Zagłębie - Pogoń Szczecin

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: Zagłębie - Pogoń Szczecin

Postprzez werner18 2008-11-08, 11:56 pm

Tia... nagle wszyscy wielce zdziwieni ze "debile z Pogoni" w koncu nie wytrzymali... a kto prowokowal nasza ekipe sportowa przy kazdej okazji? Wy. Szczegolnie w Szczecinie no i teraz ta flaga. Wcale sie nie dziwie.
werner18

Postprzez kanel 2008-11-09, 12:02 am

Panowie takie "akcje" na stadionie to jak wiadomo kary i to nie małe,jesteśmy biednym klubem a tu teraz czeka klub zakaz rozgrywania meczy przy publiczności tzn. brak gotówki dla klubu.Jak to się mówi "biedny bo głupi, głupi bo biedny"Wygląda na to że sami "kibice" kopią grób Zagłębiu!Brawo tak dalej nie ma już siatkówki bo nie było kasy,kosza nie ma bo nie było kasy jeszcze tylko tego brakowało żeby nam się ten cały Szatan wycofał.Od dziecka mi mówili jak robisz gdzieś burdel to nie na swoim podwórku oby takie hasło przyświecało obrońcą barw Zagłębia.
kanel

Postprzez michaelus 2008-11-09, 12:40 am

Do wszystkich którzy w jakikolwiek sposób próbują usprawiedliwiać dzisiejsze zamieszki:
Walnijcie się w łeb i omijajcie Ludowy jak najszerszym łukiem. Dla dobra resztki normalnych ludzi w tym kraju.

Czas żeby zarząd Zagłębia Sosnowiec wziął przykład z zarządu Legii Warszawa. Zero tolerancji dla debilizmu i pseuokibicowania.
michaelus

Postprzez zag23 2008-11-09, 12:50 am

Mecz mógł sie podobać szkoda porażki bo na remis była spora szansa. Szczerze mówiąc Pogoń lepiej dzisiaj zagrała . Bramka Chi-fona nie do obrony.

Początkiem burd wg. mnie było spalenie flagi Jaworzno - Pogoni Szczecin. Kibice szczecińscy tak sie wkur..li, że odpalili 10 rac na raz i zaczęli rzucać w kierunku murawy i naszych kibiców. Dym i lekka mgła spowodował, że byli mało widoczni. Wykorzystali to wylatując z racą z klatki w stronę sektora Zagłębia. Nie wiem po co. Pytanie gdzie była ochrona ? Wkurzyło mnie bardzo jak nasi kibice dali sie tym faktem sprowokować i wylecieli w sporej grupie w ich stronę i wywiązała sie bójka. Policja dalej była w lesie. Potem "zabawa z armatką" - głupota. Atakowanie i ucieczka do sektora. Potem był spokój do ostatniej minuty. Ale to nie był koniec. Po ostatnim gwizdku wszyscy kibice schodzili do wyjścia, które znajdowało się blisko policji. Ktoś odpalił głośną petardę i się zaczęło. Policja zawaliła bo się złapała na to - zaczęła atakować bezbronnych ludzi najpierw traktując ich gazem, potem armatką wodną. Kibice co niektórzy nie wytrzymali i zaczęli rzucać kamieniami - odpowiedz policji była natychmiastowa - strzały z broni gładkolufowej. Potem chyba z 15 minut kibice obserwowali to wszystko stojąc koło wyjścia. Policja wymyśliła coś czego nie rozumiem do tej pory. Zaczęła rozganiać kibiców jadąc armatka i lejąc po tłumie wodą. Kibice spieprzali ile sił w nogach. Za armatką biegli policjanci aż do Brynicy gdzie rozegrała się wojna. Policja zaczęła strzelać bez opamiętania jak na polowaniu do kibiców którzy ich niczym nie prowokowali. Rannych było sporo - widziałem 4 karetki na sygnale.
Ostatnio edytowano 2008-11-09, 12:23 pm przez zag23, łącznie edytowano 1 raz
zag23

Postprzez bartekcz92 2008-11-09, 1:00 am

Wkurzyło mnie bardzo jak nasi kibice dali sie tym faktem sprowokować i wylecieli w sporej grupie w ich stronę i wywiązała sie bójka.

Moim zdaniem gdyby nie wybiegli wszystkie nasze wiszące flagi poszłyby z dymem... Tak więc bardziej nazwałbym to obroną własnych barw niż tym ,że kibice Zagłębia dali się sprowokować widokiem biegających pod swoim sektorem Paprykarzy .

Pozdrawiam
bartekcz92

Postprzez ultrakuku 2008-11-09, 1:02 am

NIEWAZNE CO ZROBI LEGIA , WAZNE ZE NIEPOZWOLIMY ZEBY PORTOWE KURWY NAS OBRAZALY
ultrakuku

Postprzez p_srodmiescie 2008-11-09, 1:26 am

zag23, nie wiem skad, ale kojarze Twoj nick i jakos mi świta, że mam do niego szacunek (byc moze dawno, dawno przyzwoite wypowiedzi kibice.net? - nie potrafie sobie przypomnieć)

Ale tutaj to dałeś ciała ostro.... ewidentnie nie wiesz co piszesz:

zag23 napisał(a):(...)dym i lekka mgła spowodował, że byli mało widoczni. Wykorzystali to wylatując z racą z klatki w stronę sektora Zagłębia. Nie wiem po co. Pytanie gdzie była policja ? Wkurzyło mnie bardzo jak nasi kibice dali sie tym faktem sprowokować i wylecieli w sporej grupie w ich stronę i wywiązała sie bójka. Policja dalej była w lesie. Potem "zabawa z armatką" - głupota (...)

Policja nie jest ochroną meczu. Ochronę imprezy masowej musi zapewnić organizator. Czyli wynajmuje firmę ochroniarską (zaleznie od szczebla rozgrywek, bo bywa i tak że zatrudnia kilku emerytów etc).
U nas firmą tą jest DRAGON i to ona pilnuje porządku na obiekcie (stadionie) - zarówno na Ludowym podczas meczów piłki, jak i na Zimowym podczas meczów hokeja.
Nie istnieje prawo, które nakłada na Policję przymus zabezpieczenia meczu piłkarskiego. Policja zabezpiecza miasto oraz okolice stadionu - przed, w trakcie i po meczu. Dba, czy też stara się dbać o to, aby droga dojazdu kibiców na mecz była bezpieczna i aby nikt postronny nie ucierpiał.
Więc jeszcze raz, abyś sobie utrwalił: policja nie ma obowiązku przebywać na stadionie podczas meczu, dopóki organizator nie wystosuje oficjalnej prośby o jej wkroczenie - na przykład w przypadku zamieszek.

A to o 811 to juz w ogole nie wiem po co napisales na forum :/
Dziwie sie tez, ze jeszcze nikt tego nie skasowal...

Na resztę głupot odpowiedzieli koledzy powyżej, zwłaszcza bartekcz92 ;]

Ogólnie uważam, że zarówno Twój komentarz do całej awantury, jak i późniejszy opis o akcji w autobusie, to niepotrzebne picie piany.
Ostatnio edytowano 2008-11-09, 1:37 am przez p_srodmiescie, łącznie edytowano 1 raz
p_srodmiescie

Postprzez michaelus 2008-11-09, 1:36 am

Ader napisał(a):
michaelus napisał(a):
Czas żeby zarząd Zagłębia Sosnowiec wziął przykład z zarządu Legii Warszawa. Zero tolerancji dla debilizmu i pseuokibicowania.

Pierdolnij się w łeb pajacu!

THIS IS FOOTBALL!

No i co to ma do tematu? Nijak nie łączy się to z moją wypowiedzią. Czy obrzucanie się racami i walka bezmózgich osiłków z policją to jest football? Zastanów się nad tym co piszesz.

BTW Nie wierzę, że swoich 3 groszy do zamieszek nie wtrąciły osoby z superlubianej Warszawy. Na Łazienkowską już nie wchodzą więc szukają mocnych wrażeń po całej Polsce.
michaelus

Postprzez Kamilosx 2008-11-09, 2:06 am

zag23 napisał(a):Po ostatnim gwizdku wszyscy kibice schodzili do wyjścia, które znajdowało się blisko policji. Ktoś odpalił głośną petardę i się zaczęło. Policja zawaliła bo się złapała na to - zaczęła atakować bezbronnych ludzi najpierw traktując ich gazem, potem armatką wodną. Kibice co niektórzy nie wytrzymali i zaczęli rzucać kamieniami - odpowiedz policji była natychmiastowa - strzały z broni gładkolufowej. Potem chyba z 15 minut kibice obserwowali to wszystko stojąc koło wyjścia. Policja wymyśliła coś czego nie rozumiem do tej pory. Zaczęła rozganiać kibiców jadąc armatka i lejąc po tłumie wodą. Kibice spieprzali ile sił w nogach. Za armatką biegli policjanci aż do Brynicy gdzie rozegrała się wojna. Policja zaczęła strzelać bez opamiętania jak na polowaniu do kibiców którzy ich niczym nie prowokowali. Rannych było sporo - widziałem 4 karetki na sygnale.

Eee? To po tym jak policja pierwszy raz zaatakowała przy wyjściu i oprócz armatki (przewrócenie toi-toi nią obok ludzi) strzelała gładkolufową i większość tych gapiów się rozeszła do domu, coś się jeszcze wydarzyło? Jaki bieg aż do Brynicy? ;o
Kamilosx

Postprzez ecikpiaski 2008-11-09, 2:41 am

Mam Pytanie Czy Ktoś Po Meczu Widział Sytuację W któej Jeden Z kibiców (konkretnie to mój kumpel) dostał kulką w oko właśnie wróciłem od niego ze szpitala i nie będzie miał lewego oka czy ktoś to może nakręcił gdzieś na koma czy coś widział w tej sprawie podobno kumpel podnosił jakiegoś chłopca w wieku ok 10 lat bo on też dostał kulką kumpel wziął go na ręcę i dostał kulkę w oko

Jak ktoś coś widział proszę o info dzięki wielkie
ecikpiaski

Postprzez Pavlov 2008-11-09, 2:42 am

policja pozniej zaczela nas spychac w strone brynicy, po 1 stronie mostu kibice z kamieniami a po 2 stronie policjanci i armatka... trwalo 20 minut i sie rozprowadzili na ulice ; p
Pavlov

Postprzez ZIBI-26 2008-11-09, 8:32 am

Po tej całej strzelaninie mój ziomek lerzy w szpitalu w Górniczym dostał w głowe a takich ludzi jest napewni wiecej uważam że strzelanie do tlumu gdzi są tez niewini ludzie uważam za niezgodne z prawem ale oni i tak robią co chcą wala gazem po oczach gdzie stoja rodzice z dziećmi Idioci w mundurach robią sobie poligon na ludziach.
ZIBI-26

Postprzez Mr. M 2008-11-09, 9:40 am

Powiem tak.
Te pierdolone łachudry, które naraziły imię klubu na szwank i straty finansowe powinny sobie palnąć w łeb. Naprawdę trzeba być debilem żeby w momencie kiedy przyszłość klubu stoi pod znakiem zapytania tak go pogrążać! Jesteście pierdolonymi gieksiarzami, którzy sabotują ten klub a nie kibicami Zagłębia. BO ŻADEN KIBIC NIE NISZCZY ŚWIADOMIE SWOJEGO KLUBU. Każdy kto brał udział w zamieszkach i śmie nazywać siebie kibicem Zagłębia powinien mieć trochę honoru i pierdolnąć się w łeb kurzomóżdżki.

Współczuję tylko prawdziwym kibicom i chciałbym przeprosić ich tutaj za tą garstkę niedorozwiniętych idiotów przez których musieliście oglądać takie sceny. Mam nadzieję, że mimo wszystko nie przestaniecie odwiedzać Stadionu Ludowego i sprawicie, że na trybunach będziecie tylko Wy - prawdziwi kibice - a idioci zostaną wyeliminowani.

Na miejscu klubu wystąpiłbym o odszkodowanie od osób które zostały bądź zostaną zatrzymane i skazane za wywoływanie awantur (w końcu mamy monitoring), a wam pseudozagłebiacy życzę byście dostali nadzór kuratorski i w czasie wszystkich spotkań Zagłębia (również wyjazdowych) przymusowo musieli meldować się w areszcie. TAM wasze MIEJSCE.

Pozdrawiam tylko Prawdziwych Kibiców.
Mr. M

Postprzez michaelus 2008-11-09, 9:53 am

musztra napisał(a):Ty baranie lepiej już nic nie pisz, w internecie nie jesteś anonimowy tak jak Ci się wydaje.

To jest groźba? W razie gdyby wamcoś odbiło to pamiętajcie, że też nie jesteście anonimowi tak jak wam się wydaje.
michaelus

Postprzez 19total90 2008-11-09, 9:55 am

na temat akcjii z okiem wydaje mi sie ze ona byla przed mostem.... moj kumpel tez dostal w glowe ale na szczescie wszystko ok...
19total90

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice