Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Jednym z nich jest Grzegorz Kuświk, który aktualnie reprezentuje GKS Bełchatów. Jesienią napastnik wystapił w jednym spotkaniu Pucharu Ekstraklasy (10 minut przeciwko Arce Gdynia), a także pięciokrotnie w Młodej Ekstraklasie nie strzelając ani jednej bramki. W ubiegłym sezonie jego dorobek był nieco większy. Wtedy Kuświk ośmiokrotnie grał w Młodej Ekstraklasie, cztery razy w Pucharze Ekstraklasy (zdobywając jednego gola) i dwukrotnie w Ekstraklasie. Wcześniej grał w Gawinie Królewska Wola. Nazwisko drugiego zawodnika, owiane jest tajemnicą. - Nie chciałbym na razie zdradzać jego nazwiska - powiedział trener Kudyba.(...)
W klubie pożegnano Dominika Płazę oraz Artura Nowaka. - Bądźmy szczerzy, Dominik zaprezentował się słabo. Nie takiego zawodnika szukamy. Natomiast Arturowi na razie podziękowałem. Jeśli będzimy mieli fundusze, to zapewne będziemy chcieli ponownie wrócić z nim do rozmów. Obecnie potrzebujemy zawodnika do pierwszego składu - zakończył Kudyba.
W klubie natomiast zostaje Krzysztof Myśliwy. Korona nie skontaktowała się z Zagłębiem w sprawie jego pozyskania.
Zagłębie nie dla Nowaka
Wszystko wskazuje, że 22-letni Artur Nowak nie trafi do Sosnowca i kolejną rundę spędzi w IV-ligowym Zagłębiaku Dąbrowa Górnicza. Chyba, że trafi do Podbeskidzia Bielsko-Biała.
Artur Nowak jesienią na IV-ligowych boiskach zdobył 18 goli dla Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza. Od kilku miesięcy puka do bram sosnowieckiego zagłębia. Najpierw nie udało mu się przekonać trenera Miroslava Copjaka, a teraz Janusza Kudyby. - Musi być gotowy do gry na już. Artur nie spełniał tego warunku. Nie wiedziałem tak naprawdę, czego się po nim spodziewać. Miałem wrażenie, że z treningu na trening szło mu coraz gorzej, a jego krzywa rozwoju wciąż opadała - tłumaczy trener Zagłębia.
Nowak może jednak wylądować w Bielsku - Za kilka dni siadamy z działaczami bielskiego klubu do rozmów. Podbeskidzie jest zainteresowane Arturem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Chcielibyśmy, aby wszystko potoczyło się szybko i po naszej myśli bo sezon za pasem - informuje Edward Socha, menedżer piłkarza.
bulion napisał(a):Zagłębie nie dla Nowaka
Wszystko wskazuje, że 22-letni Artur Nowak nie trafi do Sosnowca i kolejną rundę spędzi w IV-ligowym Zagłębiaku Dąbrowa Górnicza. Chyba, że trafi do Podbeskidzia Bielsko-Biała.
Artur Nowak jesienią na IV-ligowych boiskach zdobył 18 goli dla Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza. Od kilku miesięcy puka do bram sosnowieckiego zagłębia. Najpierw nie udało mu się przekonać trenera Miroslava Copjaka, a teraz Janusza Kudyby. - Musi być gotowy do gry na już. Artur nie spełniał tego warunku. Nie wiedziałem tak naprawdę, czego się po nim spodziewać. Miałem wrażenie, że z treningu na trening szło mu coraz gorzej, a jego krzywa rozwoju wciąż opadała - tłumaczy trener Zagłębia.
Nowak może jednak wylądować w Bielsku - Za kilka dni siadamy z działaczami bielskiego klubu do rozmów. Podbeskidzie jest zainteresowane Arturem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Chcielibyśmy, aby wszystko potoczyło się szybko i po naszej myśli bo sezon za pasem - informuje Edward Socha, menedżer piłkarza.
http://www.sportslaski.pl/Zaglebie-nie- ... ,info.html
Skomplikowała się natomiast sytuacja testowanych napastników. Możliwe, że do Sosnowca nie przyjdzie zapowiadany Grzegorz Kuświk. - Na razie sprawa się skomplikowała. Dopiero wieczorem będziemy wiedzieli, czy Grzesiek pojawi się w Sosnowcu - powiedział trener. Prawdopodobnie już jutro na boisko wybiegnie "tajemniczy" napastnik, który również ma być testowany przez Zagłębie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników