Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez manuel90 2009-02-16, 4:45 pm

Czyli wszystko jasne. Na Nowaka nie ma po prostu kasy... gdyby była już dawno by go zakontraktowali... widać że Kudybie się podoba... szkoda... już widać że jest niezły... trochę ogrania i na pewno osłabieniem by nie był... może na początku jakims wielkim wzmocnieniem by nie był(chociaż z pewnością większym niż Hustava) ale z czasem myślę że coś z niego będzie...
manuel90

Postprzez YOOSHKY 2009-02-16, 5:28 pm

Wg mnie, Kudybie chodziło o to ze nie ma kasy na 2 następnych napastników dlatego rezygnuje (póki co) z Nowaka. Woli zawodnika "... który zagwarantuje nam strzelanie bramek".
Nowak nie daje takiej gwarancji i inwestycja w niego może zaprocentować w bliżej nieokreślonej przyszłości na co Zagłębia w tym momencie nie stać.
YOOSHKY

Postprzez ukryty 2009-02-16, 5:49 pm

Czyz ten Nowak taki drogi?, w tej chwili nie znajdzie sie dobrego zawodnika tym bardziej ze nie ma pieniedzy, a tutaj czas nagli. Chyba żaden klub tak długo nie szuka i nie ustala składu. Litosci!1
ukryty

Postprzez hellboyek 2009-02-16, 6:24 pm

Jednym z nich jest Grzegorz Kuświk, który aktualnie reprezentuje GKS Bełchatów. Jesienią napastnik wystapił w jednym spotkaniu Pucharu Ekstraklasy (10 minut przeciwko Arce Gdynia), a także pięciokrotnie w Młodej Ekstraklasie nie strzelając ani jednej bramki. W ubiegłym sezonie jego dorobek był nieco większy. Wtedy Kuświk ośmiokrotnie grał w Młodej Ekstraklasie, cztery razy w Pucharze Ekstraklasy (zdobywając jednego gola) i dwukrotnie w Ekstraklasie. Wcześniej grał w Gawinie Królewska Wola. Nazwisko drugiego zawodnika, owiane jest tajemnicą. - Nie chciałbym na razie zdradzać jego nazwiska - powiedział trener Kudyba.(...)

W klubie pożegnano Dominika Płazę oraz Artura Nowaka. - Bądźmy szczerzy, Dominik zaprezentował się słabo. Nie takiego zawodnika szukamy. Natomiast Arturowi na razie podziękowałem. Jeśli będzimy mieli fundusze, to zapewne będziemy chcieli ponownie wrócić z nim do rozmów. Obecnie potrzebujemy zawodnika do pierwszego składu - zakończył Kudyba.

W klubie natomiast zostaje Krzysztof Myśliwy. Korona nie skontaktowała się z Zagłębiem w sprawie jego pozyskania.

źródło: http://www.11.pl/aktualnosci/dwa_sparin ... awodnikow/

Nie chodzi o to, że brakuje kasy na Nowaka. W pierwszym rzędzie klub chce pozyskać napastnika do pierwszego składu. Nowak, zdaniem trenera Kudyby, mógłby być dobrym uzupełnieniem i "melodią przyszłości". Czyli ma zadatki na bardzo dobrego piłkarza, ale trzeba nad tym pracować. A jak sami wiecie, takich to mamy...
hellboyek

Postprzez bulion 2009-02-17, 12:35 pm

Zagłębie nie dla Nowaka

Wszystko wskazuje, że 22-letni Artur Nowak nie trafi do Sosnowca i kolejną rundę spędzi w IV-ligowym Zagłębiaku Dąbrowa Górnicza. Chyba, że trafi do Podbeskidzia Bielsko-Biała.

Artur Nowak jesienią na IV-ligowych boiskach zdobył 18 goli dla Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza. Od kilku miesięcy puka do bram sosnowieckiego zagłębia. Najpierw nie udało mu się przekonać trenera Miroslava Copjaka, a teraz Janusza Kudyby. - Musi być gotowy do gry na już. Artur nie spełniał tego warunku. Nie wiedziałem tak naprawdę, czego się po nim spodziewać. Miałem wrażenie, że z treningu na trening szło mu coraz gorzej, a jego krzywa rozwoju wciąż opadała - tłumaczy trener Zagłębia.

Nowak może jednak wylądować w Bielsku - Za kilka dni siadamy z działaczami bielskiego klubu do rozmów. Podbeskidzie jest zainteresowane Arturem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Chcielibyśmy, aby wszystko potoczyło się szybko i po naszej myśli bo sezon za pasem - informuje Edward Socha, menedżer piłkarza.

http://www.sportslaski.pl/Zaglebie-nie- ... ,info.html
bulion
Żółta kartka

Postprzez Blajpios 2009-02-17, 1:42 pm

bulion napisał(a):
Zagłębie nie dla Nowaka

Wszystko wskazuje, że 22-letni Artur Nowak nie trafi do Sosnowca i kolejną rundę spędzi w IV-ligowym Zagłębiaku Dąbrowa Górnicza. Chyba, że trafi do Podbeskidzia Bielsko-Biała.

Artur Nowak jesienią na IV-ligowych boiskach zdobył 18 goli dla Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza. Od kilku miesięcy puka do bram sosnowieckiego zagłębia. Najpierw nie udało mu się przekonać trenera Miroslava Copjaka, a teraz Janusza Kudyby. - Musi być gotowy do gry na już. Artur nie spełniał tego warunku. Nie wiedziałem tak naprawdę, czego się po nim spodziewać. Miałem wrażenie, że z treningu na trening szło mu coraz gorzej, a jego krzywa rozwoju wciąż opadała - tłumaczy trener Zagłębia.

Nowak może jednak wylądować w Bielsku - Za kilka dni siadamy z działaczami bielskiego klubu do rozmów. Podbeskidzie jest zainteresowane Arturem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Chcielibyśmy, aby wszystko potoczyło się szybko i po naszej myśli bo sezon za pasem - informuje Edward Socha, menedżer piłkarza.

http://www.sportslaski.pl/Zaglebie-nie- ... ,info.html

A może w takim razie spróbować do Zagłębiaka wypożyczyć za Nowaka Hustavę a Nowaka do Zagłębia z prawem pierwokupu albo i nie? Oczywiście, o ile wcześniej nie wykupi jego gry Podbeskidzie. Taki pomysł, jako że skądinąd wychodzi, że rozstrzygającego napastnika "na teraz" nadal trzeba szukać, czyli nie wystarczy dokupić A. Nowaka - a w dalszej perspektywie zdaje się więcej rokować A.Nowak niż Hustava, jeżeli stać tylko na jednego nowego "rozwojowego".
Zaznaczam, że to nie dalszy ciąg nahalnej akcji promowania, w jaką przerodziła się w wykonaniu paru osób wcześniejsza akcja na rzecz uczciwego potraktowania i dania realnej szansy A. Nowakowi zamiast "wieszania na niego psów, w stylu winogron, co za kwaśne, bo za drogie". W pierwszej akcji zdecydowanie wystąpiłem, bo też mi się wydawało "nie fair" rozgrywanie sprawy i to możliwe, że kosztem utalentowanego zawodnika. Zaznaczam też, że nie widziałem ani jednego ani drugiego na żadnym sparingu Zagłębia, więc się nie upieram nawet "wrażeniowo" a cóż dopiero, by dyskutować z dobrze zapowiadającym się trenerem, który na co dzień widzi zawodników. Tak jednak mi się wydaje, że i trener nieźle ocenia A. Nowaka, choć, jak ktoś wyżej napisał, raczej w perspektywie rozwoju niż jako rozwiązanie rozstrzygające na teraz.
Blajpios

Postprzez hellboyek 2009-02-17, 4:48 pm

Skomplikowała się natomiast sytuacja testowanych napastników. Możliwe, że do Sosnowca nie przyjdzie zapowiadany Grzegorz Kuświk. - Na razie sprawa się skomplikowała. Dopiero wieczorem będziemy wiedzieli, czy Grzesiek pojawi się w Sosnowcu - powiedział trener. Prawdopodobnie już jutro na boisko wybiegnie "tajemniczy" napastnik, który również ma być testowany przez Zagłębie.

http://www.11.pl/rytm_pilki/rozwoj_kato ... ura_turek/
hellboyek

Postprzez Zibi33 2009-02-17, 7:58 pm

Nowak na pewno by się przydał,ale za co Go zatrudnią jak nie ma kasy, za 1200 zł?
Nowak ma menedżera Sochę, który żyje z zawodnika i Jemu też coś musi skapnąć.
Niestety chodzi o kasę!
Zibi33

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-02-17, 8:40 pm

Jest wielka szkoda ze AKS Niwka nie moze porozumiec sie z Zaglebiem w sprawie chłopaka
z Sosnowca to jest smutne, ale z drugiej strony rozumiem to jest football tu nie ma sentymentów,
liczy sie KASA - przyszłośc chłopaka jest mało wazna - SZKODA
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez SO_1906 2009-02-17, 10:58 pm

Ten zawodnik tesowany ma być "z czołowego klubu pierwszoligowego, który nie łapie się do składu"...hmmm może to Chałbiński :) :) :) taki żarcik z mojej strony :lol:
SO_1906

Postprzez Łuki19 2009-02-18, 9:12 am

pewnie oziebala wymiekł i chce wrocic :D
Łuki19
Obserwowany

Postprzez August 2009-02-18, 9:36 am

Tak czy owak, jeśli chodzi o tego tajemniczego napastnika nie spodziewam się specjalnej "rewelacji" .
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez galucha 2009-02-18, 10:29 am

Jesli chodzi o napastnika to watpie zeby to byl jakis klasowy pilkarz
Bo klub niema pieniedzy zeby wylozyc na transfer czyli to musi byc zawodnik ktory przejdzie za darmo do nas
To napewno nikt dobry
galucha

Postprzez August 2009-02-18, 12:21 pm

No i się wyjasniło, kto jest ową "gwiazdeczką niespodzianką". Ariel Lindner. A z tym "czołowym klubem I-ligowym" to ktoś przesadził. Dla mnie Flota (6 miejsce) jest już raczej przeciętniakiem. Czołówka kończy się oczko wyżej , na Podbeskidziu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez glanek 2009-02-18, 1:34 pm

Pamiętam kiedyś mecz Sarmacja-Żarki, wtedy w ataku Żarek grał Lindner z Oziębałą i jak na tamten czas to prezentował się lepiej niż nasza była gwiazdeczka. Podobne warunki fizyczne do Oziębały, jak zrobił postęp podobny co on można go brać.
glanek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna