze próbowali swoich sił, ale kompletnie nic z tego nie wychodziło. Kolejne niecelne podania zaliczał Bartłomiej Socha, a Krzysztof Myśliwy dwoił się i troił, ale samemu niewiele mógł zdziałać.

Kiedy z boiska w 60. minucie schodził zawodnik Nielby Tomasz Mikołajczak, kibice nagrodzili go... gromkimi brawami. Chwilę później najlepszą okazję zmarnował Bartłomiej Socha i informujemy o tym tylko i wyłącznie po to, aby każdy czytający zrozumiał tę beznadzieję. Krzysztof Myśliwy na prawej stronie zamieszał obrońcami, podał do Sochy, który niepilnowany podał z 5 metra wprost do bramkarza. Śmiechem zanieśli się nawet chłopcy podający piłki.

Trener Kudyba praktycznie wyrwał sobie włosy z głowy i nakazał zmianę. Kibice nie wytrzymali. W 63. minucie z boiska schodził kolejny zawodnik gości Maxwell Kalu. Otrzymał od kibiców brawa na stojąco, za ambicję. Sam szeroko się uśmiechnął, pomachał miejscowym fanom, za co ponownie nagrodzono go oklaskami. Sielanka.

Kibice rozpoczęli skandowanie "jeszcze jeden" i bynajmniej nie dotyczyły to Zagłębia Sosnowiec. Złotówka jaką zapłacili kibice za bilet to w tym wypadku i tak za dużo, "Szatan oddaj złotówkę" krzyczeli przez następne minuty. Dalej było już gorzej i "ostrzej". "Piłkarzyki - pajacyki" oraz "zejdźcie z boiska, nie róbcie nam pośmiewiska".

Pod koniec spotkania na trybunie krytej zebrała się grupa osób, która rozpoczęła doping dla drużyny Nielby, a pozostałe przyśpiewki kontynuowano - "podwójne kary", "dopłaćcie nam do biletów". Kiedy sędzie zakończył spotkanie, kibice odwrócili się do zawodników plecami. Ci jednak, postanowili podejść do nich. Pierwszy przy kratach znalazł się Krzysztof Myśliwy i Adrian Marek, a także Wojciech Białek. Za nimi podeszła reszta zawodników, którzy jak pies z podkulonym ogonem wysłuchali wszystkich zarzutów, a nawet obelg...

Nie była to prosta chwila dla piłkarzy, jednak dla kibiców też nie. Ich miasto Sosnowiec, od kilku lat nie może pochwalić się klasową drużyną. Po spadku o kilka klas, Zagłębie awansowało, jak się później okazało po drodze "kupując kilka" spotkań. Z ekstraklasy sosnowiecki klub spadł z hukiem i ma aktualnie ogromne trudności z utrzymaniem się w II lidze.

Piłkarze po spotkaniu schodzili ze łzami w oczach do szatni. Wkrótce przedstawimy ich wypowiedzi.

Zagłębie Sosnowiec - Nielba Wągrowiec 0-1 (0-1)
0-1 Mikołajczak 17'

Żółte kartki: Filipowicz, Łuczywek, Marek - Maciejak.

Zagłębie: Masarczyk, Wróbel, Marek, Białek (76' Skórski), Łuczywek, Socha (63' Smolec), Filipowicz, Dorobek, Pietrzak, Myśliwy, Hustava.
Nielba: Wosicki, Zieniuk, Kotarski, Gąsiorowski, Halaburda, Klawiński (76' Bartkowiak), Witomski, Leśniewski, Maciejak, Mikołajczak (60' Gryszczyński), Kalu (63' Figasiewski).
neti

Postprzez franek000 2009-04-11, 8:27 pm

Relacja Hellbojeka mówi wszystko.
franek000

Postprzez szuli1906 2009-04-11, 8:30 pm

Ja już nie wytrzymuję psychicznie! Co możemy zrobić jako obrońcy? Graliśmy, atakowaliśmy, jednak napastnicy nie potrafią wykorzystać sytuacji. Tu nie chodzi o karę, ja mogę oddać całą wypłatę. Mnie jest wstyd przed kumplami z osiedla, jak ja im mam spojrzeć w oczy? Po tym meczu nie mam sił, ledwie oddycham - mówił po meczu ze łzami w oczach Białek. - Część z zawodników nie zasługuje na grę w tych barwach. To jest wstyd dla tego herbu. Jestem kibicem Zagłębia i chcę dla niego jak najlepiej, jednak dziś się załamałem, takich sytuacji nie da się zmarnować. Musieliśmy wysłuchać ostrych słów kibiców, mają prawo nas wyzywać, bo my nie mamy prawa wypowiadać się po tym co dziś zaprezentowaliśmy. Zagraliśmy katastrofalnie - tak skomentował mecz Tomasz Łuczywek
Ostatnio edytowano 2009-04-11, 8:50 pm przez szuli1906, łącznie edytowano 1 raz
szuli1906

Postprzez denacik81 2009-04-11, 8:30 pm

Jak mozna było w tak krótkim czasie taki klub jak Zagłębie Sosnowiec doprowadzić do takiego stanu ? ? ? ?

Panie Szatan : czas sobie podziękować i iść kurczaki pakować !

Panie Chytry : miej pan trochę honoru i przyznaj że zawaliłeś !
denacik81

Postprzez denacik81 2009-04-11, 8:39 pm

Tomasz Łuczywek jest jednym z tych którym zależy ...... zapewne jest jeszcze kilku zawodników którzy oddali by wiele żeby Zagłębie wygrywało .....

Ja jestem ciekawy wypowiedzi Chytrego i Szatana :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
denacik81

Postprzez Przemek26 2009-04-11, 8:40 pm

denacik81 napisał(a):Jak mozna było w tak krótkim czasie taki klub jak Zagłębie Sosnowiec doprowadzić do takiego stanu ? ? ? ?

Panie Szatan : czas sobie podziękować i iść kurczaki pakować !

Panie Chytry : miej pan trochę honoru i przyznaj że zawaliłeś !

Hodowca drobiu pan józek i jego spasiony przydupas hytry rozpoczęli niszczenie Zagłębia w przerwie rundy jesiennej w OE.
Stwierdzono że nie ma o co grać. Wpojono zawodnikom że wyniki i ambicja chęc walki i wygrywania w Zagłebiu nie jest potrzebna. Zaczęło się odchudznaie składu i dogrywanie sezonu juniorami żeby się ograli na 2 ligę
Efekty tych działań widzimy.

Po sparingach pytałem jaki debil zwolnił Copiaka a zatrudnił Kudybę , a jak po 2 pierwszych sparinach napisałem żę Kudyba powinien wyp.......... to od razu pojawiły się słowa wzburzenia.
Mam nadzieję że Panowie którzy zdejmowali flagi podczas meczu później po odpowiednio zatroszczyli się o pajacyków w koszulkach Zagłębia

aha jeszcze jedno .Dziś za 1 zł, pewnie ze ślęzoGawinem podonnie lub za free, wczesniej p[o 8 zł i 5 zł, a ja się pytam dlczego odoby posiadające karnety są traktowane jak odpadny które wydały jednorazowo kase i teraz sa w dupie.
Wielu ludzi z karnetami szlag trafia że o nich nikt w tym klubie nie pomysli
Karnety ludzie kupują jak tylko sa od lat, i przeważnie ci sami tearz jednak lepiej przymilać sie do kibiców z biletami z czego większość przychodzi ra zna ruski rok a prawdziwych kibiców którzy decydują sie na jednorazowy wydatek ma się w dupie.

Ostatnio edytowano 2009-04-11, 8:45 pm przez Przemek26, łącznie edytowano 1 raz
Przemek26

Postprzez LucasUSA 2009-04-11, 8:41 pm

Obecna sytuacja to wina tylko i wylacznie kierownictwa klubu - wywalono zawodnikow i trenera, dzieki ktorym Zaglebie bylo przynajmniej ligowym sredniakiem z jakimis tam nadziejami (zlikwidowano "kominy placowe") a sprowadzono padake z Gawina i odrzuty z Odry. Brawo....

P.S. Przemek26, pisalismy posty rownoczesnie :) - w pelni sie z Toba zgadzam. Zaczelo sie od "odpuszczenia" walki o utrzymanie w OE - przeciwko czemu niektorzy z nas ostro protestowali.
Ostatnio edytowano 2009-04-11, 8:45 pm przez LucasUSA, łącznie edytowano 1 raz
LucasUSA

Postprzez makii 2009-04-11, 8:45 pm

Mam 30latek na karku , przezylem naprawde dużo meczów naszego zespołu ,staram sie być zawsze na Ludowym , pamiętam jak mój tata zabrał mnie na pierwszy mecz zagłebia Motorem Lublin to był mecz o awans do 1ligi , wygraliśmy wtedy 1-0 , bylo zimno i padał-lał deszcz miałem moze 6/7 lat i nie chciało mi się tego oglądać i dziś przeżyłem to samo , mimo ze pogoda była ok!Przegieli , mimo to i tak przyjdziemy wszyscy na mecz bo ZAGŁĘBIE to my!!!!!!!!
makii

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna