Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
August napisał(a):Umowę podpisano do końca sezonu. - Odetchnę finansowo. Nie uważam też, że robię pod względem sportowym krok do tyłu - mówi Filipowicz, który w piątek rozstał się z Odrą.
Sir napisał(a):Jeśli się mylę, ale to mnie poprawcie. Czy to wlasnie Socha grajac w Odrze strzelił nam taką piękną bramke w przegranym u siebie meczu w Ekstraklasie???
Piotr Wolny w Czarnych
(mawa)
Barw kolejowego klubu będzie bronił 21-letni prawy pomocnik, Piotr Wolny, który jest wychowankiem Zagłębia Sosnowiec. Piłkarz został wypożyczony do końca sezonu.
Włodarze Zagłębia poszli na rękę zarówno piłkarzowi, jak i klubowi z alei Mireckiego, nie chcąc za pomocnika żadnych pieniędzy. Zawodnik ten, gdy trenerem Zagłębia był Piotr Pierścionek, grał w podstawowym składzie sosnowiczan (6 meczów ligowych i 1 w Pucharze Polski).
Przypomnijmy, Czarni Sosnowiec są liderem katowickiej drugiej grupy ligi okręgowej. W rundzie jesiennej nie zaznali goryczy porażki (14 zwycięstw i 3 remisy) i nad drugą w tabeli Unią Ząbkowice mają aż 10 punktów przewagi. Z zespołu przed startem rundy rewanżowej odeszli tylko Wojciech Stanowski i Konrad Piecha, natomiast drużyna została wzmocniona utalentowanymi młodzieżowcami Zagłębia - wspomnianym Wolnym oraz Miłoszem Bujakiem i Patrykiem Korcipą.
- Przed startem ligi jesteśmy dobrej myśli. Myślę, że aktualnie dysponujemy jeszcze mocniejszym zespołem niż jesienią. Możliwe, iż do kadry dołączy jeszcze jeden młodzieżowiec, jednak na razie za wcześnie na podawanie nazwiska - odniósł się do sytuacji w klubie dyrektor sportowy Czarnych, Robert Majewski.
uzielone napisał(a):"Artur Nowak wrócił z wypożyczenia z Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza do AKS-u Niwka. Wychowanek sosnowieckiego klubu próbował, w przerwie zimowej, swych sił w wielu klubach, jednak ostatecznie będzie występował na 5-ligowych boiskach.
Z końcem czerwca Nowakowi kończy się umowa z sosnowieckim zespołem, dzięki czemu bezpłatnie będzie mógł zmienić barwy klubowe. Jak potoczy się dalsza kariera zawodnika? Możliwe, iż trafi do Zagłębia Sosnowiec, czyli do klubu, do którego pukał już tej zimy, powtarzając, iż jego marzeniem jest gra w trójkolorowych barwach. "
http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,13984
Szansa na pozyskanie Nowaka jeszcze jest
W dzisiejszym meczu wystąpił Artur Nowak, jednak był to jego pożegnalny występ w barwach sosnowieckiego klubu (wygrany sparing AKS-u ), gdyż jutro podpisuje umowę z Podbeskidziem Bielsko Biała. -
mario999 napisał(a):Nowak podpisal kontrakt z Podbeskidziem.
No coz zdaniem naszych pseudodzialaczy byl za slaby na Zaglebie ale w Podbeskidziu jakos sie na nim poznali podpisujac z nim 3 letni kontrakt.
Nastepny chlopak z regionu nam uciekl ale dopkoki tacy pseudodzialacze beda mieli wladze w naszym klubie tak to bedzie wygladalo ze podpiusujemy kontrakty z kopaczami ktorzy trafiaja tutaj po znajomosci ( Hustawa, zaciag kopaczy z Gawinu, niewspominajac o kompletnie nieprzygotowanym do sezonu napastnikiem o znanym nazwisku Socha.
Zawodnicy z regionu przynajmniej serce i zdrowie oddali by dla tego klubu a zawodnikom w/w pokroju tylko kasa w glowie ich nie interesuje Zaglebie bo oni za pol roku i tak beda grali gdzies indziej.
A jestem pewien ze druzyna zlozona z zawodnikow naszego regionu bylaby lepsza niz ten obecny zlepek kopaczy.
_Łukasz_ napisał(a):Nasi działacze to jakaś paranoja! To co oni robią przechodzi ludzkie pojęcie. W I lidze chcą Nowaka, a w drugiej nie chcą. Chłopak jest utalentowany, co pokazał ilością bramek strzelonych w Zagłębiaku. Napewno byłby o wiele lepszy od tych naszych niektórych gwiazdek. To był gracz z nietuzinkowymi umiejętnościami, do kupienia za kilka piłek. Jak dotąd myślałem, że chcemy awansować najtańszym kosztem, ale najwidoczniej się myliłem
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack