Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-12-09, 7:50 pm

Kol.August - dobrze, dobrze nioech bedą plotki w kazdej plotce jest troszke PRAWDY
a nam prawdziwym Kibicom Zagłebia AWANS jest potrzebny jak nigdy wczesniej.
Mam cichą nadzieje ze cos dobrego sie wydarzy w naszym Zaglebiu - kurcze blade
przeciez stadion mamy za moment beda spelnione wymogi Ekstraklasy. Trzymam
kciuki.
Pozdrawiam Serdecznie
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2008-12-09, 9:05 pm

Jak nie będzie konkretów to w nic nie uwierzę. Dzisiaj znowu słyszalem, że ktoś tam jest niby chętny byleby się wycofał Szatan. Ja nie wiem, czy ktoś specjalnie nie rozsiewa plot. Z kolei w dziś trójce Jaroszewski mówił, że Allianz ma przeznczyć na transfery w Górniku dziesięc milionów. A nam brakuje dziesiątej części takiej kwoty żeby przetrwać. Jezu
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tom 2008-12-10, 5:33 am

http://www.sport.pl/sport/1,78978,60457 ... wcu__.html

Właściciel Zagłębia twierdzi, że nie da już na klub nawet złotówki.
Ponad tydzień temu w rozmowie z "Gazetą" Szatan mówił, że decyzje o przyszłości piłkarzy Zagłębia zapadną najdalej do końca grudnia. We wtorek późnym wieczorem stwierdził, że już nie chce dłużej czekać.

- Mam tego dość. Miasto nas zwodzi, oszukuje. Właśnie się dowiedziałem, że to my jesteśmy winni, że w sponsoring klubu nie chcą się zaangażować Włosi, bo za nimi nie dzwonimy. Przecież to władze miasta mamiły nas tym, że włoski kapitał znowu zaangażuje się w sponsoring Zagłębia! Mam wrażenie, że otaczają mnie smyki i bandyci, którzy tylko myślą, jak mnie wykorzystać. Miasto nie pomaga nam w niczym. Stypendia? Proszę mnie nie rozśmieszać. Nawet wioski dają stypendia utalentowanym sportowcom. Nie dam już na klub nawet złotówki! Nie mogę odejść z dnia na dzień, ale mogę zgłosić do gry samych juniorów. Będą się plątać po ósmej lidze ku chwale Sosnowca i ludzi, którzy nim zarządzają. Miałem pomysł, by klub utrzymywał się z hotelu - to wskazano mi działkę, na którą nie wyprowadziłbym psa. Tak właśnie wygląda pomoc w rozumieniu władz miasta - podnosi głos Szatan.
Tom

Postprzez Przemek26 2008-12-10, 6:57 am

Tom napisał(a):http://www.sport.pl/sport/1,78978,6045766,Koniec_zawodowej_pilki_w_Sosnowcu__.html

Ponad tydzień temu w rozmowie z "Gazetą" Szatan mówił, że decyzje o przyszłości piłkarzy Zagłębia zapadną najdalej do końca grudnia. We wtorek późnym wieczorem stwierdził, że już nie chce dłużej czekać.

- Mam tego dość. Miasto nas zwodzi, oszukuje. Właśnie się dowiedziałem, że to my jesteśmy winni, że w sponsoring klubu nie chcą się zaangażować Włosi, bo za nimi nie dzwonimy. Przecież to władze miasta mamiły nas tym, że włoski kapitał znowu zaangażuje się w sponsoring Zagłębia! Mam wrażenie, że otaczają mnie smyki i bandyci, którzy tylko myślą, jak mnie wykorzystać. Miasto nie pomaga nam w niczym. Stypendia? Proszę mnie nie rozśmieszać. Nawet wioski dają stypendia utalentowanym sportowcom. Nie dam już na klub nawet złotówki! Nie mogę odejść z dnia na dzień, ale mogę zgłosić do gry samych juniorów. Będą się plątać po ósmej lidze ku chwale Sosnowca i ludzi, którzy nim zarządzają. Miałem pomysł, by klub utrzymywał się z hotelu - to wskazano mi działkę, na którą nie wyprowadziłbym psa. Tak właśnie wygląda pomoc w rozumieniu władz miasta - podnosi głos Szatan.

Nie zapomnij zgasić światła .
Zdziwisz się chłopie z kimś się możesz minąc w drzwiach jak będizesz uciekał z klubu.
Przemek26

Postprzez August 2008-12-10, 8:28 am

Przemek26 napisał(a):
Tom napisał(a):http://www.sport.pl/sport/1,78978,6045766,Koniec_zawodowej_pilki_w_Sosnowcu__.html

Zdziwisz się chłopie z kimś się możesz minąc w drzwiach jak będizesz uciekał z klubu.

No właśnie z kim ? Czy to jednak prawda, że są tacy co czekają na pozbycie się akcji Zagłębia przez Szatana ?
August

Postprzez Łuki19 2008-12-10, 9:24 am

Szczeze to my kibice powinismy zas zrobic jakas manifestacje bo jak my nic z tym nie zrobimy to miasto bedzie patrzalo jak Zagłebie upada niemozemy pozwolic by było jak z Płomieniem ludzie wezmy siezmobilizujmy i jakas manifestacje pokazmy ze jak Gorski nic nie zrobi i Zagłebie upadnie to kibice mu tego nie wybaczą ;/ bo miasto widac jak ma Zagłębie w dupie ;/ Szatan się wycofie te wszystkie plotki okaza sie tylko plotkami i obudzimy się z ręka w nocniku i liga okregowa wita ;/
Łuki19
Obserwowany

Postprzez August 2008-12-10, 9:46 am

Łuki19 napisał(a):Szczeze to my kibice powinismy zas zrobic jakas manifestacje bo jak my nic z tym nie zrobimy to miasto bedzie patrzalo jak Zagłebie upada niemozemy pozwolic by było jak z Płomieniem ludzie wezmy siezmobilizujmy i jakas manifestacje pokazmy ze jak Gorski nic nie zrobi i Zagłebie upadnie to kibice mu tego nie wybaczą ;/ bo miasto widac jak ma Zagłębie w dupie ;/ Szatan się wycofie te wszystkie plotki okaza sie tylko plotkami i obudzimy się z ręka w nocniku i liga okregowa wita ;/

A ja myślę Łuki, że manifestacja już nic nie da. Ja odebrałem te wypowiedzi Szatana w GW jako jego kompromitację.
I ostatecznie przekonałem się, że z nim jako właścicielem klub niczego nie osiągnie. Z tego co on mówi to czeka, aż Miasto da pieniądze, załatwi sponsora etc. Także ja się nie dziwię, że Miasto może być niechętne udzieleniu pomocy finansowej w stopniu większym jako dotychczas (stypendia), a także wejściem potencjalnych sponsoró, jeśli oczywiście tacy by się znaleźli. W ten sposób to i ja mogę zostać włascicielem klubu.
August

Postprzez Łuki19 2008-12-10, 10:05 am

to lepiej patrzeć jak ZAGŁEBIE siega adna a co bedzie jak sie okaze ze Szatan się wycofa i sponsor zaden nie przyjdzie ?? ja jakos tak niemoge bezczynnie patrzec jak Zagłebie znika bo taka prawda ale co ja moge sam nic..
Łuki19
Obserwowany

Postprzez flex 2008-12-10, 10:08 am

Z tego co czytam to Szatan ma już to głęboko w d...., Górski nie ma szans na kolejną kadencję więc też ma to w d.... szanowni radni mają inne cele niż Zagłębie Sosnowiec, więc jeśli na prawdę nie znajdzie się nowy właściciel z zapałem i wizją to my także jesteśmy w d.... jeśli chodzi o piłkarskie Zagłębie Sosnowiec.
flex
Administrator

Postprzez Blajpios 2008-12-10, 10:22 am

August napisał(a):
Przemek26 napisał(a):

No właśnie z kim ? Czy to jednak prawda, że są tacy co czekają na pozbycie się akcji Zagłębia przez Szatana ?

Pytanie "w jakim sensie czekają". Czy w sensie, że "bardzo nie chcemy, by go nie było, każdy, byle nie on" - to wydaje mi się bardzo prawdopodobne. Tak, jak było przecież te półtora roku temu, gdy przejmował klub i wydaje się, że strasznie nie pasował niektórym ludziom. Tak można wnosić choćby po całym tym cyrku na jednoniowe bodaj posiadanie przez "wielką firmę z Katowic". "Każdy, byle nie on" - albo coś w tym rodzaju. Dziwna to była sytuacja z tym właścicielem wtedy, wyglądało, że zgoda na K. Szatana była dopiero wtedy, gdy żywcem nie było innego, stąd możliwe, że ktoś może czekać na jego wycofanie, choćby z racji tamtej niechęci i tego, że wtedy jednak mu się udało przejąć. Natomiast - czy ktoś czeka w sensie "jak odejdzie to my zaraz wchodzimy z milionową kasą jak Alianz i działamy" - to jest druga kwestia, chyba mniej prawdopodobna jeszcze od tej pierwszej. Ale - cóż, to nie znaczy, że absolutnie niemożliwa. Była "Stal Sosnowiec", to może będzie ;-) "Śląsk Sosnowiec" ? No, to ostatnie to żartem oczywiście, choć jednocześnie - pokazując skalę tego, co nie jest jako niemożliwe absolutnie, choć rzecz jasna, należy ufać, że to możliwe jedynie jako żart tutaj.
Blajpios

Postprzez flex 2008-12-10, 10:30 am

Panowie o czym wy piszecie. Niby ktoś czeka na odejście Szatana i wtedy przejmie Zagłębie ?
Jak by się to niby miało od strony prawnej odbyć ? Bankructwo ? Likwidacja SSA ?
Jakby taki potencjalny sponsor/właściciel Zagłębia na prawdę istniał to rozsądną możliwością było by przejęcie spółki przez nowego właściciela.
Ja osobiście jednak nie wierzę w tą teorię, że jakiś sponsor czeka w ukryciu na odejście Szatana. No chyba, że chce budować klub od najniższej klasy rozgrywkowej.
flex
Administrator

Postprzez August 2008-12-10, 10:33 am

Obyś nie miał racji Flex. Jeśli wszyscy mają to gdzieś, a klub upadnie to może się bardzo długo nie podnieść. Dłużej aniżeli miało to miejsce po upadku na początku lat 90.
August

Postprzez YOOSHKY 2008-12-10, 11:56 am

YOOSHKY

Postprzez STACH PL 2008-12-10, 12:45 pm

Czy ktoś ma jakieś info na temat wykupienia licencji Kmity Zabierzów m.in przez nasz klub? przecież my podobno nie mamy kasy? żródło tvn 24
STACH PL

Postprzez mario1 2008-12-10, 1:12 pm

Zdziwisz się chłopie z kimś się możesz minąc w drzwiach jak będizesz uciekał z klubu
No ja wiem z kim sa dwie opcje pierwsza to duza firma z katowic (kotrak czy cos w tym stylu)a opcja druga to komornik ewentualnie moze sie minac tez z powolaniem ;-)
mario1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna