Zagłebie Sosnowiec - Victoria Koronowo

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Darian 2008-10-04, 7:45 pm

Tak tylko że dzisiaj wcale nie padało i aż strach pomyśleć co będzie z tą murawą działo jak będzie padało w trakcie meczu.

Ważne są 3 pkt jazda po dalsze punkty w lidze.

Bo kolejny rywal już będzie z wyższej półki.
Darian

Postprzez martinp76 2008-10-04, 7:47 pm

Wiem że zwycięzców się nie osądza ale skuteczność Zagłębia woła o pomstę do nieba.
Wynik mógł być o wiele wyższy. Ale jak się ma co się lubi to się lubi co się ma.
Oby tak dlaej, w każdym meczyku 3 pkt. A tak swoją drogą to szkoda teraz trochę tych frajersko straconych punktów we wcześniejszych meczach.
martinp76

Postprzez MartinZS 2008-10-04, 8:02 pm

Kurde pierwszy raz spóźniłem się na mecz 1 minutę i pierwszego gola nie zobaczyłem :(
YOOSHKY mam nadzieję że uwieczniłeś go na kamerce :)
MartinZS

Postprzez Smazu 2008-10-04, 8:24 pm

"Zmiana trenera nic nie da niech zostanie Pierścionek!"
Ta.... :)
Takie Zagłębie miło oglądać, idziemy jak burza i oby tak dalej!
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez PawełK 2008-10-04, 8:52 pm

Martius napisał(a):Kurde pierwszy raz spóźniłem się na mecz 1 minutę i pierwszego gola nie zobaczyłem :(
YOOSHKY mam nadzieję że uwieczniłeś go na kamerce :)

Yooshky'ego dziś niestety nie było ale bramka jest nagrana:)

Co do murawy - no comments...
PawełK
pyszałek

Postprzez novack 2008-10-04, 8:54 pm

Co do Bodzionego również!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez MartinZS 2008-10-04, 8:56 pm

PawełK napisał(a):Yooshky'ego dziś niestety nie było ale bramka jest nagrana:)

To gitarka :)
MartinZS

Postprzez MrCricket 2008-10-04, 9:43 pm

Stara prawda mówi, że gra się tak jak przeciwnik pozwala. A kto był ten widział, że przeciwnik powolił na baaaaardzo wiele.
Mecz szybko nam się ułożył po naszej myśli. Nie graliśmy rewelacji, miałem wrażenie w pewnym momencie, że gramy na pół gwizdka. Jedynym atutem przeciwników byli w miarę szybcy skrzydłowi, bo reszta to poziom 5 ligi. Szczerze mówiąc nie nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatnio tak słaby przeciwnik zawitał ostatnio na Ludowym, skoro nawet nasza młodzież ich momentami bezlitośnie ogrywała. Cieszą zaplanowane 3 punkty i mało mnie to interesuje czy mogło być 5:0 czy 7:1.
MrCricket

Postprzez mayday77 2008-10-04, 10:17 pm

„Skryta droga do sukcesu” - Zagłębia

Zagłębie Sosnowiec pewnie pokonało Victorię Koronowo 3:0. Spory wkład w zdobyte bramki miał napastnik sosnowiczan, Krzysztof Myśliwy. Trener przyjezdnych Maciej Karabasz był pod sporym wrażeniem gry Zagłębia i na konferencji prasowej powiedział, iż z taką formą jest pewnym kandydatem do walki o awans.

Mecz rozpoczął się idealnie dla naszej drużyny, fatalny błąd stopera gości, który chciał podać piłkę do bramkarza, wykorzystał Krzysztof Myśliwy. - Pognałem ile sił w nogach, zostawiłem obrońcę z tyłu, a bramkarz zostawił mi otwarty krótki róg - skomentował tę sytuację Myśliwy. Tak padła pierwsza bramka, a była to zaledwie 2. minuta spotkania. Sosnowiczanie spokojnie kontrolowali przebieg spotkania i nie pozwalali gościom na zbyt wiele na swojej połowie.

Druga bramka padła też szybko, bo już w 14 minucie. Z rzutu rożnego piłkę wrzucił na pole karne gości Krzysztof Bodziony, przepuścił ją Myśliwy, ta trafiła na nogę Adriana Marka, który nie dał żadnych szans Robertowi Tomaszewskiemu. To drugie trafienie naszego stopera w tym sezonie, ale jego kolega z obrony Wojciech Białek jest lepszy, bo ma na swoim koncie już trzy bramki. - Cieszę się, że wraz z Wojtkiem prezentujemy dobrą skuteczność. Szybko zdobyte bramki ustawiły spotkanie, dzięki czemu Victoria dała nam pograć. Najważniejsze jest to, iż w 5 meczach zdobyliśmy 13 punktów i pomału idziemy w górę tabeli - mówił po spotkaniu Adrian Marek. Trener Karabasz liczył na inny, lepszy początek swojej drużyny. - Dla nas najważniejsze miało być pierwsze 15 minut, chcieliśmy utrzymać remis i później spróbować swoich szans w ataku. Dwie szybko stracone bramki podcięły nam skrzydła. Zagłębie prezentuje się korzystnie, jest to bardzo dobra drużyna - mówił trener gości.

Druga połowa zaczęła się równie dobrze jak pierwsza. W 49 minucie Myśliwy otrzymał kapitalne podanie z środka pola od Bodzionego. - Chciałem przetrzymać bramkarza, ale gdy go mijałem zwodem w polu karnym sfaulował mnie. Mogłem strzelać wcześniej, jednak chciałem by Rafał Bałecki odblokował się - żartował po meczu Myśliwy. W każdym bądź razie udało się, gdyż Bałecki pewnie wykorzystał „jedenastkę”. Zdecydował się na mocny strzał po ziemi, tuż obok prawego słupka. Zagłębie mogło strzelić jeszcze kilka bramek, jednak albo był odgwizdywany spalony, albo sytuacje były przez sosnowiczan marnowane. Jedną z najlepszych miał chwilę po rzucie karnym Myśliwy, otrzymał idealne podanie od Bałeckiego, wyszedł sam na sam z bramkarzem, jednak z ostrego kąta z 5. metra trafił wprost w Tomaszewskiego.

- Potrzebne nam było takie zwycięstwo, dobrze nam dzisiaj układała się gra - nie krył radości po meczu Myśliwy. Równie szczęśliwy był trener sosnowiczan, Miroslav Copjak. - Ostatnio często gramy, dlatego są rotacje w składzie. Dziś murawa była ciężka, nie chciałem więc wystawiać w środku pomocy dwóch cięższych pomocników - Rafała Berlińskiego i Artura Błażejewskiego, a zdecydowałem się na szybkiego Bodzionego, który nie zawiódł. Pewne zwycięstwo cieszy. Mam taką ulubioną książkę, „Skryta droga do zwycięstwa”, chcę na podstawie niej pokazać moim zawodnikom, iż muszą wkładać całe serce w grę, że piłkę trzeba traktować jak życie. Mam nadzieję, że pomału to rozumieją - podsumował spotkanie trener Copjak.

Największymi wygranymi dzisiejszego spotkania są kibice. Co prawda niezbyt wielu pojawiło się ich na Stadionie Ludowym. W pierwszej części meczu nie prowadzili dopingu, lecz domagali się obniżenia cen biletów i cel osiągnęli. Spiker podczas spotkania powiedział, iż wstęp na następne spotkanie będzie kosztował tylko 5 złotych. Do tego kibice, którzy zdecydowali się przyjść na dzisiejsze spotkanie, obejrzeli najlepszy występ naszej drużyny w tym sezonie. Miejmy nadzieję, że na kolejnych meczach już większa grupa kibiców obejrzy równie dobrą grę jak przeciwko Victorii.
Zagłębie Sosnowiec - Victoria Koronowo 3:0 (2:0)

Bramki: 1:0 Myśliwy (2.), 2:0 Marek (14.), 3:0 Bałecki (51., karny).

Zagłębie: Gostomski - Jacek, Białek, Marek, Bartos - Kłoda (61. Smolec), Bodziony Ż, Berliński, Pietrzak (80. Błażejewski) - Bałecki, Myśliwy (77. Niedzielski).

Widzów: 1.000.

Źródło:www.sosnowiec.info.pl

Parę słów ode mnie-mecz ładny w naszym wykonaniu,duża przewaga była odzwierciedleniem szybko strzelonych 2 bramek,a co za tym idzie nie było "obrony Częstochowy"przez piłkarzy z Koronowa.
Mogła się podobać gra do przodu nawet po strzeleniu 3 gola,akcje skrzydłami,parcie na bramkę rywala do 90 min.(choć rzeczywiście nie grali już z pełnym zaangażowaniem).
I jeszcze słóweczko o naszym trenerze-pełen SZACUN dla Niego,prowadzimy 3:0 a On krzyczy,gestykuluje i ustawia taktycznie chłopaków na boisku(nawet miał spięcie z Technicznym).
Tak wygląda Trener przez duże "T"!!!
mayday77

Postprzez rademenez 2008-10-05, 8:39 am

No Gra wyglada z meczu na mecz coraz lepiej i trener wie jak poustawiac zawodnikow ;)

Kłodzik wkoncu zagral na skrzydle tam gdzie jego miejsce;)wiecej pozytku z niego jest;)

Krzysio Mysliwy pokazuje ze jest w super formie;) Najlepszy transfer w tym sezonie;)
rademenez

Postprzez hellboyek 2008-10-05, 9:13 am

hellboyek

Postprzez patyczak 2008-10-05, 11:29 am

http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=1325
patyczak

Postprzez OLiver 2008-10-05, 1:41 pm

W Tvs widzialem bramki ,musze przyznac ,ze sa ladne.Jeden minus to murawa ,czas na kolejne punkty w Kluczborku.
OLiver

Postprzez mayday77 2008-10-05, 2:01 pm

Zagłębie wywalczyło trzy punkty, a kibice tańsze bilety (relacja)

Victoria Koronowo do tej pory była drużyną, która mało bramek strzelała, ale też niewiele ich traciła. Po meczu z Zagłębiem okazało się, że o ile problemy ze skutecznością podopieczni Macieja Karabasza mają nadal, to potrafią też przegrać różnicą kilku bramek. I to z drużyną, która do tej pory na własnym boisku nie zachwycała.
- Przegraliśmy na własne życzenie, po trzech indywidualnych błędach - mówił po meczu zawodnik gości Tomasz Rogóż. Rzeczywiście, jedna z najlepszych linii defensywnych ligi, tym razem spisała się fatalnie. Już w drugiej minucie nieporozumienie między piłkarzami Victorii wykorzystał Krzysztof Myśliwy, który przejął piłkę i wygrał pojedynek z bramkarzem. - W ten sposób zawalił się na nasz plan. Chcieliśmy za wszelką cenę przetrwać pierwsze piętnaście minut - komentował później trener drużyny z Koronowa Maciej Karabasz.

Na jednej bramce się nie skończyło. Nie minął jeszcze kwadrans, o którym mówił Karabasz, a po koronkowo wykonanym rzucie rożnym wynik podwyższył stoper Adrian Marek. - Na treningach bardzo pracujemy nad stałymi fragmentami gry. Wreszcie to, co ćwiczymy zaczęło nam wychodzić w spotkaniach ligowych. - cieszył się drugi trener Zagłębia Gerard Juszczak.

Ostateczny cios sosnowiczanie zadali już po przerwie. Kolejny błąd popełnili obrońcy gości, Krzysztof Bodziony przytomnie zagrał do wychodzącego na pozycję Myśliwego, a ten po kilkudziesięciometrowym rajdzie z piłką został sfaulowany w polu karnym przez bramkarza Roberta Tomaszewskiego. Do piłki ustawionej na jedenastym metrze podszedł Rafał Bałeckii ustalił wynik meczu na 3:0.

Piłkarze Zagłębia mogli rywalom zaaplikować jeszcze więcej bramek, ale wysokie prowadzenie trochę ich uśpiło. Zaczęły się nonszalanckie zagrania i indywidualne popisy. Kilka razy podopieczni Miroslava Copjaka woleli nie widzieć lepiej ustawionych kolegów. Wprowadzony w drugiej połowie Daniel Niedzielski minął dwóch obrońców gości, wpadł w pole karne, ale zamiast podać do partnerów, stracił piłkę w kolejnym indywidualnym pojedynku.

Mimo to, zwycięstwo gospodarzy ani przez moment nie było zagrożone. Wszystko dzięki pewnej grze linii obronnej, ale też nieudolności ofensywnej piłkarzy z Koronowa. Jedyne na co stać było zawodników Victorii, to strzały z dystansu, w dodatku bardzo niecelne. Największe zagrożenie pod własną bramką sosnowiczanie stworzyli sobie sami, kiedy po uderzeniu zza pola karnego, piłka odbiła się od jednego z graczy Zagłębia i omal nie zmyliła Macieja Gostomskiego.

Warto też dodać, że sosnowieccy kibice wywalczyli sobie w sobotę obniżkę cen biletów na najbliższy mecz ligowy. Nie najlepsza pogoda i mało interesujący przeciwnicy sprawiają, że frekwencja na Stadionie Ludowym daleka jest od ideału. Od początku spotkania z Victorią, kibice głośno domagali się obniżki cen. Tuż po przerwie stadionowy spiker poinformował o tym, że decyzją dyrektora Zagłębia Jerzego Luli, bilety na sobotni mecz z Czarnymi Żagań będą o połowę tańsze.

Zagłębie Sosnowiec - Victoria Koronowo 3:0 (2:0)
1:0 - Myśliwy 2'
2:0 - Marek 14'
3:0 - Bałecki 51'(k)

Zagłębie Sosnowiec: Gostomski - Jacek, Marek, Białek, Bartos, Kłoda (61'Smolec), Berliński, Bodziony, Pietrzak (81'Błażejewski), Bałecki, Myśliwy (77'Niedzielski).

Victoria Koronowo: Tomaszewski - Stoppel, Raszka, Poznański (62'Kordowski), Talarek (52'Glazik), Rogóż, Kardasz, Kujawka (59' Raczyński), Mądrzejewski, Kanik.

Sędzia: Grzegorz Dubiel (Kraków).

Widzów: 1000.

Źródło:www.SportoweFakty.pl
mayday77

Postprzez turku 2008-10-05, 2:02 pm

Cieszą trzy punkty ale żal tych straconych za czasów pierścionka. Wszyscy jechalismy po zawodnikach a tu ewidentnie wina trenera była. Szkoda. Ale licze na to że jeszcze w tej rundzie znajdziemy się wpierwszej trójce.

A co do murawy. Jak coś z nią nie zrobią to za rok bedzie trzeba robić nową.
turku

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna