Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez dziejus 2009-03-02, 9:38 pm

Ubytek Michala to jak wyrwanie nam zęba-powiedzial trener Rzepka ktorego bardzo cenie jako szkoleniowca.I na tym m.in.opieram swoj optymizm.Do tego konkurencja teraz w kazdej formacji,najlepszy trener w II lidze no i wspaniala publicznosc Stadionu Ludowego,szczęscie ktore w koncu musi przyjsc,piekna gra a co za tym idzie moze jacys sponsorzy? :)
dziejus

Postprzez emdżej 2009-03-02, 10:08 pm

http://www.youtube.com/watch?v=WOAtd6_6ME8

Przewrotka Filipowicza (0:56)
emdżej

Postprzez August 2009-03-02, 10:42 pm

Codziennie dojeżdżał 80 km do Opola. Wiosną będzie grał w Zagłębiu Sosnowiec18:32, 2009-03-02

Autor: Krzysztof Kubicki

Nowym zawodnikiem Zagłębia został dziś Michał Filipowicz. 23-latek rozwiązał w piątek kontrakt z Odrą Opole. Formalnie nadal jest związany z Piastem Gliwice, z którego do Zagłębia został wypożyczony.

Umowę podpisano do końca sezonu. - Odetchnę finansowo. Nie uważam też, że robię pod względem sportowym krok do tyłu - mówi Filipowicz, który w piątek rozstał się z Odrą. Rozmowy w Opolu były długie, bowiem trener I-ligowca nie chciał osłabiać zespołu. - Ubytek Michała, to wyrwanie naszego zęba - powiedział Piotr Rzepka. Ostatecznie jednak Filipowicz doszedł do porozumienia z działaczami.

- Musiałem się zrzec części pieniędzy. Najważniejsze, że skończyło się na moją korzyść. Odra? W tym zespole odbudowałem się sportowo. Opolskiemu klubowi będzie bardzo ciężko utrzymać się w I lidze, bo inne drużyny z dołu tabeli się powzmacniały. Niemniej wierzę, że chłopaki nie złożą broni. Takie miasto i tacy kibice zasługują na I ligę - podkreśla ofensywnie usposobiony piłkarz.

Filipowicz kończy tym samym z codziennym (!) dojeżdżaniem do Opola ze Śląska. - 80 kilometrów w jedną stronę pociągiem. To dokładnie godzina z kwadransem. Zdążyłem na przestrzeni ostatnich tygodni przeczytać niejedną książkę, o gazetach nie mówiąc - przyznaje z uśmiechem. Od dzisiaj na dojeżdżanie poświęci znacznie mniej czasu. Molowi książkowemu wystarczył jeden sparing w barwach Zagłębia, aby przekonać do siebie Janusza Kudybę, szkoleniowca sosnowiczan. - Widać, że trener wie czego chce. Spośród kolegów znałem tylko Tomka Balula, z czasu spędzonego w Piaście. Resztę chłopaków szybko poznaję - zapewnia.
http://www.sportslaski.pl/Codziennie-do ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-03-03, 1:23 am

August napisał(a):Umowę podpisano do końca sezonu. - Odetchnę finansowo. Nie uważam też, że robię pod względem sportowym krok do tyłu - mówi Filipowicz, który w piątek rozstał się z Odrą.

Nie sądziłem, że doczekam czasów, że ktoś kiedyś przechodząc do Zagłębia powie, że odetchnie finansowo ;-)

Ostatni dzień okienka wygląda ciekawie. Jak Rzepka mówi, że ten Filipowicz jest niezły, to mu wierzę. Co do Sochy - wielka niewiadoma. Miejmy nadzieję, że teraz Kudyba to wszystko poukłada i marzenia o awansie nie skończą się po dwóch pierwszych kolejkach.
django

Postprzez Sir 2009-03-03, 9:53 am

Jeśli się mylę, ale to mnie poprawcie. Czy to wlasnie Socha grajac w Odrze strzelił nam taką piękną bramke w przegranym u siebie meczu w Ekstraklasie???
Sir

Postprzez PawełK 2009-03-03, 10:01 am

Sir napisał(a):Jeśli się mylę, ale to mnie poprawcie. Czy to wlasnie Socha grajac w Odrze strzelił nam taką piękną bramke w przegranym u siebie meczu w Ekstraklasie???

Mylisz się:

Zagłębie Sosnowiec 0-2 Odra Wodzisław Śląski 8 grudnia, 16:00 (2.500)
Jan Woś 62, Damian Seweryn 90

Socha strzelił w Ekstraklasie w zeszłym sezonie (2007/2008) w meczach - 4 bramki:

2007-07-28 19:00 Ekstraklasa, Kolejka 1 Odra Wodzisław Śląski 2-2 Łódzki KS 88'
2007-10-05 19:00 Ekstraklasa, Kolejka 10 Odra Wodzisław Śląski 2-0 Ruch Chorzów 84'
2008-03-14 17:00 Ekstraklasa, Kolejka 21 Odra Wodzisław Śląski 1-0 GKS Bełchatów 82'
2008-04-26 18:00 Ekstraklasa, Kolejka 27 Jagiellonia Białystok 2-3 Odra Wodzisław Śląski 78'

Puchar Ekstraklasy (2007/2008) - 2 bramki:

2007-10-02 18:30 PE, Kolejka 2 Odra Wodzisław Śląski 6-1 Polonia Bytom 68'
2007-11-16 17:00 PE, Kolejka 4 Odra Wodzisław Śląski 3-1 Zagłębie Lubin 30'
PawełK
pyszałek

Postprzez bulion 2009-03-03, 10:28 am

Piotr Wolny w Czarnych
(mawa)

Barw kolejowego klubu będzie bronił 21-letni prawy pomocnik, Piotr Wolny, który jest wychowankiem Zagłębia Sosnowiec. Piłkarz został wypożyczony do końca sezonu.

Włodarze Zagłębia poszli na rękę zarówno piłkarzowi, jak i klubowi z alei Mireckiego, nie chcąc za pomocnika żadnych pieniędzy. Zawodnik ten, gdy trenerem Zagłębia był Piotr Pierścionek, grał w podstawowym składzie sosnowiczan (6 meczów ligowych i 1 w Pucharze Polski).

Przypomnijmy, Czarni Sosnowiec są liderem katowickiej drugiej grupy ligi okręgowej. W rundzie jesiennej nie zaznali goryczy porażki (14 zwycięstw i 3 remisy) i nad drugą w tabeli Unią Ząbkowice mają aż 10 punktów przewagi. Z zespołu przed startem rundy rewanżowej odeszli tylko Wojciech Stanowski i Konrad Piecha, natomiast drużyna została wzmocniona utalentowanymi młodzieżowcami Zagłębia - wspomnianym Wolnym oraz Miłoszem Bujakiem i Patrykiem Korcipą.

- Przed startem ligi jesteśmy dobrej myśli. Myślę, że aktualnie dysponujemy jeszcze mocniejszym zespołem niż jesienią. Możliwe, iż do kadry dołączy jeszcze jeden młodzieżowiec, jednak na razie za wcześnie na podawanie nazwiska - odniósł się do sytuacji w klubie dyrektor sportowy Czarnych, Robert Majewski.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,13843
bulion
Żółta kartka

Postprzez uzielone 2009-03-18, 9:39 am

"Artur Nowak wrócił z wypożyczenia z Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza do AKS-u Niwka. Wychowanek sosnowieckiego klubu próbował, w przerwie zimowej, swych sił w wielu klubach, jednak ostatecznie będzie występował na 5-ligowych boiskach.
Z końcem czerwca Nowakowi kończy się umowa z sosnowieckim zespołem, dzięki czemu bezpłatnie będzie mógł zmienić barwy klubowe. Jak potoczy się dalsza kariera zawodnika? Możliwe, iż trafi do Zagłębia Sosnowiec, czyli do klubu, do którego pukał już tej zimy, powtarzając, iż jego marzeniem jest gra w trójkolorowych barwach. "

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,13984

Szansa na pozyskanie Nowaka jeszcze jest :niezle:
uzielone

Postprzez Przemek26 2009-03-19, 10:00 pm

uzielone napisał(a):"Artur Nowak wrócił z wypożyczenia z Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza do AKS-u Niwka. Wychowanek sosnowieckiego klubu próbował, w przerwie zimowej, swych sił w wielu klubach, jednak ostatecznie będzie występował na 5-ligowych boiskach.
Z końcem czerwca Nowakowi kończy się umowa z sosnowieckim zespołem, dzięki czemu bezpłatnie będzie mógł zmienić barwy klubowe. Jak potoczy się dalsza kariera zawodnika? Możliwe, iż trafi do Zagłębia Sosnowiec, czyli do klubu, do którego pukał już tej zimy, powtarzając, iż jego marzeniem jest gra w trójkolorowych barwach. "

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,13984

Szansa na pozyskanie Nowaka jeszcze jest :niezle:

W dzisiejszym meczu wystąpił Artur Nowak, jednak był to jego pożegnalny występ w barwach sosnowieckiego klubu (wygrany sparing AKS-u ), gdyż jutro podpisuje umowę z Podbeskidziem Bielsko Biała. -
Przemek26

Postprzez neti 2009-03-19, 11:45 pm

Chciałem zauważyć, że bramka jaka wpadła w ostatnim meczu to nie była aina Gostomskiego, piłka bezpośredni odbiła się od słupka, pozniej trafiła w głowę przeciwnika i wpadła do bramki, więc nie wieszajcie na nim psów. ANa pierwszym słupku zawsze powinien stać obrońca, awięc to chyba ich wina a raczej przypadek. Niech już on lepiej stoi niż Masarczyk, następny zawodnik trenera po Dorobku, Balulu i Wróblu. Jak narazie nie można ocenić tylko tego trzeciego (bo jeszcze nie grał), a ci dwaj katastrofa, to nawet nie uzupełnienie kadry. Białek musi siedzieć na ławce bo Balul musi grać, wszyscy o tym wiedzą. Szkoda chłopaka bo chyba jest trochę lepszym obrońcą i to chłopak z Sosnowca. Dorobek się nie sprawdza, więc może by tak trener kogo innego wystawił? Ślepy on jest czy co, przecież środek pomocy gra na poziomie okręgówki, a wiadomo, że jaki środek taka gra całego zespołu. Więc zamiast trzech "defensorów" z Gawina można bylo sprowadzić choćby jednego prawdziwego środkowego pomocnika. No ale jak to w życiu bywa każdy ciągnie za sobą swoich, Copijak Hustave, Kudyba tych czterech, przyjdzie następny i tak w kólko. Nie liczy się nic innego tylko własne interesy, układy itd.

Tylko co to ma wspólnego z tematem ?
neti

Postprzez mario999 2009-03-20, 12:16 pm

Nowak podpisal kontrakt z Podbeskidziem.
No coz zdaniem naszych pseudodzialaczy byl za slaby na Zaglebie ale w Podbeskidziu jakos sie na nim poznali podpisujac z nim 3 letni kontrakt.
Nastepny chlopak z regionu nam uciekl ale dopkoki tacy pseudodzialacze beda mieli wladze w naszym klubie tak to bedzie wygladalo ze podpiusujemy kontrakty z kopaczami ktorzy trafiaja tutaj po znajomosci ( Hustawa, zaciag kopaczy z Gawinu, niewspominajac o kompletnie nieprzygotowanym do sezonu napastnikiem o znanym nazwisku Socha.
Zawodnicy z regionu przynajmniej serce i zdrowie oddali by dla tego klubu a zawodnikom w/w pokroju tylko kasa w glowie ich nie interesuje Zaglebie bo oni za pol roku i tak beda grali gdzies indziej.
A jestem pewien ze druzyna zlozona z zawodnikow naszego regionu bylaby lepsza niz ten obecny zlepek kopaczy.
mario999

Postprzez flex 2009-03-20, 3:19 pm

mario999 napisał(a):Nowak podpisal kontrakt z Podbeskidziem.
No coz zdaniem naszych pseudodzialaczy byl za slaby na Zaglebie ale w Podbeskidziu jakos sie na nim poznali podpisujac z nim 3 letni kontrakt.
Nastepny chlopak z regionu nam uciekl ale dopkoki tacy pseudodzialacze beda mieli wladze w naszym klubie tak to bedzie wygladalo ze podpiusujemy kontrakty z kopaczami ktorzy trafiaja tutaj po znajomosci ( Hustawa, zaciag kopaczy z Gawinu, niewspominajac o kompletnie nieprzygotowanym do sezonu napastnikiem o znanym nazwisku Socha.
Zawodnicy z regionu przynajmniej serce i zdrowie oddali by dla tego klubu a zawodnikom w/w pokroju tylko kasa w glowie ich nie interesuje Zaglebie bo oni za pol roku i tak beda grali gdzies indziej.
A jestem pewien ze druzyna zlozona z zawodnikow naszego regionu bylaby lepsza niz ten obecny zlepek kopaczy.

Szkoda, no ale trudno. Widocznie z jakiś przyczyn nie chciano go w Zagłębiu. Może ktoś blokował jego przejście. W Podbeskidziu też dopiero teraz podpisał kontrakt. Musiało coś być na rzeczy. Nie róbmy jednak już z chłopaka jedynego zbawcy naszego Zagłębia.
Czasami sama ambicja i serce nie wystarczy na boisku. Czy jest jeszcze wielu takich zawodników z naszego regionu którzy oddali by serce za Zagłębie też bym polemizował. Mieliśmy już kilku takich wychowanków za których teraz się musimy wstydzić.
flex
Administrator

Postprzez _Łukasz_ 2009-03-20, 4:16 pm

Nasi działacze to jakaś paranoja! To co oni robią przechodzi ludzkie pojęcie. W I lidze chcą Nowaka, a w drugiej nie chcą. Chłopak jest utalentowany, co pokazał ilością bramek strzelonych w Zagłębiaku. Napewno byłby o wiele lepszy od tych naszych niektórych gwiazdek. To był gracz z nietuzinkowymi umiejętnościami, do kupienia za kilka piłek. Jak dotąd myślałem, że chcemy awansować najtańszym kosztem, ale najwidoczniej się myliłem
_Łukasz_

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-03-20, 4:33 pm

Nic z tego nie rozumiem kilka dni temu czytalem iz Nowak gra w Niwce do konca tej rundy
a nastpenie bedzie wolnym pilkarzem i ON chce grac w Zagłebiu Sosnowiec, to nie wiem kto
tu kogo robi w trąbe?
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PawełK 2009-03-20, 5:42 pm

_Łukasz_ napisał(a):Nasi działacze to jakaś paranoja! To co oni robią przechodzi ludzkie pojęcie. W I lidze chcą Nowaka, a w drugiej nie chcą. Chłopak jest utalentowany, co pokazał ilością bramek strzelonych w Zagłębiaku. Napewno byłby o wiele lepszy od tych naszych niektórych gwiazdek. To był gracz z nietuzinkowymi umiejętnościami, do kupienia za kilka piłek. Jak dotąd myślałem, że chcemy awansować najtańszym kosztem, ale najwidoczniej się myliłem

Doczytaj do końca... Podpisał w Podbeskidziu a grać będzie w Skałce Żabnica, bo tam jest wypożyczony. Czas pokaże jak dalej jego kariera się potoczy.
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna