TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez jls 2009-02-05, 9:15 am

Do ŁukaszWiedżmin, jak coś piszesz to przed opublikowaniem tego sprawdż co napisałeś.
Co do komunistycznego usypiska, to zastanów się co piszesz. To komunistyczne usypisko było budowane w większości w czynie społecznym przez { nie wiem ile masz lat ] ludzi będących Twoimi rodzicami , dziadkami oraz ja też miałem w tym swój udział.
Więc okaż więcej szacunku dla tych co to w owym czasie budowali.
jls

Postprzez Łuki19 2009-02-05, 10:36 am

ŁukaszWiedzmin napisał(a):Koledy wszyscy macie racje nasz stadion coras lepiej wygląda ale kiedy dogonimy czołuwki klubuw nasz stadion jast jak babcia po operacji plastycznej , powinni go zbużyć bo jednak jest , jak mozna to nazwać boiskiem , bo to jest poprostu usypisko ziemi tak jak taki krecik robi tylko troche większe w Sosnowcu jest ponad 300 tysięcy ludzi i jaki mamy stadjon to teras Ruscy budują nowoczesne stadiony i mają kase na sport a my kochamy piłke i nieposuwamy się do pszodu wrecz cofamy się bo naprawiamy to czego nieda się naprawić ale zgodze się z tym że nasz stadion coras lepiej wygląda ale tak długo jak będzie taki stadion to niepobijemy rekordu 40 000 ludzi na meczu Stal Sosnowiec - Gwardia Bydgoszcz 1-1 (1-0)- 21 października 1956 kiedy to było powinniśmy zrobić takie stadiony jak w Angli tam to jest pszyjemność pujść na mecz i pszyszło by nawet ponad 100 000 ludzi na mecz dlatego naprawde powinno się zbużyć komunistyczne usypisko i zrobić coś z tym :niezle:

chłopie ty zanim cos zaczniesz tutaj pisać i się na tym forum wypowiadać to najpierw się naucz pisać.
Łuki19
Obserwowany

Postprzez MartinZS 2009-02-05, 10:44 am

delete
Ostatnio edytowano 2013-05-08, 9:31 pm przez MartinZS, łącznie edytowano 1 raz
MartinZS

Postprzez *Tolek* 2009-02-05, 10:57 am

RRRR18 napisał(a):Jak dla mnie kolega powyżej przebił wszystko - dziękuje za poprawienie humoru z rana

A nawet pszebił :brawo:
*Tolek*

Postprzez Blajpios 2009-02-05, 12:01 pm

Jak by tu ująć...? Do konsternacji niektórych z powodu młodzieńczego radykalizmu i w dużej mierze strzelania kulą w płot, jakie zauważyć można było u młodszego Kolegi - przyłączam się; także jeżeli chodzi o zadziwienie tym, że "najwięcej innowacyjności", niestety, przejawił w "oryginalnej pisowni" ;-) podczas gdy rzeczywiście, aż prosiłoby się jednak więcej sprawdzić, choćby pisząc w edytorze tekstów i później kopiując, jeżeli ma się kłopoty z ortografią. To więc, że "dostał po uszach za swoje" zaraz - powinno mu się przydać. Również to, co Kolega jls napisał o poszanowaniu pracy, radości, zaangażowania zwykłych ludzi w tworzenie niegdysiejsze Ludowego, do czego chodzi szacunek dla radosnych przeżyć wielu Zagłębiaków na Ludowym - dołączam się. To jest powód, który "osładza mi" konieczność finansową rozbudowywania starego stadionu z ryzykiem, że z 50 lat może nie powstać nowy Stadion w lepszym miejscu, lepiej służący integracji Ludu Zagłębia.
Nie przyłączałbym się jednak - np. do wytworzenia nowego trendu "huzia na Józia" względem tego - przypuszczalnie młodego - człowieka (gdyby taki trend miał tu zapanować, jak widać tego oznaki) - bo to nic nie da i nie do końca byłoby sprawiedliwe chyba. W każdym razie - w tekście, choć forma dziwiła, odnosi się jednak również do prawd oczywistych, które także dodatkowo wskazywałyby sensowność np. budowania nowego Stadionu. Prawdą jest przecież, że jednocześnie Ludowy jest naznaczony komunistycznym terrorem. Wyimaginowana butna koncepcja zacierania różnic dwóch regionów nie tylko nie licząca się z tożsamością lokalną ale połączona również z aktami niesprawiedliwości - przecież też łączą się z tym obiektem, nie tylko radość budowania prostych ludzi. Idea "łączenia" oznaczała przecież, jak wiemy, gwałtowne rugowanie istotnych elementów tożsamości śląskiej, co do dzisiaj pokutuje niechęcią wobec polskości u niektórych - a wobec Zagłębia cała ta myśl "łączenia regionów mocą ideologii i administracji" łączyła się jednak może z czymś gorszym jeszcze, okradaniem z niepodległościowej tradycji i prawdziwego oblicza robotniczości Czerwonego Zagłębia, z którego to okradania Zagłębiacy jeszcze mieli być "szczęśliwi". Tym samym - niby pod hasłem "łączenia", dodatkowo, zacierano i taką życzliwość wzajemną, jaka wcześniej była, czego świadectwem choćby liczny udział i szerokie wsparcie Zagłębiaków wobec Powstań Śląskich, na przykład. To nie są bagatelne sprawy... W dodatku, to "okazywanie prawdziwego oblicza komunizmu" - w naturalny dla tego systemu sposób nie liczyło się z ludźmi: ponieważ powstała "wspaniała komunistyczna idea" nic to, że nie przejmowano się prawami właścicieli terenu. Jak pisałem wyżej, są to dodatkowe elementy, dla których powstanie nowego, prawdziwie Zagłębiowskiego Stadionu byłoby istotne - i nie chciałbym, by ten fakt został "przykryty" nawet słuszną krytyką, tyle że w innej części słuszną, wobec wypowiedzi młodego Kolegi.
Blajpios

Postprzez maciek123 2009-02-05, 12:28 pm

Jeżeli macie wątpliwości czy nowa trybuna też bedzie "łukiem" to niema problemu ta trybuna ma być przysunięta do boiska a stadion ma być typowo piłkarskim ! Teraz niejest typowo piłkarskim a i tak tylko grają tam w piłke , nic wiecej ;)
maciek123

Postprzez ŁukaszWiedzmin 2009-02-05, 2:39 pm

Przyjmuje wszystkie odpowiedzi do serca, ale nadal wierze ze można z Zagłębia zrobić piękny stadion, a ta ruina, która będę pamiętał do końca życia była piękna, ale cos przychodzi i odchodzi, teras kolej na nowy stadion, który może pomóc naszej drużynie, komu się chce chodzić na zabytek, wiem i doceniam tych, który zbudowali ten stadion, ja chciałbym iść na stadion, który jest nowoczesny i można sobie cos kupić w sklepikach i oczywiście nic mi nie leja na głowę, ile trzeba będzie żeby Zagłębie Sosnowiec było w czołówce Polskiej ligi i w końcu grało o największe trofeum Ligę mistrzów, wiec kończę Tymi słowami wiara w nas nie zginie dopóki Zagłębie Sosnowiec żyje, a i chyba dobrze teras napisałem, bo przedtem się śpieszyłem. ;-)
ŁukaszWiedzmin

Postprzez emdżej 2009-02-05, 3:59 pm

LukaszWiedzmin - nie pisz jednego postu pod drugim tylko używaj opcji "edytuj". I nie ma to jak tłumaczyć się pośpiechem. :lol:
emdżej

Postprzez koniu1906 2009-02-05, 4:40 pm

Ty Wiedzmin sobie z Nas jaja robisz tak? Jak nie to pisz ze slownikiem albo nie pisz wcale....
koniu1906

Postprzez uzielone 2009-02-05, 4:49 pm

Bartos napisał(a):a moim zdaniem nim wezmą się za przebudowę to powinni przedstawić projekt tego jak stadion będzie wyglądał po całkowitej przebudowie.

Słuszna uwaga. Ktoś widział taki projekt? Jak na razie to są nasze pobożne życzenia, że Ludowy nabierze nowoczesnego wyglądu. Jeżeli miasto ma plany to niech pokaże projekt lub nawet jakieś wstępne szkice jak ma zmieniać się stadion.
uzielone

Postprzez PaprykarZ19 2009-02-05, 6:59 pm

Ciekawe czy trybuny będą ze sobą połączone czy każda z trybun będzie osobną i nie będą tworzyć całości..
Jak dla mnie te 14-15 tyś. miejsc trochę mało, powinno być trochę więcej, albo żeby była możliwość rozbudowania.. Bo Ludowy nam służy już ponad 50lat i przypuszczam, że ten nowy też będzie użytkowany równie długo..
PaprykarZ19

Postprzez maciek123 2009-02-05, 9:16 pm

No ja to widze tak ze 14-15 tyś to on bedzie miał z teraźniejsza trybuna od strony klubowej , a każdy wie jak ona wygląda i jaką ma pojemność . Pisało gdzieś że ta trybuna zostanie niezmieniona ale jak zrobia wszystkie i bedzie ten stadion rzeczywiście za mały to tą trybune chyba zrobią na nowo jakąś większą ! Oby...
maciek123

Postprzez Sir 2009-02-06, 2:17 pm

Byłem wczoraj na Ludowym. Pierwszy raz widzialem te kasy biletowe na żywo...i powiem, że bardzo pozytywnie.

Wiadomo ze nei wszytskim sie dogodzi..ale 3 lata temu nic nie było..a teraz mamy oswietlenie, podgrzewana murawe, zadaszenie, wyremontowany budynek kllubowy, nowe kasy biletowe...i bedzie ponoc boisko ze sztuczna nawierzchnią....więc już tak nie narzekajcie...to jest Polska.....popatrzcie, że wiekszosc jednak klubow wcale lepiej o wiele od nas nie ma....

A jak słysze ze miasto jest 250 tys i mamy taki stadion....a na mecze chodzi po DWA TYSIACE ludzi to czego wy chcecie........
Sir

Postprzez maciek123 2009-02-06, 11:37 pm

Ja mam pytanie . JAKA CHCIELIBYŚCIE POJEMNOŚĆ STADIONU LUDOWEGO PO PRZEBUDOWIE ?? Jestem ciekaw i mysle że podzielicie moje zdanie ze zakładane 15tyś to zdecydowanie za mało ;)
maciek123

Postprzez MartinZS 2009-02-07, 12:19 am

delete
Ostatnio edytowano 2013-05-08, 9:31 pm przez MartinZS, łącznie edytowano 1 raz
MartinZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna