Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Minion 2008-09-02, 10:17 am

Szermierze z Sosnowca są mocni i maja dłuuugą tradycję. Ja sie cieszę ze w koncu poprawi sie ich infrastruktura. A ze sport mało popularny? No cóż. Ale mają odpowiednich działaczy którzy POTRAFIĄ.
Minion

Postprzez novack 2008-09-02, 3:30 pm

Czy prezydent uratuje Zagłębie

Właściciel klubu sportowego Zagłębie Sosnowiec, Krzysztof Szatan potwierdził w rozmowie z sosnowiec.info.pl bardzo trudną sytuację finansową klubu, ale zaprzeczył, że jutrzejszy mecz na Stadionie Ludowym może być ostatnim meczem Zagłębia.

- Nie dam rady sam utrzymać klubu do końca rundy, a nikt nie chce mnie wesprzeć. Od Miasta nie oczekuję pieniędzy, a pomocy w znalezieniu sponsora - powiedział Krzysztof Szatan i dodał, że jest bardzo rozgoryczony postawą radnych, którzy nie zważając na dramatyczną sytuację klubu spowodowali obniżenie stypendiów piłkarzy Zagłębia.

Naczelnik Wydziału Sportu i Rekreacji UM w Sosnowcu, Artur Szczepański rozmawiał wczoraj z prezesem Zagłębia, Pawłem Hytrym.

- Wystąpiłem z inicjatywą spotkania prezesa klubu z prezydentem Sosnowca, Kazimierzem Górskim. W środę prezydent Górski wraca z urlopu. Będę się starał, aby jeszcze w tym dniu doszło do spotkania prezydenta Sosnowca z szefem klubu - poinformował nas Artur Szczepański.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez marcin06 2008-09-02, 5:01 pm

Manager, marketing sportowy, produkt sportowy to słowa w Zagłębiu obce, niezaprzeczalny fakt. Ale ja się chcę zapytać co z klubem 100, który miał wspomagać Zagłębie? Czy tylko Pan Szatan do niego należy? Nie chodzi mi o to żeby każdy z klubu 100 sypnął kasą, ale żeby wspomógł Zagłębie wiedzą merytoryczną, przecież w klubie potrzebne jest know-how "jak zarządzać klubem sportowym". Czy wszyscy biznesmeni w "klubie 100" to biznesmeni tylko z nazwy? Nie od dziś wiadomo, że w Polsce daleko jeszcze do tego aby kluby sportowe finansowały same swoją działalność i fundamentów finansowych należy zacząć budowę klubu, każdy choć trochę znający się na analizie finansowej potrafi powiedzieć kiedy firmie grozi bankructwo.. wiec czym sugerował sie zarząd oświadczając jeszcze niedawno, że będziemy walczyć o najwyższe cele?? Pieniądze się kończyły, a zarząd nie zrobił z tym nic.. czekał na cud? Jest takie mądre powiedzenie: Nie zmieniasz się - giniesz. Oby nas to nie spotkało.
marcin06

Postprzez mario999 2008-09-02, 7:31 pm

Czegos tu nierozumiem.
Przed rozgrywkami nasz wielki wlasciciel mowil ze budzet jest zamkniety i walczymy o awans teraz juz mowi calkowicie cos innego. Co to za wlasciciel klubu ktoremu brakuje po miesiacu samodzielnym zarzadzania klubem bo niemowie o naszej grze w ekstraklasie bo tam naszym sponsorem byl canal plus i wtedy mozna bylo dzielic kasa na lewo i prawo ale teraz gdy trzeba wylozyc swoje pieniazki jest gorzej.
Czarno to wszystko widze a co do tego ze nasi dzialacze zganiaja wszystko na miasto jest smieszne i zenujace.
To nie miasto powinno szukac nam sponsora, sa od tego ludzie ktorzy powinni sie tym zajmowac.
mario999

Postprzez MartinZS 2008-09-02, 7:40 pm

delete
Ostatnio edytowano 2013-05-09, 8:32 pm przez MartinZS, łącznie edytowano 1 raz
MartinZS

Postprzez django 2008-09-02, 8:20 pm

Nie ma co ukrywać, że poprzedni sezon graliśmy na pieniądzach z C+. Ekstraklasy i Ergomu. I to, że graliśmy w ekstraklasie tylko zamydliło obraz sytuacji, a jest on taki, że Szatan zwyczajnie nie ma kasy nawet na drugą ligę. Co gorsze, nie ma nawet pomysłu skąd ją wziąć. Liczę tutaj na miasto. Klimat dla Zagłębia jest tam nieprzychylny,jednak moje nadzieje oparte są na tym,że prezydent i reszta towarzyszy uświadomią sobie, że jeżeli pozwolą upaść kolejnemu zasłużonemu dla miasta klubowi sportowemu, to kibice rozliczą ich w momencie wyborów. Bo sytuacja wygląda tak, że Szatan chce, ale nie może (czy raczej nie potrafi), natomiast radni mogą, ale nie chcą. I jeżeli obecny właściciel jest tutaj przeszkodą, to powinien oddać klub, oczywiście tylko w sytuacji jeśli miasto znalazłoby jakieś sensowne rozwiązanie.
django

Postprzez Mathof 2008-09-02, 9:03 pm

To nic nie zmieni nie ważne kto bedzie w UM zawsze jest to samo!!!
Jak to mowie nam nawet Gazprom nie pomorze z taka mentalnością rodem z PRL.
Każdy spycha problem na kogoś innego!!
Mathof

Postprzez sosnowiczanin100 2008-09-03, 9:49 am

Nie bronie miasta, bo wiele rzeczy mi sie nie podoba, ale zwroccie uwage, ze to nie jest tak, ze miasto zostawilo klub na pastwe losu. Klub nie placi - o przepraszam placi 50 zl miesiecznie - za korzystanie z obiektow. Swiatlo, te sprawy, wszystko to jest na barkach miasta, czyli de facto nas, podatnikow. Ponadto miasto wyplaca - nie wiem dokladnie ilu, ale to jest do sprawdzenia stypendia 16 zawodnikom pierwszej druzyny, a wiec prawie wszystkim stypendia miesieczne w wysokosci 2 tys. zlotych na osobe, plus kazdy z zawodnikow dostaje kase z tytulu kontraktu, no to ja sie pytam, co jeszcze miasto ma dac? Oplacic pensje prezesa? Owszem, miasto powinno pomoc i pewnie pomaga znalezc inwestora, tylko kto sie skusi po tym co robila poprzednia ekipa. Kto wydymal ERGOM, kupujac za ich kase mecze? To nie jest teraz tak latwo naklonic inwestora zeby wlozyl swoja kase. I tutaj jest problem. To nie Górski, Szatan i Hytry moga "rozlozyc" ten klub na lopatki, ale panowie Rudy, Tochel i cala ta banda sprzedawczykow...
sosnowiczanin100

Postprzez Theo 2008-09-03, 12:05 pm

Dziwi mnie jedno, skoro Pan Szatan jest właścicielem 9 firm (tak chyba mówił gdy przejmował nasz klub) to nie wie jak powinna funkcjonować profesjonalna firma? Jeśli potrafi utrzymać przy życiu 9 firm to powinien mieć pojęcie jak to funkcjonuje w życiu. Bycie właścicielem klubu to nie zabawa. Nikt nie mówił że to będzie lekkie, łatwe i przyjemne. Mówił tez chyba coś o tym że chciałby aby klub sam na siebie zarabiał. Wszystko to fajnie brzmi ale "trochę" trzeba od siebie włożyć (czas, pieniądze, ODPOWIEDNI LUDZIE) żeby móc na tym zarabiać. Drzymała się wycofał z piłki chyba przez to że ta zabawa była dla niego zbyt droga. Cupiał, pomimo że jest właścicielem Wisły, która grywa w pucharach, chyba dalej jest na minusie ale pracuje nad tym żeby wyjść na plus. A w piłkę bawi się chyba z 10 lat, a u nas Pan Szatan po roku chciałby żeby klub sam się utrzymywał a konto w banku rosło? Moim zdaniem jeśli ktoś planuje stać się właścicielem klubu to albo musi się czuć na siłach, mieć moc pomysłów, zespół odpowiednich ludzi którym przyświeca jeden cel i wszyscy dążą do jego realizacji, albo nie powinien zaczynać się bawić pieniędzmi bo tylko straci na tym. I nie chodzi mi tylko o pieniądze.
Theo

Postprzez Zibi83 2008-09-03, 4:34 pm

Theo napisał(a):ODPOWIEDNI LUDZIE

Należy dodać OD MARKETINGU bo to podstawa żeby się ktoś finansowo zainteresował Zagłębiem.
Zibi83

Postprzez jls 2008-09-04, 7:18 am

Jeżeli idzie o przyszłość Zagłębia, to możemy być spokojni pod względem osiągnięć na niwie trenerów. W Zagłębiu zdobywali certyfikaty tacy trenerzy jak Kowalik, Orzeszek, teraz marzy o tym Pierścionek.
Ciekawa prawidłowość.
Nie bójmy się przyszłości, szkolimy certyfikowanych trenerów.
jls

Postprzez OLiver 2008-09-04, 11:37 am

Ja jako kibic Zaglebia chcialbym sie spytac pana Szatana ,gdzie sa pieniadze z OE, okolo 9 baniek od canal plus i 2 banki od wlochow.Czy kupilismy jakis graczy ,??malo tego 3/4 zespolu odeszlo ,no wiec do jasnej cholery gdzie jest kasa??Jeszcze taki cyrk z oswietleniem ,ze pol pogoni nie mialo pradu.Na szczescie wczoraj pracowalem na popoludnie ,ale na bierzaco dostawalem smsy od kolegi co byl na meczu.Jedne slowo KABARET!
Szkoda ze nikt ze stacji tv nie transmitowal meczu na zywo,alez by bylo posmiewisko na cala polske.I tak pewnie jest ,ci kibice z Kolobrzegu co taki kawal jechali do sosnowca ,beda do konca zycia wspominac pobyt w Sosnowcu !!
OLiver

Postprzez Mr. M 2008-09-04, 3:36 pm

Mnie zastanawia jedno.
Zaczęło się od dziwnego "przeoczenia" przy odwołaniu w sprawie ujemnych punktów. Hytry oddał się do dyspozycji zarządu i sprawa ucichła, potem a może przedtem wiceprezes ds. marketingu zrezygnował/zwolniono go w bardzo tajemniczych okolicznościach. Następnie mówi się o rozmowach z kilkoma potencjalnym sponsorami i... cisza. Budżet jednak jest dopięty i władze zapowiadają walkę o awans. Dwa tygodnie później klub publikuje na stronie projekt oferty handlowej czy też marketingowej, który stoi na kompromitująco niskim poziomie. Kolejne dwa tygodnie i ten sam prezes który chwalił się dopiętym budżetem ogłasza, że Zagłębie może zagrać ostatni mecz w lidze bo nie ma pieniędzy (a transferów nie było więc gdzie te pieniądze?). Co więcej na tym rzekomo ostatnim meczu jakby na potwierdzenie sytuacji w klubie psuje się oświetlenie.
Dodajmy do tego wątpliwej jakości zainteresowanie klubu właśnie stadionem, brak (a przynajmniej wyciszenie sprawy) rozmów z urzędem miejskim i ciągłe mówienie że są prowadzone rozmowy z super-zawodnikiem super-inwestorem których danych na razie klub nie chce ujawniać i... brak dalszego ciągu tych historii.
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale jakoś to wszystko za ładnie się układa.
Mr. M

Postprzez Smazu 2008-09-04, 5:51 pm

http://sport.onet.pl/0,1248702,1819055,wiadomosc.html
onet.pl napisał(a):Szok! Nowy właściciel Manchester City chce wydać na transfery 615 mln euro!

Z nikąd pojawił się Arab i Man City stanie się nie długo nowym drugi Realem więc trzeba liczyć , że pojawi się taki Arab i kupi Zagłębie ;)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Mathof 2008-09-04, 7:25 pm

liczyc to mozna ogórki w słoiku tyle klubow w Polsce i kto by chcial klub z korupcyjna przeszłością juz by woleli w Lecha Poznan zainwestować i wiedziec ze beda wyniki niz w ZS ktore jest nie pewne.
A co do ManC to oni wiele lat juz grają w Premier league(Premiership jak kto woli) i jest w co inwestowac, oni sa pewnym gruntem.
A Zagłębie jest jak stary dom juz sie zawalił i za niedługo piwnice sie zapadną
Mathof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna