Gawin Królewska Wola - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dedi 2008-09-07, 5:24 pm

Królewska Wola – wieś w Polsce położona w województwie dolnośląskim, w powiecie oleśnickim, w gminie Międzybórz.
no to też nie miasto
ale przecież nie ma większego znaczenia kto nam dokopał, wies czy miasto, liczy się to ze znów wracamy z wyjazdu bez punktu
dedi

Postprzez Sachi 2008-09-07, 5:25 pm

Zibi83 napisał(a):
Sachi napisał(a):Gawin - Wieś o liczbie ludności równej 120 osobom (wdłg Wiki)

My graliśmy w Królewskiej Woli a nie w Gawinie!

No, mój błąd, myślę jedno, piszę drugie. Anyway - wiadomo ocb
Sachi

Postprzez Smazu 2008-09-07, 5:27 pm

90minut.pl napisał(a):16. Zagłębie Sosnowiec

... Obecna kolejka- 19 strzelonych bramek - 9 w meczu Gawin : Zagłębie czyli prawie połowa...
@ zag23
Przegraliśmy i remisowaliśmy z każdym co jest wyżej od nas, no tak nie ma czym się martwić.Wyłączam się do komentarzy po meczu.
Bez odbioru.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Przemek26 2008-09-07, 5:40 pm

Osiem celnych strzałów Gawina i 5 bramek. Sześć celnych strzałów Zagłebia 4 bramki.

Bramkarze rządzili :):):)::)
Przemek26

Postprzez turku 2008-09-07, 5:56 pm

Przynajmniej teraz nie możemy narzekac że nie ma kto u nas strzelać goli :)
turku

Postprzez Zibi83 2008-09-07, 6:27 pm

turku napisał(a):Przynajmniej teraz nie możemy narzekac że nie ma kto u nas strzelać goli :)

Ale możemy narzekać że mamy niesamowite dziury w obronie!
Zibi83

Postprzez Lars 2008-09-07, 6:27 pm

zajebiscie, chyba nikt z nas sie nie spodziewal ze wrzesien i pazdziernik bedzie walką o spokojną zime i środek tabeli...

tradycyjnie juz napisze do naszego fachury ktory udowadnia ze prezentuje filozofie gry na zero z tyłu: OUT !

[ Dodano: 2008-09-07, 8:36 pm ]
Grad bramek w Królewskiej Woli
Maciej Wasik
Zagłębie poniosło drugą porażkę z rzędu. W środę ograła nas Kotwica Kołobrzeg, dzisiaj punkty zostały w Królewskiej Woli.

Rozpoczęło się dobrze. Już w 1. minucie gola zdobył Rafał Pietrzak. Jednak jeszcze przed przerwą miejscowi odrobili straty z nawiązką. W drugiej połowie padło aż 6 bramek, większość po błędach linii obronnych.

W barwach Zagłębia bardzo słaby występ zaliczy Maciej Gostomski. Bramkarz sosnowiczan fatalnie zachował się przy pierwszej bramce, kiedy to wypuścił piłkę z rąk wprost pod nogę napastnika gospodarzy. Po tej sytuacji przez całe spotkanie bronił już niepewnie. Przy większości puszczonych bramek mógł się zachować dużo lepiej. - Nie wiem co powiedzieć. Zagrałem bardzo słabo. To był najgorszy mecz w mojej karierze - mówił smutny Gostomski. Trener sosnowiczan wynik spotkania wziął na siebie, staje się to już normą. - Brakuje nam piłkarskiego szczęścia, jednak to ja dobrałem tą drużynę, ja ustawiam zawodników na boisku, więc ten wynik obciąża mnie - mówił po meczu trener Zagłębia, Piotr Pierścionek. Po meczu wściekły był Adrian Pajączkowski. - Nie da się grać bez bramkarza, jednak dziś cała nasza formacja obrona wypadła fatalnie. Jest to skandal co dzisiaj zagraliśmy - mówił.

Zagłębie przegrywało już 1:3, a następnie 3:4 jednak sosnowiczanie podjęli walkę i doprowadzili do wyrównania. Przy rezultacie 4:4 wydawało się, iż zawodnicy z Królewskiej Woli nie mają już sił i nasi piłkarze pokuszą się o zwycięstwo, jednak to gospodarze zadali ostateczny cios w 81. minucie.

Rzadko się zdarza, iż drużyna w wyjazdowym spotkaniu zdobyła cztery bramki i wraca bez choćby punktu. Stała się rzecz dziwna, ponieważ do tej pory mieliśmy najlepszą obronę w lidze, jednak nie potrafiliśmy zdobywać bramek. Gdy zespół zaczął je strzelać, równocześnie posypała się defensywa, która w dwóch ostatnich meczach pozwoliła rywalom na zdobycie aż 7 bramek.

Tak padały bramki:
0:1 - po dośrodkowaniu z prawej strony Bodzionego wślizgiem gola zdobył Rafał Pietrzak,
1:1 - Gostomski wypuszcza piłkę z rąk po dośrodkowaniu z prawej strony; dopada do niej Mateusz Piątkowski, który strzela z 11. metrów do pustej bramki,
2:1 - Radosław Flejterski pokonuje Gostomskiego strzałem z ponad 20 metrów,
3:1 - do dośrodkowania z prawej strony dochodzi Arkadiusz Piecha, który głową trafił do siatki Zagłębia,
3:2 - dośrodkowanie Adriana Pajączkowskiego z rzutu rożnego wykorzystuje Adrian Marek, który posłał piłkę głową pod poprzeczkę,
3:3 - Krzysztof Myśliwy przytrzymał piłkę przed polem karnym rywala, po czym odegrał ją do Artura Błażejewskiego, który przelobował źle ustawionego bramkarza miejscowych,
4:3 - ponownie Piecha zdobywa bramkę głową w niemal identycznych okolicznościach, co przy strzale na 3:1,
4:4 - znów Myśliwy przytrzymał piłkę na 16 metrze; tym razem odegrał ją jednak do Dawida Ryndaka, a ten strzałem w środek bramki pokonał bramkarza,
5:4 - po długim podaniu ze środka pola w sytuacji „sam na sam” znalazł się Piotr Burski. Gostomski pozostał w bramce, czym ułatwił dopełnienie formalności zawodnikowi gospodarzy.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez turku 2008-09-07, 6:55 pm

Zibi83 napisał(a):
turku napisał(a):Przynajmniej teraz nie możemy narzekac że nie ma kto u nas strzelać goli :)

Ale możemy narzekać że mamy niesamowite dziury w obronie!

No tak źle tak nie dobrze.
Jak mamy dobrą obronę to znów nie potrafimy strzelić gola, jak znowu nam cos uda się trafić to i atak zaczyna żyć, to znowu obrony nie ma. Cos musi byc nie tak...
Ktoś na to pytanie powinien odpowiedzieć, a wg. mnie Pierścionek nie jest tą osobą bo sam nie wie co się dzieje.
turku

Postprzez mario999 2008-09-07, 6:56 pm

Prosze koncz wasc wstydu oszczedz bo narazie to cala Polska sie z nas smieje. Z niecierpliwoscia czekam na wywiady pomeczowe. Strzelic 4 bramki na wyjezdzie i przegrac to tylko potrafia frajerzy z Sosnowca mieniacy sie zawodnikami.
mario999

Postprzez django 2008-09-07, 7:41 pm

Zagłębie zmienia trenera

Po przegranym meczu z Kotwicą Kołobrzeg trener Piotr Pierścionek dostał od władz klubu ultimatum: trzy punkty w spotkaniu z Gawinem Królewska Wola albo rozstanie. Zagłębie po dramatycznym meczu uległo Gawinowi 4:5 i wszystko wskazuje na to, że w poniedziałek Pierścionek pożegna się z piastowaną do tej pory funkcją.

Zarząd Zagłębia nie chce oficjalnie potwierdzić decyzji o zwolnieniu Pierścionka, ale wszystko wskazuje na to, że tylko takie rozwiązanie wchodzi w grę. - Umowa była jasna. Trzy punkty w meczu z Gawinem - mówi dyrektor Zagłębia, Jerzy Lula. - W poniedziałek jesteśmy z trenerem umówieni na spotkanie, ale mogę powiedzieć, że podejmiemy odpowiednie kroki.

Tymczasem władze klubu szukają już kandydatów na następcę Pierścionka. Trwają rozmowy z trzema trenerami i, jak wynika z naszych informacji, są to osoby niezwiązane wcześniej z Zagłębiem. Tym samym nie potwierdzają się krążące po Sosnowcu plotki, jakoby na stanowisko trenera miał wrócić Jerzy Dworczyk, który dwukrotnie prowadził już zespół ze Stadionu Ludowego. - To nazwisko nie jest w tej chwili brane pod uwagę - zapewnia Lula.

Co dalej z trenerem Pierścionkiem? Decyzja należy do niego, ale być może otrzyma propozycję szkolenia młodzieży w powstałej niedawno przy Zagłębiu Akademii Piłkarskiej. - Pytanie tylko czy zaakceptuje taką ofertę - zastanawia się Lula. - Przejście z trenowania drugoligowej drużyny do grup młodzieżowych może się okazać nie do zaakceptowania dla tak ambitnego człowieka, jakim jest Piotr Pierścionek.

Źródło sportowefakty.pl : http://www.sportowefakty.pl/pilka/2008/ ... a-trenera/
django

Postprzez OLiver 2008-09-07, 7:57 pm

No to teraz pole do popisu ma zarzad Zaglebia.Kogo wybiora na trenera ,kogos znanego czy tez kogos taniego,na pewno rzadna z gwiazd trenerskich do nas nie przyjdzie, a moze czyms nas w koncu zaskocza.Panie SZatan -czekamy na decyzje!!
OLiver

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-09-07, 8:12 pm

Zabawie sie w typowanie jako ze chodzi mi po głowie jedna kandydatura
a mianowicie Pan Dariusz Fornalak - to ten trener który wprowadzil
Polonie Bytom do I ligi a nastepnie podziekowano Panu Fornalakowi
w Bytomiu.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez django 2008-09-07, 8:23 pm

Moim zdaniem w naszej obecnej sytuacji byłaby to bardzo dobra kandydatura, gdyby nie taki szczegół, że Fornalak trenuje już Zagłębie. Lubin.
django

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-09-07, 8:41 pm

Kurna Mania masz racje - rzeczywiscie jest w Zagłebiu Lubin - Przepraszam
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Smazu 2008-09-07, 8:47 pm

Fornalak?No to mnie Pan rozbawił Panie Tadeuszu :)
Typuje jakiegoś ex-trenera KS Trąbki Góra czy GKS Łąka...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna