Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez LucasUSA 2008-12-10, 1:21 pm

A Szatan dalej leczy swoje kompleksy w prasie. Jaki powazny sponsor przyjdzie wspolpracowac z kims o takim poziomie? Z jednej strony chce byc wielkim wlascicielem, za z drugiej miasto ma mu za to placic i go utrzymywac. Moze jeszcze jemu stypendium zaplacic? Ja tez tak moge!
LucasUSA

Postprzez August 2008-12-10, 2:13 pm

mario1 napisał(a):Nie zapomnij zgasić światła .
Zdziwisz się chłopie z kimś się możesz minąc w drzwiach jak będizesz uciekał z klubu
No ja wiem z kim sa dwie opcje pierwsza to duza firma z katowic (kotrak czy cos w tym stylu)a opcja druga to komornik ewentualnie moze sie minac tez z powolaniem ;-)

No to już nie wiem co gorsze dla klubu: Kotrak, komornik czy Szatan.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-12-10, 4:48 pm

Przeczytałem dzisiejsza wypowiedz Pana Szatana - wg moich rozmyslań facet chciałby oddac
Zagłebie ale nie za darmo - tak mysle, przeciez on mozna powiedziec dostał od Włochow
Klub za 1000 zł. o ile dobrze pamietam.
Teraz wypadałoby oddac za ten sam 1000 zł. To co podaja media Klub jest obciązony długiem
1,5 miliona.
Trzeba by znalezc takiego facia ktory przejmie Klub z długiem, ale moze by i wział tylko za
1000 zł. a Pan Szatan nie bardzo chce oddac za tysiaka tylko duzo wiecej.
Sytuacja jest PATOWA - Szatan nie chce inwestowac a inny nowy sponsor stoi za rogiem i czeka
Pan Szatan zmieknie i odda Klub. Najlepsze rozwiazanie to gdyby Włosi przyszli do Zagłebia
ponownie. Ciekawostka z tym Zabierzowem ile w tym moze byc prawdy, alternatywa dla Szatana
pomyslcie tylko dobrze.
Po prostu musimy czekać - Czas
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Smazu 2008-12-10, 5:06 pm

Szatan mówił kiedyś... , że jeśli znajdzie się sponsor to on odda klub za darmo żeby nie robić problemów... chyba by nie kłamał?:)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Przemek26 2008-12-10, 5:51 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ciekawostka z tym Zabierzowem ile w tym moze byc prawdy, alternatywa dla Szatana
pomyslcie tylko dobrze.
Pozdrawiam
Tadeusz

Fuzje to niech se robia Amici Grocliny czy jakieś inne Gawiny. Awans tylko piłkarski z tabeli i żaden Inny :twisted: :twisted: :twisted:
Przemek26

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-12-10, 8:30 pm

Drogi Przemku nie rób ze mnie BABY - napisala - po pierwsze zadna fuzja z Zabierzowem
a po drugie - kombinuj, kombinuj - inne rozwiazanie.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2008-12-10, 9:15 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Przeczytałem dzisiejsza wypowiedz Pana Szatana - wg moich rozmyslań facet chciałby oddac
Zagłebie ale nie za darmo - tak mysle, przeciez on mozna powiedziec dostał od Włochow
Klub za 1000 zł. o ile dobrze pamietam.
Teraz wypadałoby oddac za ten sam 1000 zł. To co podaja media Klub jest obciązony długiem
1,5 miliona.
Trzeba by znalezc takiego facia ktory przejmie Klub z długiem, ale moze by i wział tylko za
1000 zł. a Pan Szatan nie bardzo chce oddac za tysiaka tylko duzo wiecej.
Sytuacja jest PATOWA - Szatan nie chce inwestowac a inny nowy sponsor stoi za rogiem i czeka
Pan Szatan zmieknie i odda Klub. Najlepsze rozwiazanie to gdyby Włosi przyszli do Zagłebia
ponownie. Ciekawostka z tym Zabierzowem ile w tym moze byc prawdy, alternatywa dla Szatana
pomyslcie tylko dobrze.
Pozdrawiam
Tadeusz

Dużo racji może być z tym, że Szatan jako typowy prywaciarz/cinkciarz/badylarz będzie chciał jeszcze zarobić na tym interesie. Zatem nie odda akcji za 1000 zł.
A jeżeli byłaby prawda z tym Zabierzowem to znaczyłoby, że Szatan, ten sam, którego nie stać na utrzymanie klubu o klase niżej niże Kmita, ma po prostu nierówno pod sufitem.
August

Postprzez Persymona 2008-12-10, 11:11 pm

http://www.sport.pl/sport/1,78978,6045766,Koniec_zawodowej_pilki_w_Sosnowcu__.html

Właściciel Zagłębia twierdzi, że nie da już na klub nawet złotówki.
Ponad tydzień temu w rozmowie z "Gazetą" Szatan mówił, że decyzje o przyszłości piłkarzy Zagłębia zapadną najdalej do końca grudnia. We wtorek późnym wieczorem stwierdził, że już nie chce dłużej czekać.

- Mam tego dość. Miasto nas zwodzi, oszukuje. Właśnie się dowiedziałem, że to my jesteśmy winni, że w sponsoring klubu nie chcą się zaangażować Włosi, bo za nimi nie dzwonimy. Przecież to władze miasta mamiły nas tym, że włoski kapitał znowu zaangażuje się w sponsoring Zagłębia! Mam wrażenie, że otaczają mnie smyki i bandyci, którzy tylko myślą, jak mnie wykorzystać. Miasto nie pomaga nam w niczym. Stypendia? Proszę mnie nie rozśmieszać. Nawet wioski dają stypendia utalentowanym sportowcom. Nie dam już na klub nawet złotówki! Nie mogę odejść z dnia na dzień, ale mogę zgłosić do gry samych juniorów. Będą się plątać po ósmej lidze ku chwale Sosnowca i ludzi, którzy nim zarządzają. Miałem pomysł, by klub utrzymywał się z hotelu - to wskazano mi działkę, na którą nie wyprowadziłbym psa. Tak właśnie wygląda pomoc w rozumieniu władz miasta - podnosi głos Szatan.

Panie Szatan,jak Pan odejdziesz to uznam to za pierwszą dobrą decyzję zarządu.Jak masz Pan grać juniorami i młodym Szatanem to idź Pan w piz-**!

Podsumowując;

SZATAN-ODEJDŹ!!!
Persymona

Postprzez LucasUSA 2008-12-11, 12:38 am

http://www.ciacha.net/ciacha/1,81833,60 ... upuja.html

"Co zrobić, kiedy skompromitowany prezes kurczowo trzyma się stołka i za nic nie chce odejść? Wysłać kuratora, apelować do sumienia? Kibice CSKA Sofia wpadli na nieco oryginalniejszy pomysł, wplątując nielubianego prezesa drużyny w iście diabelski spisek.

O sumieniu, jak zawsze w takich przypadkach, mowy być nie może, kurator w sytuacji CSKA Sofia też już nie pomoże - zadłużony na przeszło 7 mln euro klub znalazł się bowiem na krawędzi bankructwa. Został wycofany z eliminacji do Ligi Mistrzów, a w czerwcu tego roku, właśnie z powodu niespełniania warunków finansowych, nie otrzymał od bułgarskiego Związku Piłki Nożnej licencji. Nic zatem dziwnego, że kiedy w Mikołajki, w siedzibie klubu zjawili się arabscy szejkowie z propozycją kupna klubu, prezes Aleksander Tomow nie wahał się ani chwili. Arabskich gości podjęto więc z wszystkimi honorami, oprowadzając ich po stadionie i przekonując do inwestowania w stołeczny klub. Włodarzom CSKA zamarzyło się pewnie, wzorem Manchesteru City, tudzież innych brytyjskich klubów, stworzenie piłkarskiej potęgi zasilanej petrodolarami (choć bardziej prawdopodobne, że zamarzyły im się jedynie petrodolary). Problem tylko w tym, że arabscy inwestorzy w istocie okazali się... sprzedawcami kebabów wynajętymi przez szefa klubu kibica. W ten sposób fani CSKA chcieli ośmieszyć oskarżanego o oszustwa i ponoszącego największą odpowiedzialność za fatalną sytuację finansową klubu prezesa Tomowa. (...) "

Co powiecie na mala prowokacje? :)
LucasUSA

Postprzez LucasUSA 2008-12-11, 3:41 am

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... lebia.html

"Urzędników zdenerwowały słowa Krzysztofa Szatana, który w wypowiedzi dla "Gazety" stwierdził, że "miasto zwodzi i oszukuje klub".
Krzysztof Szatan podkreślał, że nie widzi dalszego sensu kierowania Zagłębiem. - Nie dam na klub nawet złotówki. Wycofuję się. Od tej decyzji nie ma odwołania - powtarzał.

Najbardziej dostało się jednak władzom miasta. Szatan irytował się, że te nie wywiązują się z obietnicy nakłonienia Włochów do ponownego sponsoringu klubu (zarządzali Zagłębiem przed Szatanem). Wytknął też urzędnikom, że ci wskazali działkę (Szatan chce postawić hotel, który utrzymywałby klub) w fatalnym - według niego - miejscu. - Słowa pana Szatana były porażające. Trudno rzeczowo dyskutować z taką osobą - mówi Grzegorz Dąbrowski, rzecznik prasowy sosnowieckiego magistratu.

Władze miasta chciały zorganizować konferencję prasową, żeby poinformować o tym, ile pieniędzy Sosnowiec zainwestował ostatnio w klub i stadion, ale ostatecznie odstąpiono od tego pomysłu. - Przygotujemy oświadczenie. O pomocy miasta dla Zagłębia będą świadczyć liczby, a nie emocje - tłumaczy Dąbrowski.

Paweł Hytry, prezes Zagłębia przyznaje, że sam był zaskoczony wypowiedzią właściciela. - Nie była ze mną konsultowana - mówi. - W środę rozmawialiśmy tylko przez telefon. Krzysiek stwierdził, że nie miał już na co czekać. Nie wiem co będzie dalej? Wojna z miastem na pewno nie jest nikomu potrzebna. Mam nadzieję, że jeszcze uda się doprowadzić do spotkania prezydenta z właścicielem klubu i znaleźć wyjście z tej trudnej sytuacji - kończy Hytry."

No coz, po takich wypowiedziach Szatana "wladzom" nie mozna sie dziwic...
LucasUSA

Postprzez August 2008-12-11, 8:38 am

"Mam nadzieję, że jeszcze uda się doprowadzić do spotkania prezydenta z właścicielem klubu i znaleźć wyjście z tej trudnej sytuacji (...)"

Ja mam już tylko nadzieję, że się znajdzie ktoś kto odkupi akcje od Szatana.
August

Postprzez MartinZS 2008-12-11, 11:30 am

delete
Ostatnio edytowano 2013-05-08, 9:36 pm przez MartinZS, łącznie edytowano 1 raz
MartinZS

Postprzez Yokozuna_OSP 2008-12-11, 3:30 pm

Martius napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Fuzje to niech se robia Amici Grocliny czy jakieś inne Gawiny. Awans tylko piłkarski z tabeli i żaden Inny

Dokładnie, a jeśli Kurczak zdecyduje się na jakąś fuzję to trzeba będzie zrobić taką akcje jak kibice Śląska Wrocław aby do tego nie dopuścić.

albo zorbić to na odpowiednich warunkach taj jak wyżej wymieniony Śląsk Wrocław ;)
Yokozuna_OSP

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-12-11, 5:16 pm

Sluchajcie tu moze chodzi oto ze Włosi oddali Szatanowi Klub bez długów wszysto czyste
i za 1000 zl. A Pan Szatan prawdopodobnie chce oddac Klub z długiem 1,5 bańki - Kto
chce robic takie interesy ?
A moze to Włosi pytaja o Zabierzow - po prostu nie chca miec nic wspólnego z Panem
Szatanem.
Ta lista transferowa to wymysł DIABŁA - jak zyje w moim Klubie nie było takiego faceta
a wszyscy narzekaja na LB - zróbcie porównanie takie na własny uzytek.
Po dniach smutnych moga nadejść tylko dni słoneczne. Trzymajmy sie bedzie dobrze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2008-12-11, 5:20 pm

Mnie raczej wygląda na to, mam na myśli listę transferową, że Szatan (najchętniej nazwałbym go inaczej, ale na razie się powstrzymam) będzie chciał jeszcze zarobić na kim się da. Zwłaszcza za Marka czy Białka mógłby trochę dostać.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna